- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Alapvetően igen, csak az eszközszinten oldja meg. Nyilván az AMD nem talált fel semmilyen spanyolviaszt, csak egy évtizedek óta bevált módszert terjeszt ki a GPU-ra. Megtehetik, mert a hardveres igénye lényegében kimerül egy multiprocesszorokba szerelt AMD64-es címfordítóban.
(#171) Kristof93: A megatextúrát, illetve virtuális textúrázást használja még az id, csak nem úgy, ahogy az id tech 5-ben. Programfüggő, hogy miképp valósul meg, de a Doom 16k x 8k-s textúrákat helyez el a memóriában, amelyek 128 x 128-as lapokra vannak felosztva. Ezek lesznek feltehetően szükségesek képszámításhoz, és ha valami új kell, akkor a motor tud 128 x 128-as lapokat cserélni, mivel ehhez van szabva a fix méretű allokáció, ezzel a töredezettség is jól kezelhető. Nagyon hasonló megvalósítást alkalmaz a Frostbite is a terepre.
-
Én is ezt tartom valószínűnek, Volta néven szerintem nem lesz gamer GPU. Ampere elméletileg ugye 2018 ban fog bemutatkozni, valószínűleg első konkrétumok Drive Px ben jönnek róla.
Ezt a Vram dolgot nagyon fenntartásokkal kell kezelni mindkét oldalról,ugye pont az Új Assasinban történ lassulás a bekapcsolt HBCC miatt és ez nem is igazán használta ki , csak a felületét karcolta a dolognak. Később persze driver szinten jött rá megoldás. Mint írtam x86 Licensz nélkül is dobhat NV fejlettebb memóriakezelés megoldást, azért a világ egyik legjobb IT csapata van most ott és pénzben sincs hiány. Ez nem hinném, hogy hasonlóan fog működni, mint anno az Athlon xp időkben mikor azt írták a CPU ra melyik Intel procival van egy szinten, nem a valós órajelet.
Nekem tökéletesen megfelel, ha a valódi gyors DDR6 vagy 5 Vram fizikailag rajt van a kártyán és a GPU dolgozhat vele..
persze a fogyasztáson majd így biztos jól fog mutatni AMD nél a dolog, ezzel a húzással máris lefaragtak 20 % ot kb a csúcskártyájuknál, mert nem lesz rajt 16 GB HBM, de az ára szerintem benne lesz -
Köszi az érthető megfogalmazást, így azért kicsit jobban átlátható a dolog. Probléma megint az,hogy már a cím is megint kétértelműen fogalmaz , és negatívumként kezeli szinte, ha egy kártyán sok ram van.
a HBCC megoldás lehet , hogy jó lesz és működni fog, de attól az, hogy egy kártyán sok Vram van már lassan negatívnak hat. Azért ne essünk át a ló másik oldalára, ez a "hitetlenek "( én is ide tartozom) egyik problémája többek között .Ráadásul az NV új gamer generációjáról Kb semmit nem tudunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- weiss: Pant* rant
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest