- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegalodonS
őstag
Hat erdekes feltevesek vannak mind 2 oldalrol.
Nehez okosan elkolteni, a nehezen megdolgozott penzt.En kint jottem ra ha halalra dolgozod magad van penzed es naponta nezegetheted az egyenlegedet.Dolgozol sporolsz elsz,talan jobban hangzik..En nagyon sokat koltottem az utobbi 1 evben a Pc vilagban de megerte.Hogy miert pl tobb mint 1000Fos LAN (Europa eggyik legnagyobb) i27 uj emberek baratsagok kellemes 4 nap es sok tapasztalat.Lattam embereket akik meg tobbet koltenek mint EN ez jo erzes volt,nem csak en vagyok beteg!Most mar csak 2 dolog kell es en is vissza veszem a fogyasztas mar csak egy 24'' moncsi amit azert megtartok egy ideig (ja nincs TV-m) a mostani proci egy darabig eleg lessz es meg egy videokari kell majd meg.A jovo evben mar nem akarok PC alkatreszt venni, legalabb is remelem ''kibirom''! -
Televan74
nagyúr
Intel ha jól tudom nem most akarta ki hozni ezt a procit, csak a 800 és a 900 - as szériában nem volt annyi erő , hogy az amd x2-t legyalázza.
A core2 duo-t csak jővőre akarta bedobni a mélyvízbe.
Bár nekem amd64 -esem van, azért egy nagy taps az intelnek. -
RapUGround
tag
Eggyet akarok hozzáfűzni az leírtakhoz, hogy nem érdemes minden félévben gépet cserélni meg még egyebet sem mert autót sem 2 évre vesz az ember. 11hónapja 130e-ért vettem A643200+ abitAN8Ultra lapot Samsung2*512 mb ramot sapphire Sima x700 256mb-ot. és még most is meg vagyok vele elégedve. nem húztam sose a procit most csak annyi a dolgom veszek valami hűtőt és egyből 4000+ lessz belőle, videokari már érezhetően gyenge de! 30e+kari eladási ára=7600gst v.gt összesen került 180e forintomba egy olyan gép ami még elég lessz adig míg jővőre dx10-es karis core 2 duo-os konfigot vesszek a mai árnál olcsóbban és meg akkor is nagyonjó konfig lessz az. ezt meg oda adom valakinek a familiába.
-
Angelo69
senior tag
!lemondtam a sörről cigiről , és azt a pénz költöttem gépre.. igaz. érdemes még lemondani a napi 3* étkezésről, lehet a kinai piacról is öltözködni, és nem kell moziba, szinházba se járni.''
Ha a sor meg a cigi ugyanaz mint a kaja ruha es egyeb kulturalis tevekenyseg akkor errol nincs is mit beszelni....
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
válasz
Intelligencs #301 üzenetére
attól függ mire használod. ha most valaki vesz egy x2 3800+ 2*512 s939 olcsób lappal, azért ellehet egy darabig.... de, egy gyorsabb gépen élvezetesebb pl. melózni ( átkódolni a háziporeszvideót
) és ott nemmindegy hogy 60 v 20 perc.
-
Érdekes, nőkre valahogy nem kellett költenem soha. A mai lánykák fifty-fifty alapon működnek. Nagyon helyesen...
Amúgy meg, 3 év alatt szerintem már az 5-6. gépem van, holott - valljuk be -, az anyáméknak vett Asus Pundit nekem is elég lenne. Pláne még notebookom is van, szal a félévente egyszer végigtolt FPS nem éri meg ezt a sok pízt.
Kicsit mellbevágott, hogy az öcsém három évvel fiatalabb nálam, és néhány hónapja megnyitotta a saját cukrászdáját... a spórolt pénzéből.És úgy néz ki szalad neki a bicikli. (Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem csak hülyeségre költök, most például másoddiplomára járok a BME-re, az is belekerül szemeszterenként 250e-be.)
De ez a számítástechnika tényleg pénznyelő. A procimat azt hiszem 90 ezerért vettem, most meg a felét sem éri. És ne legyek ideges?
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
válasz
Intelligencs #299 üzenetére
szvsz ne azt nézd, hogy a haveroknak milliói vanna, te eddig a vágyaidra költöttél, és az a szgép volt. ezután talán nőkre is fogod...
amúgy az ember megszámlalhatatlanul sok hülyeségre költ, ennyi erővel otthon kéne korhadni, és csak a pénzt spájzolni, hogy legyenek milliók, mert az a boldogság. de ez a duma is jó, lemondtam a sörről cigiről , és azt a pénz költöttem gépre.. igaz. érdemes még lemondani a napi 3* étkezésről, lehet a kinai piacról is öltözködni, és nem kell moziba, szinházba se járni. sok helyen lehet ám spórolni.
-
válasz
Angelo69 #298 üzenetére
Igazad is van, meg nincs is. Szerintem ez a vágyak kielégítése attól is függ, hogy hány éves vagy. Én 33 éves vagyok, alig néhány százezer forint megtakarított pénzem van, holott a legtöbb haveromnak - sokuk kevesebbet keres mint én - már több millió! És mindez azért, mert én például a szgépre - persze még sokminden másra is - elvertem a pénzemet. Most már bánom mindezt, a legtöbb, amit tehetek, hogy mostantól megváltoztatom a szemléletemet úgy, ahogy Dzsekó mondja.
Persze ha esetleg lesz egy jól menő vállalkozásom, és nem számít a pénz, akkor megtehetem, hogy minden héten új konfigot veszek. De egy ilyen vállalkozás beindításához is kell(ene) néhány millió, amit eddig persze nem spóroltam meg...
[Szerkesztve] -
Angelo69
senior tag
Figyelj ez igazabol nagyon szubiektiv amirol beszelsz.
Azt hogy kinek mire van szuksege azt az egyeni eletvitele hatarozza meg.
Es vannak ugye a lelki dolgok is.
Tehat amit itt te osztasz hogy nincs ertelme meg folosleges es draga arra csak annyit mondanek hogy lehet neked folosleges mert nem hasznalod ki meg nincs ra penzed (legalabbis erre nem koltenel ennyit) de ez a te szemszoged.
A ''ne vegyunk olyat amit nem hasznalunk ki'' jogos felvetes kiveve ha oromet okozunk ezzel magunknak es nem csak 2 percig.
Szvsz a lelki kielegules megfizethetetlen foleg a mai vilagban.
A penzt nem nezem semmibe mert csak a ''cserekereskedelemhez'' van szukseg ra.
En regen cigiztem mar leszoktam 2 eve nem iszok nem kavezok szoval ebbol a ''megsporolt'' penzbol elem ki eme hajlamaimat.
Van aki autot tuningol van aki belyeget gyujt vagy szakertok altal draganak itelt mazolmanyokat.
Nekem ez az egy szenvedejem es valoszinuleg nem vagyok egyedul vele tehat zarszokent annyit mondok hogy ''Almokat megvalositani soha nem lehet draga es folosleges egy ember szamra sem hisz a penzt nem viszuk magunkal odaatra''. -
Dzsekó
addikt
válasz
Intelligencs #294 üzenetére
Ki kell próbálni a 'nem minden áron vásárlást' és belegondolni mennyi pénzt lehet elszórni tök feleslegesen, nem létező igényekre, és hamar leszoksz róla.
[Szerkesztve] -
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intelligencs #292 üzenetére
-Platformot processzort akkor kell venni amikor árverseny van két gyártó között.
Jó példák erre az olcsó jól húzható Pentium procik, és az Athlon 64-ek jelenlegi ára, 15-20000FT, ami mellett egy jól megválasztott vga-val vidáman el lehet lenni. Márkás alaplapot pedig kedvező áron simán beszerezhetsz hozzájuk.
-Platformot processzort akkor kell cserélni amikor valóban szükséged, igényed van a váltásra, de akkor is jól átgondoltan nem akkor amikor valamilyen csili vili dolog megtetszik. Mostanában ha valamit meglátok itt a hw piacon 3X meggondolom hogy valóban kell-e nekem ez most, és az esetek nagy részében arra jutok hogy nem.
2 magos processzort nem akkor kell venni amikor 54000FT a bevezető ára a legkisebbnek is és mind a processzort mind az alaplapot vadászni kell, ilyen cuccot akkor vennék ha már kialakult az árverseny megjelenik a másik gyártó is a hasonló procikkal.
A Core2 annak való aki ki is tudja használni az erejét, ha videót tömörítesz nagy üzemben, renderelsz, vagy egyéb nagy processzorigényű alkalmazást futtatsz rendszeresen akkor ez a legjobb. Egyébként felesleges előre befektetni egy olyan cuccba aminek az ára folyamatosan lefele megy, és olcsóbban veheted meg amikor valóban szükséged lesz rá.
[Szerkesztve] -
Sajnos eddig én is a ''havonta cserélgető'' júzer voltam, de most úgy döntöttem, hogy megállj, ne tovább. Bár a fél éve még istenkirály processzorom most a sereghajtó, nem fogok megint cserélni újabb vagyonokért. Az összes haverom szép kis summákat takarított már meg, én meg beleölöm a lóvémet ebbe a gyorsan elavuló technológiába (meg még sok hülyeségbe), meg összerakok 3 gépet a családnak (anyáméknak, öcsémnek, húgomnak), hogy mindenki fejlett legyen informatikailag. Aztán meg engem cseszegetnek, hogy miért nincs megtakarított pénzem?!
Lehet nem kéne olvasgatnom a PH!-t, és akkor nem lenne kényszerítő érzésem, hogy félévente kukázzam a konfigomat...
[Szerkesztve] -
elitgamer
tag
na lassan mar a mem-ekrol beszelunk es nem a zsenialis core2 duorol!
amugy meg allitolag a C2D a winfos alat nagyon LAAASSSSUUU -
Muton
addikt
köszi! nem tuom, h mit nétzem, de nem találtam eddig
hát igen. ebben a teszten nem látszódik annyira a diferencia, ami hol elhanyagolható, hol 10% is lehet. nyílván akinek van pénza vegy a cl3-4et, nekem marad a régóta tervezett 2x1 giga cl5, aztán majd időve ha kevés lesz a kraft, majd jön a tuning, majd a ramcsere
mondjuk már fél éve mindenki azt mondja, h olcsób lesz a dd2 667-800, az am2 miatt is, de tavasszal is 50 körül volt 2gib cl5ös, meg most is -
Gergo_pet
aktív tag
Igy már minden világos, egyébként sajnos igy van, dehát azt tudjuk, hogy ami új és jó, az drága.
Előtted szólónak: Találsz egy tesztet a Bith-tec.net oldalon ahol 3 corsair XMS-t hasonlitanak össze amik csak a kesleltetesi időben különböznek, az uj cor 2-kkel tesztelve, nézd meg elég tanulságos a teszt. Kb a leggyorsabb és a leglassabb memo között van 1 fps kulonbség max 2. Ha valakinek ezért megéri plusz ezreket adni, egészségére. -
joshua7
veterán
válasz
Gergo_pet #282 üzenetére
a többletköltség éppen azért van, mert a drágább jobban tuningolható, többmindent adnak hozzá (pl wifi, mikrofon, kisbigyó, nagybigyó,stb.)
A 965-ökkel kapcsolatban írtam, h jelenleg nincs olyan, h olcsó 965-ös lap. Ami relatíve gyengén felszerelt, az is 35-40, ha meg még kell wifi stb, az meg már 50k. -
Muton
addikt
mondjuk egy cl4es 667 kb annyi mint egy cl5ös 800. de azonos késleltetések mellett nem uannyi az áruk. frek és késleltetés alapú ramösszehasonlítás: (persze egy procival végzett tesz):
szerk: forrás: [link]
szerk 2 : nem tudok képet berakni
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
Egyelőre azt lehet tudni, hogy egyes lapok (lusta vagyok visszakeresni, de mind P965 és 975X szériás, igaz, ez nem azt jelenti, hogy a 965/975-ös lapokban mindben mennének majd, sőt) támogatják majd a négymagos Kentsfield procikat.
Ha nem akarsz tuningolni és a négymagosok támogatása nem szempont, akkor olcsó 533-as memóriákkal megtámogatott 20K körüli i945 chipsetes lap is elég lehet, ha viszont fontos a leendő négymagosok támogatása, akkor kénytelen leszel egy jóval drágább (40-60K) lapot beszerezni (amúgy ezek szépen tuningolhatóak is, de ez itt nem szempont).
A 945-ös lapok nem igazán válogatósak, de 965-ös deszkához csak olyan memóriát érdemes venni, melynek alapjáraton 1.8V is elég, különben nem fog bootolni. Ahogy Gergo_pet is leírta, a memóriák időzítése és sebessége nem sokat számít, ha nem tuningolsz, akkor pedig az átlagos 533-as is simán elegendő. -
Gergo_pet
aktív tag
Nos ajánlaom a topic teljes átolvasását, mert sok kérdésedre a válasz már tényleg elhangzott. Azért én is válaszolok a kérdéseidre hogy ne kelljen annyit visszakeresned, bár 280 hsz nem sok.
1. Valószinűleg nem fogják támogatni, mintahogy a core 2-t sem támogatják az előző alaplapok, pedig a tokozás ugyanaz. Bár az is valószinűnek tűnik, hogy egy egyszerű bios frissités megoldhatja ezt a problémát, ugyanis szerintem a tokozás éppúgy nem fog változni, kérdés, hogy a chipsetek támogatják-e majd.
2. Egyértelműen nem, ugyanis ezt pár hsz-el visszább beszéltük meg éppen, a chipsetek gyorsaságában nincs különbség, a többletköltség éppen azért van, mert a drágább jobban tuningolható, többmindent adnak hozzá (pl wifi, mikrofon, kisbigyó, nagybigyó,stb.) ha nem szeretnél tuningolni, teljesen megteszi egy 15-20-ks alaplap is, mert alap fsb-n ugyanolyan gyorsan kezeli a procit (max 2-5% eltérés).
3-4. Az anandtech honlapján megtalálod a tesztet, [link] Gyorsan összefoglalom amit látni fogsz. Teljesen mindegy a ram márkája, inkább csak az alapján kell választanod neked melyik tetszik jobban. Sajnos a ramoknál előfordulhat mindenhol jó és rossz széria. Nemegyszer láttuk már, hogy a kevésbé ismert nevu ellenfelek elverik a corsairt vagy a twinmost is, mert éppen egy jobb széria volt. Mindenképpen figyelj viszont arra, hogy párba válogatott ramokat vegyél, azok mindenképpen jobb választásnak tűnnek. 667-800, a tesztek szerint teljesen mindegy, sőt még az 533-as is bőven megfelel, tehát nem érdemes megvenned a drágább 800-as ramokat, csak akkor, ha mint ahogyan te is irtad (bár ez nekem furcsa) egy árban vannak. Ha azonban sporolni szeretnél egy picit, akkor itt tudsz, ugyanis még a 400-asokkal is csak 1-3%-ot csökken a teljesitmény, az meg szinte észrevehetetlen. Akár mérési pontatlanság is lehet.
Remélem segitettem.
[Szerkesztve] -
elitgamer
tag
hat en nem vok szakerto,de aze megprobalok segiteni:
1:ahogy ismerem az intelt a kovi generacik valszeg nem fogjak tamogatni...
2:sztem ha nem akardz tuningolni akkor megteszi egy 30K s is
3:sztem max 1-3 szazelek kulonbseg...en a kingmax-ot ajanlom
4:a 800-asok feltelenul jobbak,ha ugyananyiba kerulnek vedd azt,vagy inkabb:ha van penzed ra,vedd azt...
sztem nem irtal baromsagot,inkab en kerek elnezest ha vmi hulyeseget irtam -
cache81
csendes tag
Helló !
intro: eddig x2-ben gondolkodtam, de a PH! (és egyéb) tesztek meggyőztek: core2duo-s szeretnék lenniValszeg E6600...
amire kell : leginkább 3d-zés, elsősorban renderelés, másodsorban videó-utómunka (aftereffects)
kérdéseim
1)- A jelenleg elérhető conroe-ready alaplapok vannak olyan tartósak, mint amilyenek az AM2-es lapok ? tehát fog-e támogatni később kijövő intel procikat (esetleg többmagosakat?)
2)- Ha nem akarok (mert nem tudok) húzni semmit, akkor megéri-e drága (~40-50e) körüli mobo-t vennem ? (Tehát hogy asrock és társai megbízhatóak-e ?)
3)- Van-e valamilyen teszt/vagy részetekről vélemény ill. tapasztalat arról, hogy C2D-k mely ramokat preferálják jobban (corsair? geil? ocz? stb...) pl. amennyire tudom, amd x2-esek jobban szeretik a corsair ramokat.
4)- 2x1giga ramot szeretnék venni a setupba -- mennyire számít C2D-knek, hogy a jelenleg ~50e körül elérhető 667mhz-esek, vagy szintén ~50e körül mozgó 800mhz-esek lesznek mellette ?
Ha valami bénaságot is kérdeztem volna, azért előre is bocs -- ja és azért is, ha egy kérdésemre a válasz már elhangzott egy itteni tesztben -- kicsit már össze vagyok kavarodva, mert általában nem szoktam hardver témával foglalkozni..
előre is köszönöm ha valaki tud segíteni ! -
rogers
aktív tag
Well,
Megint egy nagyon jó cikk. Köszönjük.
Első észrevétel az alaplap mizéria. Igencsak kár, hogy az iparág nem készült MÉG egy kicsit jobban erre a Core 2 Duo indulásra. Nagyon szeretnék látni egy-két összehasonlító tesztet egy kereskedelmi forgalomban lévő nVIDIA nForce 500 sorozatú (mondjuk 590 SLI) és az Inteles 975X alaplap között. Az nVIDIA pár hét múlvára igéri az 570/590 SLI-t bár ez még az öszvér lesz, a régi nFORCE 4-es északi híddal.
Jó alaplap kulcskérdés. - persze mikor nem az?
Egy kérdés: a cikkben volt egy mondat, talán az írók közül valaki kibontaná kicsit:''Összességében elmondható, hogy nem maradunk le túl sok mindenről, ha csak 2 MB L2 cache-es Core 2 Duót választunk, persze ha hosszútávra tervezünk, akkor az E6400 és E6600-as közötti árdifferenciát érdemes kipengetni.''
Végülis a cache memória okozta különbség eléggé ''hanyagolható'' akkor miért is a ''javaslat'', hogy ugorjuk meg az E6600-t? Azért mert annak még nagyobb a szorzója és könnyebb a tuning? (északi híd túlhajtás probléma) - vagy ez nagy baromság amit most mondtam? -
kenand
veterán
''Természetesen ez csak abban az esetben áll, ha mindenképpen tuningra szeretnénk adni a fejünket, ellenkező esetben beérhetjük egy olcsó ECS vagy Asrock alap alaplappal is.
''
nem kellene leszólni az ASrockot, azén AMD-s (754-es) Asrock lapom simán megy 300 FSB-vel 200 helytt benne az AMD Sempron 1600Mhz proci 2400 Mhz-n.....
Kapható 3 Conroe kompatibilis 945-ös lap az Asrocktól (remélhetően hamarosan nálunk is)
melyben a tuning támogatott PCI, AGP lockolt így van esély a tuningra, mindezt várhatóan 20 000 Ft körül....... -
Egon
nagyúr
Van két apróság, ami - úgy látszik - elkerüli azok figyelmét, akik fölöslegesnek tartják a duálmagos procikra való váltást. Egyrészt úgy gondolom, hogy az emberek zöme (különösen egy olyan árérzékeny piacon, mint amilyen kis hazánk számtech piaca) nem félévente cserél gépet - sokkal inkább 2-3 évente, amikor már lassú a régi konfig ÉS van keret egy újra. Ebből következik, hogy az új konfig méretezésénél nem az a szempont, hogy ÉPPEN MOST hány program használja ki a dual core-t/SM.X-t stb. stb., hanem az, hogy lehetőleg ne kelljen fél-egy év múlva megint új alkatrészeket venni (azaz minél hosszabb ideig ''tartson ki'' a sok pénzért megvett cuccos). (Többek között ezért is vettem anno 6800-at X800 helyett: csak jól jön az SM 3.0 támogatás). Márpedig a jövőkép határozottan úgy fest, hogy a fél éven belül megjelenő progik jelentős része kőkeményen kihasználja a kétmagos procikat.
Ezen túlmenően (és itt a másik nagyon fontos érv), a legújabb Chip Magazinban olvastam, hogy mind az AMD, mind az Intel készül egy kis meglepetéssel a duplamagos CPU-k tulajdonosainak. Bár egyelőre csak pletykaszinten említik, de a Core Multiplexing, illetve az Anti/Reserve Hyper-Threading technológiának nevezett megoldás logikailag egymagossá egyesíti a kétmagos procikat, ami az egy utasításszálra optimalizált progik esetében jelentős sebességnövekedést jelent(het). Ehhez pedig a hírek szerint mindössze egy BIOS-frissítés és egy szoftver fog kelleni (gondolom oprendszerből lehet majd átkapcsolni a duplamagos, illetve kvázi-egymagos üzemmódokat). Így elvileg a legszélsőségesebben egyetlen folyamatot futtató felhasználók is mindenképpen profitálnak majd az új procikból (hangsúlyozom: ez minden duplamagos procira vonatkozik, AMD vonalon is). -
.:T.H:.
aktív tag
válasz
Gergo_pet #248 üzenetére
Sőt!! Van már 13-ezerért is C2D-ready deszka is: [link]
És én nagyon egyetértek veled amikor mindenki a fejét fogja hogy milyen drága a Core 2, érdekes amikor a X2 3800+ volt m.o.-ra kerülése idején 80-90ezer és mégis mindenki azt hajtogatta hogy überkafa és ilyen kell!!
for all: peace -
Fla$hly
aktív tag
válasz
Pietrosz #264 üzenetére
sztem a source nem érdemes alapozni, abban a játékban sosem lessz állandó full 100fps-ed, direk úgy van megycsinálva a motorja, hogy csak vegyed vegyed a gépet abban a reményben, hogy meglessz a full 100fps...
Ellenben a sima HL2-nek szebb a grafikája, és a gépigénye is jobb. Az alatt fut az igazi motor... -
Pietrosz
addikt
válasz
Gergo_pet #203 üzenetére
2600MHz-es X2-m és 7900GTX szintű GT-m van. Még ezen a gépen sincs meg az áhított 100fps minden esetben. Persze 80-90%-ban megvan, de egy-egy aztec fakapu rushnál 10v10 ellen már nincs meg a 80 sem, és akkor még gránátot nem is dobott senki, és még nem is lőttem csak szaladok....
Ha egy 2,8-3GHz-es Core 2-vel ez simán menne mint a vaj, akkor elgondolkoznék a cserén. -
Gergo_pet
aktív tag
belegondoltam, azért irtam le, és hidd el ha megtehettem volna vettem volna, mondjuk nem amd-t mert azt sose vennék (na most jol lebuktam) de egy erősebb gépet mindenképpen. Én már hozzászoktam, hogyha cserélni kell akkor mindent cserélni kell. Egyébként meg ez azért is mindegy mert te évente veszel új cuccot és évente költesz 40 rugot én meg 3 évente veszek teljesen ujat és 3 évente költök 3x annyit, tehát ugyanott vagyunk. Csak én azért sem vagyok a hive a mindig picit jobbra cserélek valamit, mert a kompatibilitási gondokból mát többször megjöttem. Sajnos bármennyire egyértelmű lenne laikusok számára összehangolni a hardwereket, sajnos a cégek ezt ügyesn tudják bonyolitani, szóval én a vagy egyben mindent vagy akkor inkabb varok hive vagyok. Persze semmi gond a másik módszerrel sem, de én ezt vallom.
Ja és az előtted szólónak irnám, egy hulyeség, hogy nem attól drágább az alaplap, hogy támogatja a core 2-t, dehogynem mit gondolsz egy 775-os miért drágább mint egy 478-as, hát persze hogy azért mert nem egy elavultabb foglalatot támogat. Az más kérdés, hogy vannak azon belul is szintek de alapjában véve egy technológia fejlettsége határozza meg az értékét. -
3P
tag
''amúgy AM2-re core2 eljövetelével TÖKÉLETESEN SENKINEK SEM ÉRDEMES VÁLTANI''
Hát csendben megjegyzem, hogy én még is csak ezen morfondírzom. Hogy miért?
Nem érzem valódi szükségét egy 2 magos procinak, de a mai procim már tényleg gyenge (AMD 2400+), illetve az még csak-csak, de a VGA-m helyett szeretnék egy jobbat venni. Az alaplapom még bőven AGP-s időszakból való (5 éves), így célszerűnek tűnik egy PCI-E-s alaplap, s abba bele tehetem az általam kiszemelt VGA-t. Illetve jól jön az új alaplap újdonságai (pl. nekem csak USB 1.1 van). Mindegy új VGA miatt új alaplap is kell. A memóriáim is csak 266-os DDR-ek, tehát azok is ma már csak lassítanák egy új rendszert, még DDR 1-es lap esetén is. Így abból is új kell. Szóval váltanom lassan kellene főleg a VGA miatt, de az alaplpom is igen csak elavult és ennek lassan kárát is ''élvezem''. Ma 4 lehetőségem lenne. Intel P4, de igazából soha nem győzött meg, ráadásul a hallk gépeket kedvelem, így az erős melegedés végett a hűtő nagyobb zajt csap, s ráadásul már nem is jövőt álló. Athlon 64 939-es foglalatú. Teljesítmény szerint ok, de ez is kihalóban van, erre építeni nem célszerű szvsz. Marad az AM2 és a C2D. Az AM2 felé azért hajlok, mert abból kapok olcsón olyan procit, ami bőven kielégíti az igényeim, s talán 2-3 év múlva még kapok bele olyan procit, ami az akkori igényeimnek is megfelelő lesz (kb 5 évre veszek gépet, de ''félúton'' szoktam váltani egy procit és egy VGA-t). Magyarúl ma vennék egy sima 3800+ -t, 2-3 év múlva meg egy több magos AM2-est, vagy egy AM3-ast, mert AMD szerint az is bele fog menni a mai AM2-es lapokba, csak néhány új szolgáltatása nem fog élni (de azt még csak ki fogom bírni). A 4. választás a teszt alany C2D lehetne, de azzal szemben van egy kis bökkenő, mégpedig az ára. Jó lenne ha lenne ilyen proci és nem csak az X2-esek árfekvésében, hanem akár lenne belőle egy sima 1 magos is az AMD 1 magosainak az árában. Na szóval mert ma C2D tokozásába nem kapok számomra olcsó és könnyen hűthető procit, így marad az AM2, mert abba igen, s ha kell majd vehetek bele egy új procit.
Hopsz már megint hosszú lettem. Szóval én mégis látok némi fantáziát egy AM2-ben, de semiképp nem vennék ma egy dual magos AM2-t, mert ha már most is DC kellene akkor biztosan C2D-t vennék, ez a tesztek fényében számomra így jött le. -
LSL1337
őstag
lehet én vagyok a hülye de mintha itt PH-n olvastam volna vmeik szombat délelötti ,,árösszefoglalóban'' hogy egy ma már egy 3800+ (SC) a mién lehet huszonX ezerért ami már a legerősebb vga-kat is kihajtja
lehet baromság de én erre emléxem, erre alapoztam a kommenjeim, hogy egy x2 4xxx+ már akármit kihajt egy 2,6Ghz-s a64 is sztem elég erős -
LSL1337
őstag
válasz
Gergo_pet #253 üzenetére
bakker belegondoltál hogy mit írtál le?
ennyi erővel tavaly vehettél volna egy x2 4400+-t, mert te előre tervezel...
az első játék ami támogatja a dx10et és kétmagra van optimalizálva az a Crysis tudomásom szerint (farcry is úttörő volt nagyjából dx9ben)
tehát ha én most veszek c2-t akkor igazából sokkal nem vagyok jobban mintha novemberben venném még 30%al olcsóbban a mostani rendszerem értéke pedig nem esik 30%ot már tehát jobban jártam azzal hogy 4 hónappal tovább használtam az egymagosom...
de cserébe 100 helyett minden 140 fps-en megy a profilomban is ott lehet és superpiben is előrébb vagyok stb...
szerintem logikus amit leírtam és nem ''AMD promo''
jah mégvmi akkorra már az apallapok is kiforottabbak lesznek, jobb tuninglapok olcsóbban
amúgy AM2-re core2 eljövetelével TÖKÉLETESEN SENKINEK SEM ÉRDEMES VÁLTANI
754-ről vált és ddr2-t vesz akkor az biztos intel-t vesz majd 2-3 hónap mulva, akinek sürgős talán neki
a 939-es-be AM2-es áron és teljesítményen kapok x2-t (5000+ nem de az nem is kell)
és nem kell új tuninglap tuningram sem, amit megspóroltam a váltásona bból meg a jobb vga ami 1000x többet számít játékokban
az a 30ezer árdiferencia a procik közt teljesítményben az majdnem egy 7600GT és 7900GT közti különbség, amit pedig x6800al sem hozol be
én így látom persze a procid piszikerős lesz és ha munkára kell teljesen emgértelek de game-ra értelmetlen, a 3500+-omon is fearben maxra teszem a prociigényes feladaatokat 20%os OC-val akkor a többi már nem a CPUn múlik tehát egy 4200+ 20%OC-val amit nevetve bírnak a procik kihajt egy 7900GTt is -
3P
tag
válasz
Gergo_pet #253 üzenetére
Te teljesen félre értettél. Gondolom nem szándékosan.
Én a ''jővőbe látást'' pont a te reagálásodra írtam, addig az én írásomból ilyet nem olvashattál. Én pont a mában gondolkodom, azt hittem, hogy ez számodra is tiszta, (bocs de ez kijött most belölem a te comment kezdésed olvasatán), s nem azon filozom, hogy mi lesz holnap. Holnap ha más lesz, akkor az lesz, s ha kell cserélek. Ma viszont nem akarok holnapért fizetni, főleg, hogy nem egyértelmű, hogy mikor lesz az a ''holnap'', s mikor itt lesz az a holnap, akkor mi is lesz a valós igény. Mindegy másról beszélünk. Erre írtam volt azt, hogy aki ma dual magost vesz, az jó eséllyel ismét váltani fog, ha jönnek a dual magot igénylő játékok (már ha a játék miatt fejleszt), mert addigra megint új igények lesznek. Hiába fogyasztói társadalom...
Azt azért megjegyzem, hogy ne kebverj már össze azokkal a forumozokkal, akik folyamatosan várnak egy váltással a jobb a szebb, trendibb reményében. Pusztán annyit írtam, hogy jó lenne látni, hogy miként teljesítenek a kétmagosok mellett az egy magsosok. Erre jött 1-2 pánik szerű komment. Miért? Mi a probléma kéréssel? Senkit nem győzködtem az egymagosok megvételére, csupán látni szerettem volna egy összehasonlítást.
Ja és az alaplap téma.Ugye te sem hiszed, hogy attól mert támogatja a DC-t drágább is? Akkor miért ne olyat vennék?
Tehát mégegyszer tömören, hogy ne lehessen félreérteni.
Én csak annyit akartam, hogy a tesztben lássuk a ma kapható egymagosokat is, hogy miként teljesítenek a kétmagosok mellett, s ez alapján lehesen dönteni. Ebbe nem kell belemagyarázni mindenféle okfejtést. akinek tetszik megveszi a kétmagost, akinek nem, az meg, de a választás megkönnyítésért igenis sokat segítene, mert pl., az itteni régebbi tesztekben nem mai progikkal hasonlítják össze az egy és kétmagosokat. Ha nem lehet, nincs rá igény/erőforrás/kedv/hajlandóság, akkor nem lesz, ennyi, de ezért nem kell indítani keresztes hadjáratot a kérésem ellen.
Tehát a megálapításod inkább emigyen szólhatna. Ha ma nem kell, akkor inkább akkor veszek, ha kell, s lehet, hogy akkor olcsóbb és gyorsabb is lesz. Ezt magam részéről vállalom.
Ja igen és itt van az utolsó PH-s DC-SC összehasonlítás és tényleg nem mai játékok futkároztak a tesztben (a tévedés jogát fenntartom).
[link] -
REDeath
őstag
Egyébként sok alaplap tesztben látom hogy 33%-át a cpu teljesítményének a hálozat működtetése veszi el... Szóval a legjobban úgy lehetne kihasználni szerintem, hogy pl. a Vista majd szétosztja az egy magra írt szoftvereket a procik közt... pl. a vírusírtót meg stb... megkapja az egyik mag, meg a hálózatot a többit meg a másik... Amúgy leeht hoyg ez már most így van csak én nem tudok róla
És a játékokban meg akor lesz amelyik mag a fizikával foglalkozik, és a másik meg minden egyébbel?? -
REDeath
őstag
Áhh én már ennél is előrébb gondolkodok
már 4 magosra várok
amugy pl. most már kapni ''olcsón'' jó 2 magos procikat... jövőre kijönnek a 4 magosak, akkor azt mi fogja kihasználni? arra megint kellene majd olyan progikat írni amik kihasználják... aztán mire megírják, (megejgyezem a Crysyst az 2 magosra fejlesztik!) már ott lesz a 8 mag... Tehát még nem is lenne teljesen kihasználva a 2 mag, már lenne 4 mag... -
Gergo_pet
aktív tag
Pedig azt hittem ez már mindenki számára tiszta, de ugy látszik nem.
Ma nem veszed meg, mert drága, inkább vársz vele, mert majd olcsobb lesz. De miért lesz olcsóbb? Mert jön egy drágább és jobb. Tehát sajnos ez alapkoncepció a számitástechnikában minél többet vársz, természetesen annál olcsóbb lesz valami, azonban minél többet vársz természetesen annál elavultabb is lesz valami. A legjobbat sose fogják olcsón adni, csak akkor, ha lesz jobb, de akkor már nem az lesz a legjobb. Tehát jövöre ugyanigy leszel mint most, hogy azért nem veszek core 2-t mert a 4 magosoknak is lentebb megy majd az ára. Sajnos a számitástechnikában ez nem mukodik, olyan gyors a fejlődés, hogy akárhogyan okoskodsz, mindig bukni fogsz a dolgon. ''Vélhetően olcsóbban gyorsabbat fogok kapni, akkor mint ma.'' Ez látod szinte biztos, de azért mert akkorra kijönnek az uj AMD-k vagy a 4 magosak, tehát ugyanott vagy ahol a part szakad, ugyanez lesz a problémád akkor is.
Félre ne értsd, nem vagyok az intel promo embere, de sajnos ez igy van, tehát ha frisset jót szeretnél akkor fizetned kell. Azon nem akarok vitatkozni hogy kell-e vagy sem mert azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Ha neked elég az egymagos akkor vegyel egy magosat, de akkor fölösleges az alapot is megvenned, mert annak is lentebb megy majd az ára, esetleg olyat tudsz majd venni amibe belemegy a 4 magos isSzóval bonyás a dolog de nem lehetetlen.
S, mint mondtam a drága relativ, szerintem teljesen jó áron adják, azt alapul véve, hogy amikor én megvettem a S478-as 2,66-os P4 Northwoodomat, még az elsők között, elárulom csak neked 60.000 forint fölött volt. Ráadásul nem is az volt a legjobb. Természetesen akkor én is köhögtem az árát nem is kicsit, de még mindig megállja a helyét, pedig lassan 3-4 éve megvan, igaz azota 3,3-on jár.Szóval mostmeg kihoznak egy duplamagost, amiből a legkisebb is mindent ver egy kis tuningal potom 55.000-ért. Szóval ha ebből a szemszögből nézem a dolgot, akkor baromi olcsó és még a hülyének is megéri. De megértem azt is, hogy aki 20-ért vette annak idején a prociját annak drágának tűnik. Nekem nem, főleg, hogy én általában azt a nézetet vallom egyszer költök sokat, aztán 3 évig csak kevesebbet, max uj vidkari. Te meg gondolom inkább költesz évente közepes összeget. Minden nézőpont kérdése.
-
Fla$hly
aktív tag
válasz
selejodani #244 üzenetére
erre a hozzászólásra én is kiváncsi lennék...
-
3P
tag
válasz
Gergo_pet #248 üzenetére
Igen ez is egy eshetőség, sőt bízom is benne, de önmagába a Vista nem garancia, hogy 2 magra fejlesztik a játékot. Ha mint lehetőséget nézzük 2 magos fejlesztéseknek az XP is lehetőséget kínált...
Természetesen teljesen tisztában vagyok vele, hogy a játékok is előbb-utóbb több magra lesznek optimalizálva (több-kevesebb sikerrel), de a kérdés hogy mikor. A jővő év közepét én erősen túlzásnalk vélem. Nem vagyok jós így én is csak tippelni tudok. A nagy kérdés az, hogy ma veszek egy drágább 2 magost és akkor az eshetőség már biztosítva van, vagy veszek egy egymagost, s egy olyan alaplapot, ami kezeli jól a 2 magosokat is, s ha eljön az idő a váltásra, mert kezd döntő többségbe lenni, akkor váltok. Vélhetően olcsóbban gyorsabbat fogok kapni, akkor mint ma. S ha ez az idő mégsem jön el oly gyorsan, mint ahogy te is tippeled, akkor itt nagyon sokan fognak majd akkor egy újjabb két (vagy) több magost venni, ami akkor már közelebb áll az igényekhez. Szóval a holnapra fejleszteni nem teljesen garancia, mivel kérdéses, hogy ez holnap mikor jön el, s emelett milyen az avulási mutatói a ma megfizethető(bb) kétmagos prociknak. -
Sirpi
senior tag
válasz
Gergo_pet #240 üzenetére
Már bocs, de ezt nem így kell számolni.
+50% = 1,5x gyorsabb
+30% = 1,3x gyorsabb
1,5x1,3=1,95, magyarán ez 95% pluszt jelent. Jó, ez nincs túl messze az általad kihozott 80-tól, de akkor is, mint végzett matematikust piszkálta a csőröm ez a ''konyhamatek''. Amúgy meg szerintem teljesen mindegy, hogy 80% vagy 95%, mindkettő rohadt gyors... -
Gergo_pet
aktív tag
Pont most beszeltuk meg, hogy akár 20ért is van alaplap ami kezeli a core 2-t, szóval az a 40 az 20. Egyebkent meg AMD-nél is váltani kell AM2-re ha régebbi volt a rendszered.
3P, ha másért nem azért mindenképpen megéri váltanod, mert mostantól, de legkésőbb 2007 elso felétől már inkább 2 magra fogják optimalizálni a játékokat programokat, igy mindenképpen jobban megéri 2 magra fejleszteni mint 1 maggal vergődni a next genes játékokkal, programokkal, arról nem is bezsélve, hogy jön a VISTA, szerinted a vista mire lesz optimalizálva 1 vagy 2 magra? Megsúgom, 2 magra, és mivel már most tudjuk hogy a 2 giga memoriát is szeretni fogja, sőt... igy azt javaslom kezdj el gondolkodni egy 2 magos procin, mert a jövő évi oprendszertől elkezdve az összes progi és játék már inkább afelé fog tendáálni, hogy 2 magon fusson.
[Szerkesztve] -
3P
tag
A legtöbb progi igen, de szerinted abból a legtöbből mit futtatnak a legtöbben a legtöbbet? S amit futtatnak vajon kihasználja-e?
Tényleg szép dolog, hogy tömörítők, video encoderek, render progik alaposan kihasználják, de a home user többnyire szvsz. nem ezeket futtatja. Netezés és egyéb dolgokhoz meg tényleg jó volt már a jóval a mai előtti gépek is. A játékok esetén (mert sokan bevallva-bevallatlanul ehhez fejlesztik a gépet) már közel sem ilyen egyértelmű a helyzet, s pusztán ez lenne szvsz. szerencsés ha esetleg ebben a tesztben ez megmutatkozna, vagy megcáfolódna.
Többen írták, hogy régi géphez való referencia stb. talán ez is, de szerintem amit pl. írtam 1 magos 3800+ sem volt a közelmúltig sokak számára elérhető (talán ma sem mindenkinek), s talán emiatt, mert az sem régi cucc elférne, így lehetne látni, hogy hol érdemes hol nem érdemes 2 magra fejleszteni. A döntés objektivitásához szerintem ez is kell...
Azt természetesen tudom, hogy a többszálúság a multiprocesszing alkalmazásoknál nagyon jó, de valódi multiprocesszinget, ahol teljesítmény is kell kevesen csinálnak, csinálunk. A netezés, zenehallgatás, CD/DVD írás most is röhögve fut eggyütt. Persze ha tömörítés és mondjkuk TV tunneres felvételt csinálnék, akkor értelme, lenne, de ez vajon hány %-a a tényleges felhasználásnak az átlag felhasználónál, s vajon tényleg akarnám-e ezeket együtt csinálni?
Mindegy nem kívántam megváltani a világot, csupán azt szerettem volna, hogy a 2 magos lázban lássuk, hogy akár egy új konfig esetén érdemes-e már ma 2 magra váltani. Csak ennyit akartam, nem többet...
ps. Természetesen megnéztem már én is régebbi teszteket, ha másként nem az alapján majd döntök...
3P
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
selejodani #244 üzenetére
Miaza ez?
-
selejodani
csendes tag
de hogy kerül ez 57ezer be???
-
Ribi
nagyúr
Csak Seth csianlt egy tesztet, amiben a D805 procijanak beallitott 720FSB-t, majd a ramot is allitotta, es ott ha 540-re vette a memoriakat, akkor mar meglatszott a mem olvasasi sebessegen. Elmeletileg az 540-es memoknak dualban birni kellene az 1000fsb-t is sebesseg csokkenes nelkul, de megsem birjak. Ha visszavette 400-ra akkor mar lenyeges volt a sebessegcsokkenes. Az mas kerdes hogy a proci ugysem hasznalja ki. Vagy tevedek?
-
Raymond
titán
''Mivan ha szetrantott proci es fsb melle rakunk 533-as vagy 1000-es ramot. (persze nem everestel)''
Semmi, mar csak a szintetikus tesztek szerint sem ahol a legjobbak az eredmenyek. A C2D proci 1066Mhz FSB-je elmeletileg 8.5GB/s savszelesseget ad, ebbol a max 5.5GB/s hozhato ki igy az efektivitas kb. 65%. Ha felhuzod az FSB-t 1600Mhz-re (400 alap) ami mar egesz jo a mostani lapoktol akkor is csak kb. 10GB/s atvitelt kapsz amit meg egy DDR2-667 memoria is biztosit dual-channel modban. DDR2-800-as RAM-okkal pedig egyaltalan nincs limitalva a rendszer. -
Gergo_pet
aktív tag
-
Ribi
nagyúr
A teszt szerint az alap kórónak teljesen megfelel egy sima 533-as ram is, de meg a 400-as is csak neha okoz lassulast. Vagyis marhara nem hasznaljak ki azt a savszelesseget amit engedne? Akkor az everest mem test is csak disz, hogy habar ennyit tudna, de soha a budos eletbe nem fogja kihasznalni? Habar ha beelgondolok hogy 266->500-ra huzott fsb-nel mar a proci is igenyelhet tobb savszelt. Ahh ezt ki le kellene tesztelni. Mivan ha szetrantott proci es fsb melle rakunk 533-as vagy 1000-es ramot. (persze nem everestel)
-
Gergo_pet
aktív tag
Aham olvastam azt a tesztet mar korabban és tisztan le is vonhato a tanulsag, de mivel magyar vagyok szeretem a teszteket magyarul olvasni, ezen kivul mivel szeretem a PH-t olvasni, igy inkabb itt szeretnék látni olyan átfogo teszteket, csak azért nem értem a dolgot, mert a PH-sok mindig az anandtech-re hivatkoznak, akkor könyörgöm miért nem lehet aztmegcsinálni itt is?
-
Gergo_pet
aktív tag
tehát félreértés ne essék, engem mindig csak az bánt, hogy nem tudunk mihez viszonyitani, oké hogy keressuk elő a régi teszteket, de azok értelemszeruen meg a regi rendszereken lettek kiprobálva, tehát nem valos az eltérés. Ezért sopánkodtam, hogy jo lenne mindig egy viszonyitási alap, merthát akkor már tényleg nem lehetne kifogásolni hogy váltsak, vagy ne váltsak ujabb rendszerre. De tényleg csak ennyi a parám, mert ilyenkor mindenki jon egybol hogy neki nem éri meg, de ha látná, hogy a régi mennyivel szarabb akkor rájönne, hogy megeri az bőven.
de köszi a választ. -
jozsiba26
csendes tag
Lehet hogy az a 5-6mp-nél azért azért kicsit több a különbség:
''Az egyszerűbb összehasonlítás kedvéért: a tuningolt Intel rendszer egy 2.5 órás DVD-t hat percen belül betömörített! Ebben benne foglaltatott a DVD9-ről DVD4.7 formátumra konvertálás. Az Intel Core 2 igazi ereje a videókkal kapcsolatos: egy 2-órás filmet 93 perc alatt képes DivX formátumba konvertálni, míg az AMD rendszernek 155 percre van szüksége, ami egy órával többet jelent.''
[link] -
Gergo_pet
aktív tag
nem ugy értettem, hogy alaplapot, hanem egy alapot, azaz egy alap kategoriát
bocs legkozelebb pontosabban fogalmazok.
tehát akkor egy ugyanolyan chipsetes also kategoriás asrock core 2 redy lap ugyanolyan gyorsan tudja kezelni az uj procikat, mint a tesztben is szereplő asus?
Mert akkor ismét elértünk oda, hogy best buy lesz a 6400, pláne ha egy pici tulhajtast is megenged az asrock lapocska. Már pedig miért ne engedne meg. Egy kis tulhajtasra minden alaplap rávehető szerintem.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
a korábbi cpu-tesztekben van bőven egymagos proci, abból ha átemeled az egyik kétmagosat akkor tudsz viszonyítani ezekhez az eredményekhez.
egyébként már szinte csak olyan progikkal tesztelünk, amik kihasználják a második magot, ennek következtében egyértelmű, hogy még a legkisebb c2d is 2-3-szor gyorsabb bármelyik egymagos procinál (ezekben a tesztekben).
és ha eddig nem lett volna világos a kétmagos procik nem csak azért jók, mert xyz alkalmazásban gyorsabb lesz vele a renderelés/stb. ha több mindennel foglalkozik a gép egyszerre (márpedig elég ritka, hogy vki csak egy dolgot futtason egyszerre, mivel a háttérben amúgyis egy csomó process fut) akkor is érezhetően csökken a rendszer válaszideje. -
REDeath
őstag
''A single vs. dualcore-al kapcsolatban, majd Fless nyilatkozik.''
Kiváncsian várommert engem érdekelne, mert mivel nincs dual-core procim nem tudok tapasztalatot szerezni...
És ugye a tesztek azok mind szépek és jók, csak kiváncsi lennék ebből mi az amit észrevennék, mert 5-6 mp a tömörítésekben pl. fel se tűnne senkinek!
szóval Fless, kváncsían várom ''nyilatkozatodat''
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Hát ezek a Core 2 Duo-k tényleg durvák lettek, és az E6400 az tényleg bestbuy lesz!! (Halkan megjegyzem hogy mire lenne képes az X6800 túlhajtva...)
Viszont egy baj van velük, (igaz ez jó jel AMD fan lévén) hogy most még nem is kaphatók, másrészt nem lehet hozzájuk alaplapot kapni, és majd később is az olyan lapok amikkel jól lehet tuningolni nagyon drágák lesznek... De aki persze nem akar tuningolni, (ezáltal visszaspórolni az alaplap drága árát
) annak is egy hihetetlen gyors proci lesz a tuajdonában, a cikkben említett, valószínűleg megfizethetőbb alaplapokkal...
Persze ha megnézzük akkor egy játékra mai napig és még sokáig elegendő egymagos A64 max 30 000 Ft. Hozzá egy alaplap 25-30 000 Ft. tehát durván egy Core 2 Duo árából kapunk egy kész platformot (MB+CPU), ami egy ilyen árban lévő alaplappal nagyon magas Mhz-ekre tuingolható...
(A maradék 45 ezerből meg meg is van a 7600GT-nk és ezzel kitünően el leeht játszani, még elég sokáig...)
UI: ezt a gamerekre értem, onnan is akik ''prók'' azok A64-FX procival tolják.... Többi felhasználási területen természetesen nem nagyon akad elelnfél, igaz a komplett rendszert nézve jóval drágább az Intel, de ugye elég sokkal gyorsabb is, és ha megnézzük a teljesítményt akkor már nem is tűnik annyira drágának (attól függ kinek)...
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
Ez igazából úgy lenne igaz, hogy a gyermeteg számítógépezésen túl van igazából AZ élet
A többieknek meg annyit, hogy miért akarjátok meggyőzni, hogy kell neki a két mag ha tökéletesn megfelel neki az 1 is? Amúgy én is elvagyok az egymagos procimmal még ha tökéletesen igazatok is van abban amit írtok. -
Monkey
tag
Tényleg az a szar az ilyen tesztekben, hogy az embernek nincs viszonyítási alapja. Nyugodtan be lehetne dugni pár régebbi cuccot. Van, aki 3-4 éves, vagy még ennél is idősebb kotlával tolja.
Szerintem csak ekkor lenne teljes értékű a teszt. Tudom, hogy rengeteg munka van benne így is, de a fentiek nélkül nem kerek a történet.Amúgy teljesen rendben van, szép munka!
-
Muton
addikt
válasz
Gergo_pet #217 üzenetére
kb osztoma véleményed, de
némi ídőráfordítással álltalában találni lehet teszteket, ami a te hwedet hasonlítja ösze egy újabbal, majd keresel egy másik tasztet, amiben ezt az újabbat hasonlítják öszze eg még újabbal, stb, és a végén eljutsz az aktuálishoz.
tehát medolgható
nyílván te azt szertnéd, h rakjanak bele egy régebbit, ami nekik idő, ők meg azt mondják h keress réebbi teszteket, ami meg neke (sok, jóval több) idő. és sajnos ők vannak abban a helyzetben, h döntsenek -
Gergo_pet
aktív tag
Hát igen ezt már többször próbáltam javasolni én is, hogy olyan alapokat is rakjanak a tesztekbe amikhez lehetne viszonyitani. Pont ez volt a ramokkal is, beraktak 4 tuning memet, egymáshoz képest persze hogy nem kulonboznek, de egy sima ramot már nem raktak volna be,, nehogy lássuk mennyivel jobb vagy lassabb. Általában nem raknak be gyengébb kártyákat, procikat, semmit, mert akkor tudnál mihez viszonyitani, de hát nehogymár könyebb legyen neked, mit képzelsz?
A válasz persze mindig az, hogy ugyis annyival gyorsabb, hogy nem éri meg megvizsgálni, ugyhogy törődj bele, mindig az lesz a válasz, hogy újitsál csak.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
elitgamer #210 üzenetére
Nos, ha már nem szeretsz visszafelé olvasni leirnám mégegyszer, mi is az előnye mondjuk egy átlag felhasználónak is a kétmagosokbaól, ha neadj isten azon venné magát észre, hogy a boltban 64 helyett core 2-t mond.
Namost szeretném megkérdezni, hogy észrevetted már, mennyi minden fut még ugyanakkor amikor te játszol? Pl. virusirtó, tűzfal, egér, billentyűzet, tvtuner, esetleg hőmérséklet monitorozók, egy kis ez egy kis az. Namost ezek után gondolom nem szükséges tovább magyaráznom mi is az előnye a két magnak.
Az meg, hogy csak felsőkategóriás kártyákhoz kell ilyen proci, az egy baromság, minek kellene nekem felsőkategóriás videokártya, ahhoz, hogy netezés közben zenét halgassak és videot tömöritsek. És nem kell azzal jönni, hogy olyan kevesen tömöritenek videot meg készitenek iso filokat stb, mert baromi sokan csinálják, ugyanis játékért filmért dvd-ért mostanában senki nem ad ki pénzt, ha nemkell, tehát igenis sokan csinálják ezt. Az az indok meg, hogy este majd megcsinálja ráér, szintén badarság, ha lehetősége lenne rá, hogy játszon és konvertáljon egy időben, akkor azt tenné, csak most nem tudja, mert ha elindit egy konvertálást, pakson beszolnak, hogy csavarjanak rá a kettes reaktorra, mert kevés a kraft. -
Muton
addikt
nálam 4 nagy csoprtra oszthatók az alkalmazások:
1: net / zene / office/ photoshop
2: dc
3: játék
4 videószerkesztés /tv tuner
ezek közül ~ csak egyet tudok használni értelmes sebességel. egy két magos proci (értelmes rammal, hdd-kkel támogatva) ebből a 4ből akár 2-3 csoportot is futtathat szimultán. ez lényeg.ezért jó a több mag.
viszont ha Te nem szeretnél egyszerre több mindent futtatni (bár egy aktív netes-hálózati védelem mellett komoly játékhoz már ajánlott a 2 mag), akkor nem kell váltani. nem kötelező. ha viszont a pogramok is több magra lesznek fejlesztve, akkor ott leszek, ahol a part szakad, mert marad az 1 csoport/egy idő.
mod: #(Kolombusz):
hát fontos szempont h a játékból az alt+tabbal hamar ki tudjon lépni az ember, főleg ha több officera kell váltani.gondolom a ramon kívűl kokat segít egy másokik mag is a folyamat gyorsításábn
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Meg ha egyszer lefuttatna egy viruskeresést, akkor máris megváltozna a véleménye.
Én rájöttem, hogy egy egymagos proci kevés, mikor ment a folding@home (70%-os terhelésre belőve), közben f1 2002-vel játszottam és ki alt+taboltam a windows alá, mert valaki szólt msn-en. A rendszer befagyott, proci 100%-kon, csak a restart segit.
Amúgy meg mióta renderelgetek szabadidőben, akkor is feltűnik, hogy hé, ha szeretnék főzni, akkor megfőzhetném az ebédet, míg végez a gép. -
Loretto
veterán
Természetesen a cikk nem azt mondja, hogy tessék megvenni, csupán a lehetőségre világított rá, hogy aki új rendszert épít, az esetleg elgondolkodhat ilyen konfig építésén.
Ha kiszolgál a jelenlegi géped, akkor semmi nem indokolja a váltást, ez nem kérdés.
A single vs. dualcore-al kapcsolatban, majd Fless nyilatkozik. -
elitgamer
tag
va,na es hosszu volt
en jomagam ezt 4-5 hsz-ben irtam volna le,amugy meg nagyabol igazad van...
sztem az vegyen 2 magos procit,akinek a gepebe mar 3 giga DDR2 800,X1900XT/7900GTX
van,mert egyszeruen ilyen gepbe dukal,egy atlagos/kozepkatos VGA melle(pl 7600GT/X1800GTO)boven eleg egy 3,0-3,4-es P4,vagy egy 2,0-2,2 es AMD... -
3P
tag
Először is a cikkben írod:
''Ha még létezik olyan felhasználó, aki eddig nem mert beruházni egy kétmagos processzorral szerelt rendszerbe - mondván, hogy a nem több szálra optimalizált programok nem profitálnak a második magból, és így az alacsonyabb órajel miatt lassabb játékélményt kapunk cserébe -, azok számára most eljött az idő, hogy újragondolják elveiket. Még akkor is meggyőző a Core 2 Duo processzorok sebessége, ha csak azokat az alkalmazásokat nézzük, melyekben a második mag lényegében kihasználatlan (játékok).''
Ne haragudj, de én továbbra is ilyen felhasználó vagyok és ez a cikk sem segített az ellenkezőjéről meggyőzni. A cikk összességében egyébként nagyon jó, s dual mag esetén szvsz. biztosa(bb)an vennék én is Core2Duo-t, mint egy X2, de (és számomra ez egy fontos szempont) mennyit is hoz nekem mezei felhasználónak a 2. mag?
Én többnyire netezek, irodai programokkal szüttyögök, havi kb. 1 alkalommal még videót is tömörítek (éjjel bőven végez most is vele a 2400+ -os procim, pedig több menet készítem, legjobb minőség melletti beállítással, így ez nem szempont), Maya-t és társait nem használok, viszont szoktam játszani. Ha őszinte akarok lenni magamhoz, s nem próbálom ámítani magam mindenféle kifogással, akkor a gép fejlesztése elsősorban a játék végett van, de az hiszem, hogy ezzel itt sokan így vannak, max. nem ismerték még fel, persze tisztelet a kivételnek, mert az mindig van. Persze lehet, hogy én vagyok a ritka kivétel, aki ezzel így van, de erősen kételkedem benne.
Szóval, ha lesz folytatása a cikkednek, akkor örömmel venném, s talán nem csak én, hanem a többi ''2 mag szkeptikus'' is, és még talán mások is, ha bele vennél a cikbe egy rendes 1 magos AMD-t (javasoltan 3800+ -t, ami alap órajelen 2400MHz, s még tuningolni is lehet szépen), illetve egy 3 GHz feletti P4-et, amely szintén egy magos.
Hogy miért kérem ezt, azért mert sokan vásárlás előtt bizony tesztekből,m fórumokról próbálunk meg okosodni (több-kevesebb sikerrel), s az objektivitásért, illetve azért hogy lássuk a ma teljes piacát, belle kell(ene) venni az 1 magos procikat is.
Úgy mindenki választhatna egy drágább C2D, egy kiséé olcsóbb X2, vagy egy sokkal olcsóbb 1 magos konfig között.
Tudom illetlenség árakat írni, s itt amúgy is mindenki tusztában van vele, de ha már ár/teljesítményről beszélünk, úgy illik azt is ide venni.
Alaplap: Gigabyte, AM2-NF570 SLI, S.AM2, DDR II,PCIE, GLAN, ATX Nettó:16e Ft
Proci: AMD ORLEANS 3800+ (2,400GHz) Sock AM2 Box Nettó: 23e Ft.
A procihoz (elvileg) gyári hőcsöves hűtő jár), tehát az sem felár. Tehát az egész bruttó 50e Ft allatt van kisker árakon számítva.
Kérlek, ha módodban áll tegyél be ilyen, procit is a következő tesztbe, így a már a fent beidézett szöveg értelmet is nyerhet, vagy adott esetben segíthet nekünk, hogy könnyebb szívvel vegyünk egy jelentősen olcsóbb 1 magos konfigot.
Köszönöm!
3P -
Ribi
nagyúr
Hát én inkább azt mondanam, hogy alig volt pár kosza embernek aki eleg penzesvolt, mert egy X2-4400+ par honapja meg 100+ volt. Amint jott a konro az arak zuhantak. Remelhetoleg ez lesz a 4 magos prociknal is, es valszeg a konro is esni fog. Es ha ugyanannyi az e6300 es a X2-4400+ akkor te mit vennel? Ja es iden lesz 4 magos a hirek szerint...[link] Olvass PH-t.
Mar most is olcsobb, a kóró mint az ''ugyanolyan teljesitmenyu'' X2-es. Szal Amig az AMD verte a mellet hogy o csinalja a legjobb procit (nyilvan jogosan) addig elfelejtette az arakat szep lassan csokkenteni. Azthitte ez igymarad az idok vegezeteig?
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Azért birom, hogy az nem volt baj, amikor az AMD horibilis áron kezdte el árulni a kétmagosait, de amikor az intel kihozza a core 2 kétmagosokat, amik kenterbe verik az AMD-t, minden amdfun egyből jön, hogy mennyire drága az uj intel proci, meg nem éri meg stb stb.
Ahhoz képest egy core 2-t most az intel olcsobban hozott ki, elérhető áron, mint amikor anno az AMD elkezdte árusitani az X2-t, amiből még a legkisebbet sem tudták volna megvenni.
Lol, de azér ez most drága, ki érti ezt? -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
Pietrosz #184 üzenetére
Hát én elég sokat tolom a sourcot (konfigom a leirásban) és nálam a legkevesebb fps olyan 45-50 között van, a legmagasabb (mondjuk office-on) 110 körül. Ehhez hozzá kell tennem, hogy a játék alatt természetesen fut a virusirtó, a microfos defender, plusz bent van a memoban még a tv-tuner alapprogija is, meg az egéré. Namost ha cpu limites a játék, akkor szerintem ez nem olyan rossz egy régi 478 tokos northwoodtol, de biztos vagyok benne, hogyha a kétmagos rendszeren ez jobb lenne, mivel ott az egyik mag csak a játékra tudna koncentrálni a másik meg a többire. Sajnos azonban azt is tudni kell, hogy ez előtt egy radeon 9600 pro-n toltam és kb fele ennyi fpsem volt, szóval bármennyire is proci igényes a dolog, szerintem csak akkor jön ki a proci hiányossága, ha már egy olyan vidkarit toltál a gépbe aminek meg sem kottyan a source engine, addig meg sajnos inkább a videokártya határolja be a dolgot.
-
DeepDish
őstag
Ez mind szep es jo de erre AMD is lepni fog januar kornyeken remelhetoleg!
Amig kihozta ezt a procit az intel addig amd meddig uralta ezzel az X2vel a piacot !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest