- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruskop
senior tag
válasz
kakuk100 #6814 üzenetére
De amúgy az avastot ki tudod kapcsolni úgy, hogy a jobb alsó sarokban az értesítési ikonoknál az avast ikonján nyomsz egy jobb egér gombot majd ami felugrik ablak ott az avast védelmek kezelése menüpontban beállítod amelyik szimpatikus neked. Itt vissza is tudod kapcsolni.
-
ruskop
senior tag
válasz
kakuk100 #6810 üzenetére
Ahogy Draxon is írta, nem minden file vírus amit a vírusirtó annak néz. Egy vírusirtó nézi pl. a file méretét és általában ha nagyon kicsi és exe kiterjesztésű akkor már rinyál. A védelmi programokat gyártó cégek nem bíznak a véletlenben ezért inkább túlzásba viszik a biztonságot és inkább legyen több riasztás mint, hogy benyeljen valaki egy vírust és perre menjen a céggel. Az AVG például ilyen. Olyan védelem van benne, hogy egyszerűen már nem lehet futtatni semmit mert rinyál. Az Avastnál pl. a Windows8 gépháza nem jön be csak ha beállítom, hogy kivétel. Pedig valljuk be, hogy a gépház nem hiszem, hogy vírusos egy eredeti Windowsnál.
Telefonra én sem tennék ilyeneket mert mint egy pc-nél, ha vírust kap akkor inkább nyomok egy formatot és kész. És nem hiszem ,hogy emailban kimondottan mobilt támadó vírusok jönnek. -
kelly416
veterán
válasz
kakuk100 #6793 üzenetére
Én azt ajánlom, hogy szedj le minden vírusirtót és ne nézegess felnött tartalmú oldalakat, főleg olyanokat ne, ami tele van reklámmal.
Nekem ez nagyon bevált. 7-8 éve van netem, ez idő alatt egyetlen trójait szedtem össze egy régi játékCD-ről.De nem fogja semmi a gépet, minden megy gond nélkül. Telefonra meg egyáltalán semmiféle vírusirtót nem tennék, még mutatóba sem.
-
BaLee
addikt
válasz
kakuk100 #3455 üzenetére
Már ne haragudj de nehogy már egy OKOStelefonnál ki-be kelljen kapcsolgatnom a mobilnetet aszerint hogy mikor van szükségem rá mikor nem. Ez így elég vicces lenne. Ha nincs szükségem rá akkor is fent van, a háttérben szinkronizál meg megkapom a leveleket stb.
Simán működnie kellene úgy, hogy ha wifi van felcsatlakozik rá, ha nincs akkor meg mobilnet.
Valamiért néha elfelejti.Szóval köszi a tippet de erre a megoldásra magam is rájöttem volna de ez nem megoldás, hanem félmegoldás...
-
kaciokos
őstag
válasz
kakuk100 #3455 üzenetére
Kérlek, legközelebb mellőzd a személyeskedést, ellentétben veled, és csak a hozzászólásodat kritizáltam, nem téged, tekintve, hogy nem tudok rólad semmit, és persze te sem rólam.
Mint említettem, a "kapcsold ki a mobilnetet" tényleg megoldás, de úgy gondolom, hogy aki egy ilyen telefont használ, az tisztában van azzal, hogy ezt meg lehet tenni, de nyilván nem akarja, mert egyébként meg szüksége van rá, naponta többször ki-be kapcsolgatni pedig macerás. Ráadásul a telefonnak ezt automatikusan kellene csinálnia, vagyis ha van elérhető WiFi, akkor nem kéne mobilnetet használnia. Ez a probléma, erre keresünk megoldást.
Szóval úgy gondolom, a javaslatod annyira segít, mintha valaki arról panaszkodna, hogy egy sör után veszettül fáj a feje, és te azt tanácsoltad volna, hogy akkor ne igyon sört.
-
-
-
darvinya
titán
válasz
kakuk100 #3278 üzenetére
Más. A Z1 fórumba olvastam, hogy elég sok Z1c-t ajánlanak eladásra az aprókon. Kérdezték is egymástól hogy valami hiba lehet vele. Ha így van vajon mi lehet az oka szerintetek?
A kérdés az, hogy függő teloról beszélünk vagy független.
Függő telot nyereség vágyból v. nem tudja fizetni.
Vagy mert új készülék. -
Rototti
senior tag
válasz
kakuk100 #2374 üzenetére
Ha nyitott a bootloadered, akkor pont ugyanolyan egyszerű, mint a Samsung. Ez a zárt bootloader miatt ennyire bonyolult. Mondjuk a kínai megoldással még egyszerűbb lenne.
De persze ha nem kell root, akkor felesleges macera. Én el szeretném tüntetni a navigációs gombokat és a backupokat visszarakni, ezért kell nekem. -
-
Bozek
nagyúr
válasz
kakuk100 #1864 üzenetére
Annyira nem bonyolult, csak követni kell a lépéseket. Na meg így UK firmware kerül a telefonra. Csak azért kellett először azt megcsinálnom és utána BL-t nyitni, hogy le tudjam menteni a TA partíciót. Ezután raktam vissza azt az FTF-et, amit lementettem magamnak, aztán egy CWM-es kernellel már egyszerű volt az ismételt root.
(#1865) csszorsi: Először kell pár feltöltés az Android-nak, hogy beálljon rendesen. Én volt olyan, hogy reggel 51%-nál vettem le a töltőről (ébredés után jutott eszembe, hogy le fog merülni) és este 9-kor még 34%-on állt. Pedig nekem is ment az FB és a folyamatos szinkron HSDPA-n.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kakuk100 #1729 üzenetére
Magyarul is van leírás róla: [link]
Az elején még 3 fájlt ír, de az "Új" kezdetű képeken már 4 van.
(#1733) bandi0000: Én az Xperia V-t simán víz alá nyomtam pár órásan. Azért nem előbb, mert még haza kellett érnem.
A Z1C szerintem jobban le van szigetelve, mint az, mert ott a hátlap alá is bement a víz (alapból így csinálták meg). Arra mondjuk még nem vitt rá a lélek, hogy ezen is megpróbáljam, bár kötöttem rá baleseti biztosítást. Mondta is a csaj, hogy arra is szól, ha esetleg beázik. Erre reagáltam, hogy az már úgy eléggé gáz lenne.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kakuk100 #1695 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem a Sony adta ki. Csak nem biztos, hogy a Te SI számod ugyanaz, mint a ROM-é. Mint írtam, SUS-al újratelepíted a szoftvert (gyári visszaállítás és telepítés), majd a 4 fájlból csinálsz FTF-et. Az biztos, hogy ugyanaz lesz, mint ami a telefonodon van. Bár ha van újabb, akkor már csak arról tudsz mentést csinálni.
De ha gond, akkor a 4 fájlt másold fel valahová és megcsinálom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kakuk100 #1679 üzenetére
RAR-ba? A kiterjesztése FTF, azt a Flashtool-on belül kell berakni a firmwares mappába. Nekem ez van fenn, de újdonságot nem tudok mondani, mivel gyárilag így vettem a telefont. Csak ráküldtem egy újratelepítést SUS-al, aztán megcsináltam a fájlokból az FTF-et, hogy fel tudjam rakni ide is.
(#1683) edemke007: Ott vannak a fotó adatai oldalt. Fényképezőgép: D5503.
-
Joeman
csendes tag
válasz
kakuk100 #1528 üzenetére
Igen, sajnos fel kell tölteni a telóra egy rootolható romot, aztán vissza az eredetit.
Amúgy gyorsan megvan, 30 perc az egész. A 15-ös lépésnél torpantam meg, mert ott sötét a kijelző, és a Windows-om nem tudta hozzá feltelepíteni a drivert, így nem tudott a teló kapcsolódni a PC-hez.
Aztán ki-be kapcsolgattam, és végül összejött.
Elméletileg készítik hozzá a progit, remélhetőleg hamarosan meg lesz. -
taxy88
aktív tag
válasz
kakuk100 #1094 üzenetére
Értem.
És hogyan vetted le? Mivel a második elég nehezen jön le.Valamivel(kés,szike) alányúltál?
Az első réteg fóliának volt egy kb. 1cm-es kis füle(hátul is),ami kilógott a telefonról.Az könnyen lejön.
Nekem is fehér van. Ha nagyon megfigyeled akkor látszódik a fólia pereme a kijelzőn. (kevesebb mint 1mm) -
tylerddd
veterán
-
razorka777
veterán
válasz
kakuk100 #1022 üzenetére
ES file explorer
Ezt telepítsd fel, miután engedélyezted az ismeretlen forrásokból való telepítést.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest