- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Fx 6300 azért lényegesen erősebb mint a 6100.
Direwolf: A programok túlnyomó része szarul van megírva, és csak néhány szálat használnak, különösen igaz ez az átlagfelhasználók által használt programokra. Bár miért is irnák meg több szálra, amikor van kellő 1 szálas erő. Amíg egy celeron is elég erős egy szálon, semmi sem kényszeríti a programozókat a sokszálas időigényes dolgokra.
Munkára persze más a helyzet, de ez az átlagfelhasználót nem érinti.
-
Sinesol
veterán
Mindkettő középkategória..sőt az Fx 6 magos is
Oké amúgy hogy 25k, szép sztori, de az együttérzés ad nekem plusz erőt vajon? Felőlem csomagolhatnak az FX6100 mellé hosszú balladákat is magyarázatként, de akkor sem lesz jobb. Egy Phenom II 965 is megalázza az alkalmazások nagyrészében. -
Sinesol
veterán
válasz
pakriksz #171 üzenetére
Az m.2 nek az NVMe szabvány miatt van jelentősége, mivel ma az SSD-ket sok mindenben korlátozza a Sata szabvány.
http://prohardver.hu/tudastar/nvme_nvm_express.html
Most jelennek meg az ezt támogató SSS-k, jövőre valószínű dömping lesz belőlük. A satával szemben vitathatatlan az előnye. Ha meg már uj gépet veszel, gondolom számolnál te is azzal hogy ez később elég jól jöhet, nem?
Az USB3 -as dologgal nem tudom mi a problémád, mutass egy AM3+ konfigot ahol van natív támogatás. A külsős chip mindig lassabb mint egy natív.
Egyébként nincs semmi problémám az AMD-vel, csupán tényeket irtam le.
-
Sinesol
veterán
válasz
SpongyaBob #141 üzenetére
Olvastam én is, szomorú sztori, de a tényeken ez nem változtat. Ha ma akarnék uj pc-t összerakni, akkor alap, hogy kell az m.2 port, mert ha ma még nem is, de jövőre megfizethető áron lesznek az uj generációs ssd-k és elég nagy előnyt kínálnak majd. Na meg usb 3.1, sataexpress, ez mind fontos ha 3-4 évre építesz gépet. Fx deszkákon még usb 3-as vezérlő sincs, hanem valami külön cég chipje van a lapokon, gondolom lényegesen lasabb is mint egy natív chip.
Egyszerűen elavultak, ha új gépet épít az ember, akkor ott legyen meg minden új technológia, azt hiszem így lehet csak időtálló. -
Sinesol
veterán
válasz
mefistofeles #131 üzenetére
Nem meglepő, általában ha uj gépet veszel legtöbbször tényleg uj technologiat is akarsz, ami jövőtálló és jó ár/érték arányú. Mivel az AMD b@szik fejleszteni cpu-t, ott nemigazán van választási lehetőség, az időtállóság és az megbízható erő pedig igazán megér +15k-t. Az is megér egy misét hogy még m.2 port sincs Amd deszkákon, mivel nem jelenik meg belőlük új amire rárakhatnák a gyártók.
Videókártyában viszont az AMD az aki fejleszt és még jó áron is ad dolgokat, tehát egyértelmű a helyzet ma.
Ha hosszútávra akarsz jó konfigot akkor Intel i5 cpu+ Amd vga a biztos kombináció.Az apu nem rossz, akinek elég annak az AMD a nyerő persze. De ha komolyabb teljesítmény kell jó áron, akkor i5 a biztos választás.
Ez nem jelenti azt hogy sokpénze van a magyarnak, hiába sirnak, hogy a multkori vga szavazáson épp ezzel jöttek.
Mert nagyon nem mind1 hogy az i5 olyan 15k plusz, a vga piacon viszont az nvidia meg sokszor + 50-60k és ugyanarra képes csak, vagy szarabb mint az AMD. -
Sinesol
veterán
Szerintem egy i5 se számít drágának, kb egyik legjobb cpu ár/érték arányban. Sok embert ismerek, akik ugyanigy Amd fanok és példálóznak az árakkal, miközben évente megveszik az 50-70 ezres vga-kat.
15k plusz meg sok egy cpu-ra, amit 4-5 évig se kell talán cserélni.
Csak nevetni tudok ezeken.Régi gépem is megvan, elégedett vagyok a Phenommal, Fx-re nem cserélném le. Viszont új gépnél egyszerűen azért lett i5, mert ár/érték arányban a legjobb, minden alkalmazásban erős, egyszálon és többszálon is. Kapott egy full fapados deszkát meg egy 3k-s cpu hűtőt és kész, 1-2 évig rá se fogok nézni.
Fx-nél meg elriasztott, hogy finomhangolni kell, meg tuning, meg válogatott lap, meg VRM x fázis kell, meg hűtés és akkor se lesz tökéletes a sok szar egy-két szálas kókány progik miatt. Biztos nem rossz az Fx de erre a sok baromságra se időm se energiám nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged