- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
---gabika--- #2712 üzenetére
Nem tetszik
Az ilyen bill. tartós megoldások kényelmetlenek, játékra és gépelésre is szar...
Nekem az asztallap nem négyzet, hanem íves, kis öböllel, h a könyököm is tartsa. Mondjuk a gép nincs benne. -
ViZion
félisten
válasz
spanglee001 #2653 üzenetére
Nézd a mezei bútorlap 19 mm vastag, de nem olyan erős, mint a rétegelt lemez... szal. a fene tudja
Asztalos tudja... Plexiből -ha könyökölsz rajta- a több a jobb, 4-es az biztosan kevés, inkább 8-ast tennék, ekkora darabnál nem egy horror ár.
Jah, szilóval ragasztani sztem elég, de erre majd mondanak vmit.
-
ViZion
félisten
válasz
spanglee001 #2651 üzenetére
Érdekes. Mondjuk hátul hagynék ~20 cm sávot fixen, akkor a monitort, etc, nem kell lepakolni nyitáshoz. Nekem spéci asztallap van, két oldala ívben kijön, tartja a könyököm. Kollégámnak volt ilyen, mindíg piszkáltuk, hogy a hasa miatt van bemélyedés a közepén... de kényelmesebb. Láttam vhol döntött lappal is, nah az király lehet, csak leborul a sör...
-
ViZion
félisten
válasz
spanglee001 #2642 üzenetére
De a fénycsőnek 12 V kell, az USB meg 5 V... az nem baj?
és 500 mA max, ami szerény is, akkor is ha aktív hub. Kapjon az tápot, régi nyomtató vagy monitor táp filléres cucc. -
ViZion
félisten
válasz
spanglee001 #2640 üzenetére
USB-molex?
Ha az aktív hubot berhelnéd, akkor a gány helyett nem jobb külön táp, vagy miért nem kötöd a tápra a neonokat? Ha a házban több USB van, akkor ott van neki valami elosztó, nem kell alaplapnál külön sztem. Keress PC bontót ott vannak kanócok fillérekért.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
N.Ferry #2348 üzenetére
uhh... elvileg lehet vízzel vágni a műanyagot, de kicsit overkill-nek tűnik. Az anyagot ha nem ismeri, akkor lehet meglepi, másrészt némi utómunkára szükség lesz. Inkább fúró-dekopír-reszelő kombóval csinálnám, esetleg kis flex. Persze ha van Dremmel, akkor azzal. Nekem még nincs, gyümölcsfákra és kerítésre elvertem a pénzem, szal. megint nem lett...
-
ViZion
félisten
válasz
tailor74 #2319 üzenetére
"túl sok kék és piros megvilágítást láttam már"
...talán azért, mert Intel=kék, AMD=vörös, nVidia=zöld. Vörös lesz nekem is, asszony kéket akar, de a zintel színnel akkor sem. Pedig most is kék ledes a power... sajnos.
Annyi kérésem lenne, hogy írásjel után legyen a szóköz, mert fáj így. -
ViZion
félisten
válasz
CheGhost #2273 üzenetére
Hát nem kell. Igazán a 2 db USB 3 elég hátul, lustasági okokból kanóccal a monitorhoz vezettem
Gondoltam szebb lenne a kanócok nélkül (ami amúgy ~4k volt a 3 db), de sok értelme nincs, inkább ha sikerül akkor vagy egy Scythe Kaze Chrono, vagy egy Bitfenix Recon kerüljön oda, automata ventivezérlőre szükségem van, elfelejtem feltekerni a manuálist
-
ViZion
félisten
Gondoltam, hamár a deszkámon van USB 3.0 belső, akkor ráaplikálom a 2.0 helyett a házra...
DELOCK 82941 USB 3.0 pinheader - 2*USB 3.0 kábel nevű jóság bő 2000 Ft, míg egy kártyaolvasós, audio+ USB 3.0 csatlakozós cucc 4000 Ft...Ez kicsit aránytalan sztem...
-
ViZion
félisten
válasz
szmore84 #2255 üzenetére
Plexi ragasztott, vagy ott hajlított? Jól néz ki!
csabi112: Sztem Te is UFO vagy, mint az itteni modderek többsége
...ilyesmit "mezei" ember nem tud megcsinálni.
Így lemezhajlítás előtt "kukáztam" a tervemet, vettem még egy radit és inkább az egészet megvariálom. Most még lehet. Az biztos, hogy 2 db 360-as radi és felfelé álló IO-val lenne a mobo (90°)... A többit újragondolom, mert alul a két radi egymás mellett már elég széles lenne, porszűrő csere is macera. Gondoltam rá, hogy hátra, állítva egymás mellé a két radi, amin kifújja a meleget, elöl meg porszűrőn beszív 1-2 venti... De szerettem volna a ventillátorok számát is redukálni, meg így elég nagy kocka lenne, ami nem túl szép nekem.
-
-
ViZion
félisten
Nah, a krómozott 10 mm-es rézcső vizes boltban 1600 Ft az 1 m... viszont elég durung fittingek vannak hozzá... meg kell nézni, le tudom-e gyártatni (sajna nincs esztergám otthon, a vizes csatlakozókat gányolni meg túl nagy riziokó lenne szerintem)... lehet ezen bukik a fix csövezés?
Ti "öreg" profik mit használtok fix csövezésre és hol lehet beszerezni?
Ramses07: áááh, az nagyon durva mod, a VGA-t nem tudom feldolgozni, nagyon jó.
-
ViZion
félisten
válasz
csabi112 #2155 üzenetére
Gépet szeretnék, a vizes részekhez gondoltam alura. De tovább érdeklődve, ill. mérnök munkatársammal "konzultálva" lehet, vízhez nem alu kellene, mert az rézzel egy körben korrodálódhat. Persze kérdés, h mennyi idő alatt, vagy miként, ha csak a réz blokk van a rendszerben. Réz vízcsövek meg hülyén néznének ki alu házban szvsz... Viszont van horganyzott acél is, ami van vízes boltokban, gyári fittingekkel... Még tervezgetek csak, jó lenne a belsőt is kitalálni, hogy a ház biztosan elég nagy-e.
45×45×28 cm a ház méret, viszont benne lenne a tripla radi is, meg a hangelnyelő szivacs...
-
ViZion
félisten
Köszi!
Ez is valami, legfeljebb átruccanunk Kecskemétre, ott van Praktiker és Baumax biztosan. Az a baj, h ez családi program, a család meg nem túl kompatibilis ezekkel az áruházakkal... szal. valami jó családi filmet is kell keríteni, kb. 2 órásat... ejj, drága profilok lesznek ezekValami háztól-házig alufutár kellene.
-
ViZion
félisten
Olyan helyet tudtok ahol alu profilokat adnak kis tételben, esetleg méretre vágva? Amit találtam ott szálban van, 6 m kicssit sok. Másik helyen meg rendelésre hoznak, de még katalógus sincs... Ami itt van az meg ehh, ohh... nálunk nagyok vannak, nagy gépekhez sajna.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
...van, ahol segítenek a tervezésben is és legyártják. Akár egy darabot is. Protocase Inc.
-
ViZion
félisten
válasz
csabi112 #2106 üzenetére
Ezzel továbbra sem értek egyet. Vannak híres designerek, akik soha fűrészt sem fogtak, de megálmodják, megrajzolják a tutit.
A tervezője egy magyar "srác". Lehet, hogy nem tud lemezt hajlítani, de azért lenyűgöző amit csinál, nem?
...ha az enyém kész is lenne, Veletechet kihagynám - ezzel nem akarok senkit megbántani, de gyanítom nem néznék jó szemmel az ilyen házat. A linked üres sajnos. -
ViZion
félisten
Valóban érdekes lenne... 10 k meg nem a komplett ház, de a tervezés költségeire is alig elég. Nekem a ház alapanyag-költsége kb. 10-12k eddig, és nincs meg minden. Utána a lézer, a hegesztés, hajlítás... Persze ezeket lehet otthon is, de az sincs ingyen. És a rtajzot én készítettem, munkatársak segítenek igaz, ami pár Snickersbe fáj csak... De amúgy 3000 Ft/h -tól indul.
-
ViZion
félisten
Bár a gyártó nem teszi közzé, egy "mezei" gépészmérnöknek egy házat körbemérni, CAD-ban megrajzolni pár óra (azért nem 1-2). Bonyolultabb dolgokat megrajzolnak nálunk a "habokból", volt itt skiccelt tolólap (felfüggesztésekkel, etc.), de mindenféle egyéb gépek is.
Sketchup-ban rengeteg modell fent van már. Van saját gyűjteménye, a Warehouse és van sok egyéb gyűjtemény is. Kiindulásnak jó, a baj az, hogy a CAD export fizetős...
Amit ajánlani tudok, az a Solid Edge. 45 napos a teljes értékű trial. Trükközni lehet virtualboxal, nem is lopás, inkább kiskapu...
Sajnos a free CAD progikból amiket próbáltam kimaradt a sheet metal, a plugint valamiért a freeCAD-hoz és a LibreCAD-hoz sem fejlesztik, érthetetlen.
. Sketchupban is szopó a gépház tervezés, inkább szilárdtest-modellezésre jó, ráadásul ha kész, akkor annyi, lehet nézegetni, de abból nem lesz marás, újra fel kell vinni... Sketchup ingyenes változat így csak egy jó játék, de nem tervező eszköz. Pro-ról és a tudásáról nincs személyes tapasztalatom, nem tudom milyen terítéket készítene.
A Medusa profi CAD program, otthoni használatra ingyenes, de ez sem olyan egyszerű lemezekhez, mint a SolidEdge. Viszont ez legális, nem kiskapu meg ilyesmi. Ilyen a lemezalkatrész benne. Hátránya, hogy nem túl elterjedt, pl. nálunk Autocad, Inventor, Solid Edge és Catia szakik vannak, ezt senki nem ismeri - ha elakadok akkor lehet netezni...
Remélem tudtam segíteni. -
ViZion
félisten
válasz
jones965 #1970 üzenetére
...basszus. Ezeket a fain helyeket össze kellene írni az első hsz-be, de gondolom az reklám lenne.
Szilikonos oldal is jó! Nem tudom mire tudnék szilikon csövet használni (karatefilm jelenetek reprodukálásán túl), de biztosan minden háztartásba kellene pár kg!
Conrad és Somogyi oldalakon szoktam "turizni", sajna a szállítás néha többe lenne, mint a kütyük.
-
ViZion
félisten
válasz
szab.tam #1963 üzenetére
VGA marad lég, gyári OC, de hangja sincs, játék alatt sem, szal. nem hiszem, h megviselné...
Persze a terhelten kifújt levegőt csak saccoltam 45 foknak, gondolom több nem nagyon lenne, nincs olyan durva tuning, értelmetlen is lenne a gépemnek. De ahogy szavaidból kiveszem, nem lenne baja semminek, hosszabb távon sem. Igazán HDD/SSD aggasztott, bár néhány sz@rabb házban símán melegebbek lehetnek, mint itt lennénekMondták kollégák, hogy cégnél vannak jóképű alu profilok, vághatok, vihetek céges áron (töredéke, mintha teljes szálat vennék, vagy vágatnék valahol)... elkapott a hegesztési láz, valami bármit csinálok, annyi tervem van.
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Eszmefuttatásomat szeretném a gyakorlati tapasztalatotokkal igazolni/cáfolni...
Láttam már házakat, elől elhelyezett radiátorral, hasonlón agyalok. Tehát a levegő útja:
porszűrő->radiátor->ventik->alaplap, VGA->ki
pro: kevesebb venti kell (ami a cél), jól tervezhető a légáramlás.
con: a hűtés az alkatrészeket fűti. VGA-t nem féltem, annak szinte mindegy, h 25 vagy 45°C-os levegőt kap, de az FX chipsetek VRM-je hajlamos throttlingolni, még jobb deszkáknál is OC esetén. HDD, SSD biztosan nem örülne, ha játék közben főzné a levegő...Táp... nem is tudom, régen is bentről szívta a luftot, tervezem ismét így berakni, mert a táp előtti porszűrő vicc kategória amúgy.
Szal. a kérdés, hogy mennyire lenne ez problémás elrendezés? Esetleg a radi mellett legyen egy friss levegőt befújó venti az SSD/HDD kedvéért? Kinek milyen tapasztalata van ezzel, vagy mi a követendő inkább?
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
4264adam #1852 üzenetére
Conrad, Somogyi Electronics, Villamosági boltok
Porszűrőnek porszívó előszűrőt próbálgatom most, de folyamatban egy HEPA filteres project is... nem tudom mit mutat a HEPA (egyelőre DIY levegőszűrő, később vhogy a PC-be is behegesztem)
Ventiszabályozókból Scythe termékeket lesd meg a szokásos árkereső helyeken. Azzal az egybevízzel tényleg szerény lesz a tuning, inkább egy brutál lég (Silver Arrow, Macho, D14, ilyesmik), vagy jobb víz sztem...
Majd mondják a többiek is. -
ViZion
félisten
válasz
Ramses07 #1837 üzenetére
"Nem úgy mint mások, hogy legyártatják egy géppel a dolgokat."
Ezzel kvázi lenézed azokat, akiknek nincs (mert pl. nem futja) megfelelő eszközük (...és kézügyességük pl. az én esetemben) a kivitelezéshez, de kreatív gondolataik azért vannak. Van lehetőségem a lézervágótól a lemezhajlítóig, esztergáig, stb... Lézerhez még meg is rajzolom amit ráküldenek -volt, hogy én is csináltam, állítottam be
Nem, nem is sorolom magam Bari, Jones, Ramses, Engineer, BaluC, Feco vagy a többi AAA+ modder közé (igazán moddernek sem neveztem magam soha). Csak ilyenennel ne vedd már el az ember kedvét kérlek.
OK, az meg a másik dolog, h IRL ügyetlen létemre többet akarok, mint amire képes vagyok... így született pár kamrai porfogó, több kiló "majdnem kész" plexi és pl. kültéri router-doboz, meg hasonló darabok...
És igen, majd lehajlíttatom aluból a ház oldalait... csak kell hogy legyen normális "hulladék" anyag a cégnél, mert táblát fizetni nincs $$$vem.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Ramses07 #1770 üzenetére
Ehh, Raidmax!
Volt Raidmax házam, a mai napi ehhez mérem a házakat. Volt benne 3 kínai kecóra elég anyag, a kilincses nyitást a mai napig visszasírom!
Majd követem mi lesz a sorsa... gondolom rá nem lehet majd ismerni, valami retek csúszómászó félig szétsavazott játéka lesz csak a végére
szerk.: itthon sajnos ha Raidmax házad van, akkor jobban lenéznek, mintha azt mondanád, hogy mittomén 486-os a gamer géped... Örülök, h ezt választottad!
Feco: jó a famobil
-
ViZion
félisten
Ott mit ne piszkálj? Ehh... lehetőleg semmit. Amit fontos tudni: ott brutál nagy feszültség van, tehát ahol szigeteltek, ott azt ne babráld! Másrészt van pár barátságos kondi is, tehát a "kihúztam a falból, hegesztek rajta" dolog megrázó élményt okozhat. Kihúzod, iszol egy sört... meg még 2 fröccsöt, és utána, óvatosan.
-
ViZion
félisten
válasz
GumisPeter #1715 üzenetére
Igen, plexit lézerrel... nem ördöngősség, sőt. Miért égne meg? Sebesség és sugár erővel kell játszani, anyagtól függ. Szerinted a dekoros mivel vágja? Vizes vágó jó ötlet, de a gép ára és az óradíj is egy nagyságrendel nagyobb... Mindkettőről első kézből van infóm (munkahelyen van, illetve lézer van a dekoros ismerősömnél is), de gravírlézeren is vágtunk/vágtam műanyagot, beállítás kérdése, h megégeted, vagy csak vágod.
Jah, fába szoktunk gravírozni, illetve papírba is lehet gravírozni (!), vágni... beállítás kérdése. Papírnál sokat kell kísérletezni azért, mert hajlik (fókusz elmegy), nem egyenletesen száraz esetleg, etc...
-
ViZion
félisten
Szerencsére a technikai hátrányt szépen ledolgozzátok kreativitással
Dolgoztam "németben", kicsi mások a lehetőségek, ha az embernek nem a napi megélhetésért kell harcolnia. Még mondják, h pesszimisták vagyunk, de hát könyörgöm, itt a dolgozó bérrabszolgák 2 hónapra nem tudnak (tudunk) tervezni, míg kint ha van egy normális munkahely, akkor lehet boldogulni. -
ViZion
félisten
...plexit olyan helyen kellene venni, ahol lézerrel vágják. Sajna az én kontaktam kb. 1 hónapos késésben van, minap egyik helyen is szidták, csak nyeltem nagyokat, h ismerem... nem mondtam, h terveztem is a cégnek ezt-azt
-
ViZion
félisten
Köszönöm az infót!
Találtam olyan molex->2 × sata elosztót, amiben a két sata egymás után van és a középsőn átmegy a vezeték, de abból kellene pár darab és elég sokba lenne. Amik itthon vannak ilyen toldók meg elosztók azokat nem lehet szerintem szétszedni, illetve a végén megy bele a kanóc így, én meg olyasmit keresek, amit fentebb linkeltem.
Majd nézelődök még, mert mint tudjuk, olyan nincs, hogy nincs
-
ViZion
félisten
Lehet, h már itt kérdeztem, vagy inkább másik topikban
sebaj, nem volt válasz igazán...
Tehát: sata táp kábelt szeretnék csinálni. Szerelhető csatik kellenének, olyan, amin átmegy a vezeték, hogy jól nézzen ki. ilyesmi a terv...
Köszi a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest