- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
lócitrom #5705 üzenetére
Míg a gargoyle az openwrt-re épül, a padavan egy teljesen eltérő rendszer és a néhány évvel ezelőtti asus forráskód az alapja. Nem akar senki rábeszélni a váltásra, csak pont az entware kapcsán nyilatkoztál félreérthetően, mivel padavanon ez bejáratott megoldás.
Úgy emlékszem még a qbittorrentet is kipróbálta valaki, még ha nem is ebben a topikban volt róla szó és nem pont xiaomin.(#5707) rostiron
Fel kell mountolni a NAS-ra samba meghajtóként a router megosztását. -
woodworm
veterán
válasz
lócitrom #5698 üzenetére
Szaktopik hiányában itt kerülnek kibeszélésre az egyéb rendszerek is a 3G esetében, de arról nem kellene elfelejtkezni, hogy alapvetően ez egy blogoutos bejegyzés kibeszélője és kimondottan egy rendszer lenne a központban, a padavan.
Ha ettől eltérő rendszer kerül szóba, illene megjegyezni, főleg egy ilyen "erre a vasra Entware nincs" kijelentés mellett. Ezért kértelek tegnap is a pontosításra! -
Headless
őstag
válasz
lócitrom #5698 üzenetére
de lehet ent/optwaret telepíteni mir3g-re sőt én még forgattam wireguardot is. még virtualhere is tökéletesen muzsikál. hardveres licensz kulcsokkal. sok mindenre jó persze nincs akkora szabadsága az embernek mint openwrt-vel, de jelenleg stabilan megy több helyen ilyen eszközöm.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
lócitrom #5694 üzenetére
napokban volt lehetőségem egy odroid-n2-őt bekonfigolni, hát az mindenesetre látszik, hogy más ligában játszik ;) és az igazságok megvallva én sem számítottam erre azt tudtam, hogy több lesz, de ezt nem is mertem képzelni, hogy a gigabit lesz a szűk keresztmetszet. qbittorrent a kliens, amúgy egy próbát lehet megérne ezen a vason is, mert több szálat használ a transmissionnal ellentétben.
-
kgymac
őstag
-
Szoszo94
őstag
válasz
lócitrom #3294 üzenetére
Annak szólt, aki magára ismer. A hsz-eid alapján nem neked szólt feltétlen, a 60mbps pedig bőven elég arra, hogy egy éjszaka alatt letölts 150-200GB adatot. Ezt a 60mbps-ot (7,5MB/s) pedig azok az emberek írták ebbe a fórumba, akik tesztelték, hogy mit bír a router, tehát nem légből kapott érték.
Itt 2mag/4szál van, routeres szemmel nézve egy viszonylag erős vas, sok ram/rom, amire szánták gyárilag arra overkill szvsz. Azonban cfw-vel szép kis dolgokra képes, DE nem lesz NAS. Azaz lehet, csak komprumisszummal. Ez pedig a sebességben nyilvánul ugye meg, de nem hinném, hogy sok ember kevesli az egy éjszaka letölthető 200GB-ot pl
(az elszámolás jogát fenntartom, késő van)
-
emeritusz
tag
válasz
lócitrom #3281 üzenetére
bocs, igen keverlek de csak annyiban hogy volt egy tag aki 500mbittel akart torrentezni + mozizni, és kevesellte a router maximumát. A letöltésre voltál te is kiváncsi. De azt továbbra is fenntartom, hogy nas / linux dev board funkcionalitást és sebességet kompromisszumok nélkül azért ne várjunk egy 9000ftos eszköztől...
-
emeritusz
tag
válasz
lócitrom #3277 üzenetére
most nem azért de még egy 4k film azonnali (letöltés közbeni) nézésére is elég a 100mbit, a giga net leginkább arra jó hogy közben marad kraft a gyereknek csgo-zni meg anyunak facebookozni.
Ezért írtam, hogy per pillanat amlogic + coreelec a legolcsóbb, legstabilabb megoldás kb. 8-9000ftért.
Ha lesz olcsó rk3399 soc-os vagy nextgen amlogic usb3+gigabit lannal, majd lehet váltani 1-2 év múlva arra. -
Szoszo94
őstag
válasz
lócitrom #3271 üzenetére
Nem minden arany, ami fénylik. Kívülről tényleg jónak néznek ki ezek, de se földelés (csak mutatóban, mintha ott lenne), se normális kontakt. Kis áramfelvételű eszközöknél ez nem számít, ha működik működik, viszont nagyobb fogyasztó esetén a rossz kontakt miatt melegedik, akár le is éghet - jobb esetben csak az átalakító. Ezért voltam én biztos benne, hogy az lesz a gond nálad, na meg ezért javasoltam valami normális átalakító beszerzését. Elektronikai boltokban vannak univerzálisok amik tényleg jók és nem kerülnek annyiba, mint egy új adapter.
-
Headless
őstag
válasz
lócitrom #3274 üzenetére
van lede/openwrt/padavan, előbbieket ajánlom az én buildemet. utóbbihoz, pedig a topik indító leírást.
Gigabitet routeren felejtsd el. Már ha itt arra gondolsz, hogy a router fog torrentezni gigabit sebességgel, rákötött hdd-re. 50-60 mbps a vége.
Természetesen, ha más hardver torrentezik és csak natolnia kell, az simán megvan.
Regisztráció nem szükséges, illetve igenis meg nem is, ssh- eléréshez kell párósítani mi accountal az eszközt. de a leírásokban ez is benne van.
-
-
emeritusz
tag
válasz
lócitrom #3252 üzenetére
Azt hittem férfi vagy, de ezek szerint nem
Tesztelés miatt arra a 3 másodpercre simán megtoldottam volna a lapos dugaljvégeket egy eus véggel. Nem szedtél még szét adaptert soha? A két piros kábel a lényeg:Ha nagyobb városban élsz jobb ha először keresel vkit a közelben akinek van hasonló xiaomija, teszteld a töltőjével. Ne vegyél egy esetleg döglött routerhez (bár ne legyen igazam) feleslegesen semmit.
-
Szoszo94
őstag
válasz
lócitrom #3234 üzenetére
Jajj, félrenyomtam válaszadásnál, természetesen nem neked akartam azt írni
Lehetséges, hogy az átalakító nem jó egyébként. Nem éppen jó minőségű amit hozzá adnak. Elektronikai boltban vegyél valami komolyabbat, ha azzal sem jó akkor lehet a táp hibás, vagy akár a router. Nincs otthon másik átalakítód esetleg?
-
woodworm
veterán
válasz
lócitrom #3098 üzenetére
Nagyon elméleti lehetőség. A gyári repeater funkció úgy működik, hogy az egyik sávon veszi, a másikon tovább szórja. A gyenge láncszem a 2,4 GHz-es sáv lesz, bármelyik funkciót választod, örülni fogsz, ha a kábelen elérhető maximumot hozza egyáltalán és nem lesz kevesebb.
Bár nincs a háznál sima 3-asom, de az előd mini itt van. Kb. egy 2-3 méteres háromszögben szépen muzsikál úgy, hogy az 5GHz-es sávon megy a link és mindkét sávon továbbszórja. Így olyan 120-150 Mbitet tudok mérni mindkettőn, de ha átviszem a szomszéd szobába, ahol egyébként is működik a mini, lecsökken 40-50 Mbitre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest