Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz Oliverda #61 üzenetére

A Samunak miért lenne érdekében megvenni a GloFlo-t? Van valami olyan licenc a tulajdonában, ami értéket képvisel? A gyártósorai ugyebár jobbára elavulóban vannak, szóval lehet egyszerűbb és jobb lenne szvsz a Samunak az, ha saját új gyártósorokat épít, minthogy a GloFlo-ba fektessen pénzt...

• Cifu

félisten

válasz Plasticbomb #48 üzenetére

Második, Marketing. Még mind a mai napig az emberek igen nagy százalékának csak annyi van meg számítástechnikáról, hogy intel/pentium. Ha mégis hallott az AMDről, akkor már csak annyit hallott, hogy az szar. Hogy miért, azt nem tudja, nem is érdekli.

Amikor az Athlon 64 és X2 korszak volt, akkor sem költött sokkal többet marketingre, mégis jóval nagyobb piaci részesedést tudott kikanyarítani magának. Egyfelől volt megfelelő terméke, amely nem csak versenyképes, de akár még jobb is volt a konkurens termékekkel. Másfelől pedig noha ez sem érdekelte a hozzá nem értő laikusokat, de a laikus megkérdezte a hozzáértőt, aki meg azt mondta neki, hogy ár/érték arányban most az AMD-t érdemes. Ennyi kellett hozzá, és pörgött a piac.

Harmadik, technológiailag előremutatóak, rengeteg ötletük van, csak kb az intel végett, kb szinte senkit nem érdekel. Mondhatnánk azt is, hogy intelre mindenki optimalizál, amdre meg minek, aki jót akar, az úgyis intelt vesz, aki meg élvezni, az úgyis lecserél minden mást.

Mert az Intelnek sose állt bele a földbe egy látványos innovációs fogása se? IA-64 vagy Skulltrail?

• Cifu

félisten

válasz KAMELOT #8 üzenetére

Javítsatok ki, ha tévednék, de én úgy látom / olvasom, hogy az AMD a továbbiakban nem akar belemenni a CPU magok további hajszolásába, hanem inkább terelne mindenkit az integrált GCN magok, vagyis a GPGPU használata felé.

A logika érthető, a kérdés, hogy a piac is mozdul-e erre, vagy megint lesz egy olyan képesség, ami ott van, de pár speciális esetet leszámítva nem lesz kihasználva...

@Fiery: Sorry, mellélőtem, a Broadwell csúszására akartam célozni, nem tudom miért Kaby Lake-t írtam... :U

• Cifu

félisten

válasz bacsis #1 üzenetére

Én pont, hogy nem bizakodom annyira. Ezek a diák 2015 augusztusi dátumozásúak, vagyis cirka 3-4 hónaposak. Nem derül ki egy csomó dolog belőlük, ami majd akkor fog napvilágra kerülni, ha megjelennek. Ne feledjük, hogy most az AMD minden bizodalma a GloFlo és az általa licencelt Samu 14nm technológiában van. Ha ismét belerongyolnak valami gyártástechnikai / kihozatali problémába, akkor megint lábon lövik magukat, ahogy tették ezt az utóbbi időben többször is, plusz tette az Intel a Kaby Lake esetében.

Amikről szó van benne, azok az alsó és alsó-közép kategóriás procik, vagyis max. i3-as szintig versenyképes CPU-król beszélünk. Hiába van az a szép GCN core a procikban, amíg a programok el nem kezdik kihasználni őket, addig max. arra jó, ha valaki olcsó IGP-s konfigot akar építeni. Azokba jó lehet, ez nem vitás. De komolyabb játékgép szintjén ezek még mindig nem igazán ütős ajánlatok.

Szóval a hírben egy figyelemre méltó dolog van szerintem, az az integrált déli híd és az opcionális déli híd alkalmazásának lehetősége. Az olcsó lapokban nem lesz déli híd, a drágább lapok meg így könnyebben követhetik az új technológiákat, mint a Type-C csatlakozós USB 3.1-esek, vagy a HDMI 2.0, ill. a DP 1.3.

@KAMELOT: Igen, mert ugye i7 alatt nincs élet, ugye? :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés