- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essentials
aktív tag
Megneszelték hogy az Apple 7.-én rendezi az éves telefonos eventet? Tipikus amúgy, mindig 1 nappal előtte és utána szoktak nyüzsögni a többiek. A kérdés inkább az, hogy érdekel-e még egy szemmel is jól látható közönséget a huawei telefon?
[ Szerkesztve ]
-
rdt89
addikt
válasz Essentials #1 üzenetére
Meglepődnél, hogy hány embernél pozitívum, hogy nincs GMS a telefonon, köztük én nekem is.
-
dajkapeter
senior tag
válasz Essentials #1 üzenetére
Használok 1-2 google felületet, de ezeket böngészőből is elérem. Akkor meg minek GMS? Kémkedni mindenki kémkedik. A lényeg az, hogy mit tud az eszköz! Engem nem zavar, ha "jajj nincs rajta youtube", vagy "hol a gmail", "nem találom a fotóimat (drive sinc.)". Aki ennyire ráfeszül a gms hiányára az vehet apple-t is. Én várom, mert lassan cserélném a telóm. Mate 50 pro érdekel leginkább. Noha, az se elsőként. Nekem ráér fél év múlva is 100-200e Ft-tal olcsóbban. Most P50 pro 280 körül van, mikor kijött 499 volt....
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Fall-N
veterán
Meglepődnél te, hogy hány embert NEM érdekel már a Huawei, köztük engem sem.
dajkapeter: Kit érdekel a Drive? A Google Play az érdekes, meg a legtöbb program, aminek kell a keretrendszer. Így ez gyenge érv a GMS ellen. Másrészt ha ráfüggsz az AppGalleryra akkor, hogyan válthatsz másik márkára? Mert GMS mindenen van, de fordítva nem igaz! De ha valaki Huawei függő, akkor is előfordulhat, hogy kivonul Kínán kívül mindenhonnan és akkor kénytelen váltani az egyszeri fan is.
[ Szerkesztve ]
-
Kevin8997
tag
Európában kb 5% alatt is alig mutatható ki a huawei. Sajnos az android google keretrendszer nélkül féllábas, ehhez képest a huawei telókat magasan árazzák azóta is. Kb már tavaly elcsendesültek teló fronton, kínában és a világban is csak vegetálnak.
-
félisten
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz dajkapeter #3 üzenetére
Csak sajnos banki appok használják a GMS-t, így bukó lehet az online banking is, vagy rettenetesen körülményes.
Például nekem van olyan problémám, hogy másképp tudok utalni egy számlaszámra appból vagy weben. Utóbbi drágábban megy. -
addikt
Kamerában biztos erős lesz és még a gms nélkül is ellennék, de nem azon az áron amibe kerülni fog.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Cannabis7
senior tag
-
Alaaf Pi
senior tag
Amúgy ha ezt a telefont is úgy fogják támogatni, mint a Mate 10 Prot, akkor egy szavam se lesz. Tegnap jött 12-es android frissítés.
-
őstag
válasz Cannabis7 #14 üzenetére
Az attól függ, mennyire újabb.
A P30-ig még van gms (gugli szarságok), de csak droid10.
A P40 sorozat globál szériája még gugli által megmókolt, de gugli gms nélküli android 10-et kapott, viszont Kínában már Harmony OS-t kaptak ugyanezek. A még újabb Huawei-ek (P50) már Harmonyval jöttek ki. A Harmony a Huawei által erősen módosított AOSP, azaz nyílt android és nem a gugli mókolt androidja.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Én P40 Pro-n olyan jól elvoltam a Google cuccai nélkül, hogy fél éven belül váltottam iPhone 12-re.
Egyszerűen nem volt más normális alternatíva.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
rdt89
addikt
válasz Plazmacucci #6 üzenetére
Szerintem ahhoz nem kell link, kb. minden Huawei hír alatt ott van a téma, amerika - szankció - nincs gms.
#15helixP:
Azt viszont megértem, sokan megvették majd jött a "miért nincs ezen google" kérdés.#8Elit3Zotya
Megjelenéskor nem szabad megvenni, ki kell várni pár hónapot és olyan árra zuhan be, hogy mindennél jobb alternatíva, feltéve, ha gms nélkül tud létezni az ember.#20Somatom:
Nekem a P40 Pro még 5G-s, de sokra nem megyek vele, mert a szolgáltatóm korlátlan internet szolgáltatása, csak a 4G-re korlátozódik, ami bőven elég nekem mindenre is.#18joey04:
Azért még a P40 Pro nagyon jól fogyott, ha megnézed a hardverapro-t is, eladó telefonok közt a Huawei-nél a P40 Pro-ból elég sok van, s a fóruma is iszonyatosan pörög, az jogos, hogy utána tényleg szinte földbe állás volt, de én nekem semmi hátrány és kompromisszum nincs a gms hiányban, így örömmel várom az új készülékeket, mikor megfelelő árra beesnek és veszek egyet. P40 Pro használtan már 90-ezerért is kapható, s azon az áron konkrétan nincs készülék ami labdába rúghat mellette, ja tudom nincs google és ezért sz.r bocsánat! -
őstag
válasz Kevin8997 #17 üzenetére
Akkor Kínán kívül továbbra se adják a Harmonyt a telefonjaikra, globálban maradt a gugli 10 Emui12-vel. Érdekes, mert a tabletet Harmonyval adták mér tavaly.
Kár, mert a P30-at frissítettem volna Harmony-ra. Korábban volt ilyen hír tőlük, hogy P30 is fríssíthető lesz rá.[ Szerkesztve ]
-
Lewis4421
csendes tag
En a legnagyobb Huawei parti ember vagyok a vilagon, amiota birtokoltam egy mate 10 prot. De a google nelkul halottak. Ez teny es nem vita targya.
Az élet epikuroszi értelmezése elutasítja a halhatatlanságot és misztikumot; van a lélek, de ugyanúgy mint a test, halandó. Nincs halál utáni élet, így nem kell félni a haláltól sem, mivel „a halál nem jelent semmit számunkra; ami felbomlik, érzékelése megszűnik, és amit nem érzünk, semmit nem jelen
-
rdt89
addikt
válasz Danipicur2 #28 üzenetére
Ezzel nem is vitatkozok, de attól még van akinek nem hátrány a gms hiánya és van aki meg tud barátkozni vele.
-
janos68
aktív tag
Fura dolog ez a gms hiány.Mikor megvettem a P40-et,a kollégám is vett egyet,mert egyik telefonommal(volt egy pár) sem voltam annyira megelégedve.Egy hónap múlva eladta egy másik munkatársamnak,mert elég sok alkalmazás,főleg játék,nem volt rajta,és őt ez nagyon zavarta.
Akinek továbbadta,az megint áradozott,hogy mennire jó teló,mert a hardver szuper,és azok a programok,amit ő használt,szinte mind megvoltak rá.
Ez a réteg,amibe,többek között te,én,meg a kollégám tartozik,kategóriákkal kisebb,mint a google cuccait használó tömeg.Ez tény,de engem a legkisebb mértékben sem érdekel.
Remélem,mire a P40-em nyugdíjba megy,remélem ez még hosszú évek múlva lesz,lesz még Huawei telefon,mert másra váltani nagyon nem szeretnék. -
félisten
De nem arról beszélünk, hogy neked nem tetszhet, ember. Az emberek 90%-kának nem kell Huawei telefon GMS nélkül, ezen nincs mit magyarázni. Ez mutatja a piaca pozíciójuk, de ha ez neked dúl nagy minta, akkor csak szűkítsd le a fórumra, hogy itt mennyien ajnározzák. Az a 15 ember aki a P40 topikban lakik.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
rdt89
addikt
válasz Plazmacucci #31 üzenetére
Fú látom elbeszélünk egymás mellett, de oké
-
Somatom
veterán
Ennek mi a jelentősége? A telóvásárlók 0,1% -ának sem kell megfeleljen a teló. Kizárólag nekem, hiszen magamnak veszem. Ha a Huawei 1db. teló miatt fenntartja a szükséges szolgáltatásait (fejlesztés, szervíz, alkatrész, stb.) az nekem már elég. Ne érts félre, ez csak példa volt, a Huawei -t helyettesítsd be bármilyen kisszériás telóra (pl. Planet, Fxtec, Fairphone, stb.)!
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
joey04
titán
nem érti, esélytelen.
-
rdt89
addikt
Pontosan így van, ez nekem is a meglátásom, de egyeseknek grafikon kell, meg bevételi kimutató, meg minden egyéb.
Nem baj minden Huawei hír évek óta így kezdődik, hogy nincs gms, szar, aki ilyet vesz hülye, az a pár ember aki használja ostoba, és ennyiből áll a szakértelmük és nem tudják elengedni, aki másként látja azt lehülyézik, még jó, hogy csak az ő véleményük számít... -
Fall-N
veterán
+1
Lehet védeni a márkát, de hosszútávon nem fogja megérni nekik az EU piac és szépen kivonulnak. A frissítések is mennek a levesbe utána. Nagyobb cégek is belebuktak más miatt, pedig ott volt GMS. Lásd LG Mobile. Megpróbálták a saját ökoszisztémát, nem jött be, nem lett átütő siker. Nem véletlenül nem kaptak HarmonyOS frissítést a globál telefonok. Nem éri meg nekik belefektetni pénzt.Eddig azért tartották fent a piacot, mert reménykedtek abban, hogy Trump leváltása után kedvező irányba mennek a szankciók és feloldják őket. Hát nem így lett.
A Huawei mélyrepülése meg az újabb márkáknak köszönhető, amik bejöttek a piacra, például a BKK márkái (Realme, Oppo, Vivo). Főleg a Realme ami itthon népszerű lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz dajkapeter #40 üzenetére
De azt ugye nem gondolod, hogy ez az általános? Majd mindenki azt használja, főleg az átlag felhasználó.
-
Aryon87
félisten
Ó látom még mindig pörög a lejárt lemez 3-4 év után is.. Akit nem érdekel a GMS nélküli sz@r, az minek is van itt?
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
vulnrea
aktív tag
Nagy félelemmel váltottam iOS készülékről a Huaweire. Hallottam, olvastam sok jót és rosszat. Egyéni döntésem volt, hogy váltok.
Engem konkrétan nem érdekelnek a Google termékei, itt sem használom, ugyan telepítettem a YouTube alternatívát, de nem volt fő szempont, ha mégsem megy.
Minden olyan alkalmazásom működik, ami Apple alatt is! Facebook, Messenger, K&H, MÁV-BKK alkalmazás, tudok fizetni a készülékkel stb..
A fotós képességei pedig számomra fontos volt, abban pedig jobb - saját tesztem alapján - mint a 12 Pro volt, illetve az akkumulátor és a hálózat! Napi szinten kellett töltenem a 12 Pro, borzasztó volt, minden kedvem elment a márkától, sajnos ugyanez tapasztalható a 11 Pro-nál is, azt nem adtam el, hanem családban maradt. Dobálja a jelet, merül, mint az atom, ahogy kap egyre több frissítést, úgy csökken az akku % is!
Itt is van Cloud szolgáltatás, Apple alatt is éltem vele, egyszerű, nagyon gyors. Nem érdekel itt sem, hogy ki figyel, vagy mit néznek. Nincs rejtegetni valóm, minden multi kémkedik a felhasználói iránt, olyat pedig úgysem tárolok ott, ami számomra kényes lehet.
Én bízom a márkában, mindig is figyelemmel kísértem amit piacra dobtak. Gyönyörű készülékeik voltak/vannak. Kíváncsi leszek mit tud majd az új Mate 50. Igaz én most vásároltam a Mate 40 Pro, így váltani biztos nem fogok, de az új XMage nagyon érdekel.
Az árazásra visszatérve, manapság már semmi sem mondható éppen megfizethetőnek Google szolgáltatás ide, vagy oda.
[ Szerkesztve ]
Oppo Find X6 Pro | Huawei FreeBuds 2 Pro | Huawei Watch Fit 2 Elegant | AMD Ryzen™ 9 3900X | ASRock X570 Taichi | Kingston HyperX FURY 32GB | Samsung Odyssey G7 27" | Sapphire Toxic Radeon RX 6900 XT Extreme Edition
-
hunhool1979
tag
Mondj légyszíves egyetlen ésszerű indokot hogy miért és mire kellene 5G? Először országos MEGBÍZHATÓ lefedettség kellene, utána lenne miről beszélni,és még az sem erős indok. Nyilván vagányan mutat a kijelzőn az 5G szimbólum, de kb ennyi (nekem... Pedig használtam 5G szolgáltatást Hollandiában, de a speedteszteket kivéve sehol nem éreztem a gyorsaság előnyét) itthon az 5G a legrosszabb vicckategória alját súrolja.
-
Somatom
veterán
válasz hunhool1979 #45 üzenetére
Nem szoktam évente telót cserélni. A mostani három éves és még nem tervezem a cserét. Talán jövőre. Szóval, a következőt is kb. 4 évre tervezem és abban az intervallumban sztem már esz jelentősége az 5G -nek.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Interactive Brokers társalgó
- Okos Otthon / Smart Home
- Half-Life 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple notebookok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.