Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Csak az a helyzet, jelenleg nem fér bele a költségvetésbe egy ultra, de még egy gtx sem. Ezért akarok egy 640 megás gts-t, azután, ha ez kevés lesz, később mellé még egyet. A 2900Xt azért nem tetszik, mert sokat eszik, hangos, meg fűt. Egyébként azt választanám, és nem lenne gondom az SLI-vel.
De köszi a segítséged! -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Na én is az SLI felől érdeklődnék! Gépvásárlás előtt állok, és kinéztem magamnak a tesztben szereplő ASUS lapot. A jelenlegi helyzetek mellett inkább az nvidia felé hajlok, konkrétan egy 8800GTS-ben gondolkodom. Ez nekem bőven elég, de ha később kevés lesz, akkor kérdés, hogy a fent említett lapban mellérakhatok-e mégegyet? Mennyire képes tehát kiaknázni egy intel chipset az SLI-t?
Előre is köszönöm a segítséget! -
juliabrilke
veterán
Szeritnem semmi értelme nincs 2db 8800gst-t venni. Árban annyira nem annyira nem jó ötlet. Inkább egy 8800gtx...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
CriticalHit #69 üzenetére
igen, hogy az csak 8x-osként tud működni.
-
CriticalHit
addikt
''Az északi hídon egy jókora alumínium hűtőborda található, amely sajnos nagyon közel került a felső PCIe foglalathoz, ezért VGA-vásárlásnál figyeljünk oda, hogy a videokártyán milyen hűtés található (nem heat-pipe-os borda van-e rajta). ''
Megoldás-e ha az alsó PC-E foglalatot használjuk széles VGA-hoz? Ennek lehet valami hátránya? -
Achill3uS
nagyúr
-
Hát nekem a P5W-DH annyira nem jött be. 1,65V mch-val is éppen hogy csak viszi a 400-as fsb-t. A bordán nincs csicsa borító + kapott még 1 ventit is, és még így is rohadt meleg, pedig újra is kentem és a hetapipe másik részétnél is jár a levegő, szóval ott is van hűtés...
Nekem nem jött be ez a lap... -
he7edik.
addikt
válasz
CriticalHit #57 üzenetére
Oké oké ö valszeg az Intel márkájú lapra gondolt én meg a chipsetre
Bár nekem eszembe se jutna XBX2 venni pláne a teszt alapján -
Hudson18
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára tervezem egy úgy pc beújítását és csak ki szeretném kérni a véleményeteket az alaplapról, illetve tanácsot kérnék! Mert nekem a HW tanárom a Petrikben nagyon ajánlotta a ASUS P5W64 WS PRO, 4PCIe, FW, GL,775/1066,i975X -es alaplapot amire azt mondta hogy a legjobb a piacon én viszont ASUS P5WDG2 - WS/2PCIe/4SATA2/2GL/FW,775/i975 -es alaplapot néztem ami kb 16000 HUF -val olcsóbb. Amit én néztem az szerintetek jó alaplap?
Előre is köszönön skacok!
Üdv! -
törölt tag
Nekem is nagyon hiányzott már ez az alaplapteszt, hisz számítógép vásárlás előtt állok.
Azt hiszem, Asus P5W DH-t fogok vásárolni! Grat!
-
válasz
CriticalHit #59 üzenetére
Azt a legtöbb 6600-as tudja. Ha megnézed az adatlapom, láthatod, hogy mennek jóval feljebb is.
-
válasz
CriticalHit #57 üzenetére
Tuning szempontjából a P5W64 hátránya, hogy 2.4V a max ramfesz. Az Asus nem megy túl magasra, és vannak rigolyái. A Max jól húzható 440 körülig béta BIOS-sal, és átpasztázott heatpipe-pal. Nagy előnye, hogy 2.65V adható a RAM-oknak, ami ~2.6V valós fesz. Ezzel már szépen ki lehet hajtani a tuning modulokat is. XBX2-ről még nem nagyon vannak itthoni eredmények.
A 6700 10*266, a 6600 9*266 alapon. -
CriticalHit
addikt
-
szélerőmű
tag
''A DFI sajnos nem veszi igazán komolyan az LGA775-ös vonalat''
Van benne valami. DFI-nek 2 csak féle LGA775-ös lapja van, míg másoknak egy rakat (Asus, Abit) Az egyik nem Intel 975x-re épül: [link] Igazán egyedi megoldás AMD/ATI chipset Intel aláBiztos erre koncentráltak P965 helyett
Intel még nem készített AMD alá chipsetet
Komolytalan arcok
(Ez csak vicc, ne vegyétek komolyan
Tudom, hogy Intel a világ legnagyobb processzor gyártója
)
Itthon is kapható lesz, ha minden jól megy, tts-nek köszönhetően [link]
Gratula a cikkhez
Tovább húzható FSB miatt 965-ös lapok jobban tetszenek.
[Szerkesztve] -
BRinyo
aktív tag
Hiányzott már ez a teszt. Köszi.
Azt hiszem, intel lapom lesz.... -
Zjunior
veterán
HI ALL!
Vmit nem értek most a 965P chipset jobb mint a 975X???
Vki elmagyarázná?::S:SS
Akkor mitől csúcskategóriása 975X chipkészlet?:S:S:S
THX -
Zjunior
veterán
HALI!!
Sztetek meik a jobb az ASUS P5W DH vagy a P5N32-E SLIi680 ??
Új alaplapot akarok venni és remélem nem kell majd 1 év múlva kidobni h a Quad se megy bele:S:S
PLZ help
THX -
Achill3uS
nagyúr
válasz
afterburner_ #1 üzenetére
nem tehetnek róla, azt tesztelték amit Asus-tól kaptak.. valszeg a lap már egy ideje csak hasonló ''munkakört'' lát el..
-
Érdekes, hogy 400 fölötti FSB-t szinte senki sem ért el a sima AW9D-vel és 6600-zal, ugyanakkor a MAX-szal szinte mindenki ki tud hozni 420-430-at. Biztos, hogy csak a ''sallangok''-ban különbözik a két lap?
[Szerkesztve] -
tts
addikt
ezektől valóban lehet érni kicsit jobb erdeményeket is [link]
''The system equips Intel Core 2 Duo E6300 CPU with air cooling solution (Intel package bundle) for the first test. The outcome really surprised our test team. The highest FSB reached 438.9MHz, almost the top-most of all products at the same class of 975X in market.''
illetve komolyabb hűtéssel
''Other test ran with water cooling arrangement, also under multi-sampling modes. The last FSB result came to an incredible 461MHz, while the average was around 460MHz. '' -
válasz
CriticalHit #39 üzenetére
6700-zal nem ment, 6600-zal nagyon szépen mennek 430 körül minden különösebb boszorkányság vagy mod nélkül.
-
CriticalHit
addikt
A 400-as FSB nem megy sem a MAX-nak sem a XBX2-nek, Conroe-val? Érdekes.
-
Stalker-2572
veterán
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #35 üzenetére
A 975X régebbi a P965-nél.
-
Gorneck
legenda
válasz
Tesztelo.hu #35 üzenetére
Mert egy kicsit más a lapok ''szerepköre''...a proci dönt, hogy milyen lapot szeretne vagy épp fordítva lap monnya meg milyen procit is szeretne.
[Szerkesztve] -
Tesztelo.hu
senior tag
Érdekes, hogy ezeket a lapokat mennyivel rosszabbul lehet tuningolni, mint a múltkoriakat. Ott 500 feletti FSB-k is voltak több esetben is, itt pedig meg sem közelítette a max. érték ezt.
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #33 üzenetére
Ezóta hivatalosan is: [link] Viszont a jelek szerint neked még B-2 steppinges a procid.
Egyébként A64-ből is van felezett L2 cache-es San Diego és letiltott magú Manchester verzió is. Ezeket Venice E4-nek nevezik, a felezett L2 cache-es Toledo-kat pedig Manchester E6-nak, a letiltott magú Toledo-kat pedig San Diego E6-nak. És most csak az E-steppinget említettem, C-ből is volt felezett cache-es. -
Foglalt név
addikt
Ha jól értem akkor a bad axe az 150es pci-e-vel ment?
-
M3kk
őstag
DFI vel valamit nagyon el kurtatok
Siman megy 400 FSB folott is az uj biosokkal
P5W DH ugyszinten.
[Szerkesztve] -
Kriza
őstag
Milyen következetlenek az intelnél. Ki akarják irtani a P-ATA-t, mégis raknak a deszkára.
-
ace a merész
csendes tag
adjatok mindegyikből egyet... és majd akkor tudok közülük választani
addig nyálcsorgatás marad -
Hack3er
őstag
Jó lett a teszt
Az Abit AW9D- Max-on csak a hátulján vannak kék ledek? -
Retekegér
MODERÁTOR
A DFI meglepően spártai kinézetű, de nem is kell mindig erőltetni a heatpipe-hűtést. Az MSI ezen deszkája viszont kicsit csalódás, a topikjában sem fellengzenek róla...
Jah, és a tesztet köszönjük -
dragonfx
veterán
Már az elején sejthető volt a végeremény.
Kezdeti próblémák, meginogásók után letisztult a core 2es felsőkategória is.És betöltötte helyét, a szerintme is két legjobb márka az asus és az abit.
Ha lesz kisebb rendszerbuszos core 2 nagyon jó választás lesz mindkettő. -
franko
csendes tag
Abit AW9D 50 000 helyett 41 000 ruppó
[link] -
gorlin
őstag
Sziasztok!
Ez a Quick Resume mit jelent pontosan??
Mennyivel más mint a suspend mode? -
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #6 üzenetére
Tévedsz. Minden 2MB L2 cache-es C2D Allendale magos. Főleg amióta valóban nincs bennük a plusz 2MB L2.
-
llax
senior tag
Az AUDIOMAX csatlakozójának a elektromos szempontból semmi köze a PCIe-hez. A kártyán lévő hangchip (kodek) nem PCIe buszon kommunikál, hanem közvetlenül a déli híd HDA kivezetéseihez csatlakozik. Abba a slotba elvileg bármilyen HDA kompatibilis (ma már az alaplapra szánt hangchipek többsége ilyen) hangchippel lehetne kártyát készíteni.
-
denes242
aktív tag
hat szerintem eleg lama dolog volt nem osszehasonlitani a benchmarkok segitsegevel ezeket a p965-os lapokkal. Ugy joval erdekesebb kulonbsegek lettek volna, mint itt a 6 lap kozott (0, eltekintve par kirivo esettol) ...
-
Creaft
csendes tag
Nagyon tetszett a teszt :C ! De hamár benne volt a Bad Axe 2 akkor én már hiányoltam az Asus p5w64 ws prof-ot belőle, bár az nem ez az árkategória.
-
DarkByte
addikt
Nagyon jó kis vételnek tűnik az Abit AW9D és a MAX tesója is.
Kicsit ezt a hangkártyát furálom. Ha opcionális akkor miért nem egy PCIe x1 képében került a csomagba? Avagy az az AUDIOMAX slot is az csak meg lett fordítva illetve közelebb víve a kártyák hátsó lemezéhez és ennyi? Ha igen, sztem feles volt nem sima PCIe x1-re csinálni.. így semmi haszon nincs belőle ha nem teszi be valaki (más nem mehet a helyére). -
Csapi007
veterán
Hello
Jó kis teszt lett, grat.
Csak kicsit hosszúra sikeredett... -
törölt tag
Jobb az AW9-nél...Soaknak pl. hirtelen nem is tudom mennyin megy, mindenesetre jóval 450-es FSB felett!
Külföldi fórumos írások alapján a Bad Axe 2 is sokkal jobban teljesít, az ASUS P5W DH-ról nem is beszélve. (Valószínű a különböző revíziókból, ill. használt BIOS-okból adódik a nagy különbség.) -
Zotya84
őstag
Most én vagyok vak, vagy mi van az AW9D-MAX-szel?
A cikk elején mintha aztat írtátok volna, hogy az 975 CF-et támogat, de a dobozban meg (ha jól láttam) SLI hidat mellékeltek?
Akkor most hogy is van ez? -
keIdor
titán
Nagyon jó kis teszt lett!
Csak sajnálom, hogy nincs P5W64 WS Pro...
AW9D-Max szintjét simán hozza!
(igaz drága)
-
DarkByte
addikt
AW9D teszt! Köszönjük!
Most nekiugrok és elolvasom az egészet
-
fasyrt
őstag
Micsoda kondierdő van az Intel lapon... Hangkarimon van ennyi.
Egyébként a 975x mivel jobb a 965p-nél a natív ide csatornán kívül? A 965p legalább egy kicsit olcsóbb, de az se az a hűdeingyévan kategória. -
Petya25
őstag
Végre van ABIT AW9D-MAX teszt.
Nem csalódtam benne, nagyon jó deszka.
Kár, hogy most álltam le a PC vonalról, pedig biztos ezt hajtanám. -
erdoke
titán
válasz
Stalker-2572 #4 üzenetére
Ez 975X, ezer éve tudható, hogy mit bírnak. VIszont lehet rájuk kötni átlagos DVD-írót, mert van echte Intel IDE csatolójuk.
-
Stalker-2572
veterán
Maximum 365 MHz Conroe-val és 430 MHz FSB Allendale-lel [+]
?
ps.: -
Brae
őstag
Intel deszkák is tudják szabályozni a ventiket hőmérsékletfüggően. Fel kell tenni ezt: [link] (tökéletesen működik és a kívánt értékéket beleírja a BIOS-ba)
Egyébként hol lehet kapni a Bad Axe2-őt? -
-zolee-
tag
Hát nem tudom, hogy mi van mostanában az MSI -vel de a mostani alaplapjai nem túl meggyőzőek (MSI 965 és a Platinum)... a BIOS -al valahogy mindíg elcsúsznak. Ráadásul ennél már csak a DFI nagyobb csalódás többet vártam tőle!
-
afterburner_
őstag
azert kar hogy a p5w dh-bol nem a 68M rev.-et teszteltek
az siman megy 470-et is akar 6300-as cpuval mod nelkul, 1.85 mch fesszel sot nem is melegszik olyan vészesen mint az aw9d max heatpipeja
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest