- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
golya87 #5854 üzenetére
Most nézem hogy a WSL2 nincs bekapcsolva alapból
külön át kell rá váltani, leellenőriztem ahogy a cikk írja, wsl-1 en fut most a debian.
A toolchainen túl vagyok, 70 valahány percet írt a script mire elkészült, most forog a fw.
Egy kis kedvcsináló, prometheus windows(WSL) alatt: -
attilav2
őstag
válasz
golya87 #5846 üzenetére
Na már tesztelem a WSL-t, feltelepítettem a wsl háttérszolgáltatást, és a windows áruházból a debian-t, apt-get -el frissítettem a szokásos módon, leszedtem alá a prometheust, az lehúzta amit kellett és már kompillálok. Hát nem úgy tűnik h hogy gyorsabb lenne mint a virtuális gép... Natív linux környezetben a leggyorsabb a fordítás, Arch alatt chrootolt debian környezet esetén is.
-
attilav2
őstag
válasz
golya87 #5844 üzenetére
Van windowsra(w10) is virtuális gép nélküli megoldás a windows subsystem for linux (wsl) Itt írják le a wsl beüzemelését és a hanwckf fw fordítását wsl alatt. De alexey fw-t is valószínű lehet wsl alatt forgatni, a prometheusnak is futnia kell elvileg. Majd teszek egy próbát, csak az a gond hogy 15gb+ helyet foglal a wsl a cikk szerint, és a windowsom 120gb ssd-n van, lehet fel kell szabadítsak egy kis helyet. A cikk kínai de a google fordító érthetően lefordítja, valamint a képek is segítenek. Erről a wsl-ről és a wsl alatti padavan forgatásról egy magyar cikket össze lehetne ütni mondjuk a logouton, ha valakinek van ideje és ért a linux meg a windows lelkivilágához.
-
attilav2
őstag
válasz
golya87 #5808 üzenetére
Én most fordítottam AC57U-ra egy Alexey fw-t wireguard-dal, lefordult. Arch linux alatt debootstrap és schroot segítségével előállítottam egy chrootolt debian stretch környezetet, így nem kell virtualbox-ban buildelnem vagy debiant/ubuntut feltennem. Így azért -hogy ki tudom hagyni a virtuális gépet- gyorsabban megvan a build, nomeg a kedvenc disztrómat sem kellett elhagyjam
-
-
válasz
golya87 #5802 üzenetére
Sötét skin-t még build-elés előtt a Prometheus-ban lehet aktiválni, menüből, abban semmi nehéz nincs. Az egyéni logó már más téma, én csak az ASUS logót cseréltem le saját magam által készítettre, mert a "gyári" nem tetszett. Ehhez csak a png file-t kellett lecserélnem, illetve mert az eredeti összeállításban kizárólag csak az ASUS logó kisebb mint a többi, így a css-ben a méretét is megnöveltem, hogy azonos legyen a többi logóval. Ha viszont egy teljesen új logót akarsz tenni a firmware-be, akkor már a kódba is jobban bele kell nyúlni, hogy az meg is jelenjen majd a listában. Szóval lecserélni egy létező logót egyszerűbb, még akár úgyis, hogy a megjelenő nevét is módosítod.
Persze a kész működő firmware-be is be lehet állítani egyedi logót, de ha jól rémlik ezt csak url-el tudod megadni, ergo ha nincs netkapcsolat, akkor nem fog megjelenni a saját logó. Ez nem a legjobb megoldás.
-
-
-
trance89
őstag
válasz
golya87 #5773 üzenetére
Ugyanebben a felallasban megy nalam is 2db MI-R3G 2017 ota, az elejetol fogva Padavan-al
Betonstabilan teszik a dolgukat pedig tizenakarhany kliens log rajtuk gigabites nettel, szoval van forgalom boven (2 tera korul/ho)
Nalam a jelenlegi uptime mind2 eszkozon 69d 07h 33m, remelem nem lesz egy darabig aramszunet megprobalom legalabb egy fel evig kihuzni -
válasz
golya87 #5770 üzenetére
Abszolút stabil, semmi gondom vele. Jelenleg a saját fordítású utolsó fw-m van rajta, az aktuális uptime 65 nap és még néhány óra. 2.4G-s WiFi-n 2 telefon, egy e-book olvasó, egy okosóra, egy laptop és egy PC megy, 5G-n másik két laptop, két tablet és egy telefon, plusz kábelen egy laptop. DIGI 1000-es net, havonta kb. ~15TB forgalom, és a telepített entware-n fut még két torrent kliens a routeren, igaz lényegi terhelés ezek miatt nincs, mert csak seed-ben tartanak 2-300 nagyon régi torrentet, amiknek a napi adatforgalma talán ~5GB. Előtte én is Tomato-t használtam vagy ~10 évig, nem volt nehéz az átállás, szerintem sok mindenben hasonlítanak. Persze van amiben meg nem, de egy-kettő bele lehet jönni. Soha nem volt bajom a Tomato-val se, de nem sírom vissza, nekem ez is egy hibátlan rendszer.
-
Headless
őstag
válasz
golya87 #4845 üzenetére
szia,
tápegységet nyugodtan vehetsz itthon is nem drága, sőt lehet jobban is bíznék, egy itthoni vásárlásban. Én tthon vettem, de igazából az itt is olvasható adatokat figyelmebe véve, bármelyik led boltban/elektronikai boltban találsz megfelelőt.
12V
legalább 1,5 A
5,5 külső átmérő
2,1 belső
külső negatív [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Hardcore café
- 24 Hours of Le Mans
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest