- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
Az üzemanyag irreleváns: ha újrahasznosítod a first stage-et, ha nem, akkor is ki kell fizetni. Elvileg 10 kilövést minden macera nélkül bírnia kell a Falcon 9-nak, utána kell csak cserélni bizonyos elemeket. Nyilván ellenőrzni kell a dolgokat, de az sokkal olcsóbb, mint újra legyártani (amit szintén ellenőrizni kell).
SES10 1 évvel később volt, mint a SES9. Persze, sokat fejleszthettek, de a fő költségcsökkentés a saját és a SES bevallása szerint is az újrahasznosított Falcon9 volt.
-
Ezekiell
veterán
Amit konkrétan tudni lehet, hogy a SES-10 mission (ami az első reused Falcon9 volt) a felébe került, mint az előzők, amiben egyszer használatos rakétát lőttek fel. Ezt a SpaceX maga árulta el (amit a SES megerősített).
A first stage olyan 75-80%-a a teljes rakéta árának, szóval sokat lehet vele spórolni.
-
Ezekiell
veterán
Musk szerint a Falcon9 minden elemét több mint 100 újrafelhasználásra tervezik. A heatshield/néhány egyéb cucc több mint 10 kilövést bír, utána kell cserélni.
De hogy ez a valóságban mennyi, az szerintem hétpecsétes titok, vagy senki se tudja
Ez a Starlink meg egy elég érdekes történet: értem mit akar, de nagyon nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet.
-
Ezekiell
veterán
Tök durva ezt most végignézni, és látni, mennyi idő alatt hova jutott a SpaceX: How Not to Land an Orbital Rocket Booster
-
Ezekiell
veterán
válasz
#22743424 #228 üzenetére
Valamelyikőjük (már nem emlékszem, hogy Bob vagy Doug) nyilatkozta, hogy amikor ott fenn vannak, akkor olyan perspektívaváltáson megy át az ember, hogy eszébe se jut, hogy orosz vagy kínai vagy amerikai a társa, hanem mind csak emberek, és összetartoznak.
Még el is tudom hinni neki.
-
Ezekiell
veterán
19 óra múlva. Ez az animáció elég jól mutatja.
-
Ezekiell
veterán
Fuckyeah! Ez a technológia és tudomány diadala, újra!
-
Ezekiell
veterán
Ez alapján nem tudom megmondani. De nagyonnagyon remélem. Max az ISS live feeden lehet nézni, ott tuti adják majd.
-
Ezekiell
veterán
Tudtommal üzemanyag hatákonyságai okai vannak. Ebben az adott időpontban van van a Föld pályája/forgása, az ISS pályája, és a tervezett útvonal pont úgy, hogy maximális megmaradó üzemanyaggal tudjanak dokkolni az ISSen/minimális üzemanyaggal menjen a Falcon9.
De itt van egy komolyabb írás erről: https://www.space.com/spacex-demo-2-astronaut-launch-delay-explained.html
-
Ezekiell
veterán
"But just 17 minutes before the scheduled liftoff, bad weather — specifically thunderstorm anvil clouds and a strong electric field that could produce lightning strikes — made the skies above Cape Canaveral, Florida, unsafe."
Az igaz, hogy volt vihar és tornádóveszély is, de azok a faktorok zöldek voltak, szóval azok nem veszélyeztették a kilövést amikor lefújták.
-
Ezekiell
veterán
válasz
DjFlanker #153 üzenetére
Persze, nem is a Starship fiaskóra gondoltam, az persze h nem érdekli őket. De űrsikló != Crew Dragon, amiben most először utazik ember.
Mind1, kemény gyerekek, nyilván számunkra nem érthető mentalitással
Plusz ők SOKKAL többet tudnak arról, hogy mik a safety mechanismok és hasonlók, mint mi.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Fecogame #151 üzenetére
Egy héten két rakétájuk csak nem robban már fel akkor...
Pont gondolkodtam rajta amúgy, hogy oké, hogy a légierő tesztpilótái az arcok, akik most elindulnak az űrbe, de vajon mennyire lehet más ez, mint egy vadászgépet tesztrepülni? Nem tudom elképzelni, hogy ne legyenek jobban beszarva.
-
Ezekiell
veterán
Mindkettőt. A jelenlegi időjárást nézik az éppen aktuális stagehez, és a jövőbenit nézik a launch stagehez. Minden stagenek külön-külön weather range-e van.
Szóval pl lehet olyan, hogy GO for propellent, de már HOLD a launchhoz, pedig semmit se változott az időjárás közben. Ez a legrosszabb scenario most perpill (a katasztrofálisokon kívül).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest