- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
CB
senior tag
válasz
razorka777 #24581 üzenetére
Az újratelepítés segített.
Sajnos az sem ment simán, mert a gépemre telepített SUS folyamatosan lefagyott, így ismét fel kellett telepíteni.Most azonban a telefon kinézetét újra kell szabni. Ezt utálja az asszony, mivel egy műszaki antitalentum.
-
CB
senior tag
válasz
razorka777 #24579 üzenetére
Gyakran benézek ide, de nem követem minden nap a topikot.
Gyakran előfordul hasonló eset az Xperia P- vel?
Vagy az asszony telója egy kivételezett darab? -
CB
senior tag
A ROM újratelepítésén kívül van más lehetőség az életre keltésre?
-
CB
senior tag
Üdv!
Ezer éve nem jártam erre, most viszont bajság van.
A feleségem telefonja reggel lett lehúzva a töltőről.
Fél óra alatt 40%-ra merült, majd ismételt fél óra múlva már be sem lehetett kapcsolni.
Ismét töltőre tettük, majd 20 perc múlva zölden világított a led.
Lehúztam, de a bekapcsoló gombra még mindig nem reagált.
Jött a bekapcsoló gomb+hangerő fel-le trió. Erre bekapcsolt, de a futó fénycsíkokon túl nem hajlandó eljutni.
A háromgombos indítást legalább tízszer próbáltam, de csak a futó fénycsíkokig jut.Annyit tudni kell még a telcsiről, hogy nincs agyon telepítve semmivel.
Az eredeti programokon kívül talán két-három progi van fenn, ezekkel máig működött, és az elmúlt két hétben talán frissítés sem volt. Ezeket mindig én csinálom.Most úgy állunk, hogy a futó fénycsíkok mennek, ki sem lehet kapcsolni a telefont. Ez talán merülésig fog menni.
Ötlet?
-
CB
senior tag
Tegnap újrahúztam az asszony telefonját SUS-sal.
Feltelepítettem a programjait,beállítottam az emil címeket.
Feltöltöttem fullra, este 9-kor levettem a töltőről. Repülő módban, és Autó.szinkron kikapcsolt állapotában reggel 7-ig 3%-ot merült.
Jelentem, a probléma most megoldódott.Köszi a segítséget, az építő hozzászólást mindenkinek.
-
CB
senior tag
Úgy döntöttem, nem vacakolok, hanem újratelepítem a rendszert.
Sajnos az asszony karácsonykor egy csomó karácsonyi, élő háttérképet kipróbált, meg egy csomó női naptárat feltelepített. Ezeket azután le is törölte, de attól félek, hogy valami beragadt valahova, és ez okozza a gondot.
Mivel egyébként egy újratelepítést követően nem kell sok progit felraknom, és sok dolgot ismét beállítanom, arra gondoltam csinálok egy újratelepítést.
Mivel érdemes megcsinálni?SUS tudja ezt, vagy csak a Beállítások - Bizt. mentés és visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása opciót használjam?
-
-
CB
senior tag
Tudom, hogy vannak, akik unják az akku merüléssel kapcsolatos hozzászólásokat, én mégis feltenném a kérdést:
Adott az asszony kártyafüggetlen, gyári rommal ellátott telefonja, amelyikre csupán három plusz program van telepítve a gyáriakon kívül:
- OfficeSuitePro
- WomanLog
- X-ploreUgye jól gondolom, hogy nem normális az alábbi akkumerülés?:
Este kilenckor feltöltve fullra, majd replőgép módban, wifi és auto.szinkron nélkül reggelre 65%-on az akku.Mit javasoltok?
-
CB
senior tag
válasz
bluemirage #11594 üzenetére
Az van a telefon alá írva, hogy 24 hónap gyártói garancia.Szerk.: igazad van. Bolti garis
-
CB
senior tag
válasz
Gyurma23 #11335 üzenetére
A vásárlási procedúra során van egy mező, ahova a bankkártya számát be kell írni.
Ebben a mezőben kis piktogramok jelzik, hogy milyen típusú kártyák használhatók.Maestro nem jó (pedig azon is van három jegyű ellenőrző kód).
MasterCard biztosan jó (ahogy azt razorka777 is írta). -
CB
senior tag
B.U.É.K. mindenkinek!
-
CB
senior tag
Sajnálom.
A karc az karc, nem igazán tüntethető el.Én ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy apám, vagy anyám mit mondana.
"- erre tanítottalak? Miért nem vigyázol jobban a holmidra?"stb. , stb.
Nálam ilyenkor az szokott következni, hogy már nem vigyázok annyira a dolgaimra. Persze ezután már semmi hibát nem ejtek rajtuk. Ki érti ezt.....
-
CB
senior tag
Szép jó reggelt!
Tudom, hogy valaki a közelmúltban találkozott a problémámmal, csak hiába keresem nem találom sem a gondot, sem a választ.
Este fel lett rakva a telefon töltőre (34%), sárga led világított, tehát elindult a töltés.
Reggel telefon bekapcsolása után még mindig 34%-ot mutatott, és a sárga led világított.
USB kábel kihúzás- visszadugás nem segített, még mindig ugyanaz, 34%.
Telefon újraindítás után akku 100% .
Az új ROM ilyen, vagy más gond lehet?köszi.
-
CB
senior tag
Szerintem a legjobb ledlámpa ez.
Egy igényes kapcsoló. Widgetként is használható. Van fizetős verziója is, de az ingyenes is ugyanazt tudja. -
-
CB
senior tag
válasz
bubus66 #10963 üzenetére
"Csak a kengyel barátom miatt jöttem ide, ahogy elnézem szegényem nem sokat fog itt tanulni. Mert ahogy elnézem itt a segítséget azt nem ismerik."
Ezt most miért kellett leírni?
Én sem régóta járok ide, de még mindig kaptam segítséget. Még akkor is, mikor a telefonom még meg sem volt. Te meg egy óra alatt levontad a következtetésedet.
Szégyelld magad! -
CB
senior tag
válasz
bubus66 #10955 üzenetére
Szerintem ne hozd már a frászt a tulajokra.
Tudom, jobb félni, mint megijedni, de mielőtt megvettem a telefont, utána néztem a szerviznek, vétel után pedig IMEI szám alapján lecsekkoltam a garanciát.
A honlap szerintem nem hazudik, a CORDON Electronics az hivatalos szerviz. Pont.
A két év teljes körű garancia meg az, ami. Pont. -
CB
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #10692 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Gyors volt.
Igen, az oldalra kihúzogatós módszert kerestem (Nexus-on külön gombja van).
-
CB
senior tag
Egy gyors kérdés:
Hol lehet bezárni a futó alkalmazásokat?
Sajnos nem találtam meg. -
CB
senior tag
Szép estét!
Boldog karácsonyt minden fórumtársamnak!
-
CB
senior tag
Aki használja a telefonját dokumentumok olvasására és szerkesztésére annak érdekes lehet: link
OfficeSuite Pro akciósan
-
-
CB
senior tag
Köszi. Ez megnyugtató.
Pont ezért morgok mindig mostanában, hogy a nexus-ra is tehettek volna gyárilag egy ilyen fóliát, addig is, míg beszerzem az újat (a nexus is új szerzemény).Korábban a Nokiámon is volt, és azon is jó dolognak tartottam.
-
CB
senior tag
Mivel karácsonyi ajándék lesz a telefon, ezért nem csomagoltam ki.
Tényleg dupla fólia van a kijelzőn? Tehát a képernyő fólia levételekor figyelni kell, hogy a védőfólia fennmaradjon?
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de korábban mintha ezt olvastam volna itt a fórumon. -
CB
senior tag
válasz
werszomjas #9028 üzenetére
Én is az utóbbival kaptam. Még a doboz is nagyon szép.
-
CB
senior tag
válasz
Pickle Rick #9022 üzenetére
Az én gyártói garanciális telefonom (ill. a volt barátnőmé) nem volt leragasztva.
Lehet, hogy igazad van. -
CB
senior tag
Ma meghozta a futár a telefont.
A korábbi kérdésre a válasz: A doboz nem volt lezárva. Úgy látszik, a Sony telefonok csomagolása során nem zárják le a dobozokat zárjeggyel, mert ezen a dobozon sem volt. Annak sincs nyoma, hogy volt, csak levették.A doboz nagyon igényes, minden tartozék benne volt, a Hdmi kábel és a tok is.
Mivel karácsonyi ajándék lesz, ezért csak a bekapcsolásig jutottam el, megnéztem, hogy a kijelző rendben van-e. Micro SIM-nek utánanéztem. Mivel vállalati előfizetésem van, így a cégemnél kellett papírt kérni, és arra a telenor üzletben díjmentesen cserélik a kártyát.A készülék nagyon szép, holnap intézem hozzá a mobilnetet.
-
CB
senior tag
válasz
werszomjas #8782 üzenetére
Tényleg szép, hogy igaz legyen, de ma a megrendelést követően felhívtak egyeztetni. Rövid faggatózásom, és a tájékoztatást követően elmondtam, hogy végül is semmi nem gond, mert amint megjön a telefon fel fogom hívni a Sony hivatalos szervizt, bedigtálom az IMEI számot. Erre készségesen közölték, hogy a garancia papíron rajta van a Sony szerviz száma, de most meg is tudják adni.
Mondtam, hogy köszönöm, majd holnap a telefon garipapírról lenézem.
Ez azért érdekes, hogy a telefon doboza nincs lezárva.
Eddig minden telefonomon volt gyári zárjegy, bár nem mind volt sértetlen (csak az Expansys-tól vett telefonoké). Itthon, kedves hazánkban mindig felbontják. A Nexus topikban lakik egy Szlovák illető, aki elmondta, hogy a garipapír kitöltés náluk úgy zajlik, hogy a vásárolt (sértetlen zárjegyű) termék átvételét követően, válaszlevélben kell visszaküldeni a vásárlás helyére (boltba) a garipapírt, ahol lepecsételik, majd visszaküldik. Szerintem ez korrekt. Nincs kibontva, nincs tapizva, kicsi az esélye a mókolásnak. -
CB
senior tag
válasz
werszomjas #8759 üzenetére
Megrendeltem. Ha megjött, megírom amit kértél.
Köszi.
u.i.: Úgy látszik Te az a "ne ítélj elsőre" kategória vagy.
-
CB
senior tag
válasz
werszomjas #8742 üzenetére
Köszi a linkeket.
Érdekes, két napja össze-vissza kerestem ezüst gyártói garis telefont, de csak feketét találtam mindenhol. Az asszony meg a szürkét preferálja.Neki lesz.
Jó lesz nekem ez a 75e FT-os.
Meg is rendelem, nehogy elfogyjon a készlet.Dzsuri89 : Az asszonynak keresek telefont, nehéz ügy, nagyok az elvárások, ennek a mérete pl. határeset, de tetszik a színe!!
-
CB
senior tag
válasz
Mister X #8738 üzenetére
Köszönöm. Ma, ill. még tegnap este küldtem emilt az ügyfélszolgálatnak.
Gőzük sem volt, hogy miről beszélek:
Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Közeljövőbe szeretnék vásárolni egy ezüst színű Sony Xperia P
mobiltelefont az Expansys nevű
európai cégtől.
Az Expansys honlapján megtaláltam a Sony termékekre szóló garanciális
ügyintézés leírását, de nem teljesen egyértelmű.Mivel az Expansys nevű cég a termék dobozát nem nyitja fel, így a
garancialevelet nem pecsételik le. A termékhez csak a hivatalos számla áll
rendelkezésre, mely tartalmazza a telefon IMEI számát, a típust, és a
vásárlás dátumát.Kérem Önöket, hogy írák meg nekem, hogy az Expansys-nál vásárolt Sony
termékek garanciális ügyintézését, javítását Önök, a hivatalos
márkaszerviz vállalja-e.Pontosítva a kérdést: a mobiltelefonhoz kapott számlát a magyarországi
hivatalos márkaszerviz garancialevél helyett elfogadja-e, garanciális
ügyemben eljár-e, a vásárolt telefon gyártói garanciásnak tekintik-e?Várom válaszukat.
A válaszuk:
Tisztelt Uram!
A Magyarországra hivatalosan bekerülő Sony készülékek doboza nincs lezárva
és nincs benne garancialevél sem.
Meg kell kérdeznie az Expansys-t, hogy honnan származik a készülék, mert
igazából az alapján lehetne eldönteni, hogy a hivatalos márkaszerviz (Cordon
Electronics Kft.) javítja-e a készüléket.
Ha 2 év magyar garanciás a készülék, akkor a hivatalos márkaszerviz
megjavítja.
Ha EU garanciás (1 év), akkor a garanciát a vásárlás helyén lehet
érvényesíteni.üdvözlettel:
IRD disztribúció Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 111.Mivel azt sem tudták miről beszélek, ezért szerintem nem érdemes az Expansys-tól vennem a telefont.
Érdekes, hogy a HTC-nek és a Samsung-nak nem kellett elmagyarázni hogy mi az az Expansys, és honnét veszi a cég a telefonjaikat.
Nem hiszem el, hogy a Sony nem zárja le a termékek dobozát, mikor a gyárból kikerül.
Hogy lenne 2 év magyar garanciális a készülék, mikor Franciaországból jön bontatlanul?Na mindegy. Veszek itthon bolti garisat.
Azért köszi a fáradozásodat.
-
CB
senior tag
válasz
Mister X #8637 üzenetére
Igen, azok. Csak az Expansys-nál vett gyártói garanciát nem a garancialevél alapján ellenőrzi a hivatalos szerviz, hanem a számlán szereplő IMEI szám, eladási dátum, típus alapján.
Természetesen árban is több az Expansys-tól vett telefon, mint az itthon vásárolt bolti garanciás telefon.
Viszont jóval elmarad árban a hazai, gyártói garanciás telefonoktól, ezért érte meg tőlük venni a Galaxy Nexus telefonomat is. -
CB
senior tag
válasz
Mister X #8627 üzenetére
Bocs, akkor nem voltam elég világos.
A Samsung Galaxy Nexus esetében az Expansys számláját elfogadja az itthoni Samsung hivatalos szerviz kitöltött garancia papír helyett. Tehát olyan, mintha gyártói garanciás telefont vennél itthon.
Egyébként ez igaz a HTC tlefonjaira is, melyek az Expansys-tól jönnek kis hazánkba magánszemélyekhez.
A HTC One X-eket sokan Expansys-tól rendelték, és javíttatják a HTC hivatalos szervizben. -
CB
senior tag
válasz
Mister X #8609 üzenetére
Igen, ez volt a kérdés lényege.
A Galaxy Nexus-t Expansys-tól rendeltem. Mivel az Expansys nem bont ki egy dobozt sem (a doboz eredeti zárjeggyel bontatlanul érkezik a címzetthez), ezért garipapír nincs pecsételve. Csak számla van. A Samsung hivatalos szerviz elfogadja az Expansys számláját a garanciális javításhoz.
A kérdés, hogy a Sony szerviz is elfogadja-e az Expansys számláját a garanciális ügyintézéskor.
Gondoltam, már volt valaki itt, aki utánanézett. -
CB
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az Expansys-tól rendelt xperia telefon papírjait elfogadja a hivatalos szerviz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest