- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johny Bravo
csendes tag
Ki is felejtettem, bár a nokia a sajátját kb. 20 rugóra taksálja, ebayen postaköltséggel együtt kb. 8e ft-ért szereztem 1gb-os dual voltage rs-mmc kártyát hozzá. Igazán hálás viselet, 1 gb memóriával már egész jól elreszelget a telefon (a gps szoftver is ezen a kártyán pihen).
-
Johny Bravo
csendes tag
Hali!
Lassan 3 hónapja használom az e60-ast, gondoltam, megosztom a bizonytalan szavazókkal a tapasztalataimat, hogy tudják, miért kell e60-ast választani.
Először lássuk gyorsan a negatívumokat:
- akksi: nincs mit rajta szépíteni, nagyjából 1 napot bír, néha kicsit többet. Ugyanakkor érdemes összeszámolni, mi zabálja le az aksit ilyen gyorsan: 1) ugye a wifi-kártya 10 mp-enként csekkolja, van-e a közelben elérhető csatlakozás 2) maga a wifizés sem kíméli különösebben a miniampereket 3) a beszarás kijelző (erről később) gyanítom nem javít a helyzeten
- fagyás: hát van ez így, kb 3-4 naponta sikerül a programok olyan konstellációját megnyitnom, hogy fehér halál (itt nem kék), majd 20-30 mp után újraindul. Néha csak akksi ki/be segít. Gondolom, nem sikerült még minden logikai zsákutcát elvarni az s60 v3 oprendszerben
- kamera (?): nem tudom, megmondom őszintén, ennek hiányát én nem tartom negatívumnak, még egyszer se volt olyan, hogy fényképezni akartam vele, és hirtelen rádöbbentem, hogy ezen nincs fényképező. Igaz, a 6230-asommal is utoljára tavaly fotóztam egyet. Igaz az is, van egy ixus 50-es és egy ixus 750-es ultrakompakt fényképezőgépem, amikkel kitűnő képeket csinálok.
Akkor lássuk a pozitívumokat:
+ kijelző: beszarás-behúgyozás a felbontása, de tényleg. Épp múlt héten fogtam a kezembe egy n70-es, és néztem, hogy jé, ez milyen szemcsés vacak...Aki már látta az e60 kijelzőjét, netán használta huzamosabb ideig (mondjuk böngészésre), sosem adja már alább, azt hiszem. 352*416 pixel/16 millió szín, egyszerűen bődületes.
+ böngésző: hát igen, nem hiába van mindenki elalélva tőle. A kitűnő felbontású képernyővel bárhol kell várakozni (orvos, bkv, hivatal) öröm a böngészés. Index, fórumok, bármilyen oldal (kivéve flash-esek, no de ennyit még meg lehet bocsátani).
+ email-kliens: tetszőleges számú email postafiók létrehozható, azokra e-mail-ek letölthetők, azokról választ bárkinek. Méretkorlát nélküli melléklet kezelés! Le is tölt bármit, meg is nyit (word, excel, pdf!), és én is tudok csatolni ilyeneket, ha a memkártyán ott van.
+ wifi: nagyon jó, nem rosszabb érzékénységű, mint mondjuk ami a laptomomban van. Budapesten nehéz a belvárosban olyan helyet találni, ahol legalább egy kódolatlan wifi router ne lenne, szóval az ingyen netezés megoldva.Bármiféle titkosítással elboldogul, igazán parádés. Ahogy valaki itt írta, fürdőkádban netezésre kiváló.
+ 3g: videotelefonálni ugyan a kamera hiánya miatt csak egyoldalúan lehet(ne), azaz csak fogadni képes a képet, küldeni nem, de a jelenlegi videotelefon percdíjak mellett ez mérsékelt érvágás...Ellenben a voda 3g-s hálózata egész budapestet lefedi, és ez azt jelenti, hogy a voda 3125 ft-os, 200 mb-os net csomagjával adsl gyorsasággal lehet netezni, ott is, ahol épp wifivel nem lehet a szomszéd netjét lopni.
+ modem: a telefon persze használható modemként, lehet mondjuk a mellékelt usb kábelt is használni erre. Ami eggyel mókásabb, ha laptop tudja (az enyém igen) a kékfogat, akkor bizony kékfogon keresztül is lehet modemezni.Telefon a kabátzsebben, tárcsázzuk a voda-netet, és kékfogon keresztül létrejön a kapcsolat, ami persze a 3g miatt adsl sebességű. Nem rossz...
+ kékfog: sokan szidták (egy se tulajdonos...) hogy ebben csak 1.2-es kékfog van, nem 2.0-ás. Nem tudom ugyan, mivel jobb a 2.0ás, de az e60 az 1.2-es ócskaságával például kitűnően kezel egyszerre több kékfogas kiegészítőt. Jelesül, miközben az LD-3w gps vevő kékfogon csatlakozik, és kiszolgálja a navicore gps szoftverét, közben a kékfog headseten mondja be a női hang, hogy balra, vagy jobbra kanyarodjak...Ez se rossz.
+ gps: mint fentebb kiderült, egy ld-3w gps-vevővel (18e) és egy navicore szoftverrel (15e) teljesértékű gps-készülék varázsolható az e60-ből. Ami természetesn menetközben hívás indításra/fogadásra is alkalmas. A 352x416 kijelző itt mutatja meg igazán, mire képes. Én jó hasznát veszem, gyakran utazom vidékre.
+ office: bármilyen office melléklet megnyitható, szerkeszthető, létrehozható. Emailben fogadható és elküldhető. Néha jól jön.
+ voip: van a készülékben egy sip kliens. Nekem sikerült* beállítani mind a neophonex-el (7 ft/perc belföldi vezetékes), mind voipstunttal (0 ft/perc belföldi vezetékes). Ha van wifi kapcsolat, a telefon voip készülékként használható. Mit mondjak, nem rossz... Itthon jó móka, külföldön használva pedig talán nem kell ecsetelni, hogy mennyivel kellemesebb 0ft/percért hívni a mamát, mint 195 ft-ért...
Összességében kiváló készülék, szerintem a rengeteg belezsúfolt (hasznos!) funkciót figyelembevéve bőven megbocsátható gyermekbetegségekkel. Ennek a készüléknek van jövője, remélhetőleg 2-3 év múlva pedig még kiforrottabb utódai közül lehet válogatni.
*: easypabx.com-on keresztül
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Revolut
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest