- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Az a 400Mhz sima memória beállítás tuti 6.4GB/sec alá esik a valós átviteled, és nálad sajnos
a 2Ghz magórajel limitálja az átvitelt 6.5GB/sec-re, míg egy magas órajelű procinál sokkal nagyobb különbség mérhető gyári beállításokon is, ha összevetünk dupla magot támogató és dupla magot nem támogató memória benchmark eredményeket. pl: 5000+ -nál 7.8GB/sec <-> a 6.3GB/sec -hez viszonyítva.
Szóval mivel neked dupla magos procid van, ha általában olyan progikat használsz, amik támogatják a többszálas utasításvégrehajtást (pl: nem játékok), akkor nem szükséges 250Mhz körüli alapórajelet használni, hanem szimplán a maximális proci szorzóval addig emelni a gyári 200Mhz-et, amíg csak bírja a tuningot.
Raymond-nak is: A Sandra 2007 ahogy eddig figyeltem túl nagy jelentőséget ad a memóriabusz és a processzort limitáló sávszélkülönbségeknek, ezért igazán csak DDR2-800Mhz memóval hoz jó adatokat, pedig ez egy holt sáv(a proci számára, XBAR-nak nem), a többi tesztprogram eredményekben nincs is meg ez a nagy difi. Egy AM2 X2 3800+-nál tuning nélkül Sandrával ellentétben inkább 533Mhz-es memória órajel és minél kisebb késleltetés az eredményesebb, mint 800Mhz mem órajel, amihez 12.8Ghz theorikus sávszél tartozik, de a proci 2Ghz magórajele 6.5GB/sec-re korlátoz.
[Szerkesztve] -
G1ant
csendes tag
Én próbáltam mérni Venice 3000+-al 9*200-on,de biosban mindent alapon hagyva és DDR500-ra téve vmi gubanc van,mert a memóriák így csak 460-on mennek ismeretlen okokból kifolyólag és úgy 6100-6200 körüli eredményt kaptam.Lehet 500-on 6400 körüli lenne...
DDR466-on is próbáltam,úgy még kevesebben mentek a memóriák asszem DDR450-en,dehogy miért azt nem tudom.Bugos az Abit vagy nemtom...
Most így használom:
Proci 9*280
Mem: DDR560-2.5-4-4-8-1T Everest:7621/6426/6809/40.6
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
hat en egyenlore csak nezelodok, mert mindenkeppen 2 gigat szeretnek kihozni és azert valamennyire időtallo ddr2-es memobol, ami persze nem annyira drága és aranylag lehet is huzni
én mondjuk nem is igazan attol varok nagy attörést hogy mennyivel gyorsabb vagy lassabb ddr2-vel inkabb az hogy legyen kb a ddr 1-es szintjen valahol.aztan procival meg kompenzalni a teljesitmenynovekedest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Óra topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest