Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
zyndian #2833 üzenetére
Mindenképpen maradjon így, mert jól láthatóan nőtt az SNR margin és az adásszint is. Várható volt, mivel így a kapcsolat a spektrum használható részében koncentrálódik. De ez még mindig kevés az 5 megához, mert:
A problémám továbbra is ezzel a homorú jelalakkal van: a vonalt átviteli karakterisztikája a kép alapján jó, és zaj sincs ehhez hasonló, mégis ott van. És a jellegéből leginkább az átviteli karakterisztika hibájára tudok gyanakodni, ami leginkább hibás kötés, kábel vagy egyéb kontakt jellegű hibára utal.
Én azt javaslom, hogy az első képen a piros-piros (1) és a fehér-fehér (2) kábeleket közvetlenül kösd össze, lehetőleg forraszd és szigeteld le. Mivel azért van zaj is, a nem használt érpárokat érdemes közösíteni (az összeset, beleértve a szolgáltatótól jövőket is!) és földelni. A legegyszerűbb, ha a szolgáltatótól jövő (3,4,5,6) kábeleket közösíted a jobb oldali fekete és szürke vezetékekkel, majd bent a lakásban a kötődoboznál (második kép) a szürke-fekete kábelt az árnyékoló fóliával együtt földeled. A föld lehet fém fűtéscső (a festéket ilyenkor le kell kaparni), vagy a konnektor földje is, ha rendesen földelt a hálózat.
Ezen túl, ha már átellenőriztél mindent, akkor valahol feljebb a hálózatban van ez a probléma: például egy eloxidált kötés, vagy kábelhiba, ezt csak a szolgáltató tudja elhárítani. Hangsúlyozom: az 5megára elsősorban akkor van esély, ha az a borzalmas átviteli hiba eltűnik a képből.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
zyndian #2830 üzenetére
Ezen önmagában a paraméterezés biztosan nem segít. Borzalmasan nagy a csillapítás (messze vagy a DSLAM-től), de ami ennél érdekesebb az a hupli a 128-as vivő környékén: sem a frekvencia menet, sem a zaj karakterisztika nem indokolja ezt.
Én első körben átnézném a házban az összes kötést és csatlakozást (különösképpen a padláson, vagy a ház falán lévő kötődobozban ahol megérkezik a föld vagy légkábel), illetve mindenképpen ki kellene próbálni úgy, hogy a modemet rögtön a bejövő kábel végére rakod mindenféle elosztás, toldás, szűrő stb. nélkül.
A másik, hogy a DMT-s monitorozást érdemes lehet többször is megismételni, hogy nagyobb legyen az átfogás időben. Illetve mivel ilyen brutálisan nagy a csillapítás, én átraknám ADSL2+-ról ADSL2-re, hogy meg se próbálja a magasabb frekin lévő vivőket használni.
A lényeg, hogy ezeket próbáld ki, és csináld a képeket meg a DMT-s mérést (a képek elegek, nem kell a szöveges részeket is kilistázni).
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
zyndian #2824 üzenetére
Nálam chrome alatt tökéletes, de IE alatt mindig is szar volt.
Annyit tudok mondani, hogy táveléréssel rá tudok nézni, vajon a változó értékeket miért nem írja ki. Én nem hiszem, hogy ez magától megoldódik, és kíváncsi lennék az okára. Lehet, hogy valami új HW verzió ez a modem, bár ha a board és a flash ID is támogatott, akkor tökéletesen mennie kéne...
Persze ehhez kell egy működő netkapcsolat meg egy router.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
zyndian #2822 üzenetére
Értem.
És a DSL beállításokon kívül próbáltál még bármi más paramétert megváltoztatni? Úgy értem, hogy a modem elindul, belépsz weben, beállítod a DSL beálltásokat, Save, és ez az eredmény, vagy előtte még más dologkat is bizeráltál?
Egyébként olybá tűnik, mintha nem volna hajlandó a flash memóriába írni a paramétereket.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
zyndian #2818 üzenetére
Ennél pontosabban kéne leírni a problémát:
Tehát sikerült felraknod a FW-t, el is indul, odamész a DSL beállításokat tartalmazó oldalra, elvégezd a leírás szerinti (!!!) beállításokat, majd rányomsz a Save gombra. Pontosan mi történik ezután? Kiírja hogy saving data, de soha nem kapod vissza a beállító panelt? Vagy visszakapod a panelt, de újraindítás után még mindig nem működik a DSL kapcsolat?
Képekkel, esetleg videóval illusztrálva jó volna látni, pontosan mi történik. Pár ezren használják ezt a szoftvert, de ilyen hiba még soha nem fordult elő.
Dchard
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest