- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
válasz
re-d-evil #5014 üzenetére
jo kerdes. 45 mb-ra siman fel kellene mennie, 20-nal tobbet nem foglal. mondjuk nekem nincs ilyen gondom,vagy 160 mb-nyi alkamazas van feltelepitve memoriakartyara. pont az volt annak idejen a legfobb ok, hogy custom romra valtottam, mert egy rohadt navi programot nem birtam feltuszkolni a belso memoriaba, ha mar volt telepitve nehany mas app.
egyebkent ha inditas elott kipucolod a memoriat, es kikapcsolod a 3D+ nezetet, akkor teljesen korrekt modon fut a pulse-on az igo.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #4936 üzenetére
minek? ez itt teljesen jó, van benne 5000 hozzászólás, és rengeteg infó.
@earlyrat: oldal bal felső sarkában van egy kereső, beírod, hogy "reboot required", és kilistázza ebből a topicból azokat a hozzászólásokat, amikben már szerepelt ez a szóösszetétel. egyszerű és hatékony a módszer. mondjuk az is igaz, hogy attól az információtól, amit ott találsz, nem leszel sokkal okosabb. legegyszerűbb, ha nem zavartatod magad az egésszel.
-
sippet
senior tag
közben nekiálltam böngészni az egyik desire romról szóló ismertetőt, és lám-lám, mit találtam:
"From there, it's time to pick a language. As this is a European ROM, you see a bunch of European languages. There are a number English locale versions, including Austria, Switzerland, Germany, Spain, France, United Kingdom, Greece, Italy, Netherlands, Portugal, Russia, Norway, Denmark, Sweden, Finland, Czech Republic, Poland, Romania, Hungary, Slovakia and South Africa."
tehát a 2.1-es androidban van magyar nyelv.
-
sippet
senior tag
hetek óta nem néztem modaco paul twitter feedjét, most rápillantottam, és mit látok?
"I feel like i've been neglecting the Hero and Pulse owners of late. Don't worry guys, new builds on the way!"
nagyon helyes!
egyébként nem csoda, hogy nem foglalkozott most a többi készülékkel, a nexus one-ra portolt htc desire rommal valószínűleg kasszát robbantott. engadgettől gizmodón át az összes biszbasz kis tech portál hírt adott a portolásról, a vonatkozó topicban 3 nap alatt 49 oldalt fostak tele a hozzászólók, feltételezem, hogy több száz ember csengette ki ezalatt az idő alatt az adfree vagy a premium tagságit.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #4847 üzenetére
egyetértek az alattam lévőkkel abban, hogy (az iphone-t leszámítva, viszont a winmora és az androidra fokozottan érvényesen) a gyári romok sebességben, használhatóságban, kényelemben mindig rosszabbak, mint az egyes felhasználók igényeihez jobban igazított főzött dolgok.
abban viszont neked van igazad, hogy a pulse még a sok évi átlagnál is több hibával indult annak idején. ezek egy részét azért már sikerült javítani, egy részét még nem. a hardverrel viszont szerintem nincs gond. ezzel nyilván nem értenek egyet azok, akiknek beszart, és utána vinni kellett szervízbe, de ez szerintem egy marginális kisebbség, a többieknek meglátásom szerint teljesen jól működik.
-
sippet
senior tag
válasz
DarkByte #4801 üzenetére
közben jelentem, megérkezett a bluetooth headset adapter, és kiválóan működik. a következő problémáimat oldotta meg:
1. baromi alacsony hangerő zenehallgatás közben. ezt mondjuk nem magának a bluetooth átviteli technológiának köszönhetem, hanem annak, hogy járt hozzá egy ilyen "agybadugós" füles, ami nagyon brutál jól szól. háromszor olyan hangosnak tűnik a telefon, mint korábban, maximum hangerőn elviselhetetlen. mondjuk ez például biciklizéshez nem ajánlott, gyakorlatilag minden környezeti hanghatást teljesen kizár.
2. ha ezen keresztül nézek/hallgatok youtube videót, nem indul el a zenelejátszó program. ez eddig általános bug volt ugye.
3. az 1.7-es rommal sajnos megjelent egy olyan bug, hogy ha be volt dugva a füles, akkor is ha jött valami üzenet, email, vagy bármi más jelzés, akkor egy másodpercre elkezdett a zene is a külső hangszóróból szólni. ez halálra idegesített (bkv-n hadd ne mondjam, milyen kellemetlen), de ez a dolog is megszűnt.
4. eddig nem tudtam alternatív zenelejátszó programokat használni, mert ha elindítottam az egyiket, valamiért egyből elindult a másik is (á la youtube). ez a hibajelenség is megszűnt.összességében tehát az összes olyan hiba eltűnik a használatával, ami az adapter bedugávásal jön elő a készülékből, és amik eddig engem kurvára zavartak.
a párosítás nagyon gyorsan ment, bekapcsoltam a telón a bluetooth-t, benyomtam az adaptert, három másodperc múlva már párosítva volt a két eszköz, zenelejátszót elindítva pedig már üvöltött is, aminek kell. szóval semmi gond nem volt, tanúsíthatom, hogy a pulse ezen a téren jól teljesít.
konkrétan az én eszközöm telefonálásra is tökéletesen alkalmas, bejövő hívásnál zene elment, csipogás jött, hívást felvéve tökéletesen hallottak, és én is hallottam az hívót. kinyomás után zene egyből vissza.
amivel probléma van (ez nem tudom, a pulse hibája-e), hogy csak a hangerőt tudom az adapterről állítani, sem a play/pause, sem a számléptetés nem működik. ezt nem igazán értem, elvileg a pulse is tudja az avrcp profilt, amivel ezek lehetségesek lennének, és mondom, a hangerőnél megy is a dolog, lehet, hogy ez bluetooth-eszköz függő. mondjuk annyira nem zavar, így, hogy nem lóg vezeték a telefonból, simán elő tudom kapni bármikor a zsebemből, nem kell vele szöttyögni, míg kibogozom a gatyámból vagy a kabátból.
-
sippet
senior tag
válasz
Joeker67 #4798 üzenetére
en a 3-as verziot hasznaltam egeszen addig, amig meg nem vettem a pulse-t, es egyertelmuen az volt a benyomasom, hogy a nem business-jellegu home screen egyertelmuen az androidot koppintotta: 3 oldaliranyban mozgathato kepernyo, kipakolhato shortcutok es widgetek stb. nem tudom, azota mennyit fejlodott a rendszer, de nekem akkor inkabb a szegeny ember vanillajanak tunt.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #4766 üzenetére
ha igaz, amit a modacon írt egy srác, hogy a 11. hét (március 8) a tesztelési fázis vége, akkor remélhetőleg egy hónapon belül. királyság lenne.
-
sippet
senior tag
nem szélsebes, ráadásul a srác úgy bánik vele, mint egy henteslegény, de legalább valami konkrét.
-
sippet
senior tag
közben van egy szerintem elég jól használható tippem mindenki számára: bár hivatalosan csak az 1.6-tól létezik az androidban a telefon teljes tartalmában (fájlok, névjegyek, naptárbejegyzések stb.) történő keresés lehetősége, meg lehet ügyeskedni a mi telóinkat is, hogy tudjon ilyesmit.
van az aurora nevű alkalmazás, ami nagyon jól használható erre. igaz, hogy valószínűleg kicsit jobban fogja a gépet, mintha rendszerszinten bele lenne építve, mivel folyamatosan cash-eli a dolgokat, de annyira nem vészes. cserébe viszont nagyon jól használható, például contactok mellett egyből felajánlja a hívási és sms-küldési lehetőséget (emailt sajnos nem), tehát még csak ki se kell lépni belőle, hogy egyből tárcsázható legyen a hívni kívánt fél, és keres mindenben, még a böngészési előzményekben is. nagyon profi. (a gyári romba beépített servo search is valami ilyesmi lenne, de az valami elképesztően szar.)
ha ezt feltelepíted, akkor utána ha bármire rákeresel a home képernyőre kirakott search widgetben, megkérdezi, hogy a böngészőt, vagy az aurorat akarod-e megnyitni (már ha nem állítottál be előtte valamit itt defaultra. ha igen, akkor azt ki kell törölni nyilván). vagyis ez a widget használható lesz arra is, hogy egyből a home screenről extra lépések és alkalmazások megnyitása nélkül keress kontaktokat, naptári bejegyzéseket stb. szerintem baromira megkönnyíti a mindennapi használatot.
-
sippet
senior tag
válasz
DarkByte #4749 üzenetére
a 4735-ben írtam, jabra bt3030. argep.hu-n rákeresel, kihajítja, hol mennyiért lehet kapni.
egyébként lehet, hogy amit te linkeltél, az is simán jó, csak szerintem rizikós. mondjuk pont mi nem szólhatunk semmit, elvégre ha jól emlékszem, te is megjelenés napján (vagy legfeljebb hetében) vetted a telót, ami ráadásul egy kínai műanyag tepsi, és végülis bevált.
-
sippet
senior tag
válasz
DarkByte #4738 üzenetére
amit en rendeltem, az is csak egy adapter, fulhallgatot kell csatlakoztatni hozza. en a linkelt oldalon lathatohoz hasonlo olcso cuccot nem vennek, egy jobb bluetooth cucc legolcsobban is 30 dollar korul van, ennel olcsobbakkal szerintem azert nagyon rizikos kezdeni hangminoseg es hasonlo aggalyok miatt.
-
sippet
senior tag
én meg közben ma berendeltem egy bluetooth headsetet, illetve valójában egy adaptert, a jabra bt3030-ast a speedshoptól. (teljesen ledöbbentem, hogy náluk lehet legolcsóbban kapni mo-n, ilyet se sokszor láttam még.) remélem, remekül fog működni, de ahogy eddig olvasgattam, az a2dp-vel még nem volt eddig különösebb problémája senkinek a fórumokon.
még sose használtam ilyesmit korábban, világ életemben vezetékekkel baszkolódtam, kíváncsi vagyok nagyon, mi lesz ebből. nem vagyok audiofil, úgyhogy a hangminőség miatt nem aggódom, viszont nagyon remélem, hogy az adapter dugdosásából fakadó nagyon idegesítő bugokat így sikerül kiiktatni, mert nálam eléggé fontos funkciónak számít a zenehallgatás, és hát azért jelenlegi állapotában vannak vele problémák, és eddig egyik rom sem orvosolta ezeket.
-
sippet
senior tag
modacon egy a jelek szerint a tűz közelében lévő hozzászóló írta:
"Sorry for delay in the update, looks like the official 2.0 release for the Pulse is still on track from the info today on the intranet. Still week 11 (8th March) is the expected date for it to be ready. Subject to no delays in testing."
ettől persze még lehet, hogy nem lesz egyből letölthető, de azért alakul a dolog.
-
sippet
senior tag
válasz
magnusheron #4726 üzenetére
pedig elég egyszerű a koncepció: a pulse 149 angol fontba kerül, ez pedig mondjuk (most hasraütök) 99-be fog. nem olyan bonyolult ez.
a képernyővel egyébként én is nagyon meg vagyok elégedve. igaz, még a büdös életben nem volt szerencsém hosszabb időre amoled, és egyébként sem vagyok ennek az egész felbontásmizériának a fetisisztája, de az tudom, hogy amikor ránézek, akkor sokszor gondolom azt, hogy na ez már döfi.
-
sippet
senior tag
válasz
Totyasrác #4714 üzenetére
szerintem a kerdes arra vonatkozott, hogy miert nem tortenik semmi a rommal napok (hetek?) ota? nincs bugfixeles, de ingyenesse se teszik.
mondjuk en azon a velemenyen vagyok, hogy mivel van benne egy eleg nagy hiba (nincs rezgo ertesites), felesleges is lenne szelesebb korben elerhetove tenni.
-
sippet
senior tag
válasz
re-d-evil #4682 üzenetére
jaaa, oszinten szolva nem neztem meg a linket. de akkor ez valoszinuleg az a video lesz, amit paul az engadget-nek keszitett review-jahoz mellekelt. marpedig ha ez az, akkor abban kulon kihangsulyozza, hogy az a telefon, ami nala volt, nem volt simlock-olva, meg asszem mondja is (de irni biztos, hogy irta), hogy remeli, hogy a bolti kartyas verziok sem lesznek fuggositve. azota mar tudjuk, hogy ez nem jott be.
-
sippet
senior tag
válasz
Eclips21 #4635 üzenetére
ha lesz 2.x-es rom, akkor azt a huawei szerintem minden kulonosebb csinnadratta nelkul fogja kidobni. raadasul valszeg elobb lesz az u8230-ra, ami nem is annyira elterjedt, ugyhogy meg annyira sem lesz rola hirveres, mintha a pulse-ra adnak ki. ez persze a modaco-n tutira nem lesz akadaly.
-
sippet
senior tag
válasz
pitterr #4600 üzenetére
itt tenyleg nagyon komoly zurok vannak, es ezek raadasul nem is altalanos hibak. ha ennyire sok a gondod, foleg a hivas inditasaval/fogadasaval, akkor en azt mondanam, hogy add be szervizbe. nalam soha nem voltak ilyen tipusu problemak, es mas se nagyon panaszkodott ilyesmire. oke, a telefonos funkciok nem eppen szelsebesek, eltelik par masodperc a gombnyomasok es a reagalas kozott, de hogy vegul ne tortenjen az, aminek kellene, na olyannal meg nem nagyon talalkoztam.
a headsetrol nem tudok nyilatkozni, mert azt nem hasznalom, a divx-szel kapcsolatban viszont ha vasarlas elott utana neztel volna az androidnak, akkor hamar rajohettel volna, hogy a rendszer hivatalosan nem tamogatja a formarumot. a spica-ban ez a samsung altal belepakolt extra, de a tobbi telefonban (beleertve a milestone-t es a nexus one-t is) ugyanigy nem megy. van ra egyebkent megoldas, az xyflash nevu lejatszo tudja a divx-et, csakhat az fizetos cucc, vagyis nalunk (legalis uton) nem beszerezheto.
-
sippet
senior tag
nem menu gombbal elohivhato menubol kell, hanem ahol kijelzi, hogy osszesen/havonta/hetente/naponta mennyi adatot fogyasztottal, az adott sorra hosszan ranyomsz, es a felugro menubol kivalaszthato tobb opcio: peldaul lehet valasztani a honapnal kezdesi datumot, es mindegyiknel kulon-kulon beallithato alert is.
-
sippet
senior tag
errol en ertekeztem mar itt korabban, es akkor is azt irtam, hogy (nem teszteltem alaposans de) megfigyelesem szerint akkor jelentkezik ez a problema, ha beszelgetes kozben allitod a beszelgetes hangerejet. tehat ha nem eleg halk/hangos, akkor erdemes meg akkor nyomkodni, amig kicsong, mert a kapcsolat letrejotte utan mar nem szabad piszkalni.
persze lehet, hogy nem ez az ok, de kellene par hivast csinalni vele, es probalgatni, hogy tenyleg igy reprodukalhato-e a problema.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #4588 üzenetére
nekem ezzel kapcsolatban egeszen friss elmenyem van. en a net countert hasznalom, 500 mb-os adatforgalmi keretem van. mult honapban eleg sokat kellett mobilneteznem, igy 3 nappal szamlazaras elott elfogyott a keret. amikor a t-mobile kuldte errol az sms-t, a net counter szamlaloja 498-at mutatott. tehat ha nem is byte-ra pontosan, de szinta tokeletesen ugyanazt szamoltak, ilyen szempontbol tehat az alkalmazas nagyon megbizhato.
amire figyelni kell fokozottan, hogy barmilyen task killer-ben elso dolga legyen az embernek, hogy ignore-ra teszi, mert ha kilovi, akkor arra a session-re elfelejtheti, hogy merjen, es a vegelszamolasnal nagyon hianyozhatnak ezek a mb-ok.
-
sippet
senior tag
válasz
alansmithee #4516 üzenetére
mit értetek multitouch alatt? pinch&zoom-ot? én most nem tudom kipróbálni (ráadásul ahogy nézem fizetős a cucc), de valaki, akinek tényleg működik, esetleg beírhatná a modaco-ba, hátha a srácok tudnak vele valamit kezdeni.
egyébként pár hete az volt a nagy hír, hogya dolphin browser-be is valahogy belerakták a cuccot? az miért nem működik a pulse-on? vagy 1.5-re egyszerűen nincs támogatás?
norbesz: köszi, de már október óta használom. ne aggódj, támogatásért biztos nem hozzád fogok fordulni.
-
sippet
senior tag
válasz
norbesz74 #4513 üzenetére
mondod ezt ugy, hogy spica-t a budos eletben nem hasznaltal.
heroic: nehez eldonteni. a nagyobb kepernyo es a modaco-s intenziv tamogatas a pulse mellett szol (azt hiszem, a spica-nak nincs ilyen jellegu alternativ support hattere), a vas pedig a samsungban a jobb. ami viszont biztos: ne norbesztol kerj tanacsot, ha donteni akarsz.
-
sippet
senior tag
válasz
petertel #4447 üzenetére
ha warezoltal, akkor attol fugg, hogy milyen terkepekre van feltorve, azokat tudod leszedni hozza. a programon belul kell menubol, download maps vagy valami ilyesmi az almenu. arra figyelj, hogy a wifi be legyen izzitva, mert itt sulyos megabajtok repkednek majd, a teljes europa pedig a 2 gb-ot surolja, azt hiszem.
-
sippet
senior tag
válasz
alansmithee #4433 üzenetére
igen, de akkor szamolj azzal is, hogy muszaj lesz wipe-olnod, ugyhogy elvesznek a programjaid/beallitasaid. igaz, hogy titanium backuppal hamar vissza lehet tenni a dolgok tobbeseget.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #4308 üzenetére
amennyire en olvastam, a spican is dog lassu. ahogy egyebkent allitolag az iphone- on is. magyaran az igo minden mas (ertsd: nem WM) platformon egyelore meglehetosen szarul fut, nyugodtan olvass utana tesztekben, forumokban.
en is kiprobaltam egyebkent, es tenyeg tetu, de a copilotnal nem sokkal rosszabb, a terkep viszont durvan karpotol. eddig sem voltam megelegedve a teleatlas-os szarokkal, de kedden mosonmagyarovaron volt dolgom, es basszus, a varos fo utcajan peldaul csak 30 felettol ismerte a hazszamokat, az elotte levo szakasz valahogy nem volt az adatbazisban. itt ment el a kedvem az egesztol, es kezdtem alternativat keresni, mert ennyire azert nem szabadna megbizhatatlannak lennie egy navigacionak.
-
sippet
senior tag
pl. azert nem, mert ha custom romot telepitettel, akkor ujrainditas utan mindig kell nyomni egy repair-t az ext particiora. valaki ha jol emlekszem a multkor itt a topicban konkretan erre panaszkodott, hogy o kikapcsolja ejjelente, aztan bekapcs utan mindig indithatja ujra emiatt. nem pont te voltal az?
masreszt egy ilyen telonak inditas utan kell vagy 2 perc, mire bebootol, es hasznalhato allapotba kerul, ami kombinalva az elozo problemaval azert mar eleg jelentos ido tud lenni.
egyebkent az android ugy van kitalalva, es szerencsere ugy is van megcsinalva, hogy nincs szukseg ra, hogy idonkent ujrainditsd, mert annyira belassulna. errol ha jol vettem ki a korabbiakbol, akkor bounty tudna meselni. szoval felesleges varni a "friss" oprendszerre.
az aksi kimeleserol meg az jutott eszembe, hogy biztos vagyok benne, hogy a bootolas tobb energiat lesziv a telepbol, mintha egesz ejjel airplane-be raknad.
-
sippet
senior tag
airplane modban 2 %-nal tobbet nem merul 8 ora alatt, ugyhogy az akkun nem sporolsz. es mivel ilyenkor a radiokat deaktivalod, basztatni se fog senki.
ez ilyen regi beidegzodes egyebkent, hogy telefont ejszakara ki kell kapcsolni. okostelefonok koraban mar nem igazan praktikus gyakorlat.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #4107 üzenetére
oké, akkor nézzük:
2.0 vagy 2.1-et futtat: motorola droid, htc nexus one
1.6-tal jelent meg: htc tattoo, acer liquid
1.6-ra frissítették: htc magic, htc dream1.5-tel jött ki, és egyelőre úgy is maradt: motorola cliq/dext, htc hero, htc desire/droid eris, lg eve, samsung galaxy, samsung moment, samsung spica, geeks phone one + néhány további kínai gyártmányú teló
tényleg a pulse az egyetlen, ahol a huawei kibaszott a felhasználókkal, mert (még) nem frissítette a telefont. a kis csipszar gyártók pedig, mint a htc meg a samsung, törik magukat rendesen.
-
sippet
senior tag
válasz
magnusheron #4101 üzenetére
ennyire azert nem kell pesszimistanak lenni, egyelore ott tartunk, hogy mind huawei, mind t-mobile support oldalakon be lett lengetve a legkesobb aprilisi frissites. en is majd akkor hiszem el biztosra, ha majd letoltheto lesz, de azert arra se vennek merget, hogy nem lesz frissites.
llaszlo: tovabbra is all a kerdesem: mondjad azokat a keszulekeket, amik az elmult fel evben 1.5-tel jottek ki, es mar frissitettek az oprendszeret. tenyleg erdekelne, hogy szerinted melyik az a sok tekefon, ami ebben lekorozi a pulse-t.
-
sippet
senior tag
válasz
Eclips21 #4076 üzenetére
a G1-en azert van 2.0, mert arra hivatalosan letezik az 1.6, ami ugyanazt a kernelt hasznalja. az 1.5 viszont egy masik verziojut. neheziti a dolgot az is, hogy a pulse-hoz a huawei sajat drivereket irt, igy nem hasznalhatoak hozza a htc keszulekekei, ezert nem lehet egy-az egyben atpakolni az o keszulekeiken futo verziokat. es mivel a drivereket nem kotelezo kozzetennie a huawei-nek, ezert sajatokat kellene irni hozza. ezen nehanyan dolgoznak a modaco-n de lassan halad a dolog.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #4051 üzenetére
oke, de a 'tiszta telo' abban az esetben, ha a t-mo romra teszed a vanillat, nem allja meg a helyet, hiszen kulonbozo tipusu rom-rol upgrade-elsz.
paul pedig sjnos ugy tunik, hogy baromira nem er ra az egyszeri user problemajaval foglalkozni, a legtobb jelzett hibat nem is igazan torekszik kijavitani. peldaul azt is beleirja a rom leirasokba a mai napig, hogy 'no wipe required', holott mi, hetkoznapi userek rudjuk, hogy ez nem igaz.
-
sippet
senior tag
válasz
magnusheron #4043 üzenetére
mint mondtam, lehet, hogy 1.7-ről 1.8-ra upgrade-nél (amennyiben t-mo-ról t-mo-ra, illetve vanilláról vanillára váltasz) nem kell wipe az új rom telepítése után, de ha mondjuk t-mo romról mész vanillára, akkor igen. és éppen azért, amit te is írsz: a t-mo-ra rátelepíted a vanillát, és ezért összeakadnak a rendszerfájlok. az mindegy, hogy előtte legyalultad a t-mo romot, mivel a tipikus hibákat (contacts/groups, android.process.acore force close) nem az utólag telepített alkalmazások okozzák, hanem az alap rendszer. én ezt így látom logikusnak.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #4046 üzenetére
ha egy t-mobile-os felületű gyári vagy custom romról váltasz vanillára, miért nem szükséges az új rom telepítése után egyből wipe-olni? én nem értek a linuxhoz, hogy hogy működik, de azt látom logikusnak, hogy ha egy más típusú romról váltasz, akkor az új rom telepítése után az előzőnek a beállításai bekavarhatnak. hiába wipe-oltad azt a romot, mielőtt feltetted az újat, mégiscsak egy másik típusú romról van szó, saját felépítéssel, egyéni felülettel, ami egy részét átmentheti az új romba is.
épp ez lehet az oka annak, hogy hiába wipe-olják az emberek a t-mobile-os romjaikat, mielőtt felteszik a vanillát, mégis utána állandóan belefutnak a force close-okba, aztán amikor rászánják magukat, hogy oké, legyalulják az egészet, akkor ezek megszűnnek. szóval gyakorlati bizonyíték van rá, hogy mégiscsak wipe-olni kell az új romot, bár elméletileg lehet, hogy valóban nem kellene. márpedig ez idegesítőbb, mintha fordítva lenne.
mi tűnik el az új rom wipe-olásakor? titanium backup és google maps. mindkettőről kell tartani egy apk-t a memóriakártyán, és húsz másodperc alatt föl lehet őket telepíteni, ha szüksége van rá az embernek. szóval ez nem igazán ütős indok a telepítés után wipe ellen.
de mondtam, annak, aki itt korában arra panaszkodott, hogy hiába wipe-olt telepítés előtt, mégis állandóan force close üzeneteket kap, amikor pl. a contacts/groups-ra bök, szóval neki fizetek pár sört ha wipe-olja a készüléket, és továbbra is fennáll a hibajelenség. ami az mcr vanilla első bétája óta létező probléma akkor, ha telepítés után nem volt factory reset.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
válasz
Khelben #4031 üzenetére
a rom telepítéssel automatikusan kapsz root jogot (máshogy nem is tudnád telepíteni), úgyhogy csak óvatosan.
van rá alkalmazás, a klienst fel kell telepíteni a számítógépre, bekonfigurálni, és utána elvileg működik a dolog. a wifi-n keresztüli tethering egyelőre nem működik a pulse-on, de a modaco-n elvileg dolgoznak rajta.
-
sippet
senior tag
válasz
Eclips21 #4028 üzenetére
úgy tűnik, hiába. hidd el, hogy a contacts groups fülre force close az a wipe hiánya miatt van.
egyébként ennek kapcsán jelezném, hogy szerintem a "rom telepítés előtt wipe-oljunk" tanács baromság. factory reset-et akkor kell nyomni, amikor feltetted az új romodat, aztán hagytad először felállni a rendszert. hiszen ha ilyenkor nem nyomsz wipe-ot, akkor az előző (custom vagy gyári, tök mindegy) rom ugyanúgy belekavar az újba. aki winmo-ról jön, az tudhatha, hogy ott is így működött a dolog: új rom feltelepít, telepítés után hard reset, hogy tiszta lappal indulhass.
de komolyan. titanium backup, mentsd le a mostani alkalmazásaidat, aztán nyomj egy wipe-ot rá. fizetek neked három sört, ha utána nem tűnnek el az említett hibák.
-
sippet
senior tag
ezt a "nem tudom lehúzni a notification bart" dolgot nem tudom hova tenni. a kijelző működik rendesen? más érintéseket érzékel? ha a home képernyőn nyomsz egy menu/notifications-t, akkor se gördül le?
milyen szabad memória esik le 18 mb alá? ram vagy rom? azzal remélem, tisztában vagy, hogy a kettő nem ugyanaz.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #4014 üzenetére
én eléggé igyekszem követni a pulse-szal kapcsolatos történéseket, de soha életemben nem hallottam olyanról, hogy a sense ui-t valaki futtatta volna a telefonon. custom rom egyelőre csak a modaco-n készült, és a többi fejlesztő is oda látszik összegyűlni, és ott biztos nem volt ilyesmi.
-
sippet
senior tag
én még az elején találkoztam ezzel a hibajelenséggel, és bár nem próbáltam utána szándékosan reprodukálni, de úgy vettem észre, hogy akkor jelentkezik, ha beszélgetés közben megpróbálod állítani a hívás hangerejét. a hangerő változik tőle, ahogy kell, lehet hangosítani és halkítani is, utána viszont random módon folyamatosan "susogni" kezd a telefon, amit én nem hallok, csak a másik fél.
azt tudom tanácsolni, hogy hívás előtt állítsd be a hangerőt, vagy esetleg azt, hogy tárcsázás közben, tehát még mielőtt létrejönne a kapcsolat, akkor nyomkodd, hívás közben már ne.
valaki akinek van hozzá egyébként türelme, tesztelhetné, hogy helyes-e a teóriám.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #3881 üzenetére
nem akarlak baszogatni, meg flame-et generalni, de nezd mar meg a tegnapi, 3849-es sorszamu hozzaszolasomat, ahol mit tesz isten, epp a memoriakartya particionalasarol volt szo, es hogy hogynem, ez a problema is szep kerek mondatokban ki lett benne fejtve. es igen, nem egyszer, hanem inkabb legalabb tizszer volt eddig leirva itt a topicban ez a problema, es remelem, nem kezded el bizonygatni, hogy nem, amikor 50 hozzaszolassal ezelottre sem emlekszel.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #3863 üzenetére
1.7 vanilla nálam is. más programokat enged telepíteni, vagy csak ezt nem?
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #3860 üzenetére
kipróbáltam, nálam simán telepíti. settings/applications/unknows sources be van pipálva?
-
sippet
senior tag
az általad linkelt spica blogot átfutottam, és ott találtam ezt:
"Sajnos a Spica töltöttségkijelzője bugos, nevezetesen nem annyit mutat, mint amennyi az aksink töltöttsége... Kb. 50-60%-ig telinek mutatja, majd hirtelen elkezd zuhanni az érték."érdekes. mondjuk a battery indicator sem oldja meg a problémát, legalábbis nálam nem, de jó tudni, hogy akkor ezek szerint nem csak a pulse-nál van ez a hiba.
-
-
sippet
senior tag
válasz
Eclips21 #3848 üzenetére
ezek alapjan nem tunik ugy, hogy alaposan olvastal volna vissza.
1. windows alatt nem lehet normalisan particionalni a kartyat. volt, aki lewarezolta a paragonbol a pro verziot, de azzal se sikerult.
2. a legegyszerubb megoldas, ha letoltesz egy cd-rol bootolo ubuntu (vagy akarmilyen linux) verziot, es ugy particionalsz. 10 perc alatt lejon a 700 mb-os image, egyaltalan nem bonyolultabb, mint osszevissza warezolni.
3. a jelenlegi custom romokon ugy tunik, hogy minden ujrainditasnal muszaj megjavitani a fajlrendszert, mindegy, hogy ext2, ext3 vagy ext4-re van formazva. ez sajnos a memoriakartyara valo telepites hatranya.
4. nyugodtan formazhatod kezdetnek ext2-re a kartyat, a custom recovery-ben ugyanis van olyan opcio, hogy atalakitsd az ext particiodat 3-asra vagy 4-esre. -
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
válasz
Eclips21 #3806 üzenetére
a sebesseg a legnagyobb gyakorlati kulonbseg, meg persze az, hogy a vanilla romban eltunnek a magenta szinu hulyesegek. es hat a vanillahoz csak 3 lapos home kepernyo jar, ez meg fontos lehet.
a programlista a legujabb androidig (2.1) mindig ugy mukodik, hogy alulrol kell felhuzni a talcat, a nexus one-on ujdonsag, hogy hasonlo a megoldas, mint a pulse gyari romban. egyebkent nem kotelezo a talcat szo szerint "felhuzni", ha raboksz az ujjaddal, ugyanugy megnyilik.
-
sippet
senior tag
no, miután ennyit fostam a szót, ránéztem a modaco fórumra, és mit látok? szóval most gyakorlatilag meg lett ígérve a 2.0, sőt a 2. is, legalábbis a huawei által.
a pulse kapcsán annyi a kitétel, hogy ott mivel t-mobile branding alatt fut az egész, kell magentáék hozzájárulása is, de ha nem adják meg, akkor is ki nem szarja le? akinek van esze, az már eddig sem az általuk elbaszarintott android romot használta, hanem az alap vanilla 1.5-öt, úgyhogy bőven elég, ha azt frissítik, mert akkor nekünk is fog jutni belőle.
ja, igen, ha valaki lusta lenne odakattintani, akkor még annyi az infó, hogy áprilisi határidőt írnak.
-
sippet
senior tag
hívás közben tudod állítani. vagy tegyél fel valami programot, amivel egyszerre átláthatod, hogy milyen hangerő-beállításokat használsz. én a tone pickert azért telepítettem annak idején, hogy az mp3-aimból tudjak csengőhangot beállítani, de többek között hangerőt beállító funkciója is van, úgyhogy én azt tudom ajánlani.
-
sippet
senior tag
válasz
Khelben #3749 üzenetére
még nem lehet tudni, hogy lesz-e rá hivatalos frissítés. korábban néhány külföldi t-mobile oldal support fórumában azt írták, hogy lesz, de ennél konkrétabb ígéretet eddig sem a gyártó (huawei), sem a forgalmazó nem tett. persze lehetne főzni a nulláról is 1.6-os és 2.x-es romokat, csak az a gond, hogy a huawei saját drivereket írt a telefonhoz, és nem az alap dolgokat használta, ezért nem könnyű portolni azokat. a modaco fórumában néhányan elég elkötelezettek, hogy akárhogy is, de megcsinálják, eddig kevés sikerrel.
többen felvetették egyébként a modaco-n, hogy lehet, hogy a t-mobile és a huawei azért nem akarják frissíteni a pulse oprendszerét, mert már előkészítés alatt áll egy új telefon, ami újabb verziójú androiddal fog kijönni, és nem akarják annak a saját konkurenciáját megteremteni a régi készülék frissítésével. ezen elég nagyokat mérgelődnek, de ha így is lenne, és tényleg ilyen köcsög módon gondolkodnak, akkor is érdemes eljátszani a gondolattal, hogy ha csak annyit változtatnának az új modelleken, hogy frissebb rendszert adnak hozzájuk, az igazából nem is lenne olyan nagy tragédia, hiszen azt rápakolni a pulse-ra már sokkal könnyebb lenne. szóval akármit is csinálnak, azért előbb-utóbb szerintem jobb lesz nekünk.
de azért ezt nem kell ám készpénznek venni.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #3747 üzenetére
még mindig nem vitted szervízbe?
ez magától úgy látom, nem fog megjavulni.
egyébként bounty is írta, meg pár napja én is jeleztem, hogy a decemberi frissítés feltelepítése a custom romra visszaállítja a gyári recoveryt is, így most már tuti, hogy a szervíz nem fogja látni, ha buheráltad. tuti nem akarod kipróbálni valamelyik modaco-s romot? hátha segít rajta.
-
sippet
senior tag
válasz
mr.geeZ #3740 üzenetére
szöveget csak akkor szerkeszt önálló ablakban, ha fektetett módban használod a készüléket. a megoldás egyszerű: amíg a címsorban keresel, döntsd vissza állóra a telefont, és akkor látni fogod a javaslatokat is.
bár többen szidták itt a touchpalt, nekem eddig az jött be a leginkább. ha túl gyorsan gépelek vele, akkor tényleg hajlamos beakadni, de nekem a touch input is ezt csinálta, meg az android default billentyűzet is, úgyhogy ebben nincs különbség. az viszont, hogy a touchpalben anélkül elő lehet csalogatni a számokat, írásjeleket és néhány speciális karaktert, hogy váltanod kellene a billentyűzetek között, nálam behozhatatlan előnyt jelent. az alap androidos billentyűzethez és a touch inputhoz képest is ráadásul valahogy sokkal szellősebbnek tűnik az elrendezése, nem lehet vele annyiszor melléütni.
a better keyboardot én használtam korábban. az igazság az, hogy gyakorlatilag az android billentyűzetről van szó, minden karakter, beállítás stb. ugyanott van benne, és egy az egyben ugyanúgy működik, csak annyi a(z egyébként nem elhanyagolható) előnye, hogy skinezhető. nálam az fentebb említett ok miatt a touchpal a nyerő továbbra is.
-
sippet
senior tag
a programok listájában. de egyébként ha felteszel romot, és utána wipe-olsz, akkor sincs semmi gond, mert marketből ingyenesen letölthető.
ugyanígy a google maps apk-ját fel kell másolni memóriakártyára, és akkor mindig ott lesz, wipe után fél perc alatt újra telepíthető. sőt, ha titanium backupot használ az ember, akkor az apk-ra sincs szükség, mert azokat is lementi magától.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #3714 üzenetére
nekem sosincsenek szinkronizacios problemaim, az elejetol kezdve mukodott rendesen minden, miota custom romokat hasznalok.
a contacts force close az tipikus hiba akkor, ha rom csere utan nem wipe-olsz. en legalabbis elfelejtettem par napja, amikor az 1.7-et tettem fel, es jottek is random modon (napi 2-3-szor) az android.acore force close hibauzenetek, es a contacts-ban is rendre ilyenbe futottam bele. ma ujratelepitettem mindent (titanium backupnak hala kb 35 perc alatt megvolt), es megszuntek a hibauzenetek is.
-
sippet
senior tag
válasz
madmike #3703 üzenetére
a trackball nem a legjobb minőségű, az enyémen is lötyög egy nagyon kicsit. egy miliméter? hát, annyit azért talán nem, de nem tartanám elképzelhetetlennek.
fóliáról ugyebár a napokban írtunk épp a te érdeklődésedre. én azt javasolnám, hogy ne használj fóliát, mert az csak rontja a képernyő érzékenységét, pláne ne vaterán vételezhető gagyit, mert az meg tutira. a zagg nevű cég árul a pulse-ra is fóliát, az 15 fontba kerül, ésvalószínűleg jóval jobb minőségű, mint az 500 forintért 6 db-os csomagban kaphatók. de mondom, elvileg úgy tűnik, hogy nincs is rá szükség.
-
sippet
senior tag
telefon hackeléshez a kiindulópont a modaco fóruma. az ottani admin, paul gyártja a pulse-ra a romokat. a legutóbbi verzió ennek az 1.1-nek a továbbfejlesztett változata, mindenképpen érdemes feltenni. csak arra figyelj, hogy előtte a decemberi hivatalos update-et is telepítsd.
-
sippet
senior tag
válasz
Eclips21 #3668 üzenetére
hasznos program lopás és elhagyás esetére. feltelepíted, és távolról tudod wipe-olni, backupolni a telódat, illetve kérhetsz róla helymeghatározást is, ilyenkor egy térképre feldobja a telefon pozícióját.
egyébként van benne sms és hívásnapló backupoló funkció is, az egyrészt factory reset esetén hasznos, másrészt pedig azért, mert ha valaki ellopja a telefonodat, és nekiáll használni, seperc alatt lekérheted a listát. sim kártya csere esetén pedig be tudod állítani, hogy tiltsa le a telefont, ilyenkor senki sem tud hozzáférni a jelszavad nélkül.
letölthető marketből is, de ilyenkor a tolvaj ugyebár könnyen tudja uninstallálni, illetve ha tol egy factory resetet a telóra, akkor eltűnik a program. azért érdemes a modaco add-on packet feltelepíteni, mert ilyenkor a romba települ bele az alkalmazás, tehát hiába wipe-olják a telefont, az említett funkciók ugyanúgy tudnak működni.
-
sippet
senior tag
gondolhatod, hogy nem te vagy az egyetlen, akinek kellenek. kis guglizással íme:
http://www.megaupload.com/?d=GAIF6DVHnem néztem meg, hogy mi van benne, de a modacoról töltötte föl valaki, és ott pozitívan reagáltak a népek.
itt pedig az első hozzászólásban linkelve van a készülékhez adott cd lemez image fájlja.
-
sippet
senior tag
válasz
madmike #3600 üzenetére
a modacon most a napokban nagyon pörög a pulse képernyőjéről szóló topic. ott egy srác váltig ragaszkodik hozzá, hogy a telefon kijelzőjén nem műanyag, hanem üveg lap van (akárcsak az iphone-on, heron, milestone-on stb.). azt állítja, hogy próba-szerencse alapon kipróbálta, hogy konkrétan fogott egy tűt, és a hegyét jó erősen végighúzta a kijelzőn. semmi baja nem lett. én nem merném a büdös életben utána csinálni, de ha igazat mond, akkor a karcmentesség garantált. ennek a srácnak az érvei között szerepelt az is egyébként, hogy a legtöbb ember fólia nélkül használja a telefont, és még soha senki nem jelezte egyetlen topicban sem, hogy akár a legkisebb karc is lenne a kijelzőjén, pedig most már több mint három hónapja piacon van a teló, ezalatt valakinek csak összejött volna.
én az első magyarországi megjelenési napon (ha jól emlékszem, október 28-án) vettem, és kb. két nap múlva levettem a fóliát. azóta zsebben hordom, tok nélkül, és nem vigyázok rá különösebben, bár kulcscsomó mellé nem rakom, és nem is ejtettem le soha, de az biztos, hogy nincs rajta karc egy darab se.
mindenesetre ha igaz, hogy üveg a kijelző, akkor ez tök jó, és egy újabb érv amellett, hogy hiába olcsó a pulse, azért nem annyira szar, és bizonyos szempontból simán megállja a helyét akár a felsőkategóriás készülékekkel való összevetésben is.
FAQ: a modacon van a pulse-nak wiki oldala, ott minden információt megtalálsz. lehet, hogy vannak pontatlanságok, és nem is frissül túl sokszor, de az alap dolgok fent vannak.
-
sippet
senior tag
válasz
madmike #3590 üzenetére
en nem emlekszem olyanra, hogy ebben a topicban barki is arra panaszkodott volna, hogy normal hasznalat mellett fel nap alatt lemerult volna a telefonja. en mar legalabb haromszor leirtam, hogy nekem ugy bir egy napot, hogy be van kapcsolva a google sync, tehat egesz napos elo adatkapcsolat van 3G halozaton, emellett netezek vele kb. 2 orat, es telefonalok felet, emellett meg piszkalom is hebe-hoba (market, jatek stb.). es vannak, akik adatkapcsolat nelkul, 2G halozaton toljak, nekik ket napnal is tovabb birja. ebbol keszurheto, hogy semmivel sem rosszabb a teljesitmenye ilyen szempontbol, mint barmelyik hasonlo kategorias okostelefone.
az igaz,hogy a toltottsegi allapotot nem jol erzekeli, es nem egyenletesen fogynak a szazalekok, de ha kiismered a telefont, akkor ezzel meg lehet tanulni egyutt elni. akinek mas baja van az aksijaval, ott hardveres hiba van, de azt meg ugyis cserelik garanciaban.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #3570 üzenetére
én tegnap feltettem a decemberi gyári romot, mielőtt upgradeltem az 1.7-es vanillára, és megnéztem, mit tud az alap recovery. kétféle wipe opciót (system meg még valami) ajánlott fel, meg a rebootot. nem volt túl nagy választék.
kurva jó egyébként ez az 1.7 vanilla, csak ajánlani tudom. az igaz, hogy a korábbi bugokat nem javítja, de újakat sem produkál, és hát a sebessége... na az valami elképesztő.
-
sippet
senior tag
le lett már írva számtalanszor, hogy g1-re való leírásokkal ne bütyköljétek a pulse-t, mert nagy baj lehet belőle. a pulse-t ennél sokkal egyszerűbben lehet rootolni, nem kell terminalban sem szarakodni (legalábbis windows alatt). ennek a menetét valahol az 1500. hsz. környékén tárgyaltuk, a modacon megtalálod az angol leírást.
a másik kérdéshez nem igazán értek, de mobiltelefonos (pl. mobilaréna) meg egyéb tech oldalakon való olvasgatás alapján úgy tudom, hogy a li-ion aksik kb. ezer töltési ciklust bírnak jelentősebb teljesítménycsökkenés nélkül. töltési ciklusnak számít az is, ha egész éjszakára ott hagyod a töltőn a telefont, és az is, ha délután negyed órára rádugod a konnektorra, hogy kibírja estig. ezek után könnyen kiszámítható, hogy ha minden nap kétszer feltöltöd, akkor is legalább két évig simán bírnia kellene az aksinak.
-
sippet
senior tag
mintha tegnap ugyanez a kérdés elhangzott volna.
szóval a t-mobile gyári rommal nem lehet sehogysem ezt kiküszöbölni, mert ott nem lehet megcsinálni, hogy a google contacts-ból csak a my contacts-ben lévő névjegyeket szinkronizálja a telefonra. ha ezt a funkciót szeretnéd, akkor telepítened kellene a modaco vanilla romot, abban beállíthatóak a csoportok szinkronizációi külön-külön.
kérdezted tegnap a 3501-es hozzászólásban, hogy az általad berakott képernyőfotókon mik azok az idójárás/óra kombó widgetek. ahonnan azokat szerezted (ha jól sejtem, akkor a modaco egyik topicja), ott is írják, hogy a beautiful widgets nevű dologról van szó. a harmadik képen egy korábbi verzió látható, amelyik pont ugyanúgy néz ki, mint a hero sense ui widgetje, ezt azonban pár hete a htc levetette a marketből, mivel úgy gondolták, hogy lopásról van szó. a második képen pedig az újragondolt verzió van, erre változtatta meg a fejlesztő a kinézetet, hogy ne lehessen belekötni. a probléma az, hogy ezek szintén nem ingyenesek, úgyhogy vagy a már említett market enablert kell telepíteni rootolt készülékre, vagy warezolsz, ejnyebejnye.
-
sippet
senior tag
válasz
Grande Ale #3393 üzenetére
az enyemben 16 gigas sandisk van, afelol kezeskedem.
-
sippet
senior tag
aki szeretne rendes, profi kepernyovedo foliat a telefonjara: a zagg.com-on vegre elerheto a pulse szamara is az invisible skin. a csak az elolapot takaro folia 15 dolcsi, plusz 3.50 a pkg. de ha google-on rakerestek a 'zagg coupon' szora, akkor par dolcsit le lehet kapni az arabol. nekem 3-at sikerult, igy osszesen 15.50-bol megusztam. ma rendeltem, ugyhogy meg nem tudok nyilatkozni a minosegrol, de az invisible skin elvileg a legjobb cucc a piacon, ugyhogy nagy baj nem lehet.
-
sippet
senior tag
válasz
Eclips21 #3376 üzenetére
micsoda??
dehogy csinalja ezt. amit csinal, az az, hogy a maximum hangerot a gyari beallitasnal hangosabbra allitja. a sisterges az a pulse specialis hibaja, nem javit rajta semmilyen kulso alkalmazas.
akit egyebkent erdekelne a dolog (pl. azokat, akik zenet hallgatnak a telefonnal, mert alapbol szerintem kurva halk a hangja), a magyar marketbol nem erheto el az app (aminek a rendes neve egyebkent 'louder volume hack'), ugyhogy a legegyszerubb, ha az xda forumban irtok a keszitonek, akinek paypalen keresztul elutaljatok az arat (kb. 400 ft), es akkor elkuldi az apk-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest