Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcat
őstag
válasz
Banános Joe #90 üzenetére
Na éppen ez az, ami ott van arra a célra édeskevés. Nagyobb kellene hogy legyenek annak mini ventilátornak a lapátjai és más szögben kellene állnia hogy megfelelően hatékony legyen. Így elég gyeneg hatást válthat ki. Hűt de csak marketing jelleggel. De hát valami el kell majd ugye adni a rev.2 változatban is, nem? +200% hűtési hatásfok...
-
Tomcat
őstag
válasz
Banános Joe #45 üzenetére
De ezt tudja, viszont az az alsó ventilátor elég kicsi. Szerintem nem tud elég levegőt megmozgatni a socket körül. Persze a semmitől biztosan több.
-
Tomcat
őstag
Tulajdonképpen itt is megpróbálták a két hűtési eljárást kombinálni amire már láttunk példát korábban is. Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni ezzel kapcsolatban. Amikor anno az alaplappal párhuzamosan felszerelt ventilátoros léghűtőt használtam akkor az hűtötte a CPU körüli egységeket is (RAM,VRM,NB) ezeket jobban tudtam húzni mivel hűvösebbek voltak és akár nagyobb feszt is elviseltek károsodás nélkül. Viszont mivel csak kavargatta a socket körül a meleg levegőt ezért a CPU tuningban kevesebb feszt lehetett adni és jobban is melegedett. (K7-K8-as idők)
Amikor áttértem a torony elvű hűtésekre akkor a socket körüli egységek kaptak kevés hűtést, viszont rendre nagyobb CPU tuning vált elérhetővé, azaz nagyobb CPU feszültség és nagyobb órajel alacsonyabb hőmérséklet mellett. (K10 óta)
Ezen hűtés alapötletével én is foglalkoztam már, tehát hogy miként lehetne a két metódust összehozni, de nálam a vége mindig a helyhiány lett, azaz hogy nem férne el rendesen még egy nagytorony házban sem. Tulajdonképpen azt terveztem hogy a heatpipe-okkal összekötök két hűtőt.
Ettől függetlenül majd meglátjuk hogy az összehasonlító tesztekben hogyan teljesít a csúcs léghűtőkkel szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged