Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• WindyJoe

aktív tag

válasz echterion #1623 üzenetére

Egy egyszerű ellenállás...
    A készenléti 5 V és a föld (fekete drót...) közé kell tenni...
    Tehát 0,1A×5V=0,5W, ehhez 5V/0,1A=50 ohmos ellenállás kell kb. (47-es tuti van, én azzal csináltam.) Legalább 1W-os teljesítményűt érdemes venni, ez sajna folyamatosan fűt, akkor is ha a gép nincs bekapcsolva, de azért 0,5-1W-ba nem hal bele az ember... (:
    Közben azért kiderült a turpisság, ez csak arra jó, hogy bekapcsoljon a táp 12V-os része, de ha nincs rajta elég terhelés, akkor nem megy rendesen. ): (5 és 3,3V-os fesz nem lesz elegendő, tehát nem indul a rendszer.) Azért lehet vele nyerni pár W-ot lefelé 1 próbát megér... (Max 10 Ft egy ilyen ellenállás.)

• WindyJoe

aktív tag

válasz lapa #1620 üzenetére

Nekem 300-as változat van. Az összes 12 V ág egy helyről jön ki, kivéve a proci 2×2-es csatlakozóját....

Egyéb:
    Én is belefutottam a zen csapdába, azaz az új konfigomat nem volt hajlandó elindítani a táp. Olvasgattam, próbálkoztam... 12V-ra terhelést 5W 10 W 45W... semmi...
    5V-ra terhelést kb 10 W, semmi...
    Egyszerre a 2 már fölélesztette a gépet, winfos be is jön, de amint megszüntetem bármelyik plussz terhelést lekapcsol.
    Olvasgatok megint, hogy ez egy ilyen nagy hatásfokú táp betegség, 1 A kell 12 V-os ágon stb stb
    Dehát 4 A-el sem indul, nemhogy 1-el...
    Olvasgatok tovább, és megtaláltam ezt a táblázatot.
    DC Output +3.3V +5V +12V1 +12V2 -12V +5VSB
    Minimum Output Current 0.5A 0.3A 1.0A 1.0A 0.0A 0.0A

Na tápról alaplap le, plusz terhelések föl: 12 V1, 12 V2 -> 40 + 45 W; 3,3 V kb 10W; 5 V szintén kb 10 W
    Bekapcs, semmi... állítgatok össze vissza, bekapcs, semmi...
    Készenléti 5 V-ra rákötöttem kb 2 W-ot, egyből bekapcsolt!!!!
    Hm... leszedem a terhelést a 3,3 V-ról, bekapcsol...
    az 5 V-ról is, akkor is bekapcsol...
    12 V1 még mindig bekapcsol!
    12 V2 Már csak a 2 W-os terhelés lóg a +5VSB-n és megy a táp!!!!
    Egész le lehet kb 0,5-1 W-ig redukálni, azaz egy 50-100 ohm ellenállással gyönyörűen megy a táp!
    Sajnos rajta kell legyen amíg megy, de 0,5 W még mindig jobb, mint egy rosszabb hatásfokú zajláda. Ami még hátrány, hogy ez a 0,5 W akkor is megy, ha a gép készenlétben van, vagy ki van kapcsolva... ):
    Még rajta vagyok az ügyön, hátha ki lehet valahogy iktatni ezt a hülyeséget a panelon...

Új hozzászólás Aktív témák