- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecow
aktív tag
Azért a szimpla matematikával vigyázni kell, mert néha túl durva becslése a valóságnak, na olyankor jön a komplex matematika vagy fizika.
Egész konkrétan én számoltam ki, az általam említett hírben, hogy mikor és miért lehet igaza az nVidia mérnökeinek. Segítek a fogyasztásban a feszültség négyzetesen ill. köbösen számít bele, érezzük a különbséget a lineáris összeadáshoz képest. Amivel viszont egyikünk se tud számolni az a fejlettebb energiamenedzsment, a jobb gyártástechnológia, illetve valamiféle hatékonyabb architektúra. Azért ez egy picit több mint egyszerű összeadás, meg szimpla matematika.
De fordítsuk meg a dolgot, és ne azt nézzük, miért fogyaszt többet vagy kevesebbet. Feltételezve, hogy ugyanannyit fogyaszt, mint egy mai 1 magos, miért zavar, hogy 4 mag van benne?
Mellesleg én kíváncsi lennék egy pontos mérésre, hogy egy telefon fogyasztásáért melyik elem hány százalékban felelős. Már nem emlékszem pontosan hol láttam, és mik voltak a pontos eredmények, de mintha az jött volna ki, hogy a legnagyobb fogyasztók a kijelző teljes fényerőn, és a rádió kommunikáció aktív használat közben. -
b4zsi-
őstag
Mondhatnak akármit.... Ott van a Galaxy S super amoled kijelző elvan hintve a nagy duma hogy mennyire jóül bírja aztán 1 nap alatt lemerül az is... Akármit eltudnak hitetni az emberrel. Ne mondd már nekem hogy 3 db egyenként 1 ghz-es processzor kevesebbet fogyaszt mint egy 1 db.... Szimpla matematika...
-
Fecow
aktív tag
Honnan tudod mennyit fog fogyasztani a Tegra 3? (peak, idle, average) Van egy olyan érzésem, hogy ezek pontos ismerete még az nVidia mérnököket is érdekelné. Volt nemrég egy cikk, hogy a több mag adott esetben, megfelelő terhelés elosztással kevesebbet is fogyaszthat mint az 1 mag csúcsra járatva.
-
b4zsi-
őstag
Hát ezekkel.a processzorokkal a telefonok olyanok lesznek, mint a vezetékes telefonok. Nem sokat bírnak ezek az akkumlátorok.... ilyen teljesítmény mellett.
-
plus44
veterán
És a Tegra 3 nem kezeli a 3D technológiát?
-
gybazsi
senior tag
Most legalább tisztázva lett a dolog.
-
Saccco
nagyúr
Még tegra2 sincs nagyon, de már a 3al dobálóznak...
Mik lesznek még itt... -
Morden24
nagyúr
Én asszem tökéletesen el tudnék lenni egy Tegra2-es alapon nyugvó masinával, csak jönnének már ...
-
AS
félisten
Ezen már a COD és más nagy FPS-k is működnének
-
B1T3
addikt
Erről pont szó volt az előző erről szóló hír fórumán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest