Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
Mikor dobják már piacra xD??

-
trufa12
addikt
Jah és a witcher 2-ben külön jó az hogy a beszéd stb szokványos , nem akarják elhitetni hogy mindenki szépen és diplomatikusan beszél,a király kifejezetten mocskos szájú

-
trufa12
addikt
válasz
Trevize1987
üzenetére
Ha belegondolunk , minden rpg miből áll . Jön 200 ezer démon akármi, most ha ezt reális szemmel nézzük a való életben lehetne akármekkora démon vadász
akármi 1 ember. KIFINGANA
SZÓVAL ha realitást keresel azt ne 1 játékban keresd.Mert itt az élet nagy játék akkor játszd azt többet.
Mert ha reális lenne 1 játék, akkor teli vágnák az erdőket állatokkal stb. és hébe-hóba találnánk benne harcot , kis csoportokat v szektákat. esetleg a banditák még jöhetnének többet 1 rpg ben ,de az nem éppen szokványos hogy 500 kiló démon csontváz támad rá 1 csapat kalandorra . ha reális lenne ott mindenki kifingana.D
szóval ezt a reális meg stb dolgot hagyjuk , egy-játék azért készül hogy szórakoztasson.
lehet a witcher 2-ben meg azért jöttek úgy a muksók mert bent fogadtak nem egyszerre megyünk , ki tudja legyőzni
-.- gondold így aztán már jobb lesz. A polipos téma meg elég nehéz volt ,nekem sajnos ott abba maradt a játék anno
pedig érdekel a story. -
hoffman_
nagyúr
Én úgy tudom, hogy az első és második rész motorjának ugyanaz az alapja, csak a másodikhoz nagyon rácsiszoltak. A harmadik már más tészta, oda is azt írták, hogy a RedEngine durván felturbózott változata, de az ígért újítások miatt szerintem konkrétan a nulláról kell(ett) újraírni.
-
Huma
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az elsőben valóban volt, de a másodiknak engine ügyileg köze sincs az elsőhöz.
(#151) GypsFulvus2:
Lásd fenn. Nem optimalizáltak. Két különböző motor hajtja az első és a második részt. -
hoffman_
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Akadt ott is, de nem mindig, csak ha nagyon elkóricáltál, akkor a visszafele úton volt, hogy töltenie kéne. De az első rész (eleinte még bugos) töltéseihez, amik néha percek voltak, ez a 2 másodperc lófütty, engem egyáltalán nem zavart, de még az ajtózás sem.
-
FehérHolló
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nálam a második részben is volt töltés a külső területeken.
-
GypsFulvus2
őstag
-
-
Huma
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem. Nincs ott töltés. Simán csak egy felesleges animáció.
-
trufa12
addikt
ilyenekbe bele kötni komolyan mondom..:

K.rva jó game lesz ! Az tuti .
-
-
Lui04
aktív tag
"Kíváncsi vagyok, vajon javítanak-e valamit Geralt kinézetén. Az első részben szerintem nagyon jól eltalálták, de a másodikban csak egy rozzant öregember."
Mivel valóban egy "öregemberről" van szó, így biztosra veszem, hogy a kettőben lévő arcot vagy ahhoz hasonlót fogunk a 3-ban is látni.
-
trufa12
addikt
ha már szép lesz. és meg marad az idáig lévő színvonal már akkor megéri ..)
de szerintem tovább lépnek és jobb lesz tényleg mint az előző részek (nem mintha azok rosszak lettek volna)
várom.
nem tudom jön e ez még kissé butítva ps3, xb360 ra? mert akkor javában fog zajlani már az új konzol láz.... :S -
VIC20
őstag
Kíváncsi vagyok, vajon javítanak-e valamit Geralt kinézetén. Az első részben szerintem nagyon jól eltalálták, de a másodikban csak egy rozzant öregember.
A vezérlés terén persze hiába is várnék valami jobbat, mint egy ócska konzolport (első rész kontra második).
Az összes többi mézesmadzagot ([link]) meg már annyiszor elhúzták a kiadók az orrunk előtt az évek során, hogy ezt már tényleg csak akkor hiszem, ha látom.
Szóval várom szeretettel.

-
Huma
addikt
A főzetivás kivételével egyetértek. Én is rettenetesen rühelltem, hogy minden fűszálban elakadt a karakter. Az ajtón is nagyon túlságosan kényelmesen ballagott be Geralt. És az is látványos volt, hogy tényleg csak az adott helyeken lehetett fel/lemászni. Pedig rengeteg másik alkalmas hely is volt.
-
-
Lui04
aktív tag
Legutóbb dark modeon toltam végig, az egyetlen hely ahol kicsit megszenvedtem az az örökké tartó csatában volt, mikor egy draugirt és másik 3 társát kell lenyomni. A többi simán vállalható volt.
-
-
Nagy.Úr
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Szerintem pedig pont hogy a Dark mód nyújtott elég kihívást . Én pl egyből nekiugorva legnehezebben játszottam ki amikor megvettem a játékot , és miután kivittem volt egy kis hiányérzetem . Na a Dark mód az pont jól volt belőve szerintem , igaz hozzátenném , hogy a sárkánnyal rengeteget szenvedtem , trükköztem , hajat téptem mire megcsináltam , a többi kis taktikával megoldható szvsz .
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A játék kiegyensúlyozottságával megint csak voltak bajaim. Ha nehéz fokozaton játszol, és normálisan fejlesztetted a karaktert, akkor általában játszi könnyedséggel meg tudsz csinálni mindent, a játék 80%-a gond nélkül megy. Akad még egy 10%, ahol oda kell figyelni, neki kell futni 2-3 alkalommal, ugyanakkor marad egy 10% tartalom, amit egyszerűen undorítóan nehéz megcsinálni, 5-10 próba se elég hozzá, pedig nem ma kezdtem. Ez nekem nagyon nem tetszett, én játszani akarok, néha kicsit izzadni, de nem sz*pni. Ilyenkor könnyű szinten megcsináltam az adott részt(a játék egészében azt hiszem 4, maximum 5 ilyen pont volt). Kellemetlen.
Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy Dark módban kezdtem el, mert szeretek mindent a legnagyobb nehézségen megpróbálni, érdekel a kihívás. Játszhatatlanná vált a játék számomra, valahol Flotsam környékén, egy Endriágkirálynőt sem tudtam megölni, képzelem mi lett volna egy Kayran, vagy Saessenthesis fight esetén. Nyilván meg lehet csinálni, de nem tartom nagy okosságnak, hogy egy alapesetben fél órás esemény 3 napig tartson, és 4 órát vegyen el.
A harcmodor gondolom főleg játékosi nyomásra alakult át, lásd be kisebbséget képviselsz.
Ezzel azért nem értek egyet, mert a játék egy cseppet sem butított, mindenre ugyanúgy megvan a lehetőség, sőt plusz dolgokat is készítettek az első részhez képest, amik fontossá váltak(a bombák például mindenképp, a tárgykészítés is komolyabb lett), egyszerűen csak annyi történt, hogy a szükségesség meg lett nyirbálva, ami szomorú, mert a rendszer maga be van építve és tökéletes működik.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nincs is baj a főzetivással, nekem a játék karakteréhez nagyon is hozzátartozik, és tetszik - a bajom az, hogy közel sincs akkora hangsúly rajta, mint az első részben. Ott volt értéke, voltak olyan fight-ok, amiket csak úgy tudtam megcsinálni, hogy 3 féle lötty volt bennem, vérzett a szemem, de olyan skilleket adott, hogy le tudtam csapni bármit, megfelelő szenvedés és kardozás/ardozás után. Reális volt, a witcher-ek "élőben" is valahogy így működhetnének. Ebben a részben ez korántsem volt így, részemről talán ez az egyik legnagyobb negatívuma a játéknak.
-
hunbi
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy teljesen nyitott világhoz azt hiszem át kell dolgozniuk azt a motort, és remélhetőleg ez a mászás leugrás probléma is megváltozik mert egy nyitott világú játékban kicsit problémás az ilyesmi.
A főzet ivás rész pedig igazából nem lenne baj, ha Geralt tudná hová megy és mit is akar ott csinálni. A W2 ben gyakorlatilag ez történik a leg kevesebbet. Ha visszatérünk Geralt tisztes megélhetőségéhez, nagyjából tudnunk kell hogyan készüljünk elő egy egy munkára. Vagyis az alkímia is jobban a helyén lesz.
-
-
Peat;)
veterán
Nekem túlságosan irányított a játék kezelése, a térképen előre kijelölt ösvények vannak, egy kis akadóban elakad a karakter, előre meg van határozva hol tud és nem tud mászni a sziklára vagy leugorni. Rengeteg a lassító elem a játékban, pl főzetivás, vagy egy sima ajtón is mire belépünk 2-3 másodperces anim következik, ezek felesleges, lassító és a játékélményt megakasztó elemek. Én nagyon csalódtam benne ahhoz képest miket olvastam róla. Mármint 2. részben.
-
Nagy.Úr
tag
Különben is Geralt harcstílusa inkább Távol Keleties , mintsem Nyugati stílusú
-
hunbi
tag
Erről jut eszembe, a bejelentett W2 editor már kijött, jön még, vagy már szó sincs róla?
-
] StRucC [
csendes tag
Én mindenféleképpen meg fogom venni ezt is CE-ben, részemről eddig nem készült ebben a kategóriában jobb RPG.
remélem a fejlesztők nem állnak le ez után a Vajákkal 
-
Huma
addikt
A középkorban sem voltak ezermesterek a harcosok. Értettek pár fegyverhez oszt kész. A szamurájok is általában csak a kardjukat lengették. Egyrészt mert a kard a fegyverek királya másrészt pedig a fejsze, buzogány, stb a pórok fegyvere.
Szóval szerintem teljesen reális az, hogy a kardokon van a hangsúly.
Akkor nem lenne az, ha a karakter teljesen szabadon kialakítható lenne nem pedig fix. Tehát ha pl lehetnék egy kétméteres barbárral aki azért nem használhatna kétkezes csatabárdot mert kardon kívül nincs más fegyver a játékban. -
Nagy.Úr
tag
Itt direkt a KARD-on van a hangsúly a játékon belül , hiszen nem véletlen raktak bele több fajta witcher kardot is pl. a 2. részbe is már . Az milyen égő lenne már , ha egy nyílvesszőt egy buzogánnyal vagy fejszével védne ki ?

-
Wolverine
félisten
Oké, hogy nyilván egy bárddal is tud mit kezdeni Geralt, de az nem esik neki kézre úgy, mint egy kard, ami ráadásul a sajátja és tökéletesen elsajátította, mit lehet vele megtenni és mit nem. Egy gyenge ellenféllel szemben a bárddal is elboldogulna; de komolyabb helyzetekben kiütközne, hogy nem ismeri a fegyvert.
#92: a Guild Warst kár idekeverni, mert az nem single játék, ezért más követelményeknek kell megfelelnie.
-
-
Valentin90
tag
Nagyon várom a játékot! Nem félek attól, hogy alulteljesítenének a készítők. Briliáns volt az első és a második rész is, remélem a harmadikról is hasonló jókat lehet majd mondani

-
hunbi
tag
Az a helyzet, hogy Geraltnak nincs minden fegyverre proficiency -je.
Ez tényleg korlátozás, de minden szerepjáték telis-tele van korlátozásokkal, minél inkább szerepjáték annál többel. Én pl hidegrázást kapok a több kilós szabálykönyvektől...
Meg attól, hogy külön képzettség kell fogadókban található bútorok hatékony meglóbálásához. Külön állatismeret, hogy megmondjam hogy a ló amit rám akarnak sózni igazából szamár és már döglött...
Visszatérve a fegyverekhez, szerintem is hatékonyabbak lehetnének az egyszerű fegyverek, de jobban megnézve, az első jó fegyvereink is elég vacakok a következő felvonásban. Szóval miért is várnánk mást a képzettség nélkül használt mezei vasaktól?
-
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Utóbbival nincs baj, mert az maximum megosztja a játékosokat, de a fegyverkérdés egyszerűen csak egy korlát. Értem én a ragaszkodást, azzal nincs baj, csak, hogy ez egy játék és ahhoz, hogy az játékként is működjön, illetve a játékélmény ne szenvedjen csorbát, ahhoz ilyen apróbb módosítások kellenek.
-
GypsFulvus2
őstag
Én azt hiszem, hogy az indokuk inkább az eredeti történetekhez való túlságosan erős hűség lehet, nem pedig a lustaság. De mindegy, ezt kiveséztük. Hasonlóan, szolgaian követik a "mindig kemény döntést kell hozni" Sapkowski sémát is, ami egy idő után már megkopik. De hát senki és semmi sem tökéletes.
-
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
" Azokban bizony benne van, hogy kardra képezték gyerekkorától. Csak azokat használja."
Igen én ezt értem és tudom. Engem pedig semmilyen fegyverre nem képeztek ki, mégis, ha egy vascsővel izomból fejbeverlek, akkor jó eséllyel meghalsz. Mert a két kezemmel meg tudom emelni és az izmaimmal meg tudom suhintani. Geralt(és a többi witcher), aki kétszer erősebb nálam, ráadásul jól képzett harcos egy lufiállattal is meg tudna ölni.
Borzasztó gyenge kifogás az, hogy kardra vannak kiképezve. Lusták voltak betenni még 5-10 féle fegyvert, ennyi az egész. Bírom a csapatot, fantasztikusak a játékaik, de ettől még jár a fekete pont és reménykedem benne, hogy a 3-ban nem így lesz.
-
Nazara
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy egy jó szerepjátékban is megvannak a következmények, átélheted, megtapasztalhatod a másik oldalt, anélkül, hogy pl. 40 év börtönt kapnál a valóságban

-
-
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Ez már akkor is csak a mesterséges magyarázata egy teljesen felesleges kötöttségnek

Én értem mit mondasz, de a witcher-ek komoly harcosok. Egy fejszével, kalapáccsal, vagy tőrrel pont ugyanúgy tudna megölni, mint acélkarddal. Ez csak egy hülye és teljesen felesleges korlát a játékban, amiért nagyon kár, mert ezzel együtt is zseniális mindkét rész.
Nazara
"Nem hiszem egyébként, hogy túl sok plusz erőforrást igényelne így programozni a játékot. Máshol ez alap."
Valószínűleg semennyit. És igen, máshol ez teljesen alap. -
GypsFulvus2
őstag
Hát, de meg is tudja fogni az ilyen-olyan fejszéket, késeket, vicik-vackokat, csak éppen nem akkora ász vele, mint karddal. Elméletileg megvan a lehetőséged, hogy használd őket, csak nem éri meg. Ahogyan a könyvekben is karddal küzd, mert ahhoz ért.
Nazara: A valóságban is megteheti, csak lesznek következményei.
-
Nazara
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Én is hasonlóan gondolom, nem igazán fekszik a rosszfiú szerep. Ezért jó a Witcher, mert itt nem fekete/fehér jellemző a karakterekre, hanem egyéni motiváció, vagy saját érdek.
Ugyanakkor pl egyik ismerősöm nem rossz ember, de a játékban renegadeként tevékenykedik. Ott megteheti, valóságban nem.persil: pontosan ahogy leírtad, bármikor rászorulhat az ember. Nem hiszem egyébként, hogy túl sok plusz erőforrást igényelne így programozni a játékot. Máshol ez alap.
-
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
"A kard kötöttség, igen. De ez a háttérvilágból adódik"
Igen. És? Van két keze, azt fog meg vele, amit akar. Ettől pont, hogy hiteltelen.
-
GypsFulvus2
őstag
Ez érdekes kérdés, mert én pl. nem tudok csak good guy lenni. Próbáltam pl. Mass Effectben a renegade utat, de félbehagytam, nem fűlt hozzá a fogam. Vagy pl. Oblivionban csak a 3. végigjátszásnál léptem be a Dark Brotherhhod-ba, meg a Tolvaj céhbe, vagy a Skyrimban nem voltam hajlandó kinyírni a császárt. Én nem tudok tetszőleges (gonosz) szerepet fölvenni.
Persil: A kard kötöttség, igen. De ez a háttérvilágból adódik, hisz a witchereket a kétfajta kard forgatására képzik ki, és a könyvekben sem szerepel olyasmi, hogy Geralt elővett egy kétkezes csatafejszét, és kettéhasította vele a falu vénjét
. A készítők nagyon ragaszkodnak Sapkowsi világához, és ez korlátozza a lehetőségeket. Ugyanakkor hitelessé teszi a játékot szerintem. Valamit valamiért. -
persil
nagyúr
válasz
Televan74
üzenetére
Én tökéletesen értelek, csak azt nem értem, hogy ez egyáltalán miért merült fel és honnan veszed, hogy a witcher 3-ban "nem lesz ott semmi" ?
"Nekem csak azzal van bajom, mikor eljutok valahova, és a szép látványon kívül(bár az se semmi) , nincs ott semmi."
De ezt most úgy jelented ki, mintha ott lenne melletted a witcher 3 dvd és 10 perce fejezted volna be a játékot. -
Televan74
nagyúr
Mint írtam is . Szeretem ha van ott valami. Mindegy ,hogy mellékküldetés vagy csak egy barlang ahol ládák vannak.
Nekem csak azzal van bajom, mikor eljutok valahova, és a szép látványon kívül(bár az se semmi) , nincs ott semmi.
Mondjuk a Sacred 2 -ben a mellék küldik adták a hosszú játékidőt, és a bossokról sem feledkezzünk meg. -
persil
nagyúr
"de nekem a kétkardos megoldás is pöpec."
Igen az, de egy witcher miért ne tudna bármilyen fegyvert tökéletesen forgatni? Szóval már önmagát a korlátozást nem értem, kis túlzással kijelenthetjük, hogy nincs más fegyver a játékban, csak a kétkezes kardjai. Az egyben is, hiába lehetett felvenni pár féle vackot az ellenfelektől, de látszott, hogy egyáltalán nincs kidolgozva, nincs erre felkészítve a játék, jóformán használhatatlan volt mind.
Remélem ezt eltörlik. Ez olyan, mintha a következő cod-ban csak pisztolyt használhatnál, mert a főhös rendőr.Ott a sniper elite v2, ahol egy mesterlövész a főhős, de bármilyen fegyvert fel tud venni és remekül tud használni, elvégre ő egy katona, mégis miért ne tudná?
-
Nazara
őstag
DE mi van akkor ha épp ellopják, elveszíti, - ugye pl. rögtön a második rész elején, a börtönben...
Tényleg jobb lenne mondjuk egy kétkezes baltával haladni néha, de nekem a kétkardos megoldás is pöpec.RPG-nél meg belehelyezkedhetsz valaki más szerepébe, átélhetsz olyan dolgokat, illetve olyan döntéseket hozhatsz meg, amik a saját morális elvrendszerednek megfelelőek/nem tehetnéd meg a valóságban valós következmények nélkül. Természetesen a játékban is létezik felelősségre vonás, de nyilván nem akkora gond ott bűnt elkövetni.
-
GypsFulvus2
őstag
Bocs, figyelmetlen voltam.
Akkor pontosabban fogalmazva: Ahol külön-külön betöltendő, korlátozott méretű helyszínek vannak felfűzve, és ezek között (fontos hogy közöttük, és nem rajtuk kívül) olyan területek, ahová nem juthatsz el, amelyek csak a térképen, absztrakt módon léteznek. Pl. a Gothic 1-2 ben volt töltés, de attól még nyílt világnak tekinthető. A DAO viszont szerintem nem.
-
persil
nagyúr
válasz
Televan74
üzenetére
" "Ilyenkor a küldetéseken kívül rengeteg dolgot lehet csinálni." - mit?
Virágot szedni és gombát gyűjteni?"Mondjuk mellékküldetések. Amiből esetenként 10-20x annyi van, mint főküldetésből. Egyéb opcionális barlangok, bejárható területek. Opcionális boss-ok. Összegyűjtögethető frinc-francok.(gta - hidden package, sounds familiar?) Minijátékok. Stb stb, estig lehetne sorolni.
Az "átlagos"(eleve nem átlagos már a műfaj sem) sandbox játékot ki lehet játszani 10-20-30 óra alatt, de, ha belefeledkezel a világba és elkezded aprólékosan bejárkálni, teljesíteni a dolgokat, akkor sokszor 50-100-200 óra sem elég rá.
"Sose felejtem el a Betrayal at Krondor wordlock -os eldugott ládáit. Meg a fa odúban elrejtett rubinokról ne is beszéljek. Na ott volt miért felfedezni a tájat."
Ki mondta, hogy itt ilyen nem lesz? Egyáltalán ki mondta, hogy az összes többi sandbox-ban nincs ilyen?Gyps
"persil: Ez fontos elem, de önmagában nem elég."
Mondtam, hogy az általad felsoroltak mellett. Egyébként valóban nehéz - szerintem felesleges is - ilyen szigorúan definiálnunk a műfajokat. Az ember kipróbálja és rögtön meg van, hogy igen, ez rpg, abban meg csak vannak rpg elemek."és nincs töltés az egyes helyszínek között"
Ez a motortól függ, a játékstílusnak ehhez nincsen köze, szóval ez nem determinálja, hogy sandbox-e, avagy sem. -
GypsFulvus2
őstag
A DAO egyértelműen a kvázi-lineáris játékok közé tartozik, hiszen közel sem mehetsz oda, ahová akarsz. A helyszíneket meghatározott sorrend szerint járhatod be, még ha van is ebben lehetőséged variálásra. Vannak olyan helyszínek is, ahová nem mehetsz vissza. Egy nyílt sandbox világ azt jelenti, hogy a térképen akárhová mehetsz, és nincs töltés az egyes helyszínek között, nincsenek és "vakfoltok" a térképen. A DAO nem ilyen (ettől függetlenül remek játék).
persil: Ez fontos elem, de önmagában nem elég. Túl tág lenne így a kategória, pl. rengeteg klasszikus kalandjáték is ide sorolódna.
-
Televan74
nagyúr
"Ilyenkor a küldetéseken kívül rengeteg dolgot lehet csinálni." - mit?
Virágot szedni és gombát gyűjteni?
Én is szeretem a szabadom bejárható területeket. De ha nincs ott semmi akkor minek menjek el odáig.
Sose felejtem el a Betrayal at Krondor wordlock -os eldugott ládáit. Meg a fa odúban elrejtett rubinokról ne is beszéljek. Na ott volt miért felfedezni a tájat. -
persil
nagyúr
Szándékosan csak Dark Archon felsorolásából idéztem a játékokat, mert arról volt szó.
Amúgy én is fel tudnék még természetesen n+1 darabot sorolni."a Sand-boxról nekem is a GTA/Skyrim szerű szabadon bejárható terület ugrik be, és ha a Witcher valóbaniilyen lesz"
Szerintem is jó lenne. Amennyire zseniális az első két része, annyira zavart benne mindig is, hogy teljesen meg van kötve az ember keze. Szerintem azt is hanyagolhatnák, hogy csak és kizárólag kétkezes ezüst és acélkardot lehet használni. Oké, hogy fel lehetett még ezt-azt venni, de ki sem volt normálisan dolgozva, se a sebzésük, se semmi, egyáltalán nem támogatta a játék. Igen ilyen a witcher stílus, DE mi van akkor ha épp ellopják, elveszíti, harc közben leejti, vagy egyszerűen csak több sebez egy 30 kilós balta... Remélem jobb lesz a tárgyrészleg, mint az első kettőben, mert azt el kell ismernünk, hogy egyszerűen gyenge volt.GypsFulvus2
"Igazság szerint sosem láttam pontos definíciót arra, mi RPG és mitől számít annak. Vannak nyilvánvaló kritériumok, pl. karakterfejlesztés, szintlépés, de rengeteg az átmenet."
Role Playing Game. Az általad említettek mellett a karakterek "énje", illetve a saját karaktered jellemének/szerepének megléte és annak kijátszása. -
GypsFulvus2
őstag
Igazság szerint sosem láttam pontos definíciót arra, mi RPG és mitől számít annak. Vannak nyilvánvaló kritériumok, pl. karakterfejlesztés, szintlépés, de rengeteg az átmenet. Az MMO-k nálam eleve kiesnek, ez a játékstílus teljesen idegen számomra. A Dead Islandot őszintén szólva nem ismerem, a zombihentelés sosem vonzott. A Fable, na az egy furcsa képződmény. Elvileg oda mész ahová akarsz, de engem erősen zavart az idő szerepe benne. Én nagyon sokat molyolok, mindig mindent megnézek, ellenőrzök minden sötét sarkot háromszor is... és ez a Fable esetében arra vezetett, hogy szinte sehol sem tartottam még, de már 40 éves vén trotty voltam.
Úgy éreztem, mintha állandóan sürgetnének, és ez csökkentette a komfort és szabadságérzésem. Korlátozta azt, hogy minden pályarészt annyiszor járhassak be, ahányszor csak akarok, és addig maradjak ott, amíg akarok. Egyszer talán még előveszem. -
Nazara
őstag
Én akkor már a Dragon Age első részét is ide venném, ott is oda mész, ahová szeretnél. Viszont a Sand-boxról nekem is a GTA/Skyrim szerű szabadon bejárható terület ugrik be, és ha a Witcher valóbaniilyen lesz, annak nagyon fogok örülni. Ilyenkor a küldetéseken kívül rengeteg dolgot lehet csinálni.

-
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Valamilyen szinten a guild wars, a fable és a dead island is rpg.
A nyílt világ pedig nem feltétlen egy ezer négyzetméteres játszóteret jelent, hanem azt, hogy oda mész, ahova akarsz. A fable pedig ilyen. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
??? Azt hittem RPG-kről beszélünk... Úgy érzem, nézeteink között áthidalhatatlan ellentétek feszülnek.
Az általad felsorolt játékok nem RPG-k és számomra unalmas és teljesen érdektelen tucatáruk (az egyetlen Fable kivételével, de az messze nem nyílt világ). No offense, ez csak egy vélemény. -
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Far Cry 2, Guild Wars, akármelyik Assassin's Creed, Dead Island, Fable, stb.. Nem feltétlenül volt mind RPG is, de ugyanígy meg lehet oldani, hogy az legyen. A Witcher 2 mérföldeket fejlődött az 1-hez képest, kezdve az idióta kattintgatós harcrendszerrel. Én hiszek benne, hogy itt is így lesz.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Számos játékban volt már rá példa." Melyekre gondolsz?
Ha megvalósítják, és igényesen teszik, én nagyon fogok neki örülni, de félek, hogy elsekélyesedik.
föntebb valahol írtam, hogy láthatóan a novellák eredeti koncepcióját próbálják minél pontosabban követni. Szerintem ezt megvalósítani nagyon nagy feladat. -
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Sokkal jobb lesz szvsz sandbox módban, jobban is passzol Geralt személyiségéhez. Van egy fő szál, amihez akkor mész, amikor akarsz, amúgy meg a szélrózsa bármely irányába. Miért lenne olyan lehetetlen megoldani? Számos játékban volt már rá példa. Meg aztán sandbox és sandbox közt is van különbség, az Elder Scrolls csak egy véglet.
-
AtHoS
nagyúr
Az előbb kaptam egy e-mailt cdprojektred-es címről, melyben reklámozzák a harmadik részt. Ezt írják a terület nagyságáról:
"The world of The Witcher 3: Wild Hunt is 30 times bigger than The Witcher 2," said Adam Badowski, head of the studio"Azért ez picivel másabb nagyságrend, mint a 20%-kal nagyobb, amit a Gaminformer-ben lehoztak
Szerk. pff most esett le, hogy a Skyrim-hez hasonlították a 20%-kal. Szóval részemről fail

Szerk2:
Lui04 közben leesett. Nem hallottad, hogy koppant?
-
persil
nagyúr
Meg is van: Avadon - The Black Fortress
Nekem ez ugrott be erről az inquisitor-ró, kellemes, egyszerű, szerethető kis játék, próbáld ki.Illetve, ha már régisuli, akkor egy igazi jó kis 90-es évekbeli dungeon crawler, csak épp 2012-es kiadásban: Legend of Grimrock
-
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
"Csak vedd figyelembe, hogy a világ változik, és nem jó felé"
Egyetértek, bár nem tetszik.(nekem sem)Szrk.:
Amit írtál priviben holnap munkahelyemen ígérem elolvasom, de most már ehhez nagyon fáradt vagyok, jóformán nem látok ki magamból
Ez az inquisitor tetszik így első blikkre, utána fogok járni. "Nem rég" is jelent meg valami hasonló, most keresgélem, mert elfelejtettem a címét. -
M3Ny3'T
senior tag
válasz
Trevize1987
üzenetére
Most komolyan mondod, hogy egy 5 perces prológus (baker_ ezt a szót keresi
) miatt dobtál el egy 40+ órás, történet orientált, egyébként borzasztó jó RPG játékot?
Ugyanezt nem tudtam megérteni a Mass Effect 3 esetén . Egy 10/10-es, 40+ órás játékot lehúznak 5-6-ra az utolsó 10 perce miatt, még ha azzal egyet is értek, hogy voltak ott gondok dögivel (bár az Extended Cut nagyon jót tett neki szerintem).
-
GypsFulvus2
őstag
Oké. Spongyát rá. Csak vedd figyelembe, hogy a világ változik, és nem jó felé. A mai kazuár-árkád tömegigényeknek nem lehet megfelelni régi vágású játékokkal, a kemény magra meg nem lehet működőképes céget alapítani. Az is szubjektív valamennyire, mit nevezünk RPG-nek. A Witchereket meg eleve akció-RPG-nek szánták, ez volt az alapkoncepció. A TES sorozaton is jól látszik az árkádosodás a Daggerfall óta, de a Morrowindet azért még a Fallout 1-2-höz viszonyítva sem lehet faék egyszerűségűnek nevezni. Sem a karkakter fejlesztés, sem a történet szempontjából. A Skyrimot már sokkal inkább (azzal együtt, hogy az is szórakoztató játék).
Amúgy meg nemrég próbáltam ki új fejlesztésű egy oldschool RPG-t, amit egy icipici (30 fős) cseh csapat csinált. Inquisitor a címe, és nagyon kellemes, nosztalgikus. GOG-on megtalálható. -
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Igazából GaryFlash-nek már leírtam, neked még annyi jutott eszembe, hogy a betrayal of krondor is bár egy nagyszerű játék volt, de semmivel sem több, mint egy kalandjáték minimális rpg elemekkel, kis túlzással egy szofisztikált diablo.
A wizardry már más tészta, azok valóban rpg-k.(8-ast a mai napig nem bírom elfelejteni, annyira remek lett)
De leírom megint, mert szerintem a korábbiakban nem sikerült normálisan megfogalmaznom, hogy mindhárom frissebb tes játékot iszonyatosan szeretem, mert zseniálisak, egyszerűen csak nem olyan mély rpg-k. Nagyon jó kalandjátékok, némi bal gombos csapkodással meg xp-vel. De ennyi még a dead island-ben is van.
-
xKacsax
aktív tag
Hőn áhított harmadik rész!!

-
persil
nagyúr
válasz
GeryFlash
üzenetére
Szimplán csak rosszul fogalmaztam, én is leírtam, hogy mind nagyszerű game és rpg. Ha viszont a fallout 1-2őt tekintjük rpg-nek, akkor a morrowind/obli/skyrim hármas csak egy faék egyszerűségű hack'n slash.
(daggerfall és arena túlságosan bugosak voltak így sosem jutottam a végükre, pedig remek játékok lettek volna, de e miatt nem vettem bele a hasonlítgatásba) -
hoffman_
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nááájsz, nem is tudtam, kíváncsi vagyok rá, mit szedtetek össze, én sose voltam annyira türelmes, hogy végigolvassam a könyvtárat Brumában és Cyrodilban
Nyeh, most meg is jött a kedvem, lehet, hogy felpattintom 
-
Ahh én nagyon drukkolok a lengyel srácoknak. Amit csinálnak az olyannyira szembe megy a többi cápa kiadói trenddel, hogy csodálom miért nem perelték be őket üzletrontásért.
-Alapkiadás veri a máshol prémium/gyűjtői/bónusz kiadást.
-no DRM (!!!)
-nagyjából max fele-kétharmadába kerül a konkurrenciának.
-a játék igen-igen rendben van (ez persze tökszubjektív, ezért nincs is semmi, de semmi értelme flémelni itt arról, hogy kinek mit jelentenek a rpg, tps és hasonló betűszavak, ill. melyik a tuti játék, míg a többi miért ratyi. A cikk nem erről szólt).Mi a jó fene kell még?

-
GypsFulvus2
őstag
Tökéletesen tisztában vagyok vele, mikortól létezik a Fallout, és mit tartalmaz az első két része. Neked viszont láthatólag kevés ismereted van a TES mögött lévő lore méretéről és összetételéről. Imádom egyébként, ha valaki a saját véleményét megfellebezhetetlen kinyilatkoztatás-dörgedelem stílusban fogalmazza meg...
Ja, nyilván az Arena-nak, meg a Daggefallnak sincs köze az RPG műfajoz, ugye? (Ha már az old school RPG-ket vesszük elő) Te így látod. Én, és még számos más ember másként. Ha már itt tartunk, akkor a Fallout 1-2-nek meg tizedannyi köze sincs az RPG műfajhoz, mint a Wizardry 1-3-nak, vagy a Betrayal of Krondor-nak... Ha már osztani akarunk osszunk rendesen...
Szerinted a Bioware, Bethesda, vagy CD Project fejlesztői nem alkotnának most is szívesebben oldschool RPG-ket? Biztos lehetsz benne, hogy igen. Csak azzal ma már a hidegvízre valót sem keresnék meg.A többit privátban.
-
persil
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
"Morrowind háttérsztorija kifejezetten zseniális, felülmúlja a Fallout-ok történetét. "
Remélem ezt csak azért írtad le, mert azt hiszed, hogy a fallout csak a harmadik rész óta létezik.
Az első kettő csuklóból leiskolázza az rpg-k 90%-át, egy morrowind-et(legyen az egyébként bármennyire is jó) még egy lapon említeni is bűncselekmény vele. Arról nem beszélve, hogy egy tes játéknak, vagy egy witcher-nek tizedannyi köze nincs az rpg műfajhoz, mint a fallout 1-2nek volt.(megjegyzem minden játék, amit felsoroltam, a kedvenceim közt van, a mai napig, tehát nem arról van szó, hogy ezt, vagy azt nem bírom) -
GypsFulvus2
őstag
A DAO-t én is szeretem, de az más stílus. A witchereket már az első résztől akció-RPG-nek fejlesztették. Pedig megtehették volna, hogy körökre osztott harcot csinálnak, hisz az első részt még a Bioware-tól licenszelt Aurora engine hajtotta, amit pont ilyenre terveztek. A fura harcrendszer az első részben pont e miatt volt.
A Fallout 3-ra gondolsz? Azért a VATS rendszere nem egy klsszikus kötökre osztott harc volt szerintem. Inkább olyan időlassításos fenetudja mi, hiszen az ellenfelednek nem volt meg u. az a lehetősége, hogy téged hasonló módon sebezzen. Vagy az, hogy megállíthatod a harcot és utasításokat osztasz (mint a DAO-ban), az még önmagában nem igazi kombináció. Vagy valamelyik másik játékra gondoltál? Egy real time harcrendszert összekombinálni egy körökre osztottal nem hiszem hogy megoldható lenne. Nekem szerencsére mindkét rendszer elfogadható, ha jól van megvalósítva.
-
albert8
veterán
Hatalmas, én nagyon örülök és várom.

Ezért nyitottam neki egy topikot is.[link] -
Huma
addikt
A DA1 szerintem is egy nagyon jó RPG.
Egy RPG harcrendszere nem arról kellene szóljon, hogy milyen ügyes vagy és hogy milyen jók a reflexeid. A karaktereid ügyességének és reflexének kellene döntenie.
Persze megértem azokat akiknek másik stílus jön be, de könyörgöm. 2013-at írunk, már több mint 10 éve vannak olyan RPG játékok ahol szabadon dönthetsz hogy megállítod e a játékot és stratégiai döntéseket hozol vagy pedig spontául az ügyességedre és a gyors helyzetfelismerő képességedre hagyatkozol.
Szóval innentől kezdve csak lustaság/nemtörődömség ill profitéhség áll annak az útjába, hogy a játékstílust szabadon megválasszuk.(#69) GypsFulvus2:
Persze, érdekel.
-
Nazara
őstag
Én is azt szeretném, ha a Witcher 2 szintje alá már nem süllyednének összetettségben, de véleményem szerint ez manapság elkerülhetetlen. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy minőségi produktumot fogunk a kezünkben tartani - a lehetőségekhez képest.
Nekem a Dragon Age első részében látott harcrendszer jön be leginkább az rpg-kben, de erre nem sok esély van a Witcher esetében.
-
GypsFulvus2
őstag
Pontatlanul / felületesen fogalmaztam. Nem azt értettem ez alatt, hogy biztosan és csakis egyféleképpen dönthet, hanem azt, hogy nagyon világos és egyértelmű világszemlélete, felfogása, és erős jelleme van. Ha azonosulsz vele, akkor nem alakíthatod a saját képedre. Nem tudom olvastad-e a novellákat, de azok többségében pont ilyen helyzetbe kerül, ahol döntéskényszer van, mindegyik döntést jól meg lehet indokolni, mindegyik oldal mögött állnak megygőző érvek, és mindegyik választásnak megvan a maga hátulütője. Néha jól sülnek el a dolgok, néha katasztrofálisan. Ez a döntéskényszer talán már kissé túl is van lihegve, de ez Sapkowski stílusa, amit a witcher játékok nagyon konzekvensen követnek is.
-
GypsFulvus2
őstag
Őőő, egy kis önreklám
: Jorus kollégával épp most írjuk az ún. Tamriel Történelmi Tudástárat. Ez egy alaposan kibővített magyar nyelvű timeline a TES világáról, benne az egyes járékok összefoglaló történetével. Mindig is lore-buzi voltam, aztán Jorus ösztökélésére nekiveselkedtünk. Egy hónapja dolgozunk rajta. Az anyag gyakorlatilag elkészült, képeket rakjuk bele jelenleg. 54 oldalas doc file ( a tiszta szöveg) lett belőle... Ha érdekel, a hétvégén fogjuk "készre kattintani" egy logout cikk formájában. -
Klikodesh
senior tag
Mindket resz eleg jora sikerult tehat ez elegge vart jatek lesz, de remelem inkabb az elso reszre fog hasonlitani mint a masodikra.
Bar inkabb a cyberpunkot csinaltak volna meg elobb mint ezt, de sebaj.
-
Huma
addikt
"jóval intenzivebb harcrendszert, az egyszerűsödő, de még igy is komplex játékmenetet."
Én pont ettől félek. Nekem nem kell intezívebb harcrendszer mivel én rpgvel szeretnék játszani nem pedig valami akció/ügyességi játékkal. Az egyszerűsítéstől pedig isten ments, már a mostani is túl egyszerű volt.
(#58) GypsFulvus2:
Jól hangzik amit írsz. Lehet én nem mélyedtem bele kellőképp a TES sorozatba. Nekem ezek a dolgok nem tűntek fel. -
hunbi
tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
+1
Viszont Geralt predesztinált választásaival nem értek egyet. Pl hosszan gondolkodtam Iorveth vagy Roche mellett döntene a vaják. Leginkább egyik mellet sem, de azt hiszem olyan nincs.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Trevize1987
üzenetére
Ez nem a legalja, hanem az ún. tutorial a harc gyakoroltatására, a játék legelején...
-
Trevize1987
aktív tag
Félreértettél és lehet még sokan mások is :-) Nem a nehézségével volt bajom, hanem, hogy mi az hogy állítasz egyet és jön 3 ember? :-) Utána mégegyszer ugyanez :-) Ez nekem azért volt sok, mert magasan van a mércém és ez tényleg a legalja volt :-/ De végigjátszom majd, meggyőztetek :-)
-
Nazara
őstag
Pontosan ezért tisztelem a lengyel fejlesztőket, amit a videóban is hallottam: Nem holmi menedzserre, kiadóra van szükségük, hogy megmondja nekik, milyen legyen a főhős, és a játék, hanem a vásárlók visszajelzései alapján igyekeznek létrehozni a terméket. Nyilván nem szeretetszolgálat az ő cégük sem, tehát valamilyen szinten szélesebb rétegek felé is nyitniuk kell, ha szeretnének fennmaradni, nagyobb számban értékesiteni a játékot - értem ez alatt pl. a jóval intenzivebb harcrendszert, az egyszerűsödő, de még igy is komplex játékmenetet.
A sorozat első részében csak a harcrendszerrel nem voltam kibékülve, minden más elvarázsolt. A második rész azt hiszem minden igényemre megfelelően reagált, nem úgy, mint a rendkivül várt Mass Effect 3/Dragon Age 2.
Szóval a harmadik epizód is kötelező jelleggel jelen lesz a polcomon, a CD Projekt Red-ből kiindulva pedig maga az alapkiadás is felér majd egy gyűjtőivel.
-
hunbi
tag
A witcher nekem azért tetszett mert kicsit emberibb léptékű problémákkal foglalkozik, mint a legtöbb játék. Faji vagy népi konfliktusok, területi háborúk, hatalmi harcok, stb. Kifejezetten tetszettek a tudatlanság/babona témák, és a kisebb személyes gyarlóságokon alapuló tragédiák.
(Persze szeret az ember világot menteni, de egyre nehezebben azonosulok vele.)
Remélem, hogy ezt az elvet továbbra is megtartja a sorozat. Elsőre tetszik ez a személyesebb, jobban karakterbe vágó történet. Bár meg kell valljam hiányolni fogom a társaságot, ha magányosra sikerül a játék. Ez az egyik nagy plusz például a ME sorozatban, de a DA ben is kötődtem a társakhoz, rajtuk keresztül kötődtem a világhoz.
-
GeryFlash
veterán
Iszonyat korrekt game lezs, és a Cd projekt a legjobb kiadó, normal edition náluk annyit jelent mint az agyon hypolt blizardnal-ubisoftnál egy 20ezres collector edtion....
Hajrá polákok hajrá
-
Nagyon várós.

-
GypsFulvus2
őstag
Hát, ennek megítélése azért egyénenként nagyon eltérő lehet. Szerintem pl. a TES III. Morrowind háttérsztorija kifejezetten zseniális, felülmúlja a Fallout-ok történetét. Ha veszi az ember a fáradtságot, és végigolvassa az összes írásos anyagot, amit a főlüldetés során kap, akkor egy nagyon tragikus és nagyon emberi történetet ismerhet meg. Teljesen megváltoznak a klisés szerepek: a főellenségről kiderül, hogy ő a legtragikusabb sorsú hőse a játéknak, még a barátai és felesége által elárult Neravarnál is szomorúbb a története, míg a Tribunal szerepe finoman fogalmazva is megkérdőjelezhető...
De mindennek megítéléséről kár vitázni, ez nagyon szubjektív.
Ha szereted előre formázni a karaktered, akkor elméletileg utálnod kéne a Witchert
Geralton nem sokat lehet formázni, a harci képességein kívül. Persze lehet, hogy csak azért érzem így, mert olvastam a novellákat, és amikor a witcherekkel játszom, akkor igyekszem azonosulni az ott bemutatott világlátással.satz18 / Razuel: Uraim, nem akarok kötekedni, de ez a veszekedés tutira on topic...?
-
satz18
őstag
Az jutott még eszembe, hogy attól még, hogy a gépemet leszólod, az nem változtat azon a tényen, hogy a metro és a crysis után a witcher 2 nek is sikerült elhódítani a leggépigényesebb játék címet. Javítsatok ki ha tévedek, de eddig senkinek nem sikerült letaszítani a trónról. Jó tudom van néhány játék ami ultrán nagyobb gépigényű, pl guild wars 2, de mediumon FHD ba sztem nincs olyan. Legalábbis, amikkel én eddig játszottam.
-
Huma
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Mindkettőt a Bethesda készítette. A szabadság érzése mindkettőben megvan, de a TES ettől eltekintve szerintem egy tucat RPG, nem túl eredeti sztorival. A Fallout viszont egy teljesen egyedülálló RPG és a küldetések, történések sem olyan megszokottak.
Nekem azzal nincs bajom, ha nem előre meghatározott a karakter. Sőt, én azt szeretem ha minden téren testre szabhatom.
-
satz18
őstag
Én teljes mértékben tisztában vagyok a vgam képességeivel, de aki 500 km-t utazik minden hétvégén annak szóba se jöhet az asztali gép. Amikor ezt vettem csak az alienware volt 7970m-el 1800 dollárért plusz adó meg minden, most már ott van a lenovo y500, de augusztusban nem volt választásom.
-
GypsFulvus2
őstag
Ez érdekes, mert a Fallout 3 (szerintem legalábbis) nagyon hasonlít a TES játékokhoz. Kicsit más a karakterfejlesztés, meg pesze a háttérvilág, de a sandbox jelleg, a szabadság, a kalandozás, az "azt csinálok amit akarok" érzése ugyanaz. Legalábbis én így érzem. Abban sincs olyan részletes és hosszú történet kidolgozva, a főhős meg akárki lehet, ő a 101 oszt' kész. Egy ilyen világba nem nagyon rakhatsz bele olyan karaktereket, mint Riviai Geralt, vagy Commander Shepard, mert ők determenilnálnák a cselekvések módját, olyan erős és egyedi személyiségük van.
-
MASSlag
tag
Valószínűleg technikailag sok modernebb játék van (Crysis 2, BF3), de művészileg nagyon ott van a szeren a Witcher 2. A textúrákon is látszik a rengeteg befektetett munka. Az optimalizáltsága szerintem is hagy némi kívánni valót maga után.
Inkább azért aggódom, hogy ez a fene, nagy szabadság ne menjen a történet és a hangulat kárára. -
Huma
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Szerintem pl a Fallout 3-ban elég jól megoldották a dolgot. Mai napig a kedvenc RPG-m.
Remélem jól lesz a W3 és nem cseszik el. Imádon a sandbox stílus által nyújtott szabadságot. Ennek ellenére az Elder Scrolls sorozatot valahogy sosem tudtam megszeretni. Pont az a gond vele amit te is írtál. -
GypsFulvus2
őstag
Hmmmm. Igencsak érdekes koncepcióváltás ez. Nyílt világú sandbox játékot a Witcherből? Van ebbe az irányba mutató fejlődés az első és a második rész között, hisz utóbbiban már kevesebb kötöttség volt egy pályán belül, de azért a storyline közelítőleg lineáris maradt (még ha sok elágazás, meg összefutó csomó is volt benne). Én úgy látom, hogy a sandbox játékok esetében a főhőst és a történetszálat / szálakat sosem lehet olyan erőteljesen és részletesen kidolgozni, mint egy lineáris, vagy kvázi-lineáris sztorivezérelt RPG esetében. Nem nagyon lehet összebékíteni egy Mass Effect típusú játékot egy Elder Scrolls típusúval, és a Witcherek inkább az előbbire hasonlítottak eddig, ebből a szempontból legalábbis.
Ha jól veszem ki a cikkből, ők most harmadik próbálkozásként teljesen vissza akarják adni a novellagyűjtemények hangulatát, tehát hogy kalandozol valamerre, beleütközöl egy problémába, abból kikerekedik egy történet, amit így vagy úgy megoldasz (általában sosem lehet teljesen kielégítő módon megoldani Sapkowski novelláiban). Ezt visszaadni egy játékban viszont gigászi méretű feladat szerintem, szinte lehetetlen. Tökéletesen kellene ötvözni a sandbox és a sztorivezérelt RPG-k előnyeit, és megszabadulni a hátrányaiktól. Ez még soha senkinek nem sikerült. Drukkolok nekik, de tartok tőle, hogy ezzel a koncepcióval és ezzel a motorral túlvállalták magukat. Persze ha mégis sikerül, akkor istencsászár RPG lenne belőle. -
Razuel
aktív tag
Egyébként nem tudom mit vársz attól a kártyától.. Hiába 300ezres a laptopod, az a 660m kb egy 30k-s 550 Ti szintjét üti meg. Link: Elvileg fhd-ba fullon ~ 7 fps-el viszi a kártyád. Ubersamplingot, AA-t kikapcsolod, shadowot lentebb veszed és szerintem 20 fölé ugrik a framerate, onnan meg még tesztelgeted és simán akadás nélkül tudod játszani elég jó beállítások mellett. Ennyit tud a középkategória alja, ettől még nem optimalizálatlan a játék..
-
satz18
őstag
Hát te azt mondtad, hogy mi a fenének játszom FHD ba, ha szaggat. Most meg azt írod, hogy mikor mondtál ilyet hogy ne natív felbontásban játszak? Én eddig úgy tudtam, hogy a natív felbontás az a monitor max felbontása. Esetemben ez FHD. Szóval most már tényleg nem lehet rajtad kiigazodni.
Ja látom, te csak azt írtad hogy vegyem lejjebb a grafot. Na az lent van, csak a felbontáson tudnék csökkenteni. Remélem így már világos.
-
Ryder62
őstag
Látom megint megy a fight hogy 24, 30 vagy 60 fps....
persil kolléga jól leírta. De elböfögöm én is

Az hogy élvezhető-e a 30 fps az egyén és főleg játékfüggő. Valóban vannak játékok amik 30 fölött is bőven szaggatnak. De van/volt olyan játék is amivel 25 fps-el vígan elvoltam.
Általában 24 fps épp játszható és épp nem játszhatatlan, 30 fps már bőven játszható de ajánlott a 60.
A 60 fölött már észre se veszi az ember a különbséget, úgyhogy tök mindegy hogy 80 vagy 110 fps-el fut a gamma.
Ami leginkább zavaró ha nem stabil (30 vagy 60) hanem ugrál össze vissza. Nah az tényleg írritáló.
Szvsz mindenki játsszon úgy ahogy neki jó.

2007, Stalker SoC, DX8-ban 20 fpsel vándoroltam végig a zónát.

-
olbaidhun
őstag
0:26-nál kicsit meglepődtem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Várjuk a gamet!

-
Huma
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nekem 85-el frissít a monitorom. Szóval menő srác vagyok.

-
A Vsync miatt kell minimum 60 fps-sel mennie, mert a mai fullHD monitorok képfrissítése is ennyi. Valamivel kevesebb is elég, ha a triple buffer normálisan működik. Olyan meg nincs, hogy valami 30 fps-sel megy, az egy átlag, ami a Witcher esetében pont semmit nem jelent, olyan szélsőségesek az értékek.
-
Razuel
aktív tag
Ki beszélt rólla, hogy vedd natív alá a felbontást? Oh god.. Mindegy tényleg hagyom, mert egy év lenne míg megérted, a vizsga meg nem vár. Menjél játsz Crysissal 60fps-el, nekem aztán édesmindegy.
Egyébként meg nem vagyok witcher fan. Szeretem, végigvittem mind a két részt, a harmadik is meg lesz véve, de ennyi. Skyrim jobban bejön az open world miatt. Úgyhogy hajrá a srácoknak. Drukkolok, hogy a Witcher 3 GotY legyen..

-
Lefty
addikt
Hm, akkor úgy tűnik nem tudom miről beszélek. Igazából soha nem mérem sehol, hogy hány fps-el fut az adott játék, egyszerűen csak addig bűvészkedek a beállításokkal, amíg folyamatos nem lesz a játék, ennyi. Talán Crysis 1-nél mértem utoljára, ott 30 felett nekem teljesen jó volt, aztán úgy gondoltam, hogy ez mindenhol így van. Na mindegy.
-
sing1ep1ayer
őstag
Ezt tuti meg kellene venni, de a kettes is diavetítés volt a gépemen Radeon kártyával.
Basszus, kell egy új gép! 
-
satz18
őstag
Nem tudom hallottál e arról a dologról hogy ha FHD paneled van, akkor lejjebb véve a felbontást csúnyább a kép mintha az lenne eleve a natív. Nem tudom lejjebb venni. ÉS semelyik játéknál nem is kell. Egy boss fightánl nem 60, hanem 20 fpsről beszélgetünk. Medium alá véve a részletességet némileg javult az fps de nem eléggé, viszont hagy nem mondjam hogy nézett ki a játék. Szóval ha a Crysis 2 FHD ba harc közben sem megy 40 alá, akkor sztem más játéknál sem kéne, és hiszed vagy sem, ezzel vásárlókat veszítenek. Mit gondolsz a CODnak mért van olyan hoki grafikája azon kívül, hogy szarnak bele mert úgy is megveszik. El mondom neked azért, mert gagyibb gépeken is elfut meg a konzolokon sem szaggat és ezzel plusz közönséget szereznek. A diablo 3 az pl nekem minden teljesen maxon FHD-ba 55 fps. Egy HD 3000-es laptopon is gyönyörűen elfut HDba. 10millát eladtak belőle, pedig konzolokra ki se jött. Szted mennyire vigasztalja azokat az embereket, (pl. engem amíg ezt a gépet meg nem vettem tehát többi mintegy évig ki se próbálhattam,) hogy tök szép a grafika, hogyha ki se tudják próbálni ha nem vesznek csak emiatt erős videókaris asztali gépet. Ezek az emberek maradnak a többi több száz játéknál, ami elindul nekik normálisan. Lehetsz akármekkora Witcher fan, lehet akármilyen jó a witcher 2, attól még a szomorú valóság.
-
persil
nagyúr
"minek kell egy játéknak 60 fps-el mennie, 30-al nem játszható vagy mi? 30-nál már teljesen folyamatos a kép."
Ez teljesen játék függő. Pl a just cause 2, vagy a borderlands 2 konkrétan játszhatatlanul szar, ha 40 alá esik.De sok ilyen(főleg konzolport) cím van, aminél már azt is észrevenni, ha csak 1-2 fps-sel beesik 60 alá.
Van olyan(főleg régebbi, igazi pc-s) játék, aminél tökéletes a 30, de nagy általánosságban, ha megszokod a folyamatos 60-at, akkor már bántó, a szemnek zavaró és akadozós a 30 fps. Lényegesen jobb játékélményt nyújt a stabil 60.Szrk.: de friss példával élve mondhattam volna a crysis 3 bétáját is. Megnézném, hogy ott 30 fps-sel milyen eredményeket érsz el. HINT: semmilyet. Kb úgy viselkedik 30 fps-en a játék, mintha diavetítés lenne, mire becélzol valakit 3x kivégeznek. Oda is stabil 60 kell. Lehet, hogy majd a single-be nem, azt még sajnos nem tudjuk.
-
Lefty
addikt
Én is laptopon játszom (adataimnál megtalálod) és egész magas beállítások mellett egyáltalán nem szaggat, szóval nem teljesen értem a helyzetedet. Azt meg végképp nem, hogy minek kell egy játéknak 60 fps-el mennie, 30-al nem játszható vagy mi? 30-nál már teljesen folyamatos a kép.
-
VictorHUN
aktív tag
kötelező vétel
-
Razuel
aktív tag
Akkor meg mért nem veszed lentebb a grafikát, hogy 60fps-el menjen, mint az MF3, aminek még így is rosszabb a grafja mint a tw2-nek és hagyod meg a normális gpu-val rendelkezőknek az ultra beállításokat?
Na jó, látom nem érted, úgyhogy hagyjuk. Megyek inkább vizsgára tanulni.. -
satz18
őstag
Többre értékelek egy 60 fps el menő játékot pl mass effect 3, mint egy nagy textúrafelbotású szaggatót. Az első hozzászólásomban pont erre próbáltam célozni, de sztem te elfogultan beszélsz, nem nagyon tudok ész érvekkel meggyőzni téged. De hidd el nem vagyok witcher gyűlölő az 1 et és a 2-t is végigvittem.
-
Mans20
addikt
Trevize1987
Én a mass effect 1-el voltam így,elején üresnek találtam meg unalmasnak,fél év múlva újrakezdtem és nem bírtam otthagyni,az obliviont is elkezdtem,de azt ott is hagytam,Skyrim is kb olyan,de az most jobban tetszik,egy darabig eljutottam már,nem tudom késöbb mennyire lesz jobb de eddig nekem hiányzik az a drámai hangulat,lehet a witchernél máshogy gondolom,majd elkezdem azt is.
-
hoffman_
nagyúr
Osztom, én is így érzem, annyival megfejelve, hogy engem a witcherek körül lengő titokzatosság, az eredetük, Kaer Morhen, meg úgy a szakmájuk, szokásaik rögtön elvarázsoltak, megvettek kilóra. Az egy egy picit talán közelebb áll hozzám, de a kettő is messze elsőosztályú kedvenc.
Nem is értem, hogy hogy nem olvastam még el a könyveket, amikből kettő meg is van az öcsémnek, kölcsön kéne kérjem őket végre.
-
Razuel
aktív tag
Az szubjektív, hogy kinek melyik STYLE tetszik jobban, de azt konkrétan meg lehet mondani, hogy két játék közül melyiknek vannak szebb textúrái, megvilágítása stb. Sejtettem, hogy a crysis 2-t fogod írni, pedig annak pont rosszabb textúrái vannak mint a tw2-nek. (bár, MalDoHD 4.0 moddal talán ő a jelenlegi legszebb) BF3 nem nyert. A többire nem akarok hülyeséget mondani, mert még nem láttam és most nincs kedvem utánna járni, de szerintem ők se szebbek/sokkal szebbek.
Az meg, hogy olyan játékokról beszélsz amik minimum 1+ év múlva jelennek meg és még csak egy gameplay videót se adtak ki rólluk, az egyenesen vicc. Az semmit nem jelent, hogy frostbite engine van alatta, a textúrákat ugyan úgy el tudják szúrni..

-
Huma
addikt
A játék világa és hangulata nekem is nagyon bejön. Nem az a szokványos High fantasy. Aránylag reálisan vázolja azt a problémát, hogy különböző fajok (népek, rasszok) ellenérzéssel viseltetnek egymás iránt és hogy gyakran akárhogy döntesz, mindenképp rossz vége lesz valaki számára mivel csak két (vagy több) rossz közül választhatsz és nincs olyan opció, hogy mindenkit megments.
Nem egyértelmű jók vagy gonoszok az NPC-k, hanem egyéniségek akikben keverednek a jó és rossz tulajdonságok.
Nálam a W1 és 2 überelte a szerepjátékok 99%-át.Egyedül a "beperelünk mindenkit aki ellopta a játékunkat" nyilatkozatuk volt ellenszenves a számomra. Csak saját magukat járatták le vele. Nem is értem miért lépték ezt meg.
Mindenesetre hatalmas piros pontot érdemelnek, hogy magyar felirat is van mindkét részhez. Sőt az elsőben magyar szinkron is van, ami szerintem egy-két kivételtől eltekintve meglehetősen színvonalasra sikeredett.
-
Rexdemon
aktív tag
válasz
Trevize1987
üzenetére
Fatális hiba
Hozzáteszem,h későbbi patchben a készítők könnyítettek az elején, mert többen panaszkodtak emiatt. Hozzáteszem,h nekem nem votl bajom vele, de igazán a katt-pause-katt sítlus jön be a magamfajta vén majomnak már nem úgy meg a reflexgame, mint anno
DA1, Kotor, stb -
hoffman_
nagyúr
Ez az

Sok játékot szeretek, párat kiemelkedően, sokkal játszottam többet, mint a Witcher szériával, de ha megkérdezik mi a kedvenc, határozott válaszom a Witcher-franchise. A CD Projektnek maximális tiszteletem, fenomenális politikát folytatnak, és amit Geralt-tal leraktak az asztalra, oltári. Nem sok AAA cím van dobozosan a polcon, régóta már csak steam-en akcióhajkurászok, vagy 1-2 ezres akciókra csapok le dobozosan és digitálisan is, de ez a játék a polcomon lesz szép nagy, nehéz, vaskos dobozban, az biztos, ahogy az első kettő is.
-
satz18
őstag
Crysis 2, Far cry 3, Hitman absolution, Battlefield 3, Alan Wake. A szépség relatív, de sztem ezek közül mind szebb, mind medium vagy a felett mentek FHD-ba és egyáltalán nem szaggattak. Ha RPGt akarsz, ott a dragon age 3 és a mass effect 4. Mindkettő a Frostbite engine 2-t fogja használni. De igazad van, jelenleg a witcher 2 a legszebb RPG játék. De ettől még minden korábbi állításomat tartom.
-
Angel1981
veterán
"az összes csúcskategóriás konzolra" - húúú! Olyanból aztán tényleg nagyon sok van!

Egyébként hajrá! )
-
Kasya
nagyúr
Remeltem hogy lesz 3-ik resz. Remelem, hogy tartjak az elodokben megszokott jo dolgokat.
-
Penndragon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezzel én is így vagyok!

-
MasterMark
titán
Jöhet. Ha ezért kell next-gen gépet vennem, akkor már el is kezdtem gyűjteni.

-
Razuel
aktív tag
Na mondj egy a witcher 2-nél szebb grafikával rendelkező játékot. Van olyan, de tudtommal valahol a legjobbak között foglal helyet.. Ugyanakkor lehet, hogy egy picit nagyobb gépigénye van mint más játékoknak, de ez egyáltalán nem "indokolatlan, és irracionális". Talán nem laptoppal kéne fhd-ba fullos játékokkal játszani. A laptopod árának feléért vehetnél olyan gépet, ami maxon viszi..

-
persil
nagyúr
válasz
Trevize1987
üzenetére
"Hiba volt ilyen könnyen feladni?"
Méghozzá óriási. Meg amúgy is... egy 5 perces szar rész miatt csak nem kéne azonnal ragequit-elni.
-
hülyegyerek
addikt
Ezt a hírt vártam a Witcher 2 háromszori kivégzése óta

-
satz18
őstag
Túl vagyok már elég sok játékon, RPGn is, szóval én csak alkottam egy vélemény, ami ennyi játéktapasztalattal sztem teljesen reális volt. Az, hogy te nem fogadod el, és hülyeségnek tartod, az a te dolgod. Volt már fent pár nagy gépigényű, szép grafikájú játék a gépemen, és a witcher kettő kivételével egy sem szaggatott legalább mediumon FHD ba. ÉS voltak ezek között olyanok, amik sokkal szebbek mint a w2.
-
Razuel
aktív tag
Te most komolyan, a dio3 hack n slash, wow targetelős és a witcher harcrendszerét hasonlítod egymáshoz? Ne viccelj már.. az égegyadta világon semmi közük egymáshoz, azon kívül, hogy mind a három számítógépes játék.

A witcher pont az a hardcore adult rpg, ahol el kell olvasni a könyveket, információkat stb, hogy tudd mit, hol, mikor kell csinálni. Úgyhogy azok bele se kezdjenek, akik csak végig akarnak rohanni rajta ilyenek nélkül.
indokolatlan, és irracionális gépigényt: Remélem azért az is leesett, hogy a legszebb grafikával rendelkező rpg-ről beszélsz. (nem, szerintem a skyrim se szebb, pedig azt is imádom) Másrészt meg, még a laptopom hd4000-es igp-je is elhajtja annyira, hogy végig lehessen játszani. Egy 30k+os vga meg már közel maxal elviszi (720p-be), úgyhogy egyáltalán nem olyan vészes mint ahogy te lefestetted.
-
wednesday
őstag
Nekem is nagyon tetszett a 2. rész. Emlékszem én is csúnyán néztem mikor arról volt szó, hogy a 2. rész harcrendszere megváltozik és inkább arcade TPS (csapkodás) szerű lesz. KOTOR meg Dragon Age harcrendszerei tetszettek nekem.
De aztán rá kellett jönnöm, hogy az új követlen irányítás, harcot sokkal jobban élvezem, pedig én nem akartam.
Meg kell vallani, az első részét a játék vége felé már eléggé untam, a klikkeléseket. Persze kicsit fel kell fejlődni (hosszabb gurulás, hárításból visszatámadás, védekezés minden irányból stb), de ha az ember rákap a ritmusára akkor hullanak körülöttünk. -
Televan74
nagyúr
Érdekes lesz az biztos. Kíváncsi leszek mikorra készülnek el vele.
És remélem megmutatják , hogy kell egy trilógiát rendesen lezárni,befejezni.Lokalizációról még nem tudni semmit? (hülye kérdés)
-
cellpeti
nagyúr
Hajrá, hajrá! A 2.rész nagyon bejött nekem.

-
satz18
őstag
Őszintén szólva (ezért most az RPG fanok valszeg máglyán égetnének el) nekem se a witchere, se a mass effect 1 harcrendszere nem tetszett igazán, csak a sztori miatt játszottam vele. A mass effect 2 -nél kezdtem élvezni a harcot, és ez a ME3-nál teljesedett ki. RPG viszonylatban sztem messze a legjobb harcrendszerrel bíró játék. Nem véletlenül játszák még mindig a multiját annyian. De pl a wow harcrendszere is tök jó főleg at 5.0 óta meg a diablo 3-é is. De pl a KOTORt bármilyen jó lehet is a sztori, egyszerűen nem bírtam végigviin csak a harc miatt.
-
Lefty
addikt
Az az igazság, hogy nem vagyok nagy RPG-s, így rendesen, nem kipróbálás szinten szerintem soha nem is játszottam más RPG-vel, csak a két Witcher résszel. Szóval én így nem tudok mihez viszonyítani, engem ez borzasztóan lekötött.
Szerk.: Hazudtam, a Mass Effect első részével játszottam, az is pazar volt.
Trevize1987: Szóljön közbe, aki máshogy gondolja, de én szerintem csak az epilógusban voltak ilyenek. Ha azon túl vagy (a sárkányos résznél se add fel), akkor utána már jön a jól megérdemelt rendes játékmenet.
-
Trevize1987
aktív tag
Hát dícsérték sokan, de nehezen bírom elviselni az ilyen fokú primitivséget. Szóval az amikor minden állítás után kijött 3 utána következő hullámban 4 ember az ajtókból az eszméletlenül szánalmas volt és ha ilyesmik vannak benne, nekem az totálisan lerombol mindent. De lehet nekigyűrközök mégegyszer, ebben a kategóriában minden játékot végigvittem már kábé, de ez a Witcher ott és akkor nagyon elkeserített.
-
Huma
addikt
Hát igen, a csápos dög elleni harc nem kicsit sikerült idegesítőre. Én úgy oldottam meg, hogy mikor már tizedjére ölt meg, levettem a játék nehézségét könnyűre aztán a harc után visszaraktam.
Most már nem számít olyan túl nagynak a gépigénye. Egy 5750-en és egy x4-es athlonon 40 FPS-el, majdnem mindent maxra véve elrohangál 1400x1050-es felbontáson.
Persze ha a grafikájához viszonyítunk akkor lehet hogy irracionális a gépigény. Nem tom, nem vagyok szagértő a témában. Szerintem elég jól nézett ki a játék.
(#4) Trevize1987:
Ja. Hiba volt. Elég jó játék, ha túljutsz az elején. -
Lefty
addikt
válasz
Trevize1987
üzenetére
Viccelsz? Az csak egy epilógus, a rendes játék csak az után fog következni. Mellesleg kétszer beállítod az íjat, közbe jön pár ember, azokat simán le lehet csapni és ennyi. Egy íj van, nem tudom mik között rohangáltál. Kb. a játék 0.01 %-át láttad. Szerintem eszméletlen jó játék, gyönyörű, összetett, rendkívül aprólékos. Heteket lehet vele egyhuzamban játszani annyira leköt a sztori, meg, hogy minden kis bugyrot bejárjál. Annyira nem mindegy, hogy mit csinálsz, hogy 16 befejezése van a játéknak. Egy szó, mint száz hibát követtél el, de ha te már ott besokalltál akkor ez nem neked való.
-
satz18
őstag
válasz
Trevize1987
üzenetére
Sztem hiba. VOlt utána egy boss fight. Valszeg ott is feladtad volna és szidtad volna magad, hogy nem hagytad abba előbb. Amúgy ezt az egy boss fightot leszámítva és az embertelen, indokolatlan, és irracionális gépigényt leszámítva nekem nagyon tetszett.
-
FehérHolló
veterán
Végre valahára Yennefer.
-
Trevize1987
aktív tag
A Witcher 2-vel elkezdtem játszani, mert oda vagyok a műfajért, de volt benne az elején egy olyan rész amikor 2-3 katapult vagy mi között rohangáltam és állítani kellett a célzásukon, de az ellenség ilyen hullámokban jött. Na ez a rész annyira primitiv volt, hogy itt abba is hagytam a játékot, mert féltem a későbbiek folyamán is ilyesmivel fogják ostromolni az agyamat.
Hiba volt ilyen könnyen feladni?
-
satz18
őstag
Nem szoktam látatlanba fikázni, de ha olyan lesz a gépigény növekedés mint az 1 és a 2 között, amire nagy az esély az elmondottak alapján, akkor tök mindegy, hogy kiadják-e PCre, mert úgyse fog elindulni, és majd a sok sírás rívás, hogy mi kiadtuk PCre mégse vette meg közülük senki, hanem csak a konzolosok, úgyhogy többet ki se adunk játékot PCre. Remélem nem lesz igazam.
-
Huma
addikt
Ígéretesnek tűnik. Remélem nem a levegőbe beszélnek.
A boldogságomhoz már csak az kellene, hogy ne butítsák tovább a játékot és ne csináljanak belőle egy akció TPS-t. Némileg visszatérhetnének az első részhez. -
trufa12
addikt
Hajrá.
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

pedig érdekel a story.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Basszus, kell egy új gép!