Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
#20196435 #63 üzenetére
A belvárosban elég sok park és fás sétány van, Budáról nem is szólva. Az már más kérdés, hogy az utakat a zöld sávok rovására kellett szélesíteni, mikor megindult a gépjárműforgalom. A fővárost egyszerűen nem gépkocsikra tervezték, hanem lovaskocsikra. Azon kívül a kommunizmusban elég sok kiskertet lebetonoztak, és a dunaparti zöldövezetet is beépítették... (Igen, az a hotelsor helyén ártéri zöldövezet volt, ami szerintem az egyik legszebb növénytársulás.) A Nyugati körül látsz ma parkot? Nem, mert lebetonozták. Nem kérdés, mikor szúrták el.
Mert ami Trianonig épült, az egyszerűen ragyogó összhangja volt a természetnek és az építőművészetnek.
Dany007: Messziről nem látni a bérpaloták fenséges díszítését. A II. világháborúban pedig nagyon sok kupolát és tornyot bombáztak le, amiket a kommunizmus szocreál irányzatában a haszontalanságra és túldíszítettségre hivatkozva nem építettek vissza. Amiket ma látsz, pl. a Blahán, vagy a Klotild-paloták, csak szerencsésen megmenekültek. Sajnos a Magyar Királyi Palota nem volt ilyen szerencsés.
tildy: Csepelen szerintem is elférnének felhőkarcolók, de nem a tiltás, amiért nem épülnek. Budapest egyelőre nem olyan nagy üzleti központ, hogy egy önkényesen kijelölt, félreeső területen ki lehessen alakítani egy jó kihasználtságú felhőkarcoló-városnegyedet. A belvárosba értelemszerűen és nagyon helyesen nem engednek a Parlamentnél magasabb épületeket, máshova meg nem éri meg. A Kálvin tér borzadványaira - a nem oda illő épületeket és a káoszt, koszt is beleértve - pedig nem kérdés, milyen sors vár, azokhoz ne viszonyítsunk...
-
Dany007
veterán
válasz
#20196435 #60 üzenetére
Lehet vegyíteni a kettőt. Nem kell felhőkarcoló-dzsungel, én sem arra gondoltam. Sőt, a felhőkarcoló nem egyenlő a modern építészettel.
Már születtek igenjó tervek 1-1 Budapesti beruházáshoz, de a megvalósítás még várat magára.
Nemtom, talán az indexen lehetett látni 1-2 brutáljó design-t! Ha valaki esetleg tudná mire gondolok belinkelhetné@Ivan15: Veszprémi vagyok
Igen, a Zöld is hiányzik...
Na, mindjárt megkeresem a képeket, amire gondoltam. Az nem felhőkarcolókról szól, hanem szép design-ról. Zöldövezettel.Persze Pesten nehéz lenne mégtöbb zöldövezetet létrehozni, elvégre minden be van építve. Ergo, csak úgy lehet a belvárosban zöldövezetet kijelölni, ha pár házat szépen lemószerolnának a picsbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest