- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Amúgy ha jól dereng, valami modul-cserét mintha emlegetett volna a szerelő. Nem tudom, ez milyen kapcsolatban van a porttal (talán egy és ugyanaz?), de - le is kopogom gyorsan - már 30 óra a dsl uptime. Néztem a képet, volt már szebb, de a sebességem az végre nem 8,5 körül, hanem 9,5 és 10 mega között jár, ma akármikor mérve. Ha így marad, már megérte bejelenteni. Ha visszaromlik, tényleg nem fogom őket békén hagyni.
-
Voice24
őstag
Így legyen ötösöm a lottón, ahogy a rokon szaki megjósolta a "javítás" menetét. Ma megjött a szerelő, annyit csinált, hogy hozta a saját modemét (360R), és azzal az sm50b segítségével elemzett. Azon is ugyanazon a helyen látszik egy nagy vágás a képben, ahogy nálam is, és azt mondta, ezt kint, valamelyik oszlopon is látta. Visszatetette 15 megásra a csomagot, és az sm50b egyből mutatta, hogy szaporodnak a hibák. Az 5 megással annak beállítása után, közel 24 óra alatt nem volt szakadás. Azt mondta, átadja a továbbiakat a külső vonalasoknak, őhozzá csak a belső dolgok tartoznak. Hamarosan jött is egy másik szerelő, ő valami központon át teszteltette a vonalat, és megállapították, hogy rossz a vonal minősége, mert messze vagyok a központtól (ezt eddig is tudtam). Részükről ennyi volt, szerintük más gond nincs, csak a nagy távolság, és mindjárt javasolta is a kisebb csomagot (amit nem fogadtam el).
Mondjuk az igaz, hogy amíg most az 5 megásban voltam, 19 felett volt az snr margin, és amint visszaállították a 15-öst, egyből leesett 8-9 közé.
Ez van, javítani, pénzt rákölteni, fejleszteni nem akarnak, ha sokat reklamálok, tényleg leraknak a kisebb csomagba. Csak azt nem értem, miért kapcsolták be ezt a csomagot szeptemberben, a telefonomtól számítva egy órán belül? Akkor nem volt fontos az előzetes tesztelés, vonalellenőrzés? És hogyan tudott a bekapcsolás után két hétig stabilan, szakadás nélkül menni, majd azután pedig naponta több szakadást is produkálni?Most amúgy ilyen, pont egy szakadás után:
-
Voice24
őstag
Remélem, hogy ez csak időszakos korlátozás, mert holnap házhoz jön, és itt is megnézi a rendszert. Valamint a my-thome szerint továbbra is a 15 megás csomagban vagyok, és sms üzenetük szerint is holnapig felfüggesztették a javítást.
Amúgy közben rájöttem, hogy a szakadás nem szakadás lehetett, mert visszaszámoltam időben, és kb. akkorra esett, amikor még ténykedett a külső hálózaton a szerelő. Gondolom, az ellenőrzések közben biztos megszakította egyszer-kétszer a vonalat, akár a portnál is.
Mindegy, holnap délre okosabb leszek. -
Voice24
őstag
Ma hívott a szerelő, azt mondja, talált a vonalon is hibát, de eljönne hozzám is, mert szerinte itt is van gond. Holnap erre is sor kerül. Most néztem, a modem adatai alapján a maximális sebességem megnőtt, már 16 feletti, viszont a valós igencsak az 5 megás alapcsomag értéke, mind felfelé, mind lefelé, a sebességmérők is pontosan ezt adják. Nem tudom, a szerelő is le tud venni a sávszélből? Mert központilag továbbra is a 15 megás csomagban vagyok. A kép jól néz ki, viszont szakadásom délután is volt a modem szerint.
-
Voice24
őstag
A szakadások teljesen véletlenszerűek, nem köthetők semmilyen időszakhoz. Mostanában kora reggel is be van kapcsolva a gép egy kis időre (fiam Travianozik), és bizony volt, hogy reggel fél 7-kor is leállt a net. Az meg ugye véletlenül sem nevezhető csúcsidőszaknak.
Viszont az érdekes, hogy a szép képeim mind áramtalanítás után készültek. -
Voice24
őstag
válasz
Voice24 #1008 üzenetére
Megint magamnak válaszolok, csak pillanatnyi fellángolás volt a délutáni jó kép. Most ugyanolyan sz.r, mint amilyen mostanában szokott lenni. Megint csak az az észrevételem jött be, ami már múltkor is, hogy kisebb-nagyobb áramtalanítás után, frissen felépülve nagyon jó tud lenni a vonal, de ez hamar el is romlik.
Mindegy, 72 órás határidőt mondtak, kíváncsian várom a dolgot.
Hozzáteszem, egy telefonos berkekben jártas rokon azzal biztatott, hogy biztosan a "matáv" hálózatban illetve a központokban kell keresni a hibát, és ne is várjak túl sokat, mert nem fogják megjavítani. Ahhoz túl sok dolgot kellene a környékben fejleszteni, és ezt nem fogják megtenni. Várhatóan majd lejelentik, hogy kész a javítás, aztán én meg reklamálhatok tovább, és maximum visszatesznek az alap csomagba, technikai okokra hivatkozva.
Nagyon remélem, nem lesz igaza. -
Voice24
őstag
válasz
Voice24 #1007 üzenetére
Nem tudom, központilag mit tudtak állítani (mert a helyi kisközpontba biztos nem ért ki szerelő 5 perc alatt) de nálam ugrásszerű javulás történt. A mostanában mért 8,3-8,7 közötti sebesség helyett kapásból 11,3 megát mértem, gyorsan megnéztem a vonalképet, mintha az is megjavult volna.
Nem tudom, mit tanácsolsz, ha valóban jó lesz a vonalam, próbáljam meg megszüntetni azt a vivőkizárást is? Vagy az ott nem oszt, nem szoroz? -
Voice24
őstag
Bejelentettem hibára a dolgot. Első körben vonali ellenőrzést végeztek, áramtalanítanom kellett a modemet. Aztán egyből mondta az úr, hogy központi hiba van, fel is vette a hibajegyet. Nem tudom, mi alapján tudta így megállapítani, nem értek hozzá, de megnyugtató, hogy valóban van hiba, és az nem nálam van. Így még jobb is, mert hozzám nem is jönnek ki, nem kell itthon lennem emiatt.
Nagyon remélem, hogy tényleg meg tudják oldani. -
Voice24
őstag
Most délután monitoroztam több, mint két órát, de előtte még reggel kicseréltem a modemet a régi, sima 360R-re. Délután néztem sm50b-vel, az adatok szerint ezzel a modemmel is volt szakadás, mert az uptime-ra csak kevés időt írt. Mindegy, csináltam arról is képet, hogy össze lehessen vetni, és rakom a monitorozás képét is.
Megjegyzem, fura, hogy a T1 modem megint elég szépet produkált, mégpedig olyankor, amikor éppen áram alá lett helyezve. A szombati szép kép is bekapcsolás után pár perccel készült.Megj.: természetesen az utóbbi kép a T1 modemről lett készítve.
-
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #976 üzenetére
Oké, csak én nem vagyok annyira jártas ezekben a témákban. Bekapcsoltam, most már ment a DMT. Sikerült is kiiktatnom azt a bizonyos zavart frekit (pontosabban egymás mellett kettőt). De a többi, a hullámzó rész megmaradt. Azon agyalok, mi lehet az, ami ha egyszer elkezd zavarni, nem egy-egy szakadást okoz, hanem 15-20 perces (de volt egy órásra is példám) majdnem folyamatos leállást, aminek során csak egy-két pillanatra jön vissza a net.
Már tudok szolgálni két dmt-s képpel, kizárás előtt ill. után:
-
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #974 üzenetére
Még a Te múltkori ajánlásod alapján kapcsoltam ki a telnetet. Akkor ennek bekapcsolása kell a DMT progihoz?
-
Voice24
őstag
Egy banális dolgot csináltam, és nagyjából visszakaptam a tegnapi, megdicsért vonalképemet: a splitterbe menő kis dugó előtt az illető, aki segédkezett, a nem használt szálakat szabadon hagyta, azok kb. 3 cm hosszan csak lógtak a burkolat alól, és a dugóba menő két szál is úgymond szabadon volt. Most a felesleges kiálló szálakat levágtam, és a kérdéses szakaszt betekertem szigszalaggal. És lőn világosság, ismét 10,5 lett a sebesség, és majdnem kiegyenesedett a görbe. Ugyanaz a zavaró jel megvan, ahol tegnap is volt, azt kellene még kiiktatnom, de ahogy írtam, nekem nem akar összejönni a DMT a modemmel. A 23-as port nem tetszik neki.
-
Voice24
őstag
Megint megnéztem, teljesen más képet kaptam, mint tegnap délután. Ezen máshol vannak a zavarok. 13 órája nem volt szakadás a modem szerint, viszont most, ebben a viszonylag nyugis időszakban sem megy 8,3 mega fölé a sebességem. Tehát ugyanaz a helyzet, mint a kábelcsere előtt, ha megjön a szakadozós időszak, utána hiába áll helyre és lesz stabil, a sebességben kb. 3 megát elvesztek. Fogalmam sincs, hogy mi okozhatja ezt, a kábelcsere után olyan szépnek tűnt minden...
-
-
Voice24
őstag
Na, ma kicseréltük a telefonkábelt UTP-re. Pluszban ki lett iktatva egy konnektoros csatlakozás is, így egy kötéssel kevesebb lett.
Mivel pár napja visszaállítottam a modem snr értékét 80-ról 100-ra, azóta viszonylag stabilan (de maximum 8,5 megával) jött a net, nem is nagyon nézegettem a modem grafikonjait. Így nem tudom, hogy időközben a hiba okozója szűnt meg, vagy tényleg a kábelcsere ennyit számított, de laikusként elég jó képet kaptam szerintem:Csak ott, a közepén van valami zavar, de a többi része jónak tűnik.
-
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #963 üzenetére
Ma is elkezdte, de most a változatosság kedvéért 6 előtt nem sokkal.
Már kezdek azon agyalni, hogy megéri-e nekem ez a csomagváltás. A dsl alap csomagommal tavaly ősz óta minden gond nélkül ment a net, most váltottam a családira, modemet is cseréltem, a router is új, erre két hét stabil működés után jön az elmebaj. A régebbi és pl. a tegnapi screenshot mintha nem is ugyanarról a vonalról készült volna.
Amúgy megköszönném, ha valaki privibe leírná, van-e lehetőség a modem elérésére routeren keresztül, mert már unom a sok kábeldugdosást is az elemzések miatt. Meg nem akarom már szétoffolni a topikot.
Köszi. -
Voice24
őstag
Köszönöm a véleményedet, és megcáfolni sem akartalak, ahhoz én messze vagyok szakmailag. Csak nagyon furcsállom a dolgot, hogy egy eddig teljesen stabilan működő hálózat hirtelen, minden átmenet nélkül majdnem egy órára leáll úgy, hogy közben pillanatokra tér csak magához.
Eddig akárhogyan állítgattam a modemben az snr értéket (próbálgattam kikisérletezni az ideális sebességet), az adsl uptime 2 perc híján (amíg felépül a vonal) mindig megegyezett a modem uptime-mal. Tehát nagyon stabilnak tűnt minden, erre jön a tegnapi hiba, ami ma délután megismétlődött.
Nem tudom elképzelni, mi okozhatta ezeket a hosszú üzemszüneteket, de nálunk a faluban végig légkábel megy (természetesen réz), a házhoz is oszlopról jön, és a padláson a bejövő doboztól a splitterig van kb. 12-13 méter sima telefonkábel. Ez utóbbi cseréjén amúgy már gondolkodtam (a szakadás nélkül is), pont a Te múltkori javaslatodra. Hát most már erősebben gondolkodok rajta. -
Voice24
őstag
Az az érdekes, hogy több napig szakadásmentesen ment, tegnap meg egybõl ilyen durva módon jelentkezik. Pontosabban már nagyjából két hete ment szakadás nélkül a család csomag. Erre tegnap kb egy órán át csak másodpercekre volt netem. A kábelezési gondnak szerintem korábban is kellett volna jelentkeznie, és utána folyamatosan fenn kéne állnia. Nálam valami durvább, de nem állandóan jelentkezõ gond lehet. Az eszközök talán kizárhatók, fogalmam sincs, hogy mi lehet. A mai dolog nem is este, hanem 5 óra körül kezdõdött. A modemet szerintem nem tudom odatenni, ahova gondoltad. A bejövõ vezeték padláson van, áram nincs, és nem is nagyon akarom szétbuherálni a rendszert.
-
Voice24
őstag
Gondom van a nettel, hátha tudtok segíteni, milyen oka lehet. Tegnap este kezdte, kb. egy órán keresztül szinte csak másodpercekre jött vissza net olyan 4-5 percenként. Előtte tök stabil volt, szakadások nélkül (téhóm családi csomag, ami nálam kb. 11 megával jön, 360R T1 modem). Utána helyreállt, ismét folyamatos volt. Aztán ma délután 5 felé megint elkezdte, megint pillanatokra állt helyre a kapcsolat, néha csak félig töltötte be a kért oldalt, már meg is szakadt. Indítottam újra a modemet és a routert is, nem segített. Ma visszatettem próbaképp a sima 360R modemet, ugyanez a helyzet.
Most éppen megy, csatolok egy korábbi, viszonylag jó képet és egy tegnap estit is:A korábbi:
Ui.: Most éppen megy a net, de nem tudom, magától állt-e helyre, vagy attól, hogy kicseréltem a splittert a korábbira.
-
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #923 üzenetére
Igen, a régi fajta, téhóm "ajándéka". A téhómos fórumban ajánlották helyette az ugyanilyent de feketét, vagy a 321-est.
99% hogy a modem a ludas a szakadásokban. Alapértelmezett (adsl2+) módban rendesen szakadozik, visszakényszerítve adsl módba egyből stabil és szakadásmentes lesz. Mivel semmi más nincs közben bántva, csak a modem lehet az ok. -
Voice24
őstag
Intruder ajánlotta ezt a fórumot, ezért felteszem itt is a kérdésem.
Tehát van egy D-Link 360R modemem, amivel adsl2+ módban szakadozik a net. Váltanék, de nem szeretnék túl sokat beruházni rá, ezért kérdem, hogy a TP-Link TD-8810B modem és router kombó megfelelő csere lenne? Van valakinek tapasztalata vele, hogy ez mennyire stabil?
A netem maximum 15 megával menne, tehát nem kell, hogy legújabb típusok legyenek.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Path of Exile (ARPG)
- iOS alkalmazások
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged