Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterChief
csendes tag
válasz
dreamdancer #39 üzenetére
Te médium vagy, vagy beavatott sajtós aki próbálta már ezt a táblagépet?
Csak mert úgy fújod a magadét mintha már használtál volna Surface Pro-t volna.Szerintem a mérete nem rossz, nehéznek nehéz de cserébe egy notebook teljesítményével és felhasználhatóságával bír. Az meg hogy hangos nettó baromság. Egy teljesen egyedi két ventilátoros hűtőrendszer van benne, ami a gép permén alig észrevehetően elhelyezett nyíláson keresztül hűti a gépet. A sajtósok akik már próbálták mind azt írták, hogy nem érezhető a levegő mozgása a táblagép körül és a ventilátort is csak akkor hallották ha rátették a fülüket a burkolatra.
Igazából a MacBook Air egy jó 100$-al drágább mint a surface, viszont azt nem is tudod táblagépnek használni sem digitalizáló tollal kezelni és a kijelző felbontása is kisebb.
Viszont a Surface egy type cover-rel teljes értékű ultrabookként használható.A Surface (illetve a hozzá hasonló Win 8 táblák) egyesítik a notebookokat a táblagépekkel. Lehet te ezt értelmetlennek tartod, de vagyunk jó páran akiknek tetszik az ötlet.
Én pl örülök, hogy végre ilyen gépeket is kaphatunk. Mindig is akartam egy táblagépet, de értelmetlennek találtam még egy kütyüt folyton magammal hurcolni a notebook és az okostelefon mellett. Ezért ha megjelenik a Surface pro én lecserélem rá a notebookom. Otthon ha rákötök egy monitort meg egy egér-klavi párost asztali gépnek használhatom. Ha elmegyek csak bedobom a táskában és útközben táblagépként tudom kezelni. Ha pedig valamin útközben dolgoznom kell, a type cover segítségével úgy használhatom mint egy ultrabook-ot. Szerintem ez azért figyelemre méltó funkcionalitás.
-
saelin
veterán
válasz
dreamdancer #12 üzenetére
+1 Teljesen egyetértek veled. A tabletem notebook helyett vettem, mert hordozhatóbb (mondjuk mostanában a 7" felé kacsintgatok), izgalmasabb a használata is. Természetesen munkára alkalmatlan, de nekem nem is arra kell... Aki tabletem akar dolgozni az szvsz örült. Esetleg ahogy magyar tanárom szokta (ha nincs projektor):
- Behozza, leteszi és azon nézegeti a tananyagot vagy tabletről mutogatja az ahoz kapcsolódó érdekességeket. (pl ma a rovásírást)A cikkhez:
Olcsóbban még elmenne... Nem tudom miért akarnak picipuháék a notebook piaccal versenyezni... Elhiszem, hogy kell választék a fogyasztóknak, de ez túl sok lesz. Kíváncsi leszek az eladásokra! -
Ati1979
veterán
válasz
dreamdancer #12 üzenetére
Igen nagyjából egyetértek. Először nekem tetszett a dolog, de aztán szembesültem a gyermekbetegségekkel.
Nehéz, aktív hűtés, 4-5 órás akksi idő. Ez már nem annyira tablet kategória. + Nagyon drága.
Szerintem kell még legalább 2-3 évnek eltelnie, mire a teljes értékű Pc tablet, megfelelő formában
(vékony ház, min. 10 órás akksi idő, mostani mobil i7 teljesítménye passzív hűtéssel, sokkal erősebb grafikus mag) kijön. Akkora szerintem nagyot fog ütni a dolog.Így ezek még pár évig nem lesznek sikeresek szerintem sem, főleg annak tudatában, hogy árból nem fognak jelentősen visszavenni. Inkább a kukában végzi az egész project.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- Dell notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Horgász topik
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged