- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #24091 üzenetére
Üres. Pl. jegyzettömbbel létrehozol egy üres txt-t, átnevezed .nomedia -ra, majd odamásolod.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #24087 üzenetére
Amelyik könyvtárba létrehozol egy .nomedia nevű üres fáljt, azt kihagyja a médiaszkenner.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Oryctolagus #23868 üzenetére
Arra figyelj, hogy a kis kivágás olyan legyen, mint, amit skyline_r33 linkelt, különben nem fog működni a közelségérzékelő.
-
M_AND_Ms
veterán
De most komolyan! Hogy van, hogy nekem nem kell naponta újraindítani? Se hetente.
Látszik, hogy kell lennie itt valami tényezőnek, ami még befolyásolja: használati szokások, módok, hardeverek közti különbözőség, stb. Nálunk a cégnél sok Xperia Z van. Van akinél jelentkeztek a problémák és van akinél nem. De olyan is van, akinél a 4.3 alatt voltak furcsaságok, amik 4.4-nél meg elmúltak.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
mrlujoak #23462 üzenetére
Azt látom, hogy nincs rajta kivágás.
Az átlátszóságot csak az emberi szem által érzékelhető tartományra tudod mondani. A közelségérzékelő azonban infrával dolgozik. Ezért lenne jó egy próba: az érzékelő elé rakva észleli-e, hogy mozgatod a kezedet? Vannak programok, amik az érzékelő jelzését mutatják (vagy ott a service menü) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
mrlujoak #23459 üzenetére
Azt nézd meg, hogy nem blokkolja, vagy zavarja a közelségérzékelőt!
Tudni kell hozzá, hogy az érzékelő nem ott van, ahol többen vélik.
A mellékelt képen csak a ledet(4) és a környezeti-fényérzékelőt(3) jelölik. A közelségérzékelő még beljebb van 3-4 mm-re és 2-3 mm-rel feljebb.
Több kemény-fóliával az a gond, hogy mivel az anyaguk zavarja az érzékelőt, ezért készítenek rajta egy kivágást, de rossz helyen: A kisebbik kivágásnak kell mindképp meglennie, ha a fólia anyaga blokkol. A másikra semmi szükség -
M_AND_Ms
veterán
A gyári fotóalkalmazás ma kitalálta, hogy nem tud képet menteni az sd kártyára.
Képet törölni tudok a kártyáról, de odamásolni a belső memóriáról már nem. A FileCommanderrel sem.
Ez mitől lehet? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
wody21 #22774 üzenetére
"amit linkeltem tartó (nyilván az xperia z L36H-hoz való) az nem takarja el sem a gombokat, sem a kamerát, sem a csatlakozók nagy részét."
Amit linkeltél az egyértelműen egy univerzális tartó, ettől persze még lehet, hogy nem takarja el a gombokat. De én is nézegettem anno elég sok félét és szinte mindegyik pont azon a részen fogja meg a telefont.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
busman #22312 üzenetére
"De van akinél kitkat is tökéletesen megy."
Nem tudom, mi az oka, de nálam a gps tökéletes.
Egyszer, egy éjjel elszabadult a Google szolgáltatás és leszopta az akksit, de se előtte, se azóta nem volt ilyen. Biztos, hogy van valamiféle együttállása a csillagoknak, aminél a Kitkat szarozik. Van akinél ez mindig jelen van.
Nálunk a Z a céges telefon. 5 kollégából, egynél van gond, a többinél nem. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
MikitoLac #22087 üzenetére
Nem ezt furcsálltam.
darky@ hozzászólásában leírja, hogy vissza akar állni, mert olvasta, hogy rossz a gps: "Üdv. 4.3-at raknám vissza a telóra. Olvastam hogy 4.4-el megbízhatatlan a gps"
Ez meg, már ne is haragudjon senki, de hülyeség. Én azért állnék vissza, mert tapasztalom, hogy rossz, nem azért mert olvasom, hogy másnak az. Erre kérdeztem ráDe, amikor egy ilyen tréfás rákérdezést ennyit kell magyarázni....
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
->Raizen<- #22081 üzenetére
De mi van a gps-szel?
Azt írtad az az oka a visszatérésnek. Vagy nem jól olvastam?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
->Raizen<- #22072 üzenetére
"Üdv. 4.3-at raknám vissza a telóra. Olvastam hogy 4.4-el megbízhatatlan a gps. "
És tapasztaltad is? Vagy elég, ha másnak az?Nálam pl. stabil a gps.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #21395 üzenetére
Szállj fel egy csendesebb buszra! ;-)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #21390 üzenetére
A külső zajokat hangerővel elnyomni?
Végül is... csak pár évig kell ezt csinálni, utána már úgyis sérül a hallásod. A megoldás, a zárt füles. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
#35914496 #21224 üzenetére
Ugyanezt tapasztalom:
"Simán („nem tisztán”) telepített KitKat alatt is minden beavatkozás nélkül jól működik a GPS meg a giroszkóp. Navigációs programok, GPS teszt, iránytű, csillagtérkép mind helyesen és jól dolgozik, pedig a fejlesztői menüben se állítottam át semmit, meg nyolcasokat se rajzolgattam."Továbbá nem zabálja egyik szerviz sem az akkuidőt, ami látványosan jobb lett.
Nem tudom mit csináltam másképp, mint azok, akiknél a problémák vannak. Egyszerűen a megjelenő frissítési értesítésre végrehajtottam azt. Sem előtte, sem utána nem volt rútolva a készülék, az ezt megelőző frissítések is hasonló módon voltak felrakva: nem volt gyári alapra állítás. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
csiziktomi #20759 üzenetére
A Play biztos nem hibás. Nálam megy és nem volt gond az akksival, sőt.
A G+ már a telefon első napján letiltásra került. -
M_AND_Ms
veterán
Megjöttek az Album és Walkman frissítések is.
-
M_AND_Ms
veterán
A Kitkat külső tárolót érintő megszorításai tudott dolog volt. Én pár hónapja itt is rákérdeztem, hogy mit szól hozzá a topik nagyérdemű közönsége. Egy-két 'ugyan már' reagálástól eltekintve mindenki csak folytatta a Messiás Kitkat képében való eljövetelésének várását. Most meg a pofára esés.
Nálam, és ismeretségi körömben mindenkinél vagy nem is jelenkezett, vagy egy újraindítás megoldotta az akkumerülés problémát. Ugyanígy nem találkoztunk a menülag problémával (az említett opció nincs bekapcsolva)
Ellenben egyöntetű észrevétel, hogy hosszabb az akkuidő.
A gyorsgombok ki-be kapcsolhatók, sorbarendezhetők, ahogy ez eddig is volt. -
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
Csak az Opera Classic (amíg bírja frissítés nélkül - utána nem tudom mi lesz) Nálam a Chrome le van tiltva.
Sima Kitkat ráfrissítéssel nálam az akksi a következőt produkálja: 37% 1 nap 10 óra után. (ebből 27% a képernyő). De semmi Google szolgálaltás nincs. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Stevenstyle #19984 üzenetére
Az a logikus, hogy két dolog közül, ha az egyikben nincs semmi, akkor egyértelműen a másikat mutassa.
-
M_AND_Ms
veterán
Nekem ez az új értesítősáv nem tetszik. Ha úgy húzom le, hogy nincs egyetlen értesítés sem, akkor miért nem egyből a Gyorsbeállítások fül jön fel? Ez annyira egyértelmű működés lenne.
Most így viszont mindig kell egy plusz mozdulat a Gyorsbeállításokhoz ergo, a kezelés itt nehézkesebb lett.A Kitkat-tel érkezett egy File Commander, ami képes a külső kártyára is írni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
#35914496 #19574 üzenetére
A Ghost Commander már leszállította a megoldást (igaz KitKat híján még nem próbáltam ki élesben): Képes MediaStorage módban nyúlni az SD kártyához.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #19395 üzenetére
Az Anysoft-nál is többféle kinézetett állíthatsz be ízlésednek megfelelően. De az általad (jogosan) idegesítőnek vélt autojavítást is könnyedén kikapcsolhatod, meg egyáltalán rengeteg dolgon alakíthatsz, finomíthatsz.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #19388 üzenetére
Használj egy értelmesebb, jól konfigurálható billentyűzetet! Pl.: AnysoftKeyboard
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
kem001 #19041 üzenetére
Locus és hozzá letöltve a szükséges térkép (kis segítség), vagy otthon wifi-n előre letöltve a szükséges terület a rengeteg on-line térkép közül, amit így később off-line lehet használni.
Túrázós, városnézős, kerékpározós és geocache-es navigációra kitűnő, de autósra is lehet használni. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
isti215 #18822 üzenetére
Értsd már meg, hogy te a csomagolás részét képező fóliát szetted le! Még a Lidl-ben kapható kerékpár sebességmérő kijelzőjére is tesznek a gyártás végén egy fóliát csomagolás gyanánt. Sőt ha megnézed az Xperia töltő fényes részeit is befóliázták.
De nézd csak meg jobban a kijelző szélét, főképp a mikrofonnál, vagy a hallgatónál! Ott látszik a másik, gyári védőfólia széle. Ezen van a Sony felirat is. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
darvinya #18359 üzenetére
Igen, én is erre jutottam.
Tehát, a közelségérzékelő nem a fóliákon kivágott helyen van, hanem attól balra 3-4 mm-rel. Ebből az is kiderült számomra, hogy az a kivágás ott ahol most van, tök felesleges. Ott a környezetifény-érzékelő és az állapotjelző led van. Mindkettőnek bőven elég a fóliák átlátszósága.Továbbá az is tiszta lett számomra, hogy az én érzékelőm most folyamatosan dolgozik (csak rosszul). Ezt az infra folyamatos villogásából látom. Ez így biztos nem jó. Anno a Moto Defy telefonomnál egyszer megnéztem és pl. csak a hívásnál kapcsolódott be, hogy figyelje van-e valami közelben.
Talán a napokban kipróbált, majd uninstallált AirSwiper kavart be??? Lehet egy gyári resetet megpróbálok.... -
M_AND_Ms
veterán
válasz
darvinya #18347 üzenetére
Nem tudom van-e értelme, mert nálam ném működik.
A teszt van, hogy azt írja ki 'off' van, hogy 'on'. Ugyanígy az Elixir2 is. A lényeg, hogy az érzékelő letakarását nem veszik észre, nem változik az állapot.Ami viszont érdekes. Fényképezővel megnéztem a telefont és az érzékelő általam ismert helyétől (ahol az összes fólia kivágása van, ahova az összes képen jelölik) kissé balra 3-4 mm-re, kb. az akku százalékjele felett folyamatosan villog valami infra. Még akkor is, amikor lekapcsolom a kijelzőt. Talán itt lenne az érzékelő? De hát pont amiatt vágják ki a fóliákat! Az összes gyár rosszul csinálná??? De akkor egy Xperia Z se működne jól fóliázva! Hmmm...
Holnap megnézem a kollégák telefonját, azon mit látni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
darvinya #18330 üzenetére
A tesztelő nem ír ki hibát, csak nem jelzi, hogy érzékelné a közelségváltozását.
A kalibráló írja a hibakódot: Failed(timeout) Please retry. Or your phone may not support this function Error Code m= -98
(és sajnos Xperia Z esetében másoknál is ez lett a kalibrálás eredménye) -
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
Pár napja nem működik a közelségérzékelőm.
Előtte is többször elfelejtette lekapcsolni a képernyőt, amikor azt a fülemhez tettem. Emiatt az Elixir2-vel ellenőriztem, hogy működik-e egyáltalán. Az szépen jelezte, hogy igen, ahogy az ujjammal letakartam az érzékelőt. De most már az Elixir2 se jelez és stabilan nem kapcsolja le a kijelzőt sem..
Tudni kell, hogy a hétvégén leszedtem az utólag rárakott képernyővédő fóliát és felraktam rá egy "tempered glass" védőt. Nem tudom, hogy pont azóta-e, de ma már tuti, hogy nem működik az érzékelő. A képernyővédő az adott helyen ki van vágva, közelről meg is néztem, nem takar bele.
Próbáltam az újrakalibrálást is a szervizmenüből, de az -98-as hibát írt ki.Valakinek valami ötlete? Nem szívesen szedném le a képernyővédőt még egy teszt erejére sem, mert gondolom, újrarakni már nem lehet azt.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Skimaster #18071 üzenetére
Ettől függetlenül csendben tudomásul vehetted volna a helyreigazítást, ugyanis igaza van.
Nem tudom, mit kell mindig besértődni és visszaokoskodni, ha valaki kijavít egy hibát fórumon. Elcseszted, nem tudtad, elírtad. Tanuld meg inkább és legközelebb figyelj oda! Csak az előnyödre lehet. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Hegyirabló #17873 üzenetére
Nekem is furcsa. Egy kikapcsolt atx tápos gép esetében még töltenie is kéne.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
BLUE TORNADO #17502 üzenetére
Nekem nem engedte, ennyi!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gabosz02 #17492 üzenetére
Ha csak egy Google fiókod van azt nem tudod törölni a Beállítások, Fiókok menüjéből, ahhoz teljes gyári visszaállítás kell. De új Google fiókot hozzáadhatsz. Ha ezt megtetted, akkor a Play-ben, annak főmenüjében felül válthtatod a fiókokat.: felül az aktív fiókod látszik, arra ráböksz és lenyíllik a fiókok listája.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
#03372544 #17417 üzenetére
Előtte te is olvasd el mit írtam én! (dekrer-nek akarj válaszolni!)
A hangpostára irányítást NEM a telefon végzi, hanem a szolgáltató, ergo nem a telefontól függ. Ehhez a telefon csak beállítási támogatást adhat, majd azt felküldi a szolgáltatónak.
Pl, ha ezeuk után telefont cserélsz (pl egy Nokia 2110-esre), a hangposta irányítás akkor is megmarad. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
glukonon #17104 üzenetére
Itt válogass (bőrtokokra kerestem rá, ingyenes szállítással - 2-3 hét)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
barnabasss #16946 üzenetére
Az ilyen hozzászólásokat kéretik mellőzni!
Köszi! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
barnabasss #16758 üzenetére
Autóban Igo, de nem mobilon. Azon kerékpározáshoz, túrázáshoz, trackeléshez bel-, és külföldön egyaránt Locus. Ez nálam mindenes!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
BLUE TORNADO #16508 üzenetére
Ez böngésző függő dolog és nem telefon.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
BLUE TORNADO #16503 üzenetére
Kérdésedben, ki, vagy mi az alany? Kinek, minek kellene tördelnie a szöveget?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
barnabasss #16365 üzenetére
Komolyan, most mit vársz?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest