- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Crystalheart #78 üzenetére
Őszintén szólva én nem gondoltam sehogy sem.
Csupán kifejeztem ezen házak iránti nemtetszésemet
A képen a háttérben lévő ház is ócska, lepusztult. Az a legdurvább, ha eltakarnánk az autókat, meg az embereket a képről (a villamost nem is muszáj), akkor nem tudnánk megmondani, hogy a kép valamikor ~ a 70-es (60-as?)években készült, mert ma is pont így néz ki Pest egyes részein.Nem tudom mi lenne a megoldás, de szerintem Tildynek igaza van abban, hogy ezt Londonban is szépen sikerült megoldani. Igaz annyira nem ismerem a várost, csak képekről hébe-hóba, de tényleg megférnek a régi stílusú de felújított épületek a modernekkel.
Nem vagyok járatos Pesten, csak a múltkor volt szerencsém egy napot eltölteni egy rokonnál. Sétáltunk vagy 2 órát délután, estébe nyúlóan és elképedtem. Van tényleg sok gyönyörű épület, amihez akár kirándulásokat is lehetne szervezni annyira szépen és monumentálisak. Viszont az ezeket körbevevő házak - mint a linkelt képen is - rémisztőek. Az utca ahol voltunk merőleges az Andrássy-ra. És kb, mint egy sikátor. Két autó alig fért el egymás mellett, mindkét oldalon autók parkolnak félig a járdán. És az utca két oldalán ilyen - mint a képen - 4-5 emelet magas régi stílusú koromfekete házak ágaskodtak. A napnak esélye nem volt besütni. Az alsó szinteken gagyibbnál gagyibb üzletek egymás hátán... Na, és onnan elsétáltunk az Országházig meg valami másik úton vissza. A lényeg, hogy a "nagy nevű" utak kivételével az összes kisebb utca így nézett ki - mint a képen - . Szóval nagyon nyomasztó volt.
Persze az Andrássy már jobban tetszett, de az megint más kategória.Hogy mit lehetne tenni ellene fogalmam sincs. De azokban a kis utcákban, ezekkel a magas ódivatú fekete házakkal körülvéve olyan érzésem volt, mintha visszacsöppentem volna a háború utáni évekbe...
Aztán arról is lehetne vitázni, hogy melyik épület a gazdaságtalanabb. Mert nyilván a panel sem gazdaságos, de ezek sem.
A panelek eltávolítása meg azért necces, mert ott több ezren, talán több százezren is élnek. Jóval többen, mint az ilyen régi bérházakban. Terület meg nincs annyi, hogy azt a paneldzsungelt ami helyenként Pesten van kiváltsuk családi házakkal vagy akár csak pár emelet magas társasházakkal. -
potyautas
tag
válasz
Crystalheart #78 üzenetére
Osztom a véleményedet. Csupán az aggaszt, hogy a régi bérpaloták díszeinek visszaépítésére ma sincs pénz. Sőt! Már szakember is alig.
A városképi zagyvaság ellenpéldáját láttam Calais-ban. Maga a város csupán arról híres, hogy onnét lehet átkelni Angliába, egyéb érdekessége talán nincs is. Mondhatni, nem egy nagy durranás. Viszont a modern lakótelepet nem keverték össze az óvárossal. Van a régi város, s rajta kívül egy, a mi Tiszaújvárosunkhoz hasonlítható jókora lakótelep. Önmagában ez is egy kellemes látvány, a maga 15 emeletes, de szellősen épített toronyházaival. Ezek érdekessége, hogy csupán a festése miatt alacsonyabbnak tűnnek. -
Dany007
veterán
válasz
Crystalheart #75 üzenetére
"te most komolyan arról beszélsz, hogy a neobarokk és egyéb eklektikus palotákat cseréljék le futurista épületekre? "
Nem. Nekem tetszenek ezek az épületek.
Ami nem tetszik, azok a múlt század eleji lakóépületek. Tudod, amiket mutogatnak a Tv-ben, átriumos kialakítás, 4-5 emelet, szűk terek stb...
Na pár hete ezek között volt alkalmam sétálni egyet. Ez minden csak nem művészet. A falak otrombák, szűk sikátorok mindenfelé, a színe pedig - v.színű az autóktól - koromfekete és sötétbarna árnyalat között mozog. Minden 2. épületről hullik vagy már félig le is hullott a vakolat... Egyszerűen gusztustalan...
Namármost én ezekről beszéltem az elején. És amit linkeltem panorámaképet, azon is látszik, hogy a pesti belváros nagyrészét ilyen és hasonló épületek borítják. Persze a képen leginkább csak a tető látszik. Ilyesmi házakra gondolok. Igaz ez egy régi fotó, de voltaképp ha nem látom meg az embereket és az autókat észre se veszem, hogy nem épp tegnap délután készült. Ettől függetlenül a házak ma is pont ugyanígy néznek ki. Múltkor volt szerencsém jó nagy sétát tenni Pesten. Ilyen házakkal övezett utcákban. Nemsemmi élmény volt.Szóval ezek helyére kéne valami modern lakóépület. A régi műemlékstílusú épületeket pedig ahogy írod is, fel kellene újítani és megőrizni az utókornak. De ebből nincs sok. Legalábbis a lakóépületekhez képest.
A futurisztikus épületeket pedig el lehetne vegyíteni a már most meglévő 1-2 modernebb épület köré. Pl Duna pláza... Vagy akár ez Bálna... Így szépen lassan növelni a modern környezetet. -
tildy
nagyúr
válasz
Crystalheart #73 üzenetére
Nem baj ha magában elvan, London két nagy nevezetessége tök különálló épíítmény, az utóbbi 10 évben húzták fel. (Uborka, Eye , ez utóbbit öt évre tervezték , de azóta is ott van , látványos . )
-
Dany007
veterán
válasz
Crystalheart #68 üzenetére
Tényleg szép lenne!
Tetszik.
Asszem az infopark volt az, amiről láttam tervezeteket még anno az indexen, már nemtalálom.
Na ott ilyen térhálós szerkezetű külső borítás, alatta full üveg. És az egész ilyen kagyló-szerűen íves formában. Este pedig az egész színes fényekben úszik.
Az épületek között még egy félépületnyi hely teljes zöldterülettel.
De ez is csak egy terv a sok közül. Az elmúlt években sok sok jó tervet láttam a hírekben, de megvalósulni egyet sem =/ -
talmida
Közösségépítő
válasz
Crystalheart #51 üzenetére
Egyébként tényleg üres.
Nem jegyeztem meg, hogy hány %-ban nem lakják még. Gondolom, nem olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged