Hirdetés

Sony Xperia M5 - új pályára lépett

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Sony elég nehéz időszakot tudhat maga mögött. Itt volt ez a hatalmas hackertámadás, amikor iszonyat mennyiségű titkos anyagot loptak el tőlük, köztük komplett filmekkel, jövőbeni tervekkel, belső levelezéssel és még sok mással. Ám ha csak a mobilpiaci helyzetüket nézzük, ott sem túl rózsás a helyzet. A kezdetek kezdetén, mikor az Ericssonnal összeálltak, úgy tűnt, hogy ez egy remek házasság lesz. Valóban az is volt egy ideig, aztán az Ericssonnak elege lett a mobilokból és inkább (újra) a hálózati dolgokra koncentrált.

Még nem tepsi, de már nem kompakt az M5
Még nem tepsi, de már nem kompakt az M5 [+]

Ettől nem estek kétségbe, szépen kivásárolták a részüket, és újra saját név alatt folytatták a mobilgyártást. Jól reagáltak az okostelefon témára is, az Xperia alnévvel befutottak, noha sosem voltak a legnagyobbak között, de nem is feltétlen törekedtek erre. Egységes formavilágot alakítottak ki, egyediségüket saját androidos kezelőfelülettel is megspékelték.

Sony Xperia M5
Sony Xperia M5 a Xiaomi Redmi 2 Pro mellett

Azonban a Samsung és az Apple (majd később a kínai feltörekvők) nyomása őket is összeroppantotta. Hiába jött a jó visszhangot kapó felsőkategóriás Z-széria, egyre inkább háttérbe szorultak. Erre egy elég fura lépéssel reagáltak, miszerint gyakorlatilag félévente újították a felsőkategóriás palettát, kissé a samsungos dömpinget másolva ezzel. Közben magukra húzták a vizes lepedőt a beígért, majd elmaradt szoftvefrissítésekkel, de végül belátták, a már meglévő tulajokkal is törődni kell.

Sony Xperia M5
Kellemesen vékony, de a hangerőszabályzó nem igazán ergonomikus

Az M-sorozat sem ma indult, és bár az M4 Aqua is alig fél éves, most előhúztak a kalapból egy M5-öt. Igazából ez nem teljesen utód, mivel a korábbi modell ugyanúgy kínálatban maradt. Viszont az eddigi középkategóriából egy merész ugrással feljebb pozícionálták, úgyhogy új konkurenciával kell szembenéznie. A telefont a C5 Ultrával együtt kaptuk meg az XXL GSM-től. Választhattam, melyiket viszem el magammal, és mivel a C5 is egy tepsi, így most a kompaktabb M5 mellett döntöttem. Doboz szempontjából viszont fordított a helyzet. Az M5 csomagolása feleslegesen túlméretezett, bár az (ázsiai) töltőfej elég nagy darab, de a sztereó füles és az USB adatkábel bőven elfért volna kisebb helyen is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés