Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kérnék egy kis segítséget, mert gondom van a betűkódolással.
A Nokia szervíz szerint ISO-ra kellene raknom, de akkor nem tudom olvasni a telón a szöveget, mert az ékezetek helyén furcsa jelek jönnek. Ha Unicode-ra rakom akkor a telefonon jól olvasom, de ha emailt írok, vagy bármiféle üzenetet az a notimon jön ki furcsa karakterekkel.
Valami ötlet? -
csigacsa
tag
Egy másik mobilos oldalon olvastam, hogy hamarosan letölthető lesz - november végén - az a giroszkóp program, amely vízszintes és függőleges módban is képes mutatni a menüt.Olvastam még, hogy N73-n, N95-n és E65-n müködik.Ez müködik majd a 6120-on is?
-
csigacsa
tag
Sziasztok! Valaki használt már közületek plexi kijelzővédőt?
A leírás alapján egész jó dolognak tűnik.
-
nemma
addikt
Közepes használattal kb. 3 napot bír az akksi.
A hátlap nem karcolódik vészesen, sőt, nekem egyáltalán nem, most másfél hónapos.
A E50-nél ez sokkal jobb telefon, válasszátok a 6120 Classicot! -
danielh2
tag
Ahoj,
Én annyit kérdeznék, hogy gyakorlatban, heavy használat mellett (napi jó 3 óra MP3 lejátsztás/rádió/net, kevés beszéd), bírja egy napig minimum?
Az E51-ben gondolkodok egy ideje, de kezdek rájönni h nem tud számomra annyival többet amennyivel drágább lesz mint ez, meg ki tudja mikor jelenik meg szolgáltatóknál, a 6120c-t pedig szemtelenül olcsón adják mostanában. De csak akkor ugranék bele ha minimum 1 egész napot kibír úgy h nem dísznek használom.
-
tl-x
addikt
Sziasztok E50 és 6120c telefonokat néztem ki magamnak! 6120 tól félek a hátlapja miatt, hogy nagyon karcolódni fog! Egyébként a specifikációi alapján jobban tetszik és nagy ár külömbség sincs köztük. Írjátok le a készülék mennyire sérülekeny átlagos használat mellett! Köszönöm!
-
Zsotie
tag
Megvolt a reset. Várom a hétvégét.
De sajnos rossz előérzetem van, ha ez másnál is előfordul, akkor nem fogja
a reset megoldani. Új szoftver még nincs.
Beszéltem a Nokia-val is, Ők még eddig nem hallotak ilyen hibáról.
A teló szoftverét nem tudják elküdeni. Ők viszont 1 hét alatt tudnák újraírni a szoftver, mert csak a központi szerviz csinálja.
Én elfogadnám még azt,hogy nincs tökéletes telefon, de azt nem tudom, hogy mostmár a harmadik Nokia telóm egy év alatt, aminek van valami hülye hibája amivel nem tudnak mit kezdeni. Elkeseritő. A hangminősége is elég szar. A bluetooth-os headset megoldás, de azzalmeg állandóan elveszti a kapcsolatot.
Amúgy meg lennék vele elégedve. -
A Tomtom nem olyan részletes mint az IGO, engem vidékiként elnavigál Budapesten, bár néha a felüljáró tetején fordítana balra nagyívben, de a kedvencem az amikor az Oktogon felől a Westend mellett akar balra nagyívben fordítani a Váci úton a Kresz Géza utcába, szóval oda kell rá figyelni. Országszerte használva, megyeszékhelyek még rendben, de az alatt az utcanevek nagy részét nem ismeri, szóval nem árt mellé egy analóg térkép, de legalább nem lankad a figyelmed
). Azonban van egy nagy előnye a telós navinak, az, hogy fogom és a zsebembe dugom, és mivel a térképet lehet GPS vevő nélkül nézegetni, ez külön jól jöhet, és nem kell cipelnem egy külön kütyüt, ha valahová tömegközlekedem, vagy gyalog megyek.
Azt én sem igazán értem hogy az IGO miért nincs Symbian alatt, eléggé valószínű hogy vevő lennék rá, mert egészen kis faluk komplett utcajegyzéke van.
Így karácsony előtt, körül még lejjebb fog menni a PNA-k ára, 35-40 000-re, szóval sokat használod akkor érdemes egy inkább egy ilyenbe beruházni.
-
Bögre
aktív tag
válasz
bajnokpityu #677 üzenetére
Lejárt hitelesítésre megoldás lehet még az újraszignózás is
-
Pajoz
őstag
válasz
bajnokpityu #677 üzenetére
Sajnos sehogy sem lehet ezeket kikerülni!Nagyon sok progi,téma bizonyos érvényességi időre van készítve.(fél-egy év) Ezért írja ki,hogy hitelesség lejárt.Vissza kell állítani a teló dátumát és akkor települ.
A 9x symbian rendszer visszafelé nem kompatibilis.Régebbi symbire való cuccok telepítésénél jön az érvénytelen hibaüzi.Mint esetedben néhány témánál és "kedvenc régi progijaidnál".Ezek nem jók erre az oprendszerre. -
bajnokpityu
félisten
-
Pajoz
őstag
Akarhelyzetben (mintha telefonálnál) beírod *#7370#.Ekkor kéri a biztonsági kódot,ami gyárilag 12345.Vagy egy teljesebb formázáshoz kikapcsolod a készüléket és a zöld gomb-csillag-3as gomb nyomva tartása mellett bekapcs.Addig kell nyomni a gombokat,míg a kijelzőn meg nem jelenik a formatting felirat.
-
Zsotie
tag
Hogy lehet a telefont resetelni?
Tehát a vásárláskori eredeti állapotba visszaállítani?
Az ébresztéssel és a dátummal vannak problémáim, a hétvégén nem számolja a dátumot. Tehát ha pénteken 20-a van, akkor szombaton és vasárnap is. Aztán hétfőn elegánsan átvált szombat 21-re. De mivel szombat nem munkanap, így nem is ébreszt. -
domi007
őstag
iGO létezik symbianra, de nem publikusan természetesen...
Az iGO motort ugyanis megírták vagy 300 (!!!) platformra, csak egyelőre tarsolyban tartják, hogyha majd kell, elővegyék (én így tudom).
A telefon hatékonysága alatt mit értesz?
Mert ha kibékülsz a kisebb kijelzővel, és bízol a szoftverben, akkor meg leszel vele elégedve (szerintem)
A tomtom tudomásom szerint a navigációs célokra teljes mértékben alkalmas. Mivel a GPS-ekben (te írtad) iGO van, ezért nem tudom, hogy mennyire van lebutítva a "gps"-ekre írt tomtomokhoz képest (szerintem semennyire).Üdv:
DOMyu.i.: ja, és még mindig rosszul használod a fogalmakat:
A navigációs eszköz (PNA-Personal Navigation Assistant): PDA-ra hasonlító készülék, butított felülettel, a PDA-val ellentétben nem teljesen univerzális, fő feladata a navigáció. Beépített GPS vevővel, és nagyméretű (3,5"<) (érintő)képernyővel rendelkezik általában.
GPS (Global Positioning System): Manapság ez alatt már nem a rendszert értjük, hanem az ezt a rendszert helymeghatározásra használó, hivatalosan GPS-vevő néven illetett eszközöket. Jellemzőik közé tartoznak: csak a helymeghatározást végzik el, majd az adatokat egy bizonyos interfacen (BT, USB, stb..)küldik el egy másik eszköznek (pl. mobiltelefon, laptop, pda), amely eme adatokat kirétékeli, és megmutatja a felhasználónak. Pl. ha az eszközön van térkép, akkor arra rajzolja ki az adatokat, stb.
FONTOS LEHET! Navigációt ezek az eszközök nem végeznek, azt csak a fogadó eszköz szoftvere végzi el, értelemszerűen eme adatok alapján(most aztán nagyon tudományos elosztottam az észt, nem ?
)
-
rumos14
nagyúr
az "átlagos gps-ben", legalábbis amiket Mo-n árulnak többynire iGo navigációs szoftver van. ez symbian-ra nem létezik, a legjobb megoldás a tomtom, de ez is elmarad részletességben (és egyebekben is) az iGo-tól.
amúgy nem akarok kötekedni, de a "gps"-t itt most helytelenül használod, mert inkább pna-t/navigációs eszközt kellene írnod, ami gps technológiát használ. na mindegy... -
ben11
őstag
rumos14!
Milyen telóra cserélted a 6290-et?
-
Görgőőő
tag
az érdekelne, hogy egy gps vevővel (kb 20k ft) van-e olyan jó gps-ként, mint 1 normál, közép- vagy alsó kategóriás normál gps? (tudom, az érintőkijelző és a kicsisége lehet a baj, de a "vevése" van olyan jó, vagy ez csak azért van, hogy elmondhassák erről, hogy van benne gps?)
-
bajnokpityu
félisten
6131es volt,h nem bir ki egy napot.2 óra telózás,kicsi rádió mellett.de 3 napot sosem birt volna.és az egy S40! mondjuk a javából.most már nekem is figyel egy 6120as,azért kiváncsi leszek rá.
amugy nemtom,szép a teló,de képen szebb sztem.ez a fényes műanyag meg irtó kényes.hátha lesz hozzá matt készülékház...
meg a billi nekem jó nehézkes. -
Bocaa
senior tag
Van vki-nek tapasztalat,hogy a 6120c-re ha vodás, lehet progikat rá rakni?????
-
Bocaa
senior tag
Mennyit bír az akksija??
A tesztben nem tűnt tűl bíztatónak -
legiaap
félisten
Most rábukkantam egy érdekes dologra:Van 6121 classic is
De mi a különség?
Mert én ez alapján nem látok különbséget,vagy annyira fáradt vagyok,hogy nem veszem észre??? -
Ha pótfüles kell, 1200,- Ft körül lehet kapni. Más is írta már, de csak megerősíteni tudom, szereztem hozzá egy átlátszó tokot, és nekem nagyon bejön, végre van rendes fogása a telcsinek, és nem aggódom a kijelző miatt, és még a memókártyát is lehet cserélni, na meg végre olyan Nokiám van ami játszik wma-t.
-
Bocaa
senior tag
Milyen fülest adnak a 6120 c-hez????????
-
atylivi
csendes tag
kösssz
-
atylivi
csendes tag
na 6120 mellett döntöttem, és már vettem is 1et vodafonnál előfizetéssel... remélem nem döntöttem rosszul (n70et akartam eredetileg..) eddig nagyon megvagyok vele elégedve, 2 órája nyúzom, és semmi akadás vagy ilyesmi, eddig attól tartottam hogy ki fognak készülni az idegeim de neem
... Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom. csak arra nemjövökrá, hogy hogyan tudom módosítani a menüket, amik az idő meg a dátum alatt vannak. Vki írja meg légyszives!!! kösssz (ja amugy mindent enged csangőhangnak rakni meg minden, a már a v360asom sem volt lekorlátozva a vodafone által..)
-
Bögre
aktív tag
Ami érdekes: a telefonom már nem először csinálja hogy visszaállítja a dátumot 1-2 nappal, rendszerint hétvégente
Kicsit önfejű..Másnak is ilyen?
-
jazzmanó
csendes tag
sziasztok
egy kérdésem lenne,hátha tud vki segiteni:
letöltöttem egy adobe readert a nokiaprogramokrol,és van hozzá egy crack.sis file is ,de azt irja mikor telepiteni akarom,hogy tanusitványhiba..meg olyat is ir hogy signozni kell.hogy kell signozni?
amikor meg elinditom a readert,kéri a kódot.mit tudtok javasolni??
elöre is köszi -
jazzmanó
csendes tag
értem.köszi a segitségeket.a dátumos dolog müxik ;)
-
Oraculus
tag
válasz
jazzmanó #627 üzenetére
Szia.
Vissza kell állitani a dátumot a telefonon és utána telepítheted a cuccokat. Ezután vissza lehet állitani a dátumot.
Van amikor egy évvel és van amikor fél évvel kell vissza állitani a datumot.
Pontosan nem tudom melyik cuccnak kell visszaállítani a dátumot, illetve mennyivel.
Én addig probálgattam a dátum visszaállításával amig sikerült telepíteni.Üdv. Ori
-
jazzmanó
csendes tag
hello!
talán tud valaki valamit:öltöttem le a telora egy csomo témát meg simbian alkalmazást,vagy 30 at,a nokiaprogramokrol,és kb 2-t telepitett fel.a többire azt irta hogy 'nem támogatott alkalmazás' vagy 'lejárt tanusitvány'
ezekkel a dolgokkal lehet valamit kezdeni??és miért vannak ha tudja valaki
köszi -
jazzmanó
csendes tag
köszi
-
jazzmanó
csendes tag
sziasztok,az lenne a problémám hogy berepedt a 6120-asom üvege,és a nokiaboltban azt mondták hogy még nincs áru idehaza.nem tud valaki valamit?ha lehet nem feketében,de az is jo lenne..köszi szépen a segitséget
-
-
xyzxyz
csendes tag
Köszönöm.
Már meg is oldódott. -
akisbandi
aktív tag
Gondolkozz Tomtom-ban!
A Nokiaprogramokon tökéletesen le van írva, hogy miként telepítheted fel az alapprogramot. Keresd meg az EasternEurope 680.1536-os térképet, egész jól használható, gyakorlatból mondom. Szerintem egyébként csak azért nem megy, mert nem talál térképet. -
xyzxyz
csendes tag
Üdv.
Segítséget kérnék.
Azt valahogyan be lehet adni a telefonnak, hogy NETelérésre a számítógépemet használja, amin van ugye ADSL, mikor zsinórral rá van kötve?
A nokiának a térképeit szeretném jól letölteni, de már csak a budapest környéki zoomolás 3MB-ba került.
Vagy esetleg le lehet tölteni valami térképpakkot, amit aztán átmásolnék a telefonra?
Tomtom egyenlőre nekem nem indult el, feltelepül aztán mikor indítom akkor csak forog a földgömb és nem történik továbblépés. Lehet, hogy az sem találja a térképeit? Valami 13mb körüli csomagot töltöttem le a nokiaprogramok.huról.
Viszont ez a nokiamap tetszik is és viszonylag jól működik.
Szóval biztos rá lehet venni a telefont, hogy ne a pannon hálózatán NETezzen hanem az enyémen, csak én vagyok béna.
Előre is köszi.Üdv.
-
-
ferrari07
csendes tag
Tudom hogy nincs!!De esetleg nem tudnám a meglévőt újra felrakni.N73-nál meglehettett csinálni!
-
Pajoz
őstag
Hát,nem tudom...
A Nagy Vodafone topicban azt írták,hogy a live felület csak live készülékkel vehető igénybe.A voda listájában szerepel a 6120.Itt meg azt írják,hogy HSDPA nincs.Persze ez lehet elírás is és a képekről sem derül ki,hogy tényleg live teló.
Elfogyott a havi netkeretem,nem nagyon tudok keresgélni de ez egyOrange menüs teló. -
ferrari07
csendes tag
Nekem lenne egy problémám kérlek segítsetek!Szoftver akarokk frissíteni de kiírja hogy nincs új szoftver és nem engedi az eredetit frissíteni. Nem lehetne ezt valahogy megoldani?Vagy esetleg van valami hír egy frissítésről?Előre is köszi
-
Pajoz
őstag
válasz
Viktor0610 #603 üzenetére
Egy lány írta egy másik fórumon,hogy megnézte és liveos a 6120.A korlátozás bizt úgy van ahogy írod.
-
-
Pajoz
őstag
válasz
bajnokpityu #601 üzenetére
Úgy tudom Vodafon Live menüvel árusítják.Ami (ha tartják magukat a szokásukhoz) szoftverkorlátozást is jelent.Pl csak a vodafon oldalról letöltött mp3at engedi betenni csengőhangnak.
-
bajnokpityu
félisten
a vodás 6120 mennyiben tér el a gyári függetlentől?
logo van rajta?
valami adatátviteli korlátozás,esetleg témák korlátozása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Előre megajánlotta a Nokia a 6120-nak a klasszikus jelzőt, ami elég nagy önbizalomra vall.
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- TP-LINK routerek
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest