Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
koozed
csendes tag
A legutolsó gyári romot fel tudnád tölteni valahova ftf-ben, mert az xperifirm-el leszedett és ftf-re alakított megakad flash közben...
-
koozed
csendes tag
Valaki tudna segíteni, sehogy se tudom a 9.1-es slimkat-t és a gapps-et letölteni a linkről. Valszeg a vírusírtóm blokkolja. Van valami más hely? Amúgy mindenféle oldalt megnyit, miután a vírusírtót blokkoltam, de a letöltést nem tudom indítani
-
Opa
tag
válasz
darvinya #51989 üzenetére
Igen, azt tudom.
Kb. tizedik próbálkozásra bejött a Recovery, csak a kamera gombom nagyon hulladék állapotban van, nem érzékel rendesen...
Ezért hittem, hogy a Slimkat romra is vonatkozik az alapértelmezett recovery letiltás nemcsak a CM11-re, bocsi.Azért köszi, darvinya és sgeza
-
Opa
tag
Sziasztok.
Feltelepítettem a Bagyusz-féle Slimkatet gapps nélkül.
Minden remek, de a Recovery-t szeretném újra "aktiválni".
Letöltöttem a telóra egy terminált (Terminal Emulator 1.0.70)Ezt írja ki a visszaállító parancsra:
tmp-mksh: ./system/bin/recovery.sh: not foundRootchecker szerint rootolva van, és ott van a kettőskereszt is.
Mit ronthattam el?Előre is köszi!
-
lecso 100
csendes tag
Sziasztok!
Leejtettem a jó kis SP-met, és összetört a kijelzője. Tudtok olyan helyt javasolni, ahol profi módon cserélik, de mondjuk nem aranyáron?
Köszönöm -
PitkyePadvan
tag
na jó cm11-et raktamrá és remekül muzsikál.
a terminál nagyon tetszik rajtaViszont van egy olyan problémám még hogy szeretnék rátenni egy Hearthstone nevű kártyajátékot, de nincs a telefonon elég hely (mikor már play-ről letöltöm és telepíti szól hogy nincs hely), pedig majdnem 3,8 GB áll rendelkezésére.
Nem tudnék valahogy az SD kártyára telepíteni közvetlenül?
Eddig az próbáltam hogy csináltam egy mappa "parancsikont" (bocsi de nem tudom mi is ennek a neve magyarul
angolul Hard Link) , és amikor azt az elérési utat választom akkor az SD kártyára rakja a dolgot, viszont valamiért nem működik a dolog.
Valaki nem tud erre valami trükköt? (Tehát hogy a play-nél való letöltéskor az SD kártyára töltse le, és oda telepítse fel a megadott fájlt)
-
air
nagyúr
válasz
PitkyePadvan #51983 üzenetére
Arra nincs semmilyen téma, mert nincs benne "témamotor" sem.
Esetleg Xposed-dal lehetne rá varázsolni valamit, ha ahhoz van valamilyen téma.
Már régen használtam Xposed-ot, nem tudom most mik a lehetőségek. -
PitkyePadvan
tag
na, sikerült megcsinálni.
slimkat-re nincs valami világosabb téma amúgy? mert tetszik,csak kicsit sötét -
clFiTi
tag
válasz
PitkyePadvan #51980 üzenetére
Innen már Flashtool, és nincs Recovery kezelőfelület. Felrakod a gyári ROM-ot, towelroot, Aztán Recovery telepítés PC-ről. Nem kell használnod a Philz-t, Van TWRP és CWM. bagyusz ROM-jain lefelé gombnyomás a CWM-et hozza elő. Azzal nem hibázunk. Én jobb szeretem a TWRP-t.
-
bagyusz
őstag
válasz
PitkyePadvan #51980 üzenetére
Lehet gombokkal is navigálni
Hangerő +/- = fel/ le léptetés ; ha jól tudom akkor a bekapcsoló gomb a menübe való belépés (Enter)
-
sgeza
veterán
válasz
PitkyePadvan #51976 üzenetére
De nem fogja. Szerintem flashtool.
Már nem emlékszem pontosan, de nem volt valami xperifirm progi, amivel le lehetett szedni romokat?
-
clFiTi
tag
válasz
PitkyePadvan #51976 üzenetére
Hát nem hiszem, hogy az sikerülni fog. Töltőre vele, aztán Flashtool. Itt a környékemen vhol van telekomos ROM, ha kell Drive-ra tolom.
-
darvinya
titán
válasz
PitkyePadvan #51974 üzenetére
Érezted is, hogy gomb nyomod, s nem csak testét?
Mert az csak pontosan középen nyomásnál működik. -
darvinya
titán
válasz
PitkyePadvan #51969 üzenetére
Mit írtam: addig kell nyomni míg 3-at nem rezzen
Ez nem 1mp-es gombnyomásra utal. -
sgeza
veterán
válasz
Sokáig kell nyomni a gombot, tán 10mp is lehet.
Elkélzelhető, hogy az lesz, amit mások is mondanak, hogy elölről kell kezdeni az egészet, azaz flashtoollal gyári.
Egyébként zárt bootloaderes? Ha nyitott, akkor előbb még megpróbálnám, hogy magához térjen. -
clFiTi
tag
válasz
Nekem is volt hasonló, próbáld amit darvinya mondott, ki kell kapcsoljon. De akkor minden mehet elölről.
-
PitkyePadvan
tag
-
clFiTi
tag
válasz
PitkyePadvan #51966 üzenetére
Tudom, én is így szoktam.
A gáz a Motorola Defy+ nál volt, mikor a 2.6.3.0-as TWRP befagyott, és persze előtte törölve lett a /system. RSDLite-al újra kellett húzni a gyári ROM-ot, aztán elölről kezdeni mindent.
Ilyen tapasztalatom nincs, hogy miként lehetne kilépni ebből. A teló otthon van. Ide már a mesterek kellenének, bagyusz, air, darvinya, sgeza stb. -
darvinya
titán
válasz
PitkyePadvan #51966 üzenetére
Hátlap leszed, alul OFF gomb addig míg 3 nem rezzen, Tádám kikapcsolt a készülék.
-
PitkyePadvan
tag
azt csak a tiszta telepítés végett töröltem.
őőő a gond az hogy nem tudom sehogy sem újraindítani,nem tudom kikapcsolni...
(komolyan miért van ennek a telefonnak beépített akkumulátora?)
most várjam meg míg lemerül? -
clFiTi
tag
válasz
PitkyePadvan #51964 üzenetére
A Philz már csak ilyen, rendkívül érzékeny.
Látom a /system partíció is törölve lett. Ha újraindítod bootloop lesz. Valahogy próbálj visszalépni, és azonnal ráhúzni egy ROM-ot. Ha nem megy akkor már csak a Flashtool segít. -
air
nagyúr
válasz
PitkyePadvan #51961 üzenetére
A CM12 nem igazán stabil, nem mindennapi használatra ajánlott rom.
Tedd fel a CM11-et vagy a SlimKat-et! -
PitkyePadvan
tag
Sziasztok, felraktam bagyusz cm 12-es romját, viszont egy olyan problémám lenne hogy egyszerűen nem ismeri fel a SIM kártyámat. Valami tipp?
-
darvinya
titán
-
bagyusz
őstag
Srácok. Minden droidos telefonban van recovery, ami két fő feladatot lát el, OTA frissítés kezelés, valamint gyári beállítások visszaállítása. Az esetek túlnyomó többségében ez egy külön partíción szokott lenni. Sony-ban is van, csak nem a megszokott formában. Sony-nál van egy úgynevezett FOTA partíció, ami csak wifi-n letöltött frissítéseknek a telepítésért felel. A (H.R =Hard reset ; F.R = Factory reset)= gyári beállítások visszaállítása funkciót máshogy oldották meg, azt egy külön script,program kombó végzi.
A sony féle megoldással rosszabb volt a rom cserélgetésre nézve, mert a FOTA partíciót nem lehetett külön billentyű kombinációval előhívni, ezáltal használhatatlanná vált az a terület.
Ennek következtében a boot partícióba kellett bele préselni a kernelt , a ramdisket, különféle felturbózott recovery-ket (CWM, TWRP, Phillz) valamint egy olyan scriptet ami figyelte a gomb kombinációt, hogy mikor akarja a user előhívni a recovery-t. Ennek a hátránya az volt, hogy minden egyes rom telepítésnél előfordulhatott az, hogy mindig más és más verziójú recovery-ből kellett dolgozni, ami nem mindig volt kompatibilis egyik a másikkal.
Ez mind nyitott bootloader-s sony készülékekre értendő. Zártnál ott még nagyobb szívás volt.
Régebbi sony-knak volt grafikus recovery menüjük, de az újabbaknak már nem, ilyen volt az SP is.
-
sgeza
veterán
-
air
nagyúr
válasz
darvinya #51950 üzenetére
Azért mert írtál valamit, az attól még nem lesz igaz.
Igenis van recovery partíció és rajta gyári recovery.
Azért nem tudsz wipe-olni, mert nincs felhasználói felület, és nincs benne ilyen funkció.
Nem attól lesz valami recovery, hogy tudsz benne wipe-olni és menteni.
Samsung gyári recovery-ben sem lehet menteni. -
clFiTi
tag
válasz
norbika85 #51942 üzenetére
Próbáld meg ezt:
Nyomd le és tartsd a hangerő fel+hangerő le gombokat+power gomb.
Az android ikonnál nyomd meg a kamera gombot. Ekkor előjön elvileg a Recovery.
Wipe data/Factory reset > Power gomb > Yes - Delete All User Data > Reboot
Sosem próbáltam, nem is tudtam, hogy ez a megoldás létezik. -
norbika85
csendes tag
Sziasztok.
Hogyan lehet előcsalni azt a menüt ahol tudok Hard Resetet csinálni?
-
wastorn
csendes tag
válasz
hatnor #51932 üzenetére
Örülök, hogy így alakult, bár ehez kellett egy kalap szerencse is
Ha a Flashtool driverei nincsenek rendesen feltelepítve, akkor a gép nem ismeri fel a telót, és az sima töltésként érzékeli a gépet. Jártam már így én is, a fastboot drivereket nem mindíg egyszerű felkűzdeni a pc-re...
Más: Fizikai gombokat át lehet rendezni, vannak erre alkalmazások. Az esetek többségében root kell neki, de működik. Button remap, vagy valami ilyesmi nevű szoftverekkel lehetséges. A helyedben átraknám a power gombot a kamera helyére, akkor elő tudnád varázsolni a kikapcsoló menüt. Jó az ha vanMásik megoldás amit én használok (CM11) Fájlkezelőből megkeresed: System/Usr/Keylayout és a megfelelő fájlban a Camera gombot átírod Power-re. nem tudok pontos fájlnevet, rendszere válogatja hol találod meg. Mókolás előtt biztonsági mentés!!! legalább a módosított fájlról csinálj másolatot
-
hatnor
tag
Hát, bedugtam úgy, hogy hangerő+ nyomva, elkezdett pirosan, majd zölden világítani, próbáltam de amikor belemegyek kiírja, hogy dugjam be a telefont, ugyh nyomom a hangerő fel gombot.
Majd lehuztam, hogy ujrapróbálom, de mostmár ha igy csinálom, akkor is csak a sony meg a töltés ikon jelenik meg a piros majd a zöld led nem világít :-/
-
wastorn
csendes tag
válasz
hatnor #51926 üzenetére
Ha az ADB engedélyezve van a telefonon akkor nyert ügyed van. Flashtool szoftverrel vagy ADB-n keresztül is be lehet kapcsolni. Hangerő fel gombot nyomva tartva rádugod a gépre, kék lednek kell felgyulladnia. A Flashtool felismeri a telót, és mintha újra akarnád telepíteni belépsz fastboot módba a szoftverben. (villám ikon, fastboot mode) ott van olyan lehetőség, hogy reboot device into system.
-
sgeza
veterán
válasz
hatnor #51926 üzenetére
Ha csak mechanikusan nem jó a bekapcsoló gomb, az valószínűleg orvosolható, ha kicsit is tudsz bütykölni.
Én sokszor javítottam már magamnak ezeket a típusú nyomógombokat. Csak le kell pattintani a leszorító fémlemezt, és a benne lévő érintkezőket egyrészt meg kell tisztítani, valamint egy kicsit érdemes megadjusztálni egy picit a leszorító fémlemezt és/vagy a belül lévő fém pöcköket, hogy jobban tartson.
Ehhez a művelethez persze valamennyire szét kell szedni a telefont, amivel nyilván óvatosan! Nézz utána videókban! -
clFiTi
tag
válasz
hatnor #51926 üzenetére
Szia!
Sajnos hiába dugod töltőre, attól még nem kapcsol be a telefon. Próbálkoztam különféle variációkkal, semmi. Nekem CM11 van rajta (CWM, Philz recovery), de a gyári rendszeren még Recovery sincs, passzolok. A power gomb megfelelő lábait összeérintve talán meg lehet oldani, de ezt a részt nem vágom, csak egy tipp.
-
hatnor
tag
Sziasztok!
Nem működik a telefon bekapcsoló gombja, ezért az off gomb hosszú megnyomásával kikapcsoltam.
Cseréltem benne akkumulátort.
Majd feldugtam töltőre, hogy bekapcsoljon, mivel ugye a bekapcs gombja nem jó.
Megjelenik, hogy sony majd a töltés ikon és ennyi.
Ha az off gombot hosszan megnyomom 3szor rezeg majd a sony megjelenik, aztán a töltés ikon és ennyi, nem kapcsol be.
Ha lehuzom töltőről, akkor hiába nyomom az off gombot nem csinál semmit sem, még rezgés sincs.Valahogy életre tudnám-e kelteni a telefont?
-
zolee06
tag
Sziasztok!
Van egy SP-m ami már 3 éves! Fagyogat már, belassul, Lecseréltem egy másikra már ! Fiamnak szeretném odaadni de előtte gondoltam rendbe raknám! Hogy lehetne helyre állítani,belső memóriát kitakarítani, hogy fusson akadálymentesen és ne fagyjon le ? Telekom függő! Elég lenne egy gyári vissza állítás vagy valami több kellhet hozzá ? Nem értek hozzá annyira!
-
roKas
tag
Sziasztok! Már egy éve elromlott az SP-m (az USB-vel lett valami,de nem javítható) ezért már régen nem jártam erre. Most a feleségemnek akartam egy okostelefont végre és szereztem egy törött SP-t 10K-ért.Átraktam az alaplapot az enyémbe és mivel nyitott volt a bootloader, mindjárt ráraktam a legújabb cm-14.1-20161123-NIGHTLY-huashan romot. Egyszerűen hihetetlen ez a kis teló!! Igaz még nincs rajta ezer app, de azt látni, hogy 7.01 android van a telefonon és pörög forog a rendszer , akadás, fagyás nélkül... ez igazán szívet melengető érzés. Mindig szerettem ezt a készüléket és azt tartottam róla, hogy direkt nem adtak ki hozzá normális kernelt a gyárból, mert túllőtték a hardvert akkortájt az árhoz és akkor hogyan adnák el a következő generációt?. Tehát csak azért írok, mert ha más is érez egy kis nosztalgiát, és sikerül nyitható készüléket-akár alkatrészként -szerezni, érdemes elbíbelődni vele, második telónak, vagy csak azért, hogy villoghass az új rendszerrel nagyon megfelelő!!
-
GML
őstag
válasz
darvinya #51914 üzenetére
Az az érdekes, hogy a rossz akksi, ami 2.8V-ra lemerült az 1-2 nap pihi után felmegy 3.25-3.29V-ig, ha nincs rádugva a telefonra. Ha ilyenkor rádugom, akkor elkezd villogni a led alul, hogy tegyem töltőre. kb 10 perc után kikapcsol a LED ~3.32V-nál, majd leesik megint 3V alá. A régi akksinál a - és a 0 között 0.07V-ot mértem. Az új, aminek a - + kapocsfeszültséga 3.83V meg sem nyikkan a telefon. A - és 0 között 1.07 a 0 é + között 2.77V van.Hagyjam egy éjszakára az újat benne? Hátha? Az új ekksival nem hajlandó töltést felvenni. Ha rádugom az akkubankot, az kb 1 perc "inaktivitás" után kikapcsol magától.
-
wastorn
csendes tag
válasz
LallerHUN #51915 üzenetére
Szia! Kezdd el előröl nyugodtan. Ha második próbálkozásra sem megy, akkor mindent előröl! Flashtool, gyári rom, root, kernel, majd a kiszemelt rom.
Ha van md5sum, mindenképp ellenőrizd! Én win_md5sum-ot töltöttem le hozzá. Figyelj, hogy a telepítendő romból kicsomagolt kernel legyen (boot.img). Nem SP-vel, de én is jártam így. csak bátran!Még annyi, hogy egy gyengébb telón is kb 5-10 perc a teljes procedúra...
-
LallerHUN
tag
Sziasztok!
Épp Slimkatet tennék fel a telóra, már megvolt a backup, most a wipe data/factory reset-nél tartok és már 20 perce addig jutott hogy formatting /cache.... innen nem mozdul. CWM alól csinálom és teljesen gyári rendszerrel csinálom. Lehet hogy valami beakadt vagy tényleg ennyi ideig kell tartania? Ha igen hogyan lehet megoldani?
Köszi
-
GML
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy az akku kivezetési pontja között milyen feszeknek kellene lennie? Lehet tönkrement az akkum, és az új, amit rendeltem lehet, hogy szar.
-
darvinya
titán
Root Fix remoutrebootfix
oz82
Feltöltve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest