Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SunMount3r

nagyúr

válasz Cifu #35 üzenetére

És az miért volt, hogy a 2013-as Space Hulk-ban össz-vissz 1 db Gene Steeler "típus" volt, ebben az FPS-ben pedig már sokkal több al-fajta is benne lesz?! Ez is valami kötelező korlátozás volt anno a GWS szabályrendszere részéről, amit azóta feloldottak/módosítottak?! Még a táblás játékban is marha unalmas lehet csak 1 fajta (kinézetű) lény ellen küzdeni, mire jók ezek a játékélmény rontó korlátozások? :F

• SunMount3r

nagyúr

válasz Cifu #30 üzenetére

Az általam linkelt játék(ok), gondolom 100% Games Workshop aprooved státuszt élveztek anno, mégis érdekes, hogy a az általad leírtakkal ellentétben, csupa Space Marine-ből áll a felderítő személyzet. És a Gene Steeler-eken kívül képest számos más fajt(ta) is képviselteti az ellenfelek táborát.

Jó most rákerestem és ez nem is Space Hulk volt teljesen és ezt a koncepciót is a GW találta ki. Szerintem sokkal érdekesebb, azt ellenfelek variabilitása miatt is, mint a Space Hulk, csodálkozom, hogy nem ezt a vonalat vitték tovább a későbbi játékok (újabb tiltás?).

Akkor a 2013-as (és azt azt megelőző kettő Amigás) Space Hulk-ban is már csak Terminátorok és GS-ek voltak, ha jól értem?!

• SunMount3r

nagyúr

Az első ilyen játék amivel játszottam: [link], akkor persze még fogalmam se volt, hogy milyen lore van mögötte, ilyen infók akkoriban nem jutottak még el ide. Csak, hogy egy nagyon hangulatos és "okos" körökre osztott taktikai játék (higgyetek nekem, a grafika nem minden :D .)

Volt belőle Amiga verzió is sokkal jobb grafikával: [link]. Én jobb híján azt csináltam, hogy megnézegettem egy játékos újságban közölt színes fotókat az Amiga verzióról és hozzáképzeltem, mikor a C64-es verzióval toltam. :D

Kipróbáltam az új Space Hulk-ot is és a taktikai része, hangulata nagyon ott volt, de az a lore-hoz kötött marhaság, hogy a hajókon csak Gene Steel-erek lehetnek, abból is csak 1 fajta, hamar monotonná tette. :(

Amúgy nem ismerem még ma se részleteiben ezt a világot, bár érdekesnek érdekes, de főleg az egyedi gótikus-cyber-horror hangulat ami miatt érdekelnek a játék interpretációi. Ha még körökre osztott is, akkor még inkább.

Új hozzászólás Aktív témák