- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
válasz
BLUE TORNADO #3046 üzenetére
Þú getur ekki breytt.
-
tybsen
addikt
Teljesen össze vagyok zavarodva ugyanis próbáltam csinálni fényképeket összehasonlítva a két készüléket de csak a Mobilaréna fórum esetén látszanak a színbeli eltérések amiket említettem, máshol nem. Mindkét készüléket maximális fényerőre tettem. ide tettem fel képeket. Még egy színpalettat is összehasonlítottam de ugyanaz a kettő tehát semmi jelentős eltérés nincs.
Illetve most még megnéztem egy madárról készült korábbi fényképet, ott is a fatörzs barnásabb a nexusnál és szürkés a ZU-nál, cserébe a színek élénkebbek a ZU-nál.
Egyre inkább arra gondolok, hogy csak az alacsonyabb felbontás + gyengébb fényerő miatt van nálam ez a zavar.
-
tybsen
addikt
válasz
IamSociopath #2883 üzenetére
nem zacskós megoldásról van szó
Német amazonról rendeltem (Warehouse Deals) "nagyon jó állapotú, használt" készülékként. Eredeti dobozban, karcmentesen, az összes bontatlan gyári tartozékával, valószínűleg valaki megrendelte, túl nagy volt / nem tetszett neki és visszaküldte.
Alapvetően a készülékkel nincs semmi gond tehát gyors és akadásmentes, péntek óta tesztelem összehasonlítva a nexussal, és tényleg hibátlan cucc.
Leszámítva a színeket ugye amiket írtam, de valószínűleg csak eltúlzom.. alaposabban szemügyre véve a full HD videókat YouTube-on a Nexus esetén is van minimális elmosás / kockásodás , de mivel kisebb a Nexus 5 kijelzőmérete és nagyobb a felbontás , így eddig ez elkerülte a figyelmemet. Jobban megnézve és összehasonlítva a két készüléket például bizonyos színek szebbek a Sony esetén mások pedig jobban tetszenek a Nexusnál, de gondolom ez ízlés kérdése. A színek néhol túlszaturáltak talán, főleg a zöld, piros. Más színek pedig néha furcsábban néznek ki, pl. mobilarena fórum a nexus 5-nél barnás, a Sony-nál szürkés. Vagy a play store zöldjei Nexus esetén mélyebb zöldek, Sony-nál halványak. Ingress játék logója is más árnyalatú kék a két készülék esetén. Lehet hogy csinálok képeket róluk az talán többet mond.
A kijelző lehetne fényerősebb, de teljesen használható természetesen, csak Nexus esetén hozzászoktam, hogy napközben maximum félig szoktam felhúzni , ennél a készüléknél pedig simán 70-80 %-on kell lennie alapból, mert az ennél alacsonyabb fényerő nekem túl kevés. Pedig amúgy nem szeretem ha túl világos egy kijelző és soha nem is használtam egyetlen telefonomat sem maximális kijelző fényerővel vagy annak környékén.
Egyébként brutálisan jó cucc ez, szinte kívántatja magát hogy az ember fogdossa
A hangszóró hangereje miatt egyébként aggódtam, de teljesen feleslegesen, mert normális és vállalható hangereje van , legalábbis a Nexusnál nem halkabb.
Összességében nagyon klassz cucc és még nem döntöttem el hogy melyik telefon marad és melyik megy. De minél többet fogdosom a ZU-t annál jobban tetszik. Ha megmarad, akkor a kamerára kell kitalálnom valamit, mert az tényleg elég tré... esetleg mindig viszem magammal a kis kompakt gépemet, úgyis kocsival mozgok tehát simán elfér.. Memóriakártyáról meg egyszerűen átmozgatható bármilyen kép vagy videó.
-
tybsen
addikt
válasz
jonnyjoker01 #2881 üzenetére
Igazából nehéz pontosan megfogalmazni, százalékban meg pláne illetve mindkét kijelző más persze.
Szerk: Igen pontosan ez még hozzájön hogy hiába mozgatom a csúszkát nem nagyon változik a fényerő.
-
tybsen
addikt
válasz
jonnyjoker01 #2879 üzenetére
Nálam a beállításoknál nincs Bravia engine lehetőség, csak x-reality van.(4.4.4)
A fényerőt természetesen nem minimumon használom
körülbelül úgy kell elképzelni hogy ami a Nexuson körülbelül 30% fényerő, az a Sony-nál 75%.
-
tybsen
addikt
válasz
IamSociopath #2876 üzenetére
Ilyen lehetőség nem volt. Volt valami másik beállítható opció, bepipáltam meg kipipáltam de semmi nem változott . A színeken lehet állítani még ugyan de érdemben nem változott semmi, csak kékes-pirosas-stb lett, de nem jobb.
-
tybsen
addikt
Köszi
Viszont végül fájó szívvel úgy döntöttem hogy visszaküldöm a telefont, nekem nagyon furcsa a kijelzőtechnológia ips után, vagy az is lehet hogy a kijelző hibás, de a Nexus 5-höz képest látványosan gyengébb a fényerő, halványabbak / fakóbbak a színek, videók lejátszásánál pedig úgy néz ki mintha valami régi plazma tévén játszanék le videókat (foltok mozognak, vagy nem is tudom hogy mondjam), vagy mintha valami kalóz vhs lenne a 80-as évekből.
Azon is gondolkodtam, hogy esetleg a Nexus 5 445 ppi vs Z ultra 342 ppi különbség a zavaró, de nem hiszem, ennyire érdekes lenne ez..
Egyébként simán lehet hogy tényleg a kijelző hibás, mert nem hiszem, hogy a tesztek vagy a felhasználók ezt így sehol sem említik és ezt így elfogadnák. Böngészésénél / szövegeknél nincs gond, de a képek és videók nagyon nem természetesek.
De a színek is elég furcsák, például a play store Nexuson szép normál zöld, a ZU-n halvány zöld, stb. De a többi szín is fura valahogy nekem.
-
tybsen
addikt
Igen, kizárólag ezért nem akarom frissíteni mert régen is pont ez volt a tapasztalatom a "nem-Nexusokkal". mármint, hogy az eredeti rendszer amivel kiadták őket többé-kevésbé jól optimalizált volt , aztán a frissítések legtöbbször csak problémát okoztak. (bár a Nexus 5.0.1 vagy 5.0.2 is borzasztó volt, ott úgy voltam vele hogy eladom a telefont aztán az 5.1.1 frissítéssel újra villámgyors lett, mint régen.)
Mondjuk alapvetően nem izgat a dolog hogy mi a rendszer verzió, illetve talán a biztonsági frissítések lehetnek fontosak.
-
tybsen
addikt
válasz
jonnyjoker01 #2853 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Nagyon szuper egyébként a telefon, kettő dolog van ami kevésbé tetszik mint a Nexus 5-ön: a színek fakóbbak ill. kevésbé fényes a kijelző, illetve természetesen a kamera ugye gyengébb, de ezt persze tudom illetve tudtam. (Bár a kijelzőhöz hozzá kell tenni hogy annak idején amikor Nexus négyről váltottam Nexus ötre akkor meg sárgásnak tűnt a N5 kijelzője).
Még gondolkodom, hogy megmarad vagy sem, sebességben egyelőre nem tapasztalok semmilyen hátrányt.
Jelenleg 4.4.4 van rajta, számítógépre kellene dugni hogy lollipop legyen. A frissítéssel változik valami negatívan? Üzemidő vagy akadozások vagy hasonló?
Köszi!
-
tybsen
addikt
Rendeltem egy z ultra-t, elvileg holnap érkezik. Nexus 5-t cserélném, meglátjuk.
Ugye jól olvastam, hogy mivel elöl-hátul van fólia, így nem feltétlenül kellene rá még egy plusz fólia/üveg? Ez a ghost finger dolog minden készüléket érint amúgy?
-
tybsen
addikt
válasz
eladogeppc #1301 üzenetére
Tényleg nem.
-
tybsen
addikt
válasz
eladogeppc #1299 üzenetére
Szerintem jó hogy megosztottad, mert sokaknak segít a döntésben ha ezt a készüléket szeretnék. Van sok teszt ami lehúzza a kamerát, szóval a tényleges tapasztalatok szerintem többet érnek.
-
tybsen
addikt
Azt kell hogy mondjam hogy sokkal jobb a Swype mint a google saját megoldása! Pl. írásjeleket is tud a Swype ellentétben a Google billentyűzettel illetve diktálással… Ráadásul sokkal pontosabban találja el a szöveget, úgyhogy le is cseréltem a google billentyűzetet. Régebben ugyan használtam de azóta sokat fejlődött a Swype…
Nagyon erősen gondolkodom egyébként hogy lecserélem a Nexus 5-öt egy Xperia Z ultra-ra. Van itt olyan esetleg közületek aki nexusról váltott? Hogy mennyire akadásmentes a felület ?
-
tybsen
addikt
köszönöm szépen, közben a play store-ban megnéztem és elérhető a google billentyuzet. Ezen az oldalon irnak is rola es az ott levo link a play store-ba vezet. Ha rakeresek a store-ban, ugy valamiert bwm talalom..
Mindenesetre elvileg elerheto igy minden keazulekre a google hivatalos billentyuzete, ihy van hang alapu szovegbevitel is. Esetleg ha valaki letesztelne, hogy mukodik-e az ultran, az szuper lenne
-
tybsen
addikt
Valamelyikőtök használja a diktálást szövegbevitelre? nálam a nexus 5-nél úgy néz ki, hogy a billentyűzeten van egy mikrofon és ha rányomok, akkor diktálhatom a szöveget és diktálás közben már meg is jelenik meg amit mondok.. Ez hogyan működik az ultra-nál? megtenné valaki hogy megnézi vagy ha használja ezt a funkciót akkor megmondja? köszönöm szépen.
-
tybsen
addikt
Az L-hez mar Art környezet szukseges, ha jol tudom, van ilyen lehetőség egyáltalán az ultra-ban?
Mas: google camera ugye letoltheto a play store-bol, tehat igy az ultra-ra is van photo sphere? Nekem nexus 5 van es lehet h kiprobalnam az ultra-t a kovetkezo nexus megjeleneseig (vagy ha bejon, tovabb is
). Ami visszatart, az a kamera meg ugye a google frissitesek hianya (nem tudok gpe verziot venni). Most hogy ertelmes szintre lement az ara, elgondolkodtam rajta mert megjelenes ota tetszik, foleg a vizallosag lenne nagyon praktikus (esoben is mehetek tok nelkul kocogni, stb) meg persze a keszulekhaz is pazar. Felek az uveg hatlaptol, ez nexus 4-nel is igy volt, bar ahhoz is nagyon jo volt hozzaerni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó bekeményített és egy igen durva eszközt tett le az asztalra. A Z Ultra teljesítményben és méretben messze a konkurencia felett teljesít.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Androidos tablet topic
- Robot fűnyírók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- iPhone X 64GB Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4244
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest