Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecow
aktív tag
Azért a szimpla matematikával vigyázni kell, mert néha túl durva becslése a valóságnak, na olyankor jön a komplex matematika vagy fizika.
Egész konkrétan én számoltam ki, az általam említett hírben, hogy mikor és miért lehet igaza az nVidia mérnökeinek. Segítek a fogyasztásban a feszültség négyzetesen ill. köbösen számít bele, érezzük a különbséget a lineáris összeadáshoz képest. Amivel viszont egyikünk se tud számolni az a fejlettebb energiamenedzsment, a jobb gyártástechnológia, illetve valamiféle hatékonyabb architektúra. Azért ez egy picit több mint egyszerű összeadás, meg szimpla matematika.
De fordítsuk meg a dolgot, és ne azt nézzük, miért fogyaszt többet vagy kevesebbet. Feltételezve, hogy ugyanannyit fogyaszt, mint egy mai 1 magos, miért zavar, hogy 4 mag van benne?
Mellesleg én kíváncsi lennék egy pontos mérésre, hogy egy telefon fogyasztásáért melyik elem hány százalékban felelős. Már nem emlékszem pontosan hol láttam, és mik voltak a pontos eredmények, de mintha az jött volna ki, hogy a legnagyobb fogyasztók a kijelző teljes fényerőn, és a rádió kommunikáció aktív használat közben. -
Fecow
aktív tag
Honnan tudod mennyit fog fogyasztani a Tegra 3? (peak, idle, average) Van egy olyan érzésem, hogy ezek pontos ismerete még az nVidia mérnököket is érdekelné. Volt nemrég egy cikk, hogy a több mag adott esetben, megfelelő terhelés elosztással kevesebbet is fogyaszthat mint az 1 mag csúcsra járatva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- Goddess of Victory: Nikke
- Honda topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest