Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Nekem is van nagyítóm, de a Windows Helpjén kívül nincs rá szükség, mert minden nagyítható. Amint írtam, nem 50 cm-ről, hanem 70-80-ról nézem, és nem arról van szó, hogy nem olvasható, hanem arról, hogy hosszú távon fárasztó bolhaf.sznyi betűket bogarászni. Könyvben is zavar, ha nagyon apróval van szedve. De azért nem fogok rákönyökölni az asztalra, hogy olvasni tudjak.
Az sem megoldás, hogy a Windowsban felveszem a felbontást 125%-ra. Irgalmatlanul megnőnek a képi elemek, amelyek további hasznos helyet foglalnak el a programok munkaterületeiből, amelyek – mint fent említettem – így is kicsik egy 17-es monitoron.
Egy fix oldalszámú kiadvány esetében még indokolható az apró betűméret, mondván, ha nagyobbal szedik, akkor a tartalmon kell spórolni, ugyanaz a tartalom csak nagyobb oldalszámra férne ki. Ez elektronikus kiadványon nem érv, ugyanis tökmindegy, hogy hármat lapozok, mire egy weboldal aljára érek, vagy ötöt.
Nem vagyok egyedül a problémámmal, sokakat látok, akik nem a natív felbontáson járatják a monitoraikat, mert egyszerűen nem lehet elolvasni. És az sem igaz, hogy egy modern weboldal dizájnját csak úgy lehet megoldani, hogy 10-es alapértelmezett betűméretet használnak. Ez csak egy ostoba trend, hogy vegyék az emberek a faltól-falig monitorokat. Aztán Pistike elmegy a MM-ba, mert azért ő sem h.lye (annyira), megveszi az 50 cm-es full HD-s monitort, hogy az milyen jó lesz majd neki, aztán otthon csodálkozva látja, hogy még kisebbek rajta a képi elemek, mint az eddig megszokott kisebb monitorján. Mert kisebbek a pixelek is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest