Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
válasz
razorka777 #25833 üzenetére
Igen igen, a ki-be kapcsolás már nálam is segített sokszor! Meg a szoftvernek is jó!
DE!
Megcsíptem az energia vámpír alkalmazásomat! Fura volt h eddig minden oké volt, aztán mióta leszedtem (erre persze utólag jöttem rá) az akkum kb meghalt a telepítés óta. A játék a Deer Hunter!
Száműztem a készülékről. Most jelenleg 50%on van az akkum, 1nap 11óra működéssel! -
atika88
senior tag
válasz
becenevem #25798 üzenetére
Köszönöm a tippet,
nálam a rendszeren kívül gyakorlatilag semmi sem fut. Illetve pár napja jött elő ez a gond, előtte majd egy évig semmi bajom nem volt vele. Hozta az 1-1,5 nap üzem időt. De ez így észveszejtő amit művel. Minden okos funkció (wifi, 3g, gps stb.) kivan lőve -
atika88
senior tag
válasz
razorka777 #25785 üzenetére
Nem lehet, mivel minden kivan lőve...illetve a feladat kezelőben sem látszik.
Plusz az akkus statisztikánál is szépen látszik h a kijelző mennyit fogyasztott, az android rendszer stb...
Éppen azért furcsa mert eddig tűrhető volt az akku idő, ahogyan írtad is hozta az 1napot nyomkodással simán. De pl tegnap este 100%ról ma délután 5re tehettem töltőre. Az égvilágon semmit sem változott a telefonálási szokásom az eddigiekhez véve. Sőt ma nem is telefonáltam, csak némi net volt.
Facebook, Viber és társaik használat után pedig jegelve szépen (én ezeket akkor használom ha szükségem van rájuk). S így is lényegében csak maga a rendszer fut és semmi több. Ja és 3Gt már besem merem kapcsolni -
atika88
senior tag
Sosem volt császár a P-m akkuügyben, de egy év elteltével elég siralmas a helyzet mostanság...
20óra alatt merül le 16%ra az akku. Mindez úgy h ennek a fele éjszakai menet, lekacsolt net hálózattal és nap folyamán Stamina mód (csak a mailokat engedi át). Egy két extra progi a telón, egyébként gyalulva minden felesleges dolog root segítségével. Ja és még semmit nem is telefonáltam vele...net meg alig.
Sztem ez így nem normális dolog...szerintetek? -
atika88
senior tag
válasz
razorka777 #25559 üzenetére
Köszi, de a kérdés arra irányult h lehet kikapcsolni!? Ugyanis a menübe be sem tudok lépni
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
A problémám: egyszer csak azt vettem észre h beszél a telefonom aztán azóta az van h nem tudok belépni sehova mert ha a képernyőhöz érek akkor felolvassa azt amihez érintek magyarul és így nem tudok még a menübe se belépni!
mert ha rálépek csak felolvassa hogy menü
hogy kell ezt kikapcsolni? -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Volt már vkinek olyan problémája: hogy a Sim kártyatartó kidobja a Sim-et? Egyszerűen fél év után (annak ellenére, hogy sohasem cserélgettem a Simkártyámat!) egy nap alatt, kb percenként kilöki magából a kártyát és még a kupakocskát is! Ez garis probléma lesz egye?
-
atika88
senior tag
No Fiúk/Lányok!
Több hetes használat után kijelenthetem, hogy ez a Stamina mód egy akkora vakítás, hogy csak na. 2-3 napig jó volt, utána adtam Neki gyári alaphelyzettől kezdve újratelepítésig mindent, de semmi: vagy beragad, vagy összevissza hülyeséget mutat (most speciel 1,5napja megye a teló 40% van az aksi és azt írja h 3 óra készenlétem van már csak hátra
).
Szerény véleményem szerint ez vicc, inkább hagyták volna a nagy "mérnökök" ki az egészet a JB-ből!
Annyi a jó hír az egészben, hogy legalább az aksi, nem strapa használat mellett elmegy 2 napot... -
atika88
senior tag
Nem tudja vki véletlenül, hogyan lehetne a Status bar -t átlátszóvá tenni? Nem szeretném, hogy fekete legyen...
rob210:
Van alkalmazás ami kimenti gmail címedre frakón az smseid, onnan pedig már nyomtatható is! pl: SMS Backup + -
atika88
senior tag
Üvd! Az Energiagazdálkodás alatt a Becsült készenléti időm egyszerűen beragadt JB alatt, bármit és bárhogy töltök, kattintok és újraindítom stb... egyszerűen full töltés után továbbra is 5 órát mutat *-*" ötlet arra, hogyan lehetne ezt működésre bírni?
-
atika88
senior tag
Jól látom srácok, hogy már felfrissített JB-re nincs utólagos root megoldás?
-
atika88
senior tag
válasz
razorka777 #17504 üzenetére
Bocsánat a láma kérdésért, de hogy lehet kiirtani egyes dolgokat?
-
atika88
senior tag
Ha megosztom a netem a P-n és wifin keresztül kapcsolódok másik eszközzel hozzá, akkor vmilyen jelszót kér a gèp! Mi a jelszó vajon? Én ilyet jelszót speciel soha nem állítottam be....
-
atika88
senior tag
válasz
freemanone #16273 üzenetére
Hétköznapi használatra értettem a dolgot: zsebben, táskában stb...nem azt mondtam h megkarcolhatatlan, csak nálam egyelőre hibátlan
Azért a betonon csúszkálás/ejtés nem mindennapos hétköznapi tevékenységÍgy van, a gyári fóliát szikével lehet megkezdeni...
-
atika88
senior tag
válasz
kerobi #16269 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy amit feltettél először a kijelzőre akkor nem távolítottad el szakszerűen a fóliát. Így maradhatott két réteged. Csak jelzem, hogy a gyári kijelzőfólia olyan erős, hogy nálam fél év után egy karccal sem rendelkezik (hajszállal sem!) és ha le akarnád is szedni nem lenne könnyű lefeszegetni, olyan masszívan van szinte "egybe" a kijelzővel! Tehát a gyári alatt bubi igen valószínűtlen ebben az esteben...
Saját meg látásom szerint tök felesleg bármilyen más fóliát rápakolni a kijelzőre (pláne h gyárilag is van rajta elve egy nagyon jó!) -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy papíron, 1GB RAM van a P-ben, a rendszer pedig ~800 MB látható csak!? Bármilyen appal nézem....sehol sem írja soha igen is ebben a telefonban 1GB van...
Vagy én nem értek vmit? -
atika88
senior tag
WiFi probléma!
No fél év után egyszer csak egyik napról a másikra, egyik pillanatról a másikra: elszállt a wifi a telón! Vagyis helyesbítenék: tetű lassú, tetű lassan észleli a hálózatokat (legyen az bárhol, bármi). Gyári beállítások vissza már megvolt, vissza b/g állítás megvolt, de semmi változás! Látja a hálózatokat, kiválónak veszi a jelet, nem problémázik, de a sebesség alig kúszik fel pár kb/sec-re...így használhatatlan. Még a mobilnet is gyorsabb :/Szerintetek mi bánat baja lehet?
-
atika88
senior tag
A telóm helyzete a következő:
4 hónapja úgy vigyázok rá mint egy gyémántra, erre mit ad isten a bal felső tetején a műanyag burkolat sarka be van repedve majdnem végig! Úgy, hogy az ember körme meg is akad benne, igaz megfelelően fény felé tartva látszik a sarok törés...nincs ugyan kitörve...de nyilvánvaló, hogy egyszer kifog esni a sarok! Még látszik is, hogy a sarok kivan emelkedve a burkolatból! -
atika88
senior tag
válasz
dajkapeter #13044 üzenetére
persze persze értem én ezt a részét, csakhogy pl ha nem hímestojásként bökök egy linkre pl akkor már egyből ilyen lilaság lesz egy pillanatra körülötte :-/ tehát ez akkor nem garis gond??? szokjam meg?
-
atika88
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat, ha picit erősebben koppintt rá a P kijelzőjère akkór az érintés környékén belilul a kijelző!? Nem vészes, de látható! legjobban fehér háttèrnél! Garis problem lenne ez?
-
atika88
senior tag
Kedves Mindenki!
Nálatok csinálja azt a P-tek, ha saját magatok tesztek fotókat a Dowload vagy Images vagy bármilyen mappába: akkor a rendszer Album app-ja azt nem jeleníti meg? és használni sem tudom így gyakorlatilag semmire sem...csak fájlkezelőben látom, ennyi.
De amint elküldöm magamnak a telefonról Magamnak emailben és onnan letöltöm a képet (a Download mappába alapértelmezetten) akkor már már látja a az Album app :/
Ötletek, miért lehet ez? -
atika88
senior tag
Tapasztalt itt valaki már olyat, hogy az ébresztőt ha bekapcsolom és le van némítva a telefon akkor nem szól csak rezeg a készülék (gyári és egyéb hangok egyaránt!)!? Ellenben ha nincs lenémítva a telefon akkor szól normálisan, ahogy azt kell! Érdekes módon ez régen jó volt...egy két hete hülyült meg. Hoztam már létre új ébresztést is és igen be van kapcsolva h néma módban is ébresszen! Ötletek
-
atika88
senior tag
Megjavult a gyári időjárás widget :-)
-
atika88
senior tag
Hát ez kajak, hogy feljövök segítséget kérni, hogy nem megy az időjárás windigem! Erre másnak se jó xD Több mint érdekes...
-
atika88
senior tag
válasz
darvinya #10499 üzenetére
Először is szeretnélek megkérni rá: hogy amennyiben másnak más a véleménye ez még nem feltétlenül baromság!
Én sem azt mondtam, hogy amit Te csinálsz, hogy baromság és még csak nem is céloztam rá! Csak azt írtam h 2012-ben már nem azt a kort éljük mint tízenkét évvel ezelőtt: nem is szabad ugyanazt a technológiát a mai technikához hasonlítani...igen 10 éve még én is kártyával toltam, de változott a világ (elég nagyot)!Ezek szerint TE semmi másra nem használsz egy készüléket csak internetezésre és 1000Ft-ból kijössz már évek óta
Tiszteletben is tartom, csak vedd figyelembe h nem mindenki ugyanolyan júzer mint Te.
Szerény személyem magánéleti, oktatási és munkahelyi célokra is használom a telefonom és ki is használom, ezért vettem és nem azért h nézegessem! Azért h használjam/használni is tudjam, semmi esetre sem sok 3000 Ft egy hónapnyi használatra....jegyzem meg: ebben minden benne van! És itt most nem egy céges nagyember beszél belőlem, aki tízezreket fizet havonta...
1000 Ftért a neted adatmennyisége "korlátlan" nem pedig a sebessége! tehát 100MB korlátlanság ide vagy oda, ez nem korlátlan! Próbálj meg egy komplex weboldat 32kával betölteni :/ Elég kellemetlen!
És bonyolíthatod a legtöbb telefonhívást neten, ez szintén magán igényed és dolgod: de a legtöbb embernek még mindig nincs okostelója és nem is használja az egyéb internetes telefonhívásra (viber, skype) és az igények sem egyformák! nem beszélve arról, hogy Magyar honban még mindig nem 100%os a lefedettség!
A tarifákról pedig még mindig ugyanaz a véleményem: egy kártyás díjcsomag 50-60-70 Ftos percdíjai sehol sincsenek egy előfizus percdíjhoz képes (plusz sms, net stb...)
Részemről semmi harag, mindenkinek más a véleménye, csak a közreadás nem mindegy! -
atika88
senior tag
válasz
razorka777 #10494 üzenetére
Véleményem szerint feltöltő kártyás megoldással okostelefont használni zsákutca:
1: a dominó mindig is drágább lesz, percdíj sms net stb.
2: pikkpakk leszívja a kártyád egyenlegét egy esetleges véletlenül lenem kapcsolt adatforgalom!
3: előfizetésben teljesen korrekt egy 3000 Ft minimális összeg (néha még ennél kevesebb is) ami 100%ban leforgalmazható! ha kevés: limibővítő opciók vannak szintén pár száz Ft-ért!Sztem már régen nem azt a világot kellene élni h egy 70 ezer forintos telóhoz dimonókártyhát használunk
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Rootoltam a telefont és annak módja szerint ami felesleges számomra törölném!
Filmek gyári app helyett MX Player stb...
Email gyári app helyett Gmail stb....
Kérdésem: ha törlöm a gyári alkalmazást lesz vmilyen hátrányom belőle? Töröl nélkülözhetetlen dolgokat!? pl beállítások, kodekek stb... -
atika88
senior tag
-
atika88
senior tag
Hát ez kellemetlen hír :S
És ezzel lehet automatikus szinkront beállítani? Értem azt hogyha új képet lövök kamerával pl, akkor azt alapból ugye teszi albumba, de egyből szinkronizálja fel a picasa albumomba is???? köszi a segítséged! -
atika88
senior tag
Üdv! A problémám következő és kíváncsi vagyok, hogy nálatok is előfordul-e!
A telefonnal a gmailemen keresztül szinkronizálom a picasa fényképeimet, ellenben, ha az általam telefonon tárolt képeket fel akarom tölteni a albumból a picasa webalbumába akkor hibát dob ki: Failed to Retrieve Account Information! Sőt amikor feltölteném már albumot sem tudok kiválasztani, hogy hova tegye, semmit sem csinál...ellenben minden más szinkronizálás (naptár, email, kontaktok stb.) kiválóan működik!
Ötlet(ek) ? -
atika88
senior tag
Jelentem 3 hét használat után, az első két hétben napi szinten töltöttem (plusz az újdonság varázsa miatt egész nap nyomkodtam és ismerkedtem a telefonnal)....mostanra egy töltéssel 28%-on állok 1 nap 20 óra akkuhasználattal
Alakul ez, csak türelmesnek kell lenni és nem kell minden féle háttérben futó sz@rral telibe rakni a telót!
-
atika88
senior tag
Csak szólok, hogy ezek a bolti garik (nagy része sajnos) amik 2 ill. 3 évre adnak garit a garanciális feltételeknél részletesen kifejtve leírják: 1 év gari van a készülékre (hardver és szoftver egyaránt) viszont +1 és +2 év már csak szoftvergarancia (pl. frissítések telepítése!).
Nyugodtan nézzétek meg, olvassatok utána! Köszönő viszonyban sincsenek az információ közlésben ezek a boltok két év hivatalos gyári garival szemben! Ez egy jó reklám ill. hirdetése a telefon "garanciájának"!
Szal csak okosan! -
atika88
senior tag
válasz
mono7806 #8065 üzenetére
Gondolom csak "alvó" módba fekteti be a wifit és hardveresen nem kapcsolja le....ezért is "kommunikál" vele még a routered...Bizonyára okkal van ez így: mert ha visszakapcsolod a kijelzőt akkor egyből feláll a wifi azonnal (a már csatlakozott és ismert hálózatokra) nem kell bekapcsolgatni és konfigurálni stb!
-
atika88
senior tag
Lehet h láma a kérdés, de én nem értem h a telóm miért jelez összesen 800MB memóriát amikor gyakorlatilag 1GB van benne!? Nálatok is így van?
-
atika88
senior tag
Létezik olyan alkalmazás/rendszer beállítás amivel a háttérben futó alkalmazásokat kilehető lőni egyszerre? Ezt úgy értem, hogy ha hosszan nyomom le a HOME gombot ugye akkor egyenként "kell" kilőni -> én azt szeretném ha húzóra pl ha 15 app van megnyitva ne egyenként kelljen már törölni
Köszönöm a segítségeteket! -
atika88
senior tag
Üdv!
Hogyan lehet kikapcsolni ICS alatt a Narancssárga kiemelő négy/téglalap keretet pl. a facebook alatt? Nagyon zavaró h bármi kattintok először mindig ez a fura valami jelenik meg :S Köszi a segítséget! -
atika88
senior tag
Nos a következő a gond a telefonnal:
Ha töltöm és másnap újra töltöm (mivel h lemerült, vagy félig merült stb.) a telefont egyszerűen felteszem (legyen az pc vagy konnektor) akkor frankón nem frissül a töltés %-a! Csak ha újraindítom a készüléket :/ Azért ez így elég vicces :S Szerintetek mi a ráktól van ez!? Orvosolható? -
atika88
senior tag
válasz
razorka777 #7744 üzenetére
Akkor ezek szerint a Sony csak részleges mentést végez...
Értem, és ha mondjuk újabb verzió szám előre lépés történik (pl. ICS->JB) akkor TB-t ugyanúgy lehet használni majd? Nem lesznek ütközések!? -
atika88
senior tag
Valaki megtudná mondani, hogy mi a különbség a Sony PC Companion és a Titanium Backup biztonsági mentése(i) között? A telefon root-olt egyébként! Nem tudom melyik a jobb/előnyösebb :S Köszi szépen a segítséget!
-
-
atika88
senior tag
válasz
Mister X #7553 üzenetére
Adatforgalom tiltás: Beállítások - Adathasználat - Mobil adatforgalom kikapcsolása
Azokon még GB szoft volt, az új ICS már nincs ez a megoldás. Simán megkoppintod a kijelzőt és a pipa jelre kattintva tudsz hátteret/témát módosítani! A plusszal meg ugye modulokat feltenni!
Kezdőlapra kitenni: alkalmazás ikonokra katt...megjelenik minden...majd hosszan rajtahagyod az ujjad amit kiakarsz tenni kezdőre -
atika88
senior tag
Lehet rootolni (gari vesztés nélkül) egy T-s gyári szoftveres P-t? Köszi az infót
-
atika88
senior tag
Immár jómagam is P-s vagyok
Nagyon jó vétel volt úgy érzem (mondom úgy h iOSről pártoltam át!)
De mindjárt egy kérdés: frissítettem is ICS-re a T-s telóm. De mivan abban az esetben ha pár hónap múlva (pl rendszer lassulás miatt stb.) újrahúznám a szoftver!? Tehát nem Frissítgetni akarom, hanem legyalulni és új szűz ICS dobni ráEzt hogyan tehetem (mivel) meg? Köszi a helpet!
-
atika88
senior tag
Van pár gyári alkalmazásom amiket ugyebár nem lehet csak úgy száműzni (végképp törölni) a telefonról, ámde párra végképp semmi szükségem: még a jelenlétére sem! Hogyan/mikét lehet(ne) ezeket törölni? Köszi
-
atika88
senior tag
Érdemes használni az Advanced tast killer alkalmazást szerintetek? Dob a teljesítményen?
-
atika88
senior tag
Mennyi ajánljátok a gyári beépített Facebook alkalmazást?
-
atika88
senior tag
válasz
kola1234 #7208 üzenetére
Először is tájékozódj mielőtt írsz (bunkón)!
Másodszor: mivel nem T-s a teló, hanem független így T csakis díj ellenében cseréli a simkártyát új micro simre!
egyébként kaptam olyan tippeket, hogy panaszoljam be, hogy dobja a hálózatot a kártya meg ilyenek és akkor hibás Simre hivatkozva ingyen cserélik (akkor is ha nem ott vetted a telót)! -
atika88
senior tag
Szerintetek milyen jó indokkal tudok T-Mobilnál "régi" (alig fél éves) Sim kártyát micro Sim-re cseréltetni? A vágott Sim felől kétségeim vannak...Köszönöm a tippeket!
Egyébként 5 mátyás lenne :S Ami elég vicc... -
atika88
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #6919 üzenetére
Sok értelme volt ezért az építőjellegű válaszért
KösziKöszi
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a P gyárilag megadott 10.5 mm vastagsága az most a domború felület miatt a legvastagabb (a közepén) v. a legvékonyabb (a szélén) lett-e mérve? Mert azért nem mindegy
Köszi az infót!
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy T-mobilos Xperia P-m! Szeretném, ha a T-s ökörségek nélkül egy szűz gyári ICS futna rajta!
Honnan tudnám letölteni az ICS, hogy biztosra menjek, hogy jó verziót (pl. térség, szolgáltató függő stb. nem tudom számít e) fogok a telefonra tölteni!?Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest