- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
válasz
sz.balazs.95 #186 üzenetére
Nem feltétlen ugyanakkora. Csak legyen valami. Vagy az alsó ne lenne ennyire hangsúlyos. De mivel ez már szimplán szubjektív tetszés-nemtetszés kérdése, így részemről ennyi a vélemények ütköztetése.
Addig, amíg nem megy a használat rovására a vékonyítás, meg karcsúsítás (legyen ez a keret, vagy maga a készüléktest) menjen. De ennél a modellpárosnál - és a fórumon is posztolt fórumtárs (B-Clone) másik hasonló modellje esetében - itt már használati értéket rombol.
Ami megint csak szokás, és ember kérdése, mert van, akit nem zavar.
Van akit egy pixelhiba, vagy beégett sor sem zavar. Ezért vagyunk fogyasztói társadalom, ilyen széles skálával.Engem nem vett meg a Sharp ezzel a modellel.
...és mielőtt bárki jönne, hogy ha a Sony csinálná, akkor biztos jó lenne... Nem.
Jelenlegi 5"-os modellembe is bele-belenyúlok amikor hüvelykujjal próbálom átérni a kijelzőt. (és itt sírom vissza az X10 minim, és a ray-em...(#187):
Felezd meg legalább az alsót, és harmadold a felsőt. Na úgy!
...mert ha van felül hardverelemnek hely, akkor nem kell hely alulra. -
mrlujoak
veterán
válasz
sz.balazs.95 #183 üzenetére
Miért ne "köthetnék" bele?!
Miért is kellene bármennyit beletakarni?!Ennél a modellnél túl sok oldalról be lehet takarni. Fektetett módban a bal kezünkkel, állóban pedig mindkettővel.
Nemmellesleg esztétikusabb is lenne a szimmetrikus elrendezés, tehát felül is egy pár mm-es keret, és oldalt is legalább dupla olyan vastag, mint jelenleg.[ Módosította: Karma ]
-
mrlujoak
veterán
válasz
sz.balazs.95 #181 üzenetére
...már leírtam...
(#156) mrlujoak:
"Nem feltétlen az a probléma, hogy megnyomod a kijelzőt, mert ezt lehet szoftveresen kontrollálni, hanem az, hogy a saját ujjaddal takarod ki a megjelenítőt."
Tehát 2 okból is amellett vagyok, hogy de legyen azért keret,
-mert akaratlanul is nyomkodhatod (ami egyébként app, és alapszoftver szinten némiképp kiküszöbölhető)
-mert ha már ott az a gyönyörű kijelző, ne én magam takarjam ki.Persze lehet itt érvelni, hogy csak egy mm-ert lóg be az ujj, (a " 0,0002 mm-t " azért költői túlzás volt ugye?) de ekkor az ellenérvem, hogy miért nem lett 1 mm-rel nagyobb keret.
Természetesen nem felejtem el azt a tényt, hogy a keret drasztikus csökkentésével lehet növelni a kijelző maximális felületét a készüléktesthez viszonyítva, de azt is be kell látni, hogy jelen szokásainkhoz (készülék tartása, a rajta elérhető tartalmak vezérlése, irányítása, érzékenysége...) mérten ennek korlátai vannak.
Igen is, ha veszek egy szép nagy kijelzőjű eszközt, akkor annak minden négyzetmilliméterét szeretném látni, és kitakarni az egyébként ergonómiailag nem definiált, de nem is szabályozott kéztartással.
...és zárva a szavam, nem csak az én "béna" vagy nem, "gnóm" vagy nem kezemmel, kéztartásomról szól, hanem ha a képeket megnézed kutya közönséges emberekről.
De elég, ha a promó videót megnézed, ott is fektetett módban kitakarja a kijelzőt a csaj...
Nag
-
mrlujoak
veterán
válasz
Quasi_modo #177 üzenetére
Pontosan!
...és még így is sikerül kitakarni a képből...
Egyébként app-ja/hardvere válogatja.
Valami elfordul 180° ban is, van ami az istenért sem, holott a gép tudná. -
mrlujoak
veterán
-
mrlujoak
veterán
válasz
alex devil #173 üzenetére
Kár, hogy ez egyáltalán nem magyarázat arra, hogy miért kötöttél belém. Az, hogy félreértelmzel egy szöveget, még nem ok, hogy lebénázz mást.
Ezzel a példával saját magam igazoltam, szóval még mindig ott tartunk, hogy senkinek sem szóltam be. Veled ellentétben.
-
mrlujoak
veterán
válasz
alex devil #170 üzenetére
Ó, leesett min akadtál fenn. A nyelvtan...
Akkor írok egy példát, amolyan hasonlatot, vagyis inkább metaforát:
A kedvenc tojásos rántottám, úgy, ahogy én szeretem, mert imádom, mert én így készítem:
Veszel 2 tojást és felvered. Beleteszel ezt, meg azt, megsütöd, és kész.
Ez az igazi rántotta!-látod, úgy írtam, mintha TE csinálnád, holott az ÉN receptem, véleményem, és leírásom.
Ettől még neked lehet nem fog ízleni, de nem is írtam ilyet, főleg nem azt, hogy béna az, aki nem így csinálja.Így remélem tiszta.
-
mrlujoak
veterán
válasz
alex devil #168 üzenetére
Engem. Engem borzaszt. Rólam van szó.
És ebben hol van az, hogy a többiek bénák?!
Hol van az, hogy más nem jól fogja?
Mindvégig az én tapasztalatom írom le.Keress még...
-
mrlujoak
veterán
válasz
Danny750 #165 üzenetére
...komolyan ezt mindig el kell játszani??
Valóban innovatív. Le is írtam.
Ellenben kritikát fogalmazni már nem lehet? Mert az netán egy tartalmas vitaalapot képez?Igen is van alapja, hogy a mai eszközöknél van keret. Igen is számolni kell azzal hogy az egyébként innovatív eszköz hátrányt is hordoz.
...mint anno a C4 picasso (meg a többi) álló közepű kormánya. Mekkora ötlet már, és bizony milyen hasznos a passzív védelem szempontjából, hiszen nem "csak" lencse formájú légzsákot tehettek bele, hanem pajzs alakút, hogy az alhasat jobban védje.
Aztán mégis kikerült a későbbi modellekből, mert kiderült, kormányzás közben beszorulhatnak az ujjak az álló és a mozgó részek közé....és valóban. Céges autó(m) egy C4 picasso.
Azért mert van valami, még lehet hátránya. Ha ez felmerül, és értelmes csevej keretén belül kitárgyalásra kerül az miért gond?
(tény, amikor már a csevej degradálódik gyerekes vitává, jobb kiszállni - nem is kellene elkezdeni lebénázni bárkit is ugye?)
Igen is attól, hogy ez a modell meglepő, és technikailag intuitív, még hordoz magában hátrányt is.
Ráadásul ezek már a promó és hands on videóknál is kibuknak.
-
mrlujoak
veterán
válasz
alex devil #163 üzenetére
OK.
Hol állítottam én azt, hogy senkinek nem jó?! Ilyet én nem állítottam. Sőt! Pont azt írtam, hogy mindenki "próbálja" ki.
Saját tapasztalatról írtam, és saját véleménnyel.Emellett senkit sem bénáztam le.
Ráadásul a mai cikkben linkelt promo videóban is telis-tele van olyan képpel, amikor a sima tartás közben rálóg az ujjuk a kijelzőre, pedig amint a videóban láttam a rendező eléggé figyelt rá, hogy úgy vegyék kézbe, hogy ez minél kevesebbszer jöjjön elő.
Szóval nagyon megkérlek, ne ferdíts, mert az, amit írsz nem igaz. Sehol nem írtam olyat, hogy senkinek nem jó, mert nekem nem.
-
mrlujoak
veterán
válasz
alex devil #161 üzenetére
Számomra nem stabil. De nem is bénázom le azt, aki szerint az. (persze rendre hasonló tartásúak ejtik el, ha meglöki valaki, de ez más tészta)
TE csak azért bénázol mást, mert nem úgy tesz valamit, mint te. Ez a gáz.
-
mrlujoak
veterán
válasz
alex devil #159 üzenetére
hmm, igazán kedves lebénázni egy stabil egykezes tartást...
Tehát ha valaki nem úgy fogja mint Te, akkor az már béna. Ejj, be szép szakmai fórumokon ilyen gyermekien puritán megállapításokat olvasni.
Egyébként csak egyszer nézz körbe teszem azt a metrón, ki hogy fogja.
Vagy nézd meg a pár hsz-al előrébb linkelt videót. Még azzal a "pár ujjal alig érünk hozzá" tartással is beleér az ujjbegy a kijelzőbe.
-
mrlujoak
veterán
válasz
#22743424 #155 üzenetére
...és már a hímestojás-fogás közben is rálóg a kijelzőre a hüvelykujj begye...
1:30 körültől érdemes figyelni.
Arról nem beszélve, hogy ilyen fogásmódot rendre a műkörmös plázacicáktól látni, akik épphogy csak piszkálják - majd elejtik a mobiljaikat.
Nem feltétlen az a probléma, hogy megnyomod a kijelzőt, mert ezt lehet szoftveresen kontrollálni, hanem az, hogy a saját ujjaddal takarod ki a megjelenítőt.
(#154) alex devil : poénnak jó volt, de semmi köze a dologhoz.
Te is nyugodtan képzeld el, amikor tök hagyományos módon fogod a telefonod, hogy mit látnál a széltől-szélig érő kijelzőn.
Én megtettem. Be is fotóztam. No meg levontam a konzekvenciát.
-
mrlujoak
veterán
válasz
kelly416 #141 üzenetére
Elnézésed kérem, hogy ÉN, neked nem tetszően merem fogni a saját mobilom.
Neharagudj, máskor nem így teszem, elejtem, és megyek hozzád egy másikért...
...és itt fejeztem be, mert látom, saját használatból kiindult tapasztalat sem elég egy-egy vélelem kifejtéséhez.
(#142) sz.balazs.95:
...pont emiatt írtam még a legelején, hogy próbáld ki (modellezd le, képzeld el, futtasd le, szimuláld - csakhogy ebbe is bele lehessen kötni ugye?
- ez nem ked szólt )
Mivel a - amit írtam - a saját tapasztalataimból alkottam véleményt osztottam meg egy szakmai topikban, azt saját használati környezetemben fel is tártam, így még mindig adott a legelső hozzászólásomban alkotott véleményem.
Normális emberként ezt nem fogom senkire rátukmálni - miért tenném - de a kipróbálást, elképzelést erősen javaslom.
Hiszen magamból, és a felhasználási szokásaimat alapul véve ezzel a modellpárossal már átesett a ló túloldalára a gyártó. -
mrlujoak
veterán
válasz
sz.balazs.95 #139 üzenetére
Nem kell ahhoz telibe tenyerelni.
A biztos, stabil egykezes fogás ilyen. Ráadásul nem egyszer akad, hogy a fotózott képre rajzolok. Állva, bal kézben tartva, jobb kézzel böködve a kijelzőt. -
mrlujoak
veterán
válasz
kelly416 #135 üzenetére
Na álljon meg a fáklyás menet!
Azért, mert más véleményem van - amit még képekkel illusztrálok is - miért lennék troll?!
Abetyármindenit, hogy nem vagytok képesek értelmezni, és használni a troll fogalmát!
Attól még, mert valakinek van véleménye, és az esetleg más, mint a tiétek, az nem troll.
Ráadásul ha olvasol, akkor azt is láthatod, nem egyedül vagyok a véleményemmel...Basszus, szakmai fórumon ilyen balgaságokkal kell foglalkozni.Fujj
-
mrlujoak
veterán
válasz
Csapoati #131 üzenetére
No, én meg egy fektetett tartalom fogyasztásakor így tartok egy 5"-es modellt jobb ill. bal kézzel...
A vakusnál tökéletesen látszik, hol a készülék vége...
Így én máris KIPRÓBÁLTAM (
) nekem, a stabil fogás esetén belelógna nem is kicsit a fórum témáját képező modellpáros kijelzőjébe a kezem.
Persze, lehet azt mondani, hogy akkor fogjam a jobb kezemmel, de erre meg azt írom, hogy akkor legyen baloldalt (tetején) is legalább egy fél centis perem...
-
mrlujoak
veterán
válasz
QwErTy42 #129 üzenetére
Ne haragudj Te rosszul használod a fórumot...
Először is válaszolj valakinek...
Másodsorban gazdag az anyanyelvünk és a gondolatban is ki lehet próbálni, azaz elképzeled.
De továbbmegyek.
Ha megfogsz valamit - amit ugye fizikailag is tudsz, hiszen kezedben van - és arra úgy tekintesz, mint ha az egy másik készülék lenne, máris tudsz következtetéseket levonni.De persze szimuláljon csak, az tuti jobb lesz...
-
mrlujoak
veterán
válasz
sz.balazs.95 #127 üzenetére
Hidd el, úgy is tudsz tapasztalatot szerezni.
Elég, ha fektetett módban kezded használni. Játék/film/videó... -
mrlujoak
veterán
válasz
sz.balazs.95 #125 üzenetére
...hogyne tudnád kipróbálni...
Néha - amikor kezedbe veszed jelenlegi mobilod - gondolatban vetítsd oda ezt a modellpárost, képzeld oda, hogy amit és ahogy fogod mit takarna ki a kezed...
-
mrlujoak
veterán
válasz
sz.balazs.95 #123 üzenetére
...persze a kinézet szubjektív - én simán az előlapi üveget vittem volna tovább az alsó részre is, függetlenül attól, hogy alatta ott nem display van, hanem burkolat...
A használata az, ami elborzaszt. Akarva akaratlanul is belenyúlsz a kijelzőbe csak kézben tartva.
Ez ráadásul nem csak azt eredményezi, hogy el is indítasz valamit, mert az szoftveresen kiküszöbölhető, hanem az, hogy fizikailag kitakarod a kijelzőt a saját ujjaddal... -
mrlujoak
veterán
Nem, nem és nem.
Irtó formabontó, de egyben irtó bután is néz ki.
Persze, minimalizálják csak a gyártók a kereteket, de azért ne essünk át a ló túloldalára.Ez így ronda. Vagy legyen szimmetrikus (alul fölül keret), vagy sehol sem keret. Az az alsó buta nagy keret nagyon gnómmá teszi a modelleket.
Ami pedig a fogást illeti.
Biztosélvezetes lehet fektetett módban kezelni a telefont, főleg amit a baloldalon lát olyankor az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest