- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Az a 400Mhz sima memória beállítás tuti 6.4GB/sec alá esik a valós átviteled, és nálad sajnos
a 2Ghz magórajel limitálja az átvitelt 6.5GB/sec-re, míg egy magas órajelű procinál sokkal nagyobb különbség mérhető gyári beállításokon is, ha összevetünk dupla magot támogató és dupla magot nem támogató memória benchmark eredményeket. pl: 5000+ -nál 7.8GB/sec <-> a 6.3GB/sec -hez viszonyítva.
Szóval mivel neked dupla magos procid van, ha általában olyan progikat használsz, amik támogatják a többszálas utasításvégrehajtást (pl: nem játékok), akkor nem szükséges 250Mhz körüli alapórajelet használni, hanem szimplán a maximális proci szorzóval addig emelni a gyári 200Mhz-et, amíg csak bírja a tuningot.
Raymond-nak is: A Sandra 2007 ahogy eddig figyeltem túl nagy jelentőséget ad a memóriabusz és a processzort limitáló sávszélkülönbségeknek, ezért igazán csak DDR2-800Mhz memóval hoz jó adatokat, pedig ez egy holt sáv(a proci számára, XBAR-nak nem), a többi tesztprogram eredményekben nincs is meg ez a nagy difi. Egy AM2 X2 3800+-nál tuning nélkül Sandrával ellentétben inkább 533Mhz-es memória órajel és minél kisebb késleltetés az eredményesebb, mint 800Mhz mem órajel, amihez 12.8Ghz theorikus sávszél tartozik, de a proci 2Ghz magórajele 6.5GB/sec-re korlátoz.
[Szerkesztve] -
G1ant
csendes tag
Én próbáltam mérni Venice 3000+-al 9*200-on,de biosban mindent alapon hagyva és DDR500-ra téve vmi gubanc van,mert a memóriák így csak 460-on mennek ismeretlen okokból kifolyólag és úgy 6100-6200 körüli eredményt kaptam.Lehet 500-on 6400 körüli lenne...
DDR466-on is próbáltam,úgy még kevesebben mentek a memóriák asszem DDR450-en,dehogy miért azt nem tudom.Bugos az Abit vagy nemtom...
Most így használom:
Proci 9*280
Mem: DDR560-2.5-4-4-8-1T Everest:7621/6426/6809/40.6
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
hat en egyenlore csak nezelodok, mert mindenkeppen 2 gigat szeretnek kihozni és azert valamennyire időtallo ddr2-es memobol, ami persze nem annyira drága és aranylag lehet is huzni
én mondjuk nem is igazan attol varok nagy attörést hogy mennyivel gyorsabb vagy lassabb ddr2-vel inkabb az hogy legyen kb a ddr 1-es szintjen valahol.aztan procival meg kompenzalni a teljesitmenynovekedest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- NBA és kosárlabda topic
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest