Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hwtvennek

tag

válasz Cingáriusz #193 üzenetére

Az alábbiakban választ fogok neked adni, de kérlek, hogy te is adj választ nekem a felmerült kérdéseimre, bár tuti hogy nem fogsz tudni érdemben válaszolni! :)

"1. Androidos telefonok működnek egymás töltőivel. Apple milyen más töltőkkel működik együtt?"

Lehet venni átalakítót, valamint, az új USB-C töltős Androidos telefonokhoz szerinted mindenhol találsz töltőt? A környezetemben mindenkinek iPhone-ja van, és mérnökök vagyunk, múltkor nem találtunk sehol egy mUSB töltőt havernak. Jó mi? Visszatérve még1x, az USB-C töltős Android telefonokkal mizu? Komolyan? Mert iPhonehoz is lehet venni átalakítót, amivel lehet utána tölteni mUSB-vel ahogy ezekhez a Droidos telefonokhoz is.

"2. Androidos telóhoz kapok 400, azaz NÉGYSZÁZ Ft-ért igen jó minőségű utángyártott adatkábelt."

iPhonehoz is lehet venni már 3 ezer forintért MFI kábelt amivel tökéletesen működik, de plz, 260k-s telefonom van, nem fog megütni egy 5 ezer forintos kábel. Az hogy Androidhoz lehet venni 400 forintos kábelt az miért bizonyítja azt, hogy az Android jobb? Akkor a Suzuki jobb mint az S Merci, mert olcsóbb hozzá lökhárítót per bármi egyéb más alkatrészt beszerezni?

Valamelyik nap 5790 forintért vásároltam egy Lighting kábelt, és nem ütött meg egyáltalán, programozóként dolgozok, és nem zavart valahogy.

"3. Androidot bedugom a 400Ft-os kábellel a PC-re, hopp már látja is a rendszer külső tárolóként és ctrl C, crtl V-vel tolhatom fel BÁRMILYEN formátumban a filmjeimet, zenéimet és nézhetem őket ahogy és amivel akarom. Apple-el hogy is lehet filmeket, zenéket a készülékre másolni? :) Ja, hogy telepíteni kell külön szoftvert a gépre hozzá?"

Az iPhonet be se kell dugni, simán WiFi syncen másolok rá BÁRMILYEN FORMÁTUMBAN, BÁRMIT! :) nPlayer a barátom, semmi gond nincs vele, visz MINDENT, és még DLNA-n ki is tudom küldeni a TV-re felirattal együtt a filmeket. Az iTunest már, nagyon, nagyon nagyon régen nem kötelező használni, 2012 óta használok iOS-t, és egy kezemen meg tudom számolni hányszor kellett. Veszel egy PC-t amin nincs OS, rádugod az Androidos telefont, akkor mi lesz? Ja, hogy extra szoftvert kell telepíteni hozzá (Windows, Linux) hogy tudj fájlokat másolni rá? :) 2016-ban ilyen erős gépek mellett, nem fér bele 2 perc ameddig felrakod az iTunest, ha annyira kell?

"4. A munkámból kifolyólag sok helyen kell, sok féle tv-t és projektort kell vezérelnem, melyekett infra porton keresztül csinálok, a telefonra telepített univerzális szoftverrel. Apple-ön hol az IRDA port? "

Nem tudom, nekem nem kell ilyeneket csinálnom, de ha nagyon kellene, lehet venni infra kiegészítőt az iPhonehoz is, és nem kellene csak ezért szívatnom magam a bugOS-el (Android). Azt tapasztaltam, hogy sokkal egyszerűbb az eszköz saját távirányítójával megcsinálni mindent, mint telefonon akármilyen szoftverrel szerencsétlenkedni. Jobb a saját dedikált távirányítója. Amúgy mit csinálsz ha éppen lemerült a telefonod, vagy nincs nálad? Akkor mit csinálsz? Az eszköz saját távirányítójához nyúlsz. Megáll az élet? (most válaszolok neked: nem) Nincs IRDA port, de őszintén mondom neked nem is hiányzik. A saját tvmhez van Magic Remote, és nem tudja kiváltani egy IRDA portos telefon, de még az LG saját szoftvere sem a távirányító funkcióit.

"5. Andoid ezer módon testreszabható kinézetben, működésben. iOS mennyire is szabható testre?"

Tény és való hogy testre szabhatóbb, akinek erre van szüksége vegyen Droidot, de őszintén szólva 10 év alatt kb 3 emberrel találkoztam akinek széjjel volt customizálva mindenféle témával a Droidos telefonja és így ennyi. Azért valljuk be az átlag embernek erre sincsen nagy igénye, a legtöbben nem ismerik a Play Storet sem a Droidosok közül. Akinek iOS-t választ az általában tudja, hogy nem fog mindennap másik My Little Pony témát felrakni a telefonra, de általában nincs is szüksége rá. Elég jól meg van tervezve a rendszer alapból, nem fontos toldozni-foltozni a vásárlás után hála istennek.

"6. Amíg 125ezer Ft-ért One Plus3 abszolút csúcskategóriás készüléket lehet kapni, addig miért is kéne 280-ért iphone-t venni? Mert kevesebb mag van benne és kevesebb memória?"

Belinkelem neked még egyszer, de úgy sem fogod megnézni: Konkrétan ennyit ér a 4/8 mag meg a 6GB ram. Ló*aszt sem, mert az iOS rendesen optimalizálva van. Nagyszerű hogy ilyen sok RAM van benne, de szemmel láthatóan nem tudod kihasználni. A Galaxy S7 Edge még nagyobb lemaradásban van a 6s-hez képest multi tasking tesztben, pedig abban 8 magos proci van 4GB ram mellett (van videó erről is, nem keresem meg). Szóval? Miről beszélünk? A szoftver a lelke a készüléknek, lehet neked 22 magos procid is, ha a rá készült szoftverek szarul vannak megcsinálva, ez az igazság.

"7. Amikor a 13-14éves elkényeztetett hülye iskolás picsák kezében is már ájfón 6-ot látok (csupán mert TRENDI és COOL), mert sznob apuka megvette nekik, addig biztosan nem akarok ebbe a felhasználói csoportba tartozni semmilyen szinten."

Rettenetesen rossz hírem van számodra, ugyanebben a korosztályban én már láttam Galaxykat is kisiskolások kezében, meg rengeteg Droidos telefont, látod, mégis csak ebbe a csoportba tartozol Te is. :) Ezek után ha 13 éves elkényeztetett kisgyerek kezében meglátsz majd egy ugyanolyan típusú készüléket mint a tied, akkor azonnal mást fogsz vásárolni? Ne haragudj, de ennél nagyobb öngólt nem is lőhettél volna. Ez nem érv!

Nekem is vannak szoftverfejlesztő ismerőseim akik évek óta iPhonet használnak, és továbbra is azt fognak használni mert szeretik, és van olyan köztük akik 7-800 ezret kézhez kapnak magyarországon és egyáltalán nem buta ember, akkor most hogy is van ez? Azért mert a te szaki ismerősöd átváltott Nexusra akkor ezzel bizonyítottad sikeresen hogy az iPhone egy szar? Nem hinném. Ne haragudj, de az iBook egy több mint 10 éves laptop, még csak nem is X86 proci van benne, nagyon sikeres ember lehet ha egy ilyen lassú gépen tud dolgozni. :) Egy iBookon ma már Youtobeozni sem lehet kb. Értelmes ismerősöd van ha azt használ 2016ban. Csak úgy mondom abban a gépben még max 1GB ram vagy talán még annyi sem lehetett.

Barátnőmnek Nexus 4 készüléke van, nagyon szuper meg minden, csak miután elérkezett rá a Droid 5.0 elkezdett fagyogatni, szarakodni, pl mikor beérkező hívás van random lehal a kijelző és csak egy hard reset segít rajta, vagy pl random nem működik a mikrofon. A google fórumai tele vannak a hibajelentésekkel, de nem foglalkozik vele a Google mert túl régi a készülék. Eredmény: vissza kellett rakni a 4.4.4-et. Soha nem volt rootolva, soha semmilyen tartalmat nem szedtünk le rá a Play Storeon keresztül. Arról nem is beszélve, hogy az 5.0-val nem bírt ki egy egész napot a telefon, már a munka végére kérte a töltőt... Ez alapján jó az Google Nexus szerinted? Kapsz hozzá 1,5 év supportot, utána benne hagynak pár bugot, és vehetsz új telefont. Vagy visszarakod a 2013-as OS-t rá, és ott vagy ahol a part szakad. Nagyon szuper tényleg! Az ezzel egy idős iPhone 5 lehet hogy lassabb lett az iOS9-el, de még soha nem volt hogy ne tudtam volna rajta telefonálni, vagy szarrá fagyott volna, egyszerűen a mai napig kiválóan lehet használni. Tényleg szar lenne az iPhone?

Nem hiszem hogy egyértelműen kijelenthető ezek után hogy szar az iPhone. :)

• r3dsnake

nagyúr

válasz Cingáriusz #115 üzenetére

Apple még mindig 2 magnál tart, mégis sz*rráveri nyers erőben a 8 magos droidokat, minden benchmarkban. A GPU tesztekről (3dmark) nem is beszélve...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés