Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ceia

őstag

Nem akartam senkit bántani, ahogy visszaolvastam nem volt mindenben igazam. Jobb lenne álmosan és fáradtan inább nem fórumozni :B

• ceia

őstag

(#545) Egon Az akkor nekem valahogy kimaradt, de erre mondhatnám, vak tyúk is talál szemet ;) Másrészt engem mindig csak az elérhető árú kategória érdekelt.

(#547) Dr. Romano, (#548) hb1, (#551) V!ck: Oké, ebben tévedtem, úgy rémlett, mintha magasabb órajelű processzoraikra írtak volna alacsonyabb Pentiummal való egyezést, hogy ne legyen gáz, hogy ott a magas órajel, de nem tud annyit :B Viszont ha az AMD egyszer már elérte, hogy alacsonyabb órajelen gyorsabb volt az Intelnél, akkor mi történt, elfelejtették a tudást?? Igaz, az Intelnek volt egy rossz szériája, a Pentium D - azóta viszont kiváló minden szegmensben.

(#552) V!ck Lásd az előzőt ⇧ plusz igaz, te voltál a legkevésbé arrogáns, de ha nem érted, olvasd vissza mégegyszer, mit írtál a hsz-emre. Itt pedig már primitívezel, ami erősebb jelző pl. a nagyarcúnál - bővebben lejjebb.

(#550) Zsivaagoo Inkább szólj anyucinak! :O
    (#553) MaXX81 Na egy újabb nagyokos újonc.. ez itt nem a FB!
    (#554) pipo112 Mondja ezt egy gyerek a másik gyereknek egy felnőttről. kopp

(#568) Praston Nekem sosem volt rossz az Nvidia driver, pedig többnyire azt használtam. Neked pedig akadtak problémáid az ATI driverekkel, magad is elismerted :U de te kijelented hogy sz*r az egész Én ilyet nem állítottam. Nem tudom, mennyit fogyaszt egy APU-ból (pl. A10-6800K) csak a cpu és a gpu rész, így nem tudom összehasonlítani a kettőt. De nem is a fogyasztás volt a lényeg, hanem hogy nekem nem érné meg átállni rá.
    Látszik, hogy egy tudatlan troll vagy és szeretnél vihart kavarni. Ne magadból indulj ki! Bővebben lent.

(#570) FatMonster Azt valóban elnéztem, Nekem volt sok gépem-nek olvastam, mert éjszakás után még nem feküdtem le. Ettől függetlenül hülyeség amit írsz, kizárt dolog, hogy az az APU hozza a GT240 teljesítményét. Tesztekben láttam, hogy a nagyobb is alig hozta.

(#574) Stirlitz Nem olvasom azt a topicot, nekem sosem kellett vennem másik hűtőt, jó volt a gyári. A mostani is csendes, (már 5 éve!) nem is hallom, pedig le van véve a ház oldala. Az igény erősen szubjektív dolog, kinek mi a fontos, mire kell a gép. Én nem villogni akarok vele, és nem vagyok hc gamer sem.

Lásd lejjebb rész: Én csak leírtam a véleményem, maximum az AMD márkáról nem mondtam túl jót, de azért nem is "szidtam". Ellenben ti minta személyetekben sértettelek volna, rám írtatok sértő, leszóló megjegyzéseket. Én már csak azokra reagáltam. Még ha hülyeségnek is tartjátok amit valaki ír, lehetne kultúráltan közölni, ha nem értetek egyet. A nagy AMD imádat mellé még elférhetne egy kis kultúra is. :F

• ceia

őstag

(#516) nubreed Nem urban legend, nap mint nap olvasok még ma is Catalyst driver problémákról.

(#519) solfilo Volt idő, mikor AMD gyorsabb procikat gyárott, mint az Intel. Mikor? Mert az én életemben biztos nem. :DD

Az AMD mégiscsak szánalmas volt.. Az Intel azt mondta: Ez itt egy 2,4 GHz-es processzor. Az AMD meg: PRxxxx - amiben az xxxx nem a valós órajelének felelt meg! Tehát ködösített. Miért mérte magát az Intelhez és miért nem az Intel jelölte úgy a processzorait, hogy az milyen AMD-nek felel meg? Mert neki nem volt szüksége rá. Az különben Pentium Rating volt, csak utólag visszakoztak és kitalálták, hogy Performance Rating - de milyen performance, és mi az a szám, ha nem az Intel cpu órajele??
    Amikor én APU teszteket olvastam, akkor még csak A10-6800k volt, az hol egyező, hol gyengébb, mint a GT240 DDR5. (és 100W a TDP-je)

V!ck, Praston, ViZion, Zsivaagoo Látom ti meg kétszer is sorbaálltatok, amikor a nagyarcot osztották. Nehogy már rosszul legyetek..

(#536) FatMonster Ne osszad nekem az észt a 26 szakmai hozzászólásoddal! Kimértél talán mindent hány frame-mel megy most, vagy te szemmel látod, hogy ugyanannyi maradt mindennél? Ja, az 5600k egy szinten van egy GT240-nel, álmodban. (a GT240 hajszál híján egy 9600GT!) Sok géped volt? Tyű, nekem is. Ez a 19. PC-m ;]

• ceia

őstag

Processzorban szinte elképzelhetetlen, hogy AMD-t vegyek. Mindig az Intel után kullogott mert nem volt képes olyan erős magot gyártani, és máig ez a helyzet. Volt olyan is, hogy az AMD nem a működési frekvencia alapján nevezte el a processzort, hanem hogy hány MHz-es Pentiumnak felel meg. (szánalmas) Az Intelek túlmelegedés esetén lefagytak, azaz kikapcsoltak és úgy védték meg magukat, az AMD-k megsültek.. és még sorolhatnám, sosem volt egy domináns, erős termék. Egyedül az APU-k keltették fel az érdeklődésemet, gondoltam jó lenne kihagyni a külön vga-t, de mint kiderült, túl van értékelve a GPU teljesítményük ( a legjobb is gyengébb mint egy GT240, amim van) és zabálják az áramot. Most meg hogy trükközni kell velük, meg húzni, hogy rendesen teljesítsenek (itt olvastam több hsz-ben), újra csak azt mondhatom, szánalmas. A gyári hűtőjük gyakran zajos, míg az Inteleké szinte mindig csendes és még némi tuning esetén sem kell lecserélni.

Az AMD GPU-val valamivel jobb a helyzet. Igaz, máig megmaradtak a driver problémák (hány éve is megy már ez?), a sok hivatkozás a readme-kben különböző programoknál, játékoknál, hogy ATI vga-val lehet ilyen-olyan gond.. de legalább erősek, és ahogy én tudom, jó fogyasztásúak. Aki nem fél a kalandtól, és nem veri a fejét a falba, amint kiderül egy ATI hiba, hogy "tudtam, Nvidiát kellett volna vennem" felkiáltással, annak jó lehet. Én sem tartom kizártnak, hogy a következő GPU-m AMD legyen, ha bebizonyosodik hogy ugyanakkora teljesítményt kisebb fogyasztással ad le, és még olcsóbb is mint a konkurens Nvidia ;) Csakhogy nem vagyok kalandszerető (csakis játékokban) és bizony a falba verném a fejem, ha csak egy hibát is produkálna a drágán megvett vas, (nem vagyok tehetős) ezért tényleg meg kell még ezt gondolnom. Az Intel / Nvidia termékekkel soha semmilyen problémám nem volt! :R És ez az, ami nekem fontos.

• ceia

őstag

Szerintem nem kellett volna összevonni típusokat, így nem lesz reális. Külön kéne venni az egymagost, az elég is az "Egyéb, vagy régebbi" kategória helyett, a kétmagostól kezdve pedig minden főbb típust jelölhetővé tenni: celeron, dual-core, core2-duo, i3, i5, i7, stb. kinek mi van, arra jelölhessen és akkor sokkal árnyaltabb képet kaphatnánk. És persze ugyanígy AMD vonalon is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés