- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
Pontosítsunk
4K tartalom van. Csak nem az otthoni felhasználáshoz+nem új filmeknél...
Ha azt nézzük, hogy a 4K igen alacsony felbontás mozis szemmel - de tény, hogy a 4K-t renderelni jóval nagyobb gépkapacitást igényel, mint a 2K -, hiszen a master filmek ennél jóval nagyobb felbontással rendelkeznek, igaz nem a digitális szemnek megszokott zajmentes módon, hiszen a film szemcsés, van struktúrája (különösen a magasabb érzékenységű filmek), ami szerintem még jó is... (és itt jönnek azok, akik szerint csak az Avatar féle teljesen zajmentes filmek a jók...)
-
KTTech
veterán
Ezt ehhez a 4K-s projektorhoz számoltam, igaz kissé félrecsúszott a projektor ára - lentebb indoklás
-, de bármilyen projektorra ráhúzható, amit ekkora terembe terveztek. Kisebb terembe meg senki nem vesz ekkora és ilyen tudású projektort...
(4K projektora van kisebb kategóriában is a Cristie-nek, és itt kategóriánként jópár milliós különbségről lehet beszélni, igaz az nem tud 120Hz-et, csak 60Hz-et. Pl.: Christie D4K2560/Christie D4K2560, 25000/35000 lumen fényerővel, előbbi 126000 USD-be kerül, ami 28 millió, tehát alulbecsültem az új jövevény árát... jóval, így mehet a "duplázóba" kb. 40 millió környékére módosítanám a becslésem.)
A Xenonról: a "csúcs" 6KW-os lámpa ára 683E HUF körül van USD-ről átszámolva (2995 USD), ezzel 750h-t tud üzemelni.
-
KTTech
veterán
Gyors fejszámolást végeztem, nem reprezentatív, de kb. fedi a valóságot:
1 nap van 5-6 előadás, 500 fős teremben, 1 jegy 1500 Ft (kb, ha 3D, akkor kicsit több, ha 2D, akkor kevesebb). Tegyük fel, hogy átlagosan negyed teremmel megy a moziterem, ami napi br. 187500 Ft-ot jelent. Mivel szinte minden nap van előadás, évi kb. 68 milliót termel a terem. Persze ebből lejönnek az egyéb költségek (ha napi 12 órát megy, akkor a lámpa csere kb. fél évente kell) , mert ez bruttó bevétel, és nem egy terem szokott lenni, így azoknak egy része oszlik a termek számával, ráadásul 12-15 termet 2-3 mozigépész simán elvisz váltott műszakban (nem kell filmmel vacakolni). Egyéb költségek: építési költség (fel kellett építeni a mozit, hangtechnikát meg kellett vásárolni, a székeket ki kellett fizetni) - ha még nem fizette ki az üzemeltető -, vászon cserék bizonyos időközönként - kb. 2-3 évente kell cserélni -, munkabérek - jegyszedők, takarítók, gépészek, vezetők stb. -, adók, filmbérlési költségek, karbantartási költségek, épület üzemeltetési költségek (kezdve a mellékhelységektől a légkondicionálókig, amik nyáron hűtenek, télen fűtenek).
Én ezek alapján azt mondanám, hogy a teljes befektetés 1,5-2 éven belül megtérülhet (kérdés az ára a gépnek), és ennyi idő alatt pedig nem jön újabb technológiai előrelépés.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
Sok
Ez nem otthoni felhasználásra szánt termék... én saccra 25 misi felett mondanám az árát (csak a lámpák szoktak ekkora teljesítménynél 500E-1M HUF-ba kerülni, kb. 10 éve volt az 1,6KW-os Xenon ára 180E, akkoriban fél évente vettem a FITE 35mm-es gépbe őket, kb. 2000 üzemóra után)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest