- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr.FantastiK #93 üzenetére
Külön /home az viszonylag ritka, meg az is, hogy egy Linux disztrónak problémát okozzon a rendszerfrissítés. A rolling disztrók havi szinten megteszik ezt és működnek faszán.
Az én szememben az újrarakás nélküli frissítési képesség egy népdisztróval szemben is fennáll, sőt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az egy külső tároló, benne friss grafikai csomagokkal ami igen jól jön, ha pl. játszol vagy valami driveres probléma van amiért frissíteni kellene. Az Ubuntu és azt hiszem a Mint téma összefoglalója is tartalmazza a mit és a hogyant.
ubyegon2: ha be kell kapcsolni a funkciókat, akkor nem nekem való. Nekem legyen minden ott.
Egyébként anno komplett Mesa-t fordítottam Mint alá forrásból, hogy meglegyen a 25FPS a laptopomon Minecraftban. Szóval elhiheted, van némi ismeretségem arrafelé is, független attól, hogy idehaza Chakrázok. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Rendes Linuxot...
Na majd ha kicsit unatkozom, akkor megnézem virtualbox alatt a Mint verziókat. A KDE-t pl. azért szeretem nagyon, mert a Dolphin fájlkezelőben ha nyomok F3-at nyílik dupla ablak, majd ha nyomok F4-et, akkor nyílik terminál is a dolphinban, ami követi azt, amit egérrel nyomkodok benne. Ez nagy királyság, baromira megkönnyíti a munkát.
Lehet a Cinnamon alatt is van ilyesmi, de azt még nem nagyon próbáltam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
ViZion és ubyegon2:
Khm, még jó, hogy ma jutott időm benézni ide, mert nagyon elkanászodtok!Igen, a Chakra nagykövet titulus stimmel.
Ott sem értek egyet mindennel, de alapjában szeretem és az egyik tesztelőjük is vagyok.
A Manjaro-t meg egy ideig használtam korábban, nem volt rossz és baromi gyors is volt, de belefutottam pár hibába, amit a nem eléggé tesztelt csomagok okoztak, mert full rolling disztró. Semmi komoly nem volt, jeleztem a hibákat és javították is gyorsan. Viszont Chakrára váltva ilyesmi problémák nem voltak, az nem full rolling.De hogy meglepjelek titeket, Augusztusban munkahelyet váltok mint hw fejlesztőmérnök és az új munkahelyen Linuxos gépem lesz (végre
), amin valszeg Mint lesz, természetesen KDE-vel. A beágyazott programozáshoz stb. Debian, vagy Debian leszármazott disztrót célszerű használni és a fejlesztő kollégák is Minttel nyomják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest