- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusi
senior tag
Ugyan, nincs harag.
Azt nem tudom, hogy melegedés miatt vált volna-e fel az üveglap az általam látott két készüléken, de az szinte biztos, hogy nem vagy csak minimálisan videóztak a készülékkel és azt sem 4K-ban. Amúgy épp a szervizbe készül az egyik telefon (a pontosság kedvéért az elvált előlap miatt, nem ázott be, amúgy hibátlanul működik), majd beszámolok az eredményről.
A szoftver optimalizálás viszont érdekes dolog. Ahogy a cikkben is írtam, az M5 szoftvere alapvetően jól és gyorsan működött. Az említett hibáktól most tekintsünk el, ami viszont elég furcsa, az a benchmark eredmények. Egy nagyon korrekt hardvert dobtak bele, viszont elég furcsa látni, hogy az Allview a 2K kijelzővel bőven alázta az M5-öt, miközben ennek az 1080p kijelzővel legalább ugyanazt, de inkább kicsivel többet kellett volna nyújtania. Igaz, hogy az Allview-on egy szolidan tuningolt 5.1 futott, ezen meg 5.0 a Sony felületével, de ez sem okozhat olyan durva különbségeket, mint amit kimértem rajta (igen, legalább 8-10 alkalommal futtattam mindegyik programot, kiürített RAM-mal, újraindítással). Mivel a szoftver maga szépen üzemel, így az a sejtésem, hogy a driverek terén ronthattak el valamit. Bár a Sony-nak még viszonylag új az MTK chip, de azért nem az M5 az első, amit ezzel szerelnek, furcsa, hogy nem tudják kihozni a maximumot a vasból, pedig épp az Allview bizonyította, hogy a prociban van bőven kraft, csak a Snap810 és az Exynos van előtte. Itt viszont még egy Snap801 teljesítményét is alig érte el (leginkább AnTuTu-ban, a többiben itt is alulmaradt), ami egyáltalán nem reális. Ráadásul ezek mellé elég szépen fel tudott melegedni (aztán majd elválik az üveglap ezen is?), míg az Allview-nél ezzel sem volt gond (oké, ott a jóval nagyobb és részben fém ház is segít a dolgon). Úgyhogy azért az optimalizálás azért nem tökéletes, a jócskán gyengébb teljesítmény és mellé az erős melegedés elég furcsán hat. Na meg ha már 130 ezerbe kerül, akkor ezek már főleg kellemetlenül hatnak a vetélytársak mellett (és igen, bármely más márkára igaz ugyanez, ilyen hardverrel jogosan elvárható az erős felső-közép szintű teljesítmény).
Mobilaréna (2010-2017)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest