- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
bdani94
tag
Szerintetek mikor jön a Jelly Bean? Legalábbis mikorra gondolták?
Kütyük: Matebook d15 Samsung Galaxy S23 Galaxy Tab S8
-
calamites
őstag
válasz razorka777 #9056 üzenetére
Nem. Mindenem gyári, és független a teló, root sincs 544 az ICS.
-
calamites
őstag
válasz razorka777 #9058 üzenetére
Frissítettem, rebbotoltam, megvan, köszi mindenkinek.
-
kk831228
addikt
Húúúú de föl ba.... ez telefon most már tényleg.... Ezzel az ADB -ge...vel soha nem működik normálisan semmi......
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
darvinya
titán
válasz kk831228 #9064 üzenetére
A P-nél meg pláne.
Vagy inkább rossz a parancs.
Más
Ez lesz a jövő. Flash tool for Xperia™ devices
Ez nem a Flashtool!
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
werszomjas
addikt
Mondjatok már játékokat, amik futnak a P-n és élvezetesek.
Jó grafika, jó játékélmény, nem baj ha "fizetős"
Sose játszottam még komolyabb játékokkal telefonon, kipróbálnám
üdv
-
Pickle Rick
senior tag
válasz werszomjas #9069 üzenetére
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
calamites
őstag
Nekem a Bad Piggies nagyon bejön.
-
Maxentius
addikt
Nekem a Reckless Racing 2 az egyik kedvencem.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
darvinya
titán
Dilemma
Tegnap kipróbáltam 1 Telenor-os P-t, melyen még GB futott.
Összehasonlítva az én NeoV-mmel.Az eredmény nem győzött meg, hogy annyival többet érne.
(Ma megpróbálok ICS-el ellátott P-t tesztelni)Teszt(csak azokat néztem ami mindkét készüléken van, alapképernyő,menü és böngésző):
Alapképernyő: görgetés érezhetően lassú, viszont döccenést nem nagyon tapasztaltam ami a NeoV-n van, hiába térne át arra oldal-lapra gyorsan a frissítés miatt láthatóan döccen.
Menü: itt már érezhető, hogy a P jobban kidolgozott, de itt a menübe lépésre gondolok.
Mert benne járkálni, a NeoV-nél gördülékenyebb, de valami oknál fogva az Alkalmazások menü katasztrófa.Böngésző: itt van az amit én sokat használok.
És mit ne mondjak itt nem volt egyáltalán meggyőző.
1-2mp-el volt gyorsabb a P, mint a NeoV.
Ugyanazon a lapon.
Ez a eltérés lehet az én reakcióm hibája, vagy WiFi, vagy már nem tudom mi, de ennél többet vártam volna.E iromány P vásárlási szándék miatt született és nem éreztem annyival jobbnak, hogy ennyit rádobjak.
-
_Dumber_
őstag
válasz darvinya #9074 üzenetére
Csak szintén összehasonlítás képen.
Nem tudom a NEoV-n alaprendszer fut e, de ez most mindegy.
A P, GB alatt a Dolphin Mini és az Opera mini lényegesen gyorsabb mint a gyári böngésző. És tényleg lényegesen.
A GB hez képest az ICS is jelent valamennyi javulást de ott már nem sok a különbség.
Alaphome szerintem lassúbb mint a HOLO, ami eléthető GB és ICS alatt is.
Lehet mondani, hogy : Persze de az már nem az alap rendszer. Ugyanakkor nem ezért veszünk Droidot, hogy egy kicsit alakítsuk az igényeinknek?Ezt ne kötözködésnek vedd, csak ez is hozzátartozik az összehasonlításhoz.
A Sony aránylag jó szoftot rakott össze, de messze nem tökéletes, a vasból viszont mókolás nélül is ki lehet többet hozni. -
darvinya
titán
válasz _Dumber_ #9075 üzenetére
De írtam, hogy GB-n próbáltam ICS-el szemben, és ICS-el is ki akarom próbálni.
A probléma amit mondtál a böngészőkre lehet, hogy igaz, de nem jó nekem.
Ezeken nem menne azok az oldalak amik nem kell.A Sony felület nekem eddig a legjobbnak tűnik és nem szeretem azokat a Launcher-eket.
Próbáltam nagyon sokat, de mindegyik egy-két dolog nem ment így kuka lett.És emiatt hangsúlyoztam ki inkább a böngészőt.
Nagyon jó érzés fogni, nagyon tetszik.
De ezek külsőségek és erre nem adok annyit mint egy használhatóság miatt.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
_Dumber_
őstag
válasz darvinya #9076 üzenetére
Én Galaxy Spicaról váltottam, úgyhogy nálam a ez nem volt kérdés
Böngésző terén a Chrome-ot használom. Lassabb mint a 2 mini, de a gyárinál gyorsabb. A könyvjelző szinkron, meg remek. Külön lehet a mobil könyvjelzőket is beállítani (m. os oldalak előnyben) és ezt is tudod rendezgetni asztali gépen. A legutóbbi frissítés óta rengeteget javult a felhasználói élmény benne. Azelőtt csak tartalékként volt a gépen, most csak ez van rajta.
Egyébként ezt szeretem a droidban. Ami Neked fontos, az nekem nem, és fordítva .. De van lehetőség választani, így én is meg vagyok elégedve és Te is
-
TomWexX
addikt
544-ről való 1.54-es frissítés óta a teló lényegesen gyorsabban merül, tegnap pl. 100-ról 0-ra zéró használat mellett 10 óra alatt sikerült eljutnia. Tudom hogy egy gyári visszaállítás segítene rajta, de semmi kedvem nincs újra beállogatni mindent egyenként, így most nyomtam egy wipe dalvik cache-t. Egyelőre úgy tűnik ez segített rajta, de ha továbbra is szórakozik velem, megy vissza az 544-es mentés.
Valakinek van még tapasztalata e téren?Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
sajo13
senior tag
válasz darvinya #9076 üzenetére
Én Neo-ról váltottam, és valóban nincs túl sok különbség a két teló között, inkább csak apróságok. Nekem a Neo-ban ICS-en a kevés memória volt bosszantó. Bármit nyitottam meg, másodpercekbe került, pl tárcsázó, stb. Érezhetően többet harapot le az 512Mb- az ICS a Neo-n, mint előtte a GB-ből.
P-ben az 1Gb RAM-mal nincs ilyen gond. Tapasztalataim alapján az Android 1Gb-tal(vagy több) érzi jól magát, folyamatosabb a működés, app-ok váltása, stb.
512 Mb-os készülékeken sokszor egy alkalmazásból kilépve a homescreen újratöltődése is lassú volt.
Én leginkább a memória miatt váltottam, a fém ház elegáns, de annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül ez miatt.
A váltás másik oka a felbontás és a picit nagyobb kijelző volt. A magicwhite annyira nem győzött meg, jójó, fényesebb a kijelző fullra tekerve, de ritkán használja az ember tűző napon, ráadásul a színek akkor torzulnak is. Amúgy a Sonyra jellemző sárgás, meleg árnyalatok a Neo-ban és a P-ben is ugyanúgy megvannak(pl. böngészőben a fehér háttér nem fehér, hanem sárgás)
Amit még észrevettem, a kamera picit jobb a P-ben, mint a Neo-ban volt.
Mindent összegezve Neo-ról P-re váltani csak kis ugrás(szerintem). -
s4tch
veterán
válasz TomWexX #9078 üzenetére
Ugyanez, csak kevésbé drasztikus számokkal. A két napot az utóbbi hetekben röhögve kibírta a telefon (olyan 30% fölött maradt az .544-essel), most éppen kihúzom. Gyorsabban merül a friss szoftverrel. Igaz, én sem tiszta telepítést csináltam, úgyhogy nem lep meg a dolog. Az adatforgalom zabál nagyon durván: tegnap frissült 3 szoftver, csak a frissítés lehúzott vagy 10%-ot. Most készül a titanium backup mentés csak az alkalmazásokról, este visszaállítom a gyári állapotot, törlöm a dalvik és battery cache-t, és tolom vissza a backupot, állítom be újra a rendszert (fiókok, csengőhangok, hátterek).
-
darvinya
titán
Sajna én is így érzem.
Khhmm…khhmm… 30ropi pluszt nem ér meg nem.
15ropi és 2Gb-s RAM modult tudok bele rakni a NeoV-be.
Igaz evvel sajna fizikailag lenne benne, mert akkor fw is hozzá kellene igazítani.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
TomWexX
addikt
Lehet én is ezt fogom tenni, csak még rá kell vennem magam. Most 10 óra alatt nagyon minimal használattal 72%-on áll az aksi, úgyhogy még várok kicsit. Egyébként nálam az android rendszer fogyasztott baromi sokat, néha többet mint a kijelző, de a dalvik cache törlés óta úgy néz ki lenyugodott. (legalábbis remélem) Vajon én is töröljem a battery cache-t, vagy most már mindegy?
Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
s4tch
veterán
válasz TomWexX #9082 üzenetére
A battery cache-ről azt írják az okosok, hogy 100%-ra töltött akksinál célszerű törölni, úgyhogy előbb tölts fullra.
Biztos a nem tiszta telepítés miatt van ez. Az xda-n jókat írnak az akksiidőről - igaz, többen ftf-ből, flashtoollal tették fel a szoftvert, és töröltek mindent a telefonról.
-
m.zso
aktív tag
Halihóó
Egy ideje sajnos nem olvastam fórumot. Lenne pár tapasztalatom, ill kérdésem.
3 hónapos már a kicsikém. Szegénynek nincs nyugta nálam. De nem baj, hisz ezért vettem.
Az akksit meg sem említem .
Szokott viszont olyat csinálni, hogy képernyőfeloldás után összevissza lépked hol a böngészőbe, ha nyomok egy visszafelét, akkor a kamerát indítja egészen addig amíg a home-mal ki nem lépek. Ez a jelenség 30 esetből 1x-2x fordul elő.Ezt miért csinálja?
A másik. A gyári launcher a főképernyőn is elfordul, de csak néha és csak bizonyos alkalmazás bezárása után, de teljesen random. A szoftver verziója az aláírásomban szerepel. Meg lehetne oldani, hogy a gyári launcher ne csak random forduljon el, hanem mindig, amikor akarom ?Xiaomi Redmi Note 8 MIUI Global12.5.2 (RCOMIXM) 11 RKQ1.201004.002
-
őstag
válasz darvinya #9081 üzenetére
Miért akartok egy fém telefont, ahol az árazás része a design és egy presztizsérzet' egy előző szériás egy magoshoz hasonlítani? Ez újabb és fémből van, 2 magos, és már ezek a szavak elegendők ahhoz, hogy drágább legyen.
Ha nem kell fémből telefon, akkor ne adj ezért plusz pénzt. Mert neked nem éri meg.
Ha nem érzed, hogy 2 magos teló kell, mert az 1 magos sebességével is elégedett vagy, akkor ne adj érte plusz pénzt... mert neked nem éri meg.
Ahol összehasonlítják a P-t, ott sem egy régebbi 1 magossal teszik, legyen szó akár árról, akár szintetikus értékekről. Nem is értem, hogy miért veted össze így.
Azért írom, mert én is meg vagyok elégedve a C902-vel, sokat netezek róla és sokat fényképezek vele... sok nyaraláson volt társ. Nem is akarom összehasonlítani a napokban jött P-vel.
Pedig a P:
- nehezebb
- nagyobb, egy kézzel én épphogy tudom kezelni...
- kesztyűben télen felejtős
- 4-5 napot nem fog kibírni, mit az 5 éves C902, pedig sokat kell vele majd telefonálnom, mert cégtelefon
- sőt a fényképezője
- A net sem lesz gyorsabb, hiszen az "m-es" oldalakat használom én is, olyan terülteken vagyok, ahol egyébként is csak EDGE van
- A régin még egy karc sincs, a P-n nem fog 4-5 évet kibírni, nemhogy karcmentesen
- A P fényképezője vs C902 fényképezője 1080p-s TV-ken nem fog látható különbséget mutatni, lévén, hogy a C902-nek a végére sokat javították a kameráján és közben megtanultam kezelni is. A kijelzőn meg aztán semmit sem lehet látni a különbségből.Miért vettem P-t?
Mert szép és beleszerettem. Nincs észérv mellette és nem is akartam a régihez hasonlítani, mertNeo V Mobilarena:
"A felhasznált anyagok nem különösebben jó minőségűek, fémből készült felületekkel sehol nem találkozhatunk, mindenhol lakkozott plasztikot tapinthatunk, mely egyébként egészen kellemes. Recsegést-ropogást a ház erőteljes nyomásával sem csalhatunk ki, az illesztési hézagok is bőven a tűréshatáron belül vannak, bár a pattintós módszerrel rögzülő hátlap azért elárulja, hogy vannak jobban összerakott okostelefonok is"Nem akarlak bántani és értem én, hogy magát adja, hogy a mostanival vesd össze. De ilyen megközelítéssel egy darabig nem fogsz telefont cserélni, ami persze nem biztos, hogy baj.
Meliora sunt bono inimica
-
darvinya
titán
válasz bluemirage #9088 üzenetére
Ez is jó érv amit mondasz.
Én sokat net-ezek és már kicsinek érzem 3.7"-t.
És mindig is tetszett a P.
Ezért vacillálok.De jövő hét szerdán kiderül mi lesz.
Azaz lesz P-m vagy marad a NeoV.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
attila.86
tag
válasz neorow1 #9090 üzenetére
Nekem az 54-es érezhetően kevésbé merül készenlétben, mint az 544-es, persze ha nyúzom, a kijelző meg 3g modul szívja ugyanúgy, de az ami az akkuhasználatban android operációs rendszer néven fut, az kevesebb.
Pedig még csak nem is nulláztam a telefont, csak simán ráfrissítettem Companion-nal. -
tibor452
tag
én vissza tettem 2.3.7 es androidot mert az ics .544 ill .54 es is szaggatott a menünél.video nézésnél játéknál nem szaggatott az akkut 1 filmnél 52%ra merítette le valami nem jó nállam
[ Szerkesztve ]
-
Badboys
őstag
-
darvinya
titán
válasz Badboys #9095 üzenetére
Operat használok az asztalin, így az jött be, nagyon régóta.
Crome-ot feltenném az asztalira akkor a telo gyári böngésző könyvjelzői is menne.
Már lett mondva az android már csak ilyen, kinek mi jön be.
Amúgy itt nem erről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ma közzétették a 4G/LTE rendszer indulását (Tm Bp-n, kékT vidéki teszt).
1 éven belül ki lesz építve az országban.Cserélhetjük le a telokat.
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok! Most .544 van a telómon. Sztetek feltegyem az 1.54-et? Köszi Mi a különbség a kettő közt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- iPhone 15 Hibátlan 2027.03.05-ig Garanciális 99%-os Akku
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy A55 5G 256GB jegeskék színben - 2 év Samsung garancia
- Samsung S23 S911 hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs