- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheSaurus62
tag
A feleségem telefonján szeretnénk képernyőzárat beállítani, de ha rányom, a Beállítások modul összeomlik. Többször újraindítottok, néztük a függőségeket, milyen alkalmazás piszkálhat bele, de már nincs ötletünk. Maradna a SR/HR, de annyi mindent kéne újrahúzni, hogy azt csak a végére tartogatnánk.
Van valakinek ötlete?Bámulatos, hol tart már a tudomány...!
-
Cancer
senior tag
Mit értesz az alatt, hogy lassú?
Én a Sony Xperia Z telómat cserélnm erre. A mostani 60e körüli ára már megfelelő, hardverben pedig hozza a Z szintjét. Viszont a Z hamar elveszítette a vízállóságát...ami pedig lényeges szompont lenne.
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Cimbee
aktív tag
Én 2 hónapja vettem de nem bántam meg. Annyi,hogy lassú gondolom az 5.1 android miatt. Mikor fog 6.0ra frissiteni?
Cimbee
-
zadir1
tag
Nagyon jó áron van már ez a készülék. Vásárolt valaki mostanában? Nem javították a sok fagyást stb.?
-
Casillero
tag
Nos szerencsére a szolgáltatónál elfogyott. Kifutott..
-
Casillero
tag
A napokban én is boldog(talan) tulaj leszek. Kihívás... Első dolgom lesz a bootloader feloldása és root.
-
eddy001
újonc
Sziasztok!
Van egy M5-öm, tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet beállítani - ha belehet - , hogy ha kinyitom a mobiltokot, akkor ne ébredjen fel a telcsi, csak ha megnyomom az oldalán a gombot?
Köszi! -
Buszos
aktív tag
Sziasztok!
Feleségemnek vettünk egy M5-öt Telenornál. Kb fél éves, a microUSB csati kontaktos, a kijelzőn egy halvány szivárványos csík (főleg fehér háttérnél), és a legújabb tünete, hogy kikapcsol, majd kb. 10 percig nem lehet bekapcsolni, utána meg elindul. Hová vigyem szervizbe, ahol nem áztatják be vagy basznak ki velem csak, hogy megvonhassák a garit? Sürgős lenne, mert az én P9 Lite-omat használja de azt eladnám...
Telenornál azt mondták, hogy nem hajlandóak ráírni az átvételire, hogy sérülésmentes, és a vízzáró matrica fehér. Adjam le, aztán lesz ami lesz. Hülyék ezek?
[ Szerkesztve ]
Sokadik átbaszatásom okán elhatároztam, hogy nem utalok előre!
-
turho
addikt
MI AZ ISTENÉRT csinálja azt a mobil, ha kábellel összekötöm laptoppal, és másolnék a kártyájára, 1-2-3 perc után pl. mp3-nál kiírja hogy nem másolható tovább, és elszáll az egész művelet? De korábbi mobiljaimnál is tapasztaltam. Mi bont ilyenkor, és van-e ellenszere?
Nagyon idegesítő, nem tudom 5 albumot felmásolni így.....kiszedegessem feszt a kártyát ebből a hülye tálcából???Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
Deathadder19
újonc
Sziasztok,
6.0 után nálam ezek a hibák jöttek elő
- Kis ablakban ezt szokta írni: „Xperia képernyő nem válaszol be szeretné zárni?” ez elégé sűrű jelenség, ezzel nincs is sok gond csak ilyenkor újra betölti a képernyőt, de 30 másodprecig fekete képernyőt látok,
- Lefele hangerő gomb oldalt csak erős nyomásra működik
- Telefon kijelzőjén a fényerő random erősebb lesz pár másodpercre és vissza esik normál szintre, ez elégé zavaró tud lenni, „Alkalmazkodó fényerő ki van kapcsolva”
- egy másik kijelző probléma, hogy a teljes kép eltűnik és ilyen színe izé lesz de 1 ms az egész és gyorsan vissza áll eredeti helyére, ez is elégé érdekes de ez ritka jelenség.
- Ha éjszakára töltőre rakom kikapcsolt állapotban akkor reggelre elfelejti a gyári csengő hangot.A telefonom most szervizben, kíváncsian várom hogy mi lesz a folytatás....
Erősen nem ajánlom ezt a telefont senkinek
-
Jazz77
aktív tag
-
turho
addikt
Én sem tudom, most meddig várok a garis ügyintézésre, mire érdemben kicserélik/megjavítják..... dühös vagyok. Amúgy, mikor épp működött, nagyon tetszett.
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
Steve198310
őstag
Sziasztok!
Én is gondolkodtam a megvásárlásán... De már az sem tetszett hogy nem Qualcomm van benn hanem a Helio X10. Sony helyében hanyagolnám az ilyen kirohanásokat. Valahogy én úgy érzem hogy ami nem Qualcomm az nem fog stabil és hatásos működést biztosítani. Nem értem miért van ez.
De le is tettem erről a telórol is. Lehet vissza térek a hagyományos ép telókhoz mert kezdenek meg makkani. Egyre szarabbak a tapitelefonok."Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
-
turho
addikt
5530 verzióra van már Marshmallow? Ha igen, mi az update módja? Nem jelez a mobil, hogy jött frissítés.
Pár napos de fagy és újraindul, ezt játssza nekem is. Mi volt rá a működő megoldás nálatok?Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
Hipnotic
tag
válasz Software0013 #186 üzenetére
Szia. Nem túl stabil, jobban merül. Wifi fogyasztás a legnagyobb 66 százalék és itt-ott újra indul magától a tel. Ha nem jön javítás, megy vissza az 5.1.
Samsung Galaxy S8+ G955F Midnight Black / HTC U11 Amazing Silver / LG G2 D802 Black 32 Gb
-
Hipnotic
tag
válasz Software0013 #184 üzenetére
Már van Android 6.0.1 az M5-re....és ami még mellette szól a full HD felbontás, por és vízálló.
Samsung Galaxy S8+ G955F Midnight Black / HTC U11 Amazing Silver / LG G2 D802 Black 32 Gb
-
Software0013
csendes tag
Hali!
Telefonválasztás előtt állok. Ami szóba jött az a Sony Xperia XA és az M5. Jobban ragaszkodom az M5 felé, mert jobb a kamerája és 3gb ram van benne. De viszont hallom hogy nagyon melegszik, meg még mindig a Loli van rajta vagy már a 6.0.1??
Az XA azért lenne az én szemeben jobb telefon mert még több Android-ot megkap.
Szerintetek melyiket érné meg legjobban megvenni? -
Hipnotic
tag
Már megjött a 6-os Android, szuper lett.
-
Joezyka
senior tag
szia!
Én is tervezek egy ilyet venni (Z1C-m van és maradnék sony vonalon), stamina üzemmódot használsz? (én rászoktam és ezzel kb 5 napig is bírta). Nekem csak ennyi aggályom van, hogy nem szeretem sűrűn tölteni a telefont.
Köszi a választHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Hipnotic
tag
Helló. Köszi a választ. Meg vettem a telót eddig szuper. Melegedés még kicsit szokatlan és elég sokára tölti fel 100%-ra az aksit. Nálad kb mennyi idő kell hozzá? 9%-ról már 3 óra és 10 perce töltöm és még mindig csak 86%-on van.
-
Svarci
újonc
Szia ! 2 hete vettem az új készüléket. Én személy szerint teljesen meg vagyok vele elégedve. Első töltés után illumiunált állapotba használtam a telót így sikerült teljesen 0 %-ig lemerítenem. Na akkor töltés ellenére se csinált semmit tehát teljesen megfagyott az egész(valószínű nem szereti ha teljesen lemerül). Reset gomb benyomásával helyre is állt. Azóta nem fagyott ki. Melegedés az akinek volt már sony-ja hozzászokhatott. Nem zavaró egyébként folyamatos használat mellett 35 fokban is 53 fokig ment fel a cpu hőmérséklete. Akku szint kijelzése nekem se ugrál teljesen tökéletesen mutatja. Egész napos használat nyomkodás fotó böngészés mellett is bírja. 25-30% ra megy le estére (ezzel is meg vagyok elégedve). Fénykép videó tökéletes minőségűek. Zenei minőség is kiváló. Android verziója 5.1 es. Van rajta egy hibajavító csomag 2016-02-01 ről. 6 os androidot nem tudom mikor kap. Vízállóságát is teszteltem. Folyó csap alá beraktam a készüléket. Tökéletesen működött utána is. Személyes negatívumom, h későn vettem észre a kijelző bal alsó sarkában egy fehér pixelhibát amivel szerintem már hiába megyek vissza a telenorhoz nem fogják kicserélni. Előfizetéssel amúgy összesen 70.000 ft ra jön ki a készülék ami már egész jó ár érte. Ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel. Amúgy egy class 10 es 32 gb os sd kártyát raktam be a 10gb os belső tárhely mellé letiltottam egy csomó fölösleges alkalmazást így gyönyörűen működik a telefon !
-
Hipnotic
tag
Sziasztok. Xperia M5-öt szeretnék vásárolni. Le tudnátok írni a pozitív és negatív tapasztalatokat a telóról? Miért ilyen ritkán jönnek a hozzászólások ehhez a telefonhoz? Melyik a legfrissebb Android verzió és a 6-os mikorra várható? Előre is köszi
-
Demonseed
csendes tag
Ti is be tudjátok nyomni hátlapot?
-
ZeDboy
csendes tag
Sziasztok érdeklődni szeretnék.
Hogy használ-e valaki ehhez a készülékhez ablakos tokot?
És ha igen milyet? Jól tudom h csak NFC chippel rendelkező tokokkal működik együtt a telefon?
Remélem tud valaki segíteni.
-
Samu850
újonc
Sziasztok!
Elolvastam a tesztet és megvan a véleményem de inkább megtartom magamnak. A teszt nem tántorított el hogy újból Sony telefont vegyek. Még nem tapasztaltam melegedést. Az akkuval elégedett vagyok és a tesztben leírtakkal ellentétben nem ugrál összevissza a töltés %-os kijelzője.
-
cskamacska
addikt
Nem értem mire a kirohanás, nem M4/M5-el a zsebedben akvaparkoztál. Épp amiatt kezdett itt több embernek sírni a szája, hogy már nem tartják a régi standardokhoz magukat a gyártók(Samsung és Sony is), próbálnak spórolni a vízhatlanságon is.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Joezyka
senior tag
attól, hogy neked volt 1 rossz tapasztalatod Sony-val, attól jobb lesz a pici cuki lelkednek, hogy itt szétoffolod a topicot? Ennyi erővel mondhatom én is, hogy szaros samsungot ne vegyél, mert 1 kalap.... nekem pl ez a véleményem, mégse írom le minden egyes samu telefon alá.
Amúgy meg nekem 2 éve van Z1C-m, 2x voltam vele aquaparkban, ahol végig csúszdáztam vele, meg víz alatti képeket is készítettem vele. Fél óra "fürdés" után kiraktam száradni, ha kiszáradt, vittem vissza.
Jaaaa, hogy a pici samsungos agyadnak nehéz felfogni, hogy nem 0-24ben vízálló és el kéne olvasni (és persze értelmezni) az erről szóló használati utasítást?Én azt javaslom, hogy vegyél egy S7-et az való neked. Azért az pénzért az mindent kibír amire neked kell ! még kávét is főz és el is mosogat !
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
csmat
senior tag
Én csak most találtam erre a telefonra, és ígéretesnek tűnik, ha sikerül a hibákat a frissítéssel kijavítani, de ettől függetlenül nem tudom mennyire lenne jó döntés egy z3 esetleg z3c helyett, és előre lépés lenne e a samsung s5 minihez képest, (ami nem a kedvencem, de el vagyok vel még egy darabig, ha kell)
A korábbi z1c-met nagyon szerettem, amíg meg nem halt szegény.. -
t-motion
csendes tag
végre egy frissítés: 5.1
Changelog: (UPDATED)
- Using manual ISO to shoot in low light is no longer laggy (Yeah)
- Charging time seems to be faster, before it's dreadfully slow! Much slower than charging Z2.
- Image quality is the same as before (no complains here as M5 has the best camera on Xperia smartphone)
- Battery life is roughly the same, if not a bit better
- The minimum brightness nits value seem to be toned down (previously it was too bright to use the phone at minimum brightness)
- Some bugs are gone:
* previously, I was unable to check battery stats.. Settings menu crashed, now it's been solved
* there was a bug in album. When I zoom in into an image.. The screen shaked like hell, now it's normal
* when I was playing 4K video using MX Pro HW+ decoder, the vid was f*cked up (lots of colour blocks). Now it's fixed
- New icons at settings menu
- Some app opens fasterkiváncsi vagyok, hogy nálunk mikor frissül...
-
Celtis
veterán
válasz cskamacska #167 üzenetére
Ahogy nézem a 4,5 colos méretben már nem is igen gyártanak komolyabb telefonokat. Van a Z5 compact és kész. Amire én használom, ahhoz nemigen kell a tepsi.
-
cskamacska
addikt
4,5 col felett már minden nagy "telefonnak": nem fér be semmibe, ha mégis előszedni és visszarakni macerásabb, egy kézzel nem lehet irányítani, telefonálni rossz vele, mert nem tudod marokra fogni, már azért két kézzel kell kezelni, mert egy kézzel leejted, stb.
Amiért mégis futótűzként terjednek a nagy dögök, azok az okostelefonos, vagy inkább "kéziszámítógépes" funkciók. Nagyobb kijelzőn jobb netezni(legtöbb mobilos nézet borzasztóan egyszerűsít, kis kijelzőn viszont nem lehet desktop nézetre váltani mikroszkóp nélkül ), jobb bármit olvasni, képeket, videót nézni, több ikon és widget fér ki, azok könnyebben böködhetőek, virtuális kontrollert használó játékok irányíthatatlanok kis kijelzőn, ha mégis, az ujjaid akkor is kitakarják a játékteret és az UI-t(konkrétan 4 colos kijelző negyedét is be tudja takarni a hüvelykujjam), nagy kijelzőn az irányítás is pontosabb mert kevesebb pixelből kell saccolnia egy mancsnyomásra. Illetve nagyobb kijelzős telefonba nagyobb akksi is fér, bár ezt kihasználhatnák a gyártók jobban is, ha nem a penge vékonyságra vernék.
Az 5-5,1 col valahol a középút az okostelefonálásra legalkalmasabb(de még nem laptoptáskáért kiáltó) 5,5-5,7 col, és a rendes telefonként is használható 4,3-4,5 col között.
-
Celtis
veterán
válasz cskamacska #165 üzenetére
Köszi a részletes választ. Nagyjából én is erre jutottam.
Közben kézbe vettem mindkettőt és nekem nagynak tűnnek, mint két tepsi. -
cskamacska
addikt
Nos jó későn válaszolok, de szerintem magadtól is kisakkoztad amit írok.
Az S5 Neo gyakorlatilag egy olcsósított S5. Gyengébb a SoC(proci erőben igazából nem, 8x1,6GHz A53 továbbra sem gyenge, szóval nem akadozik, játéknál jön elő a gyengébb GPU), kivették az ujjlenyomat olvasót, maga a kamera gyakorlatilag ugyanaz de butították a kamera appot így nincs 4k videó, és 120fps lassított felvétel(mint S6 alatt sehol 2015-ben, ez nyilván politika), cserébe kapott egy frissebb 5.1.1 Androidot témázással, van FM rádió, és a gyengébb hardver kevesebbet fogyaszt.
M5 papíron jobb az S5 Neo-nál, de ahogy kinéz még mindig nincsenek a szoftveres bugok javítva, majd a Marshmallow frissítés csinál valamit. Szóval per pillanat, ez kutya vacsorája.
Ha viszont ráncba szednék akkor nem lenne rossz. Melegedést gondolom nem tudják megoldani, az marad, max nem olyan nagy hogy zavarjon, viszont a 3GB memória az előny, ahogy a GPU is jobb.Ezen túl szokásos különbségek, Samunál érintőgombok és fizikai home gomb, Sonynál képernyőn a vezérlés, Neo-nak cserélhető az akksija(és így a hátlap) és itt vannak a kártyák is, Sonynál fémtálcán oldalt, ilyesmik.
6.0-át elvileg mindkettő kap, későbbi droid kiadást valószínűleg egyik sem.
S5 Neo egyébként bugoktól mentes normális telefon, Touchwiz Nova launcherrel jól szelidíthető, normál használat mellett 3-4 napot is kibír az akksi, nem melegszik, HD kijelző szép, a hangszóró lehetne jobb is(ugye vízhatlan hátlap mögül püffög), de a hang fülessel teljesen jó. Viszont nem játékos telefon(Mali T720MP2 GPU ami benne van Adreno 305 szintű alsó kat), és ha hosszabb távra tervezel talán 3GB memória sem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
t-motion
csendes tag
Az M5 egy nagyon jó telefon lenne.
(M4A utód,tény "picit" magasabb áron. noha az is megkapja a 6os droidot)Én mikor először olvastam a telóról, akkor nagyon örültem, hogy egy jó adottságokkal rendelkező teló középkategóriába. sokáig ez volt a favorit. aztán megjelent. És elkezdtem fórumokat olvasni.
Jött az infó is hogy nem jelenik meg Európában. Úgyhogy csak import telóként tudom megvenni.
aztán jöttek az első reakciók, kamera bug, softveres bugok... magától kikapcsol
Gondoltam, szép álom volt..... De itt a rút valóság.
Mostani állapot az, hogy magyar Sony oldalon "hamarosan" felirattal, úgy néz ki nálunk is megjelenik. illetve elkezdik az európai forgalmazását. valamelyik szolgáltató biztos lecsap rá.
Nem kizárt hogy megurik az ára egy ideig.
Én azt mondom neked, hogy érdemes kivárni a 6.0-át rá. és utánna megnézni hogy miket mondanak rá. Mert így én nem mertem megvenni. Pedig karácsonyra ezzel akart feleségem megörvendeztetni. De lebeszéltem.
Szóval én sajnos azt mondom, hogy várj egy kicsit, ha ezt a telót akarod, mert februárra igérik a 6.0-át.Én most a Z5-et szemezek. és pár hónap múlva akarom a beszerzését. valamint ha az M5 megjavul hibáiból, akkor a feleségemnek veszek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
-
musicryder
tag
válasz cskamacska #160 üzenetére
Kövezzetek meg, de ennyiért ez egy kész vicc... Értem én, hogy " új pályára lépett " és hogy alsó kategóriában nem forgalmazz a cég, de ne a középkategóriába szánt készülékein akarja visszanyerni a kiesést...
Ilyen 90-100e körül azt mondanám, hogy oké és méltó utód az M2-nek/M4-nek, de ennyiért kb senki sem fogja vinni, főleg ha az illető okosan körbenézz a piacon...Xperia™ X10 mini Pro, Xperia™ M2, LG G Flex 2, Xperia™ Z, Xperia™ Z5, Huawei P9, Xperia™ XZ Premium, Xperia™ 1, Iphone 12 Pro
-
pozso78
csendes tag
válasz cskamacska #160 üzenetére
Én is valószínűleg majd a marshmallow után fogom megvenni, ha csak nem jön ki valami ilyen vagy jobb készülék hasonló áron.
Addig olvasom a fórumokat.
Egyébként a mostani telóm is egy szürkeimportos xperia V ami már 2,5 éve szolgál megbízhatóan, pedig ezt is húzták anno rendesen.[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz cskamacska #159 üzenetére
ui: Ugye a topikban Rusi feje majd le lett harapva a szoftveres bugok miatt, mert hogy azokat simán lehet javítani. Nos legyünk extrém jófejek, és tételezzük fel, hogy február-március elejére ki is jön a Marshmallow és mindent rendbe rak(még a melegedést is megoldja okosabb energiagazdálkodással). Akkor a korai felhasználók csak 4-5 hónapot szenvedtek a bugjaival, 130 ezerbe simán belefér.
-
cskamacska
addikt
Majd egy hónappal később a telefon szürke ára ugyan lecsúszott 100000 forintra, de külföldi morcogós topikokból az derül ki, hogy nem javult semmi.
A telefon így melegszik, valszeg a hő miatti throttling húzza le a teszt pontszámokat is, az akku kijelzés és talán a maga a töltöttség is megbízhatatlan, a szoftvernek meg random bugjai vannak még mindig.
Talán tényleg az van, hogy nem minden készüléket érintenek a hibák(jönnek a csodálkozó posztok hogy neki semmi baja), de akkor meg nem a tervezés, hanem a minőségbiztosítás lett elkefélve erősen.
Ez azért is kellemetlen nekünk itthon, mert csak szürkén árulják, ha pedig kifingik valami hiba miatt, akkor aztán lehet fogócskázni az arab boltosokkal, hogy kinek nagyobb a handzsárja.Nagy kár, mert érdekelt volna Lenovo Vibe Shot mellett, de végtelenségig nem várhattam.
-
t-motion
csendes tag
-
pozso78
csendes tag
Sziasztok
Hallott már valaki az M5 auto shutdown bugjáról.
Több (külföldi)fórumon is találkoztam vele, de sehol nem írták, hogy javították volna.
Akinek esetleg van ilyen készüléke írhatna pár szót róla -
t-motion
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy akinek van már ilyen készüléke, hogy tudna e róla pár szót írni. hogy vállt be és hogy esetleg valami pozitivat, negativat észre vette-e rajta.
előre is köszönöm. -
TTommi
aktív tag
Igen, ezek azok a kis gyanús furcsaságok, ami miatt érdemes lenne egy másik készüléket is tesztelni, de mindegy.
Van egy E4g is a birtokomban, ami szintén MTK proci, jóllehet gyengébb és nem FHD panelt hajt, ott piszkosul jól eltaláltak mindent. Legalábbis nálam ez a helyzet három hónap távlatában. EgyenlőreSXZ2 és SXZ5c
-
Rusi
senior tag
Ugyan, nincs harag.
Azt nem tudom, hogy melegedés miatt vált volna-e fel az üveglap az általam látott két készüléken, de az szinte biztos, hogy nem vagy csak minimálisan videóztak a készülékkel és azt sem 4K-ban. Amúgy épp a szervizbe készül az egyik telefon (a pontosság kedvéért az elvált előlap miatt, nem ázott be, amúgy hibátlanul működik), majd beszámolok az eredményről.
A szoftver optimalizálás viszont érdekes dolog. Ahogy a cikkben is írtam, az M5 szoftvere alapvetően jól és gyorsan működött. Az említett hibáktól most tekintsünk el, ami viszont elég furcsa, az a benchmark eredmények. Egy nagyon korrekt hardvert dobtak bele, viszont elég furcsa látni, hogy az Allview a 2K kijelzővel bőven alázta az M5-öt, miközben ennek az 1080p kijelzővel legalább ugyanazt, de inkább kicsivel többet kellett volna nyújtania. Igaz, hogy az Allview-on egy szolidan tuningolt 5.1 futott, ezen meg 5.0 a Sony felületével, de ez sem okozhat olyan durva különbségeket, mint amit kimértem rajta (igen, legalább 8-10 alkalommal futtattam mindegyik programot, kiürített RAM-mal, újraindítással). Mivel a szoftver maga szépen üzemel, így az a sejtésem, hogy a driverek terén ronthattak el valamit. Bár a Sony-nak még viszonylag új az MTK chip, de azért nem az M5 az első, amit ezzel szerelnek, furcsa, hogy nem tudják kihozni a maximumot a vasból, pedig épp az Allview bizonyította, hogy a prociban van bőven kraft, csak a Snap810 és az Exynos van előtte. Itt viszont még egy Snap801 teljesítményét is alig érte el (leginkább AnTuTu-ban, a többiben itt is alulmaradt), ami egyáltalán nem reális. Ráadásul ezek mellé elég szépen fel tudott melegedni (aztán majd elválik az üveglap ezen is?), míg az Allview-nél ezzel sem volt gond (oké, ott a jóval nagyobb és részben fém ház is segít a dolgon). Úgyhogy azért az optimalizálás azért nem tökéletes, a jócskán gyengébb teljesítmény és mellé az erős melegedés elég furcsán hat. Na meg ha már 130 ezerbe kerül, akkor ezek már főleg kellemetlenül hatnak a vetélytársak mellett (és igen, bármely más márkára igaz ugyanez, ilyen hardverrel jogosan elvárható az erős felső-közép szintű teljesítmény).
Mobilaréna (2010-2017)
-
TTommi
aktív tag
Ha a hátlap, vagy az előlap elvált, akkor nem teljesíti az IP68-ast, tehát ott be tud ázni. Ez tény, nem kell bizonyítani. A Sony nem azt mondja, hogy egyáltalán nem javítja a készüléket, ha az beázott, hanem azt, hogy ha a beázás ténye nem bizonyíthatóan a Sony hibájából történik, akkor nem garanciális a javítás. A homáros sztorinál valószínű ez okozta a problémát és sok más szürke importos masinánál is, amiket innen-onnan beszereztek. Az is lehet, hogy azok gyári hibás "selejtek" amiket valaki feketén megszerzett stb. Nekem érdekes módon csak jó tapasztalataim vannak az itthoni szervizzel. Nekem is volt előlap elválás egy hosszabb 4K videó után. Úgy vittem be, hogy ragasszák vissza. Na tudjátok mi történt? Kicserélték még a keretet is, mert lehet olyan deformitás, ami miatt a készülék nem felelne meg az IP58-nak (nekem még Z2 van). Gyakorlatilag nem visszaragasztották, hanem az alaplapon kívül kicserélték az egész készüléket és amikor megkérdeztem, hogy miért, akkor az volt a válasz, hogy ez az előírás a Sony-tól. Most akkor nekem szebb volt a szemem, azért csinálták meg így? Nem hinném, mert nem én vagyok az egyetlen. De volt olyan is, akinek a megadott javítási időintervallumon belül nem sikerült megjavítani a készüléket alkatrész hiány miatt és ezért kapott egy vadi új masinát. Nem ugyanolyat, hanem eggyel újabbat. Megjegyzem, ha valaki a Z szériás Sony-k előnyét csak az IP68 ban látja, az rég rossz. Csak ezért szerintem senki ne vegyen Sony-t!
SXZ2 és SXZ5c
-
embe
nagyúr
Igazad legyen! Ez jó lesz minden usernak akkor.
A vízállóságról. A 22-es csapdája.
-
TTommi
aktív tag
Szia! A melegedés miatt az előlap és a hátlap is elválhat, tök mindegy melyiket emeled ki. Mindkettő garanciális és az ebből adódó beázás is, jóllehet nagyon sokan vannak, akiknek nem jelentkezik ilyen probléma és 10-20 perces folyamatos 4K felvételeket készítenek minden hiba nélkül.
A home topicban nem tudunk olyan esetről, hogy valakinek nem javították volna a készülékét, ha emiatt ázott volna be (a szürke importos cuccokat ne vegyük ide, az kivétel). Sőt.. pont az ellenkezőjéről tudok, tudunk beszámolni. Az tény, hogy főként a 4K videóknál hajlamosak a Z szériások a felmelegedésre, pláne, ha tűző napon készül az a videó. Én pusztán két téveszmét szeretnék eloszlatni. Az egyik, hogy a Sony-k szoftveresen rosszul optimalizáltak, a másik, hogy beáznak és olyankor nem javítják garanciálisan, mert ebben a formában egyik állítás sem igaz.
Egyébként a teszt, amit írtál, elég jó lett, de tartom az álláspontom a 138 szerint. Remélem ezért nincs harag, végül is ezért van a fórumSXZ2 és SXZ5c
-
Rusi
senior tag
Nos, azt az apróságot megjegyezném, hogy NEM hátlapot, hanem ELŐlapot említettem, tehát a kijelzőt fedő üveglap vált el a háztól. Konkrétan ujjal nyomkodva kotyog, hangja van. Nem azt írtam, hogy az üveglap elválás nem garanciális, hanem hogy ilyen módon könnyen (de legalábbis könnyebben) be tud ázni a készülék. Aztán utána bizonyíthatod, hogy zárva volt minden ajtó és nem tetted 2 órára a Balaton mélyére. Tehát maga a beázás jó eséllyel nem lesz garanciális, ráadásul hogy ha emiatt beázik (mert nem veszed észre, hogy elvált a kijelző), akkor hogy bizonyítod, hogy az előlap már a beázás előtt is fel volt jőve és ennek következménye a beázás? Egyébként az a bizonyos két telefon, amit láttam, NEM volt beázva (mert észrevette a tulaj, hogy szétjött és egyébként se úsztatja), megy is a márkaszervizbe javításra és nyilván ezt a hibát javítják garanciában. A kérdés a beázásra vonatkozott, ismerve a Cordonról írt tapasztalatokat (és közvetve én is kapcsolatban vagyok velük a munkám miatt) nem sok jóra számítanék egy ilyen esetben (persze ha mégis megcsinálják gariban, az korrekt).
[ Szerkesztve ]
Mobilaréna (2010-2017)
-
Roberto76
tag
#138) TTommi válasza (#140) TTommi válasza +1+1
Amúgy M5nél már csak az az egy gond, hogy hivatalosan nincs (állítólag nem is lesz) Magyarországon forgalomban, ebből adódik, hogy az esetleges ragasztás elválásának orvoslása nem garanciális.
Nekem V-m van, (vízálló) egyszer nem ázott be. (pedig a hátlap levehető). Nagyon gondolkodom hogy M5 lesz az új telóm, de megvárom az egy SIM-es verziót, és hogy lejjebb menjen az ára. 100e Ft környékén áldoznék rá.
-
TTommi
aktív tag
Kedves Házigazda! Sajnos a helyzet nem úgy fest, ahogy leírod. A melegedés miatti hátlap elválás garanciális, és az ebből adódó esetleges beázás is, mivel bizonyítható, hogy a hátlap elválás miatt ázott be. Kérlek, hogy amennyiben lehetséges, releváns információkat osszunk meg a készülékekkel kapcsolatban és ne támogassunk egyedi feltételezéseket, szubjektív véleményeket!
SXZ2 és SXZ5c
-
TTommi
aktív tag
Mint régi Sony felhasználó úgy gondolom elég objektíven látom a készülékeik sajátosságait, beleértve a negatívumokat és a pozitívumokat is. Ezzel a teszttel és az eredményével kapcsolatban az a véleményem, hogy a helyes hozzáállás az lett volna, ha a memória kártyás malőr után a teszter kér egy másik készüléket, és nem az, hogy általánosít. Megjegyzem, ugyanez volt az M4 aqua memória problémájánál is, ahol igazából nincs ilyen probléma, és 4k-s videóknál a Z3 esetében (Kb 10% nál elő is fordul, hogy a kamera leáll. Tessék elolvasni az érintett topic hozzászólásokat, ahol szervizesek is hozzászólnak a témához), de láttam már más telefonok esetében is érdekességeket, ahol pl. az 5.0.2 es 9Gb tárhelyet foglalt el ezért óriási szr volt a teszt eredmény, pedig szó nem volt ilyesmiről.
Megjegyzés: Ez a telefon az anyag használatot kivéve a felső kategóriával versenyez és ebben nem áll rosszul. Néhányan úgy látjuk, a telefon paraméterei nagyon közel állnak a Z2-höz, ami most olcsóbb ugyan, de a kamerás képességei rosszabbak, mint az M5. Az ára kicsit túlzó, de ez a készülék biztosan be fog kerülni szolgáltatói kínálatba, ami ezt a problémát helyre teszi.
Az SP-L-U stb szériák sajnálatos SW bug-jai már múlt idő. A Sony majdnem két éve nagyon komoly supportot tesz le az asztalra. Ahol meg nem, mint pl. az újabb E szériánál, ott meg helyből kiküszöbölt minden (eddig legalábbis úgy tűnik) hibát.
Sajnálom, hogy a teszter belefutott egy olyan hibába, ami ha általános lenne, akkor tényleg nagy hiba, de még inkább sajnálatos, hogy nem jártak utána ennek a jelenségnek, helyette általánosan lehúztak egy igencsak jó készüléket (olvassátok el és tegyétek mérlegre a pozitívumokat és a negatívumokat, akkor látjátok, hogy kb mi az arány) Remélem a jövőben sokkal körültekintőbbek lesznek ilyen téren, legyen szó akármilyen típusról!
Ötlet: A zenelejátszóról és a mögöttes HW-ről nemigen esik szó, pedig lehetne kissé széjjel szedni a Sony-t ilyen térenSXZ2 és SXZ5c
-
Tidzsimon
őstag
-
embe
nagyúr
válasz dragonfx #134 üzenetére
Pl. én az S5-el fotózgattam nyaraláskor a vízben. Jó dolog, nem kell rá annyira vigyázni. No persze nem előírás hogy olyat kell gyártani. De ha valamit úgy reklámoznak, illetve az az egyik fő tulajdonsága amire a reklámot is építik, akkor viszont kutya kötelessége hogy azt tudja is.
-
dragonfx
veterán
válasz Tidzsimon #122 üzenetére
ez nem maholnap lesz
de minek is vízálló telefon?
vigyázni kell rá el kell fogadni ez is elektronikai eszköz és az elektromosság meg a víz nem barátok.
vízálló hajszárító sincs meg vízálló tv....stb és mégis mindneki elvan így elfogadja."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
tomp
félisten
Hát az SP-nél mégis mi változott volna? Már nincs támogatása. Magánál a Sony Mobile-nál pedig azóta hatalmas változások voltak. Épp az SP szerencsétlenkedéskor alakult át support téren. Ezért is voltak szoftveres csúszások, törlések.
Azóta már nagyon jó a szoftver támogatás. M2 megkapta az 5.1-et. M4 pedig eddig 2havonta kapott frissítéseket. Az idei 5.0-val megjelent Sony telók 5.1 helyett már rögtön a 6.0-t fogják megkapni.
Azaz Z3+, C5 Ultra, M4 és M5. -
embe
nagyúr
-
Abydos86
újonc
Az tény hogy SP-re kijöhetett volna egy jó kis 4.4 nem értem miért kellett dobni mikor sokan ráberhelték és tök jól ment rajta, de 4.3 ban a javítottban végülis csak annyi hiba van hogy kiakasszák az automatikus alkalmazásfrissítések, én azt kikapcsoltam és ráérő időmben néha manuálisan frissítem azóta semmi gondom nincs vele, nekem ez a második sony telefonom és ezután sem szándékozom mást márkából venni telefont, kontrétan ezt az M5-öt néztem ki utódjául az 1 simeset, de nem mostanság szándékozom cserélni hanem kb félév-év múlva addig van idejük kijavítani a hibákat és mivel gyakorlatilag mind szoftveres, ki is fogják hamarosan szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem fogom leírni, mert egy S6 topikban a kutyát nem érdekli, hogy mi bajom volt akár Galaxy Gio-val, vagy S Advance-szel. Más Sony topikokban sem érdekel senkit, hogy mennyit szívtál az SP-vel, főleg úgy, ogy mindenki tisztában van vele, hogy hogy állt hozzá a frissítéseihez a Sony. Már csak azért is, mert akármikor előjön a Sony szoftver támogatás téma, mindenki az SP-vel példálózik, Z-sorozatra nem nagyon van panasz, alsóbb kategóriákban meg mindenhol rossz a támogatás.
A vízállóságot aláírom, még nem találkoztam olyan telefonnal, amire ne panaszkodnának jópáran ilyen szempontból, legyen az Sony, vagy bármi más.
-
embe
nagyúr
válasz #16514048 #124 üzenetére
2 éves, és ahogy elnézem semmi nem változott azóta. Erről ennyit. Illetve a a Sony "vízállósága" ??? kapkod a Sony össze-vissza. Ha így fojtatja megy a süllyesztőbe.
De írd le a rossz tapasztalatodat, mert ebből is lehet tanulni! Valaki lehet ebből szed össze használható infót.Ja, jut eszembe. Itt nemcsak a szoftverrel volt gond, hanem a Sony hozzáállásával. 1 évig lebegtették a 4.4-es frissítés lehetőségét, majd dobták, ment a süllyesztőbe. A középkategória felső részébe pozicionált telóról beszélünk, amiből iszonyú sokat adtak el, valahol olvastam, hogy abban az évben a legtöbbet. Még ma is megállná a helyét az a hardver.
Ja és 2 telefonom is volt, egyszerre vettem 2 újat akkor. Mindkettő sz@r volt.De lefogom írni a negatív tapasztalatom. Remélem ezzel nem rontom el nagyon a napodat!
-
Abydos86
újonc
Üdv, nekem jelenleg is SP-m van és nagyon szeretem, az első 4.3-as frissítés anno nagyon rossz volt az tény, de mióta javították azóta teljesen jó, a 26600-as antutu pontszám meg szerintem nemrossz egy 2 magos okostelefontól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Örülnék neki, ha nem tennél így. Egy régi telefonnal való rossz tapasztalatokra alapozol, én szoktam nézegetni a Z1C, Z3C és M4 Aqua topikokat, ha egyes előző verzióknál voltak is szoftveres problémák, mostanában senki nem panaszkodik ilyesmire. Az újaknál sem sikerül mindegyik ennyire rosszul, mint az M5-nél.
Nekem meg a Samsung-gal vannak rosz tapasztalataim, többet nem szeretnék olyat venni, de mégsem szemetelem tele a Samu topikokat. Egyrészt mert senkit nem kíváncsi arra, hogy mennyi bajom volt egy 3 éves, híresen rosszul sikerült modellel, másrészt nem akarok elriasztani senkit egy jó telefontól a márkával való személyes rossz tapasztalatom miatt.
-
embe
nagyúr
Az SP óta a Sony nálam nem játszik. Képtelenek egy normális, kevés és kis hibával rendelkező romot rá csinálni.
És igen. Ezt le fogom írni minden egyes Sony telefon teszthez. A véleményemet csak megerősíti sz a teszt is. -
dragonfx
veterán
válasz jonnyjoker01 #96 üzenetére
hehe ennyi.
bevállalód most brother?egy telefon sosem lesz vízálló. ennyi.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
pozso78
csendes tag
A melegedéssel kapcsolatban itt van egy két teszt
https://www.youtube.com/watch?v=H3lDLoek9oQ
https://www.youtube.com/watch?v=FM8m7ob64AU -
tomp
félisten
4. ponthoz a válasz:
Az 5.0-val megjelenő modellek nem kapnak 5.1-et. Ugrunk 6.0-ra!
Xperia™ M5 software updates -
leslien
nagyúr
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Rusi
senior tag
Az IP védettséghez egy kis adalék, hogy ismerősi és munkatársi köreimben több Sony Z3 (Compact) is található, többeknek pedig már elvált a kijelző üveglapja a háztól. Márpedig ott remekül be tud ázni az egyébként vízálló telefon, aztán ha beviszi az ember a szervizbe, akkor ugye ott lesz a folyadék belül és már dobják is vissza a készüléket. Ja, és NEM, nem voltak leejtve, és különböző helyeken engedett el a ragasztás.
Mobilaréna (2010-2017)
-
Luperator
tag
Azért sajnálom, hogy hivatalosan egyik sem kerül itthon forgalomba. Látom, parázs vitát indított el az IP dolog, családban több Z2 is üzemel és köszönik, tökéletesen működtek víz alatti felvétel esetén és azóta is.
Ha az a hivatalos álláspont amit itt írtatok, én úgy gondolom a vásárló félrevezetéseként is lehetne értelmezni, hisz mi értelme, ha működni a valóságban nem működik biztosan. Szerencsére nálunk működött.
-
Rusi
senior tag
Nem volt ilyen, a kamera hibátlanul üzemelt, fotónál és videónál egyaránt. Még azt hozzátenném, hogy a linkelt videóban az illető jelzi, hogy frissítette a szoftvert is. Nos, a nálam járt példányon már alapból az a szoftververzió volt, de egyébként is szokásom, hogy a tesztkütyüknél az elsők között ellenőrzöm a frissítéseket. Ha van, akkor felteszem rá, csak utána állok neki használni.
Mobilaréna (2010-2017)
-
leslien
nagyúr
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Rusi
senior tag
A "sufnigsm" ár jelen esetben mérvadó, ugyanis a C5-höz hasonlóan ez sem kapható hivatalosan itthon, tehát nincs "rendes" ára sem. Egyébként ilyen esetben a konkurencia esetében is a "sufnigsm" árat veszem figyelembe, gyakorlatilag rászűrtem, hogy az XXL-nél milyen telefonokat lehet venni 120-140 ezer között. Az SD kártya dologban abban igazad van, hogy másik kártyával is kipróbálhattam volna. Van is másik kártyám, bár nem szívesen tettem volna bele, még ha előzetesen készítek is róla egy backup mentést. Azt viszont továbbra is értsétek meg, hogy nincs lehetőségünk másikat kérni a telefonból, egy GSM bolt nem engedheti meg magának, hogy "puszira" berendeljen XY típusból 4-5 darabot, csak azért, hogy vizsgálgassuk, főleg nem a 130 ezres kategóriában. Ráadásul a kártyatörlés nem azonnal történt, több napig rendben működött. Ha mondjuk egy másik is hibás, az lehet, hogy 1 nap, de lehet csak 1 hét után hozza elő ezt a hibát. Így akkor több hétig próbálgathatnánk, a cikk meg majd kimenne januárban. Illetve még azt is leírnám újra, hogy a kártyát csak a telefon jelezte hibásnak (és nem is érzékelte), a gépem kártyaolvasójába áttéve simán meg lehetett nyitni, nem kellett formázni (azóta se nyúltam hozzá, csak az adatokat nyertem vissza róla), maradt a FAT32 is, de egyszerűen a fájlok és mappák eltűntek és a teljes kapacitása szabad. Nem formázta le, nem csinált új fájlrendszert rajta, nem lett olvashatatlan, egyszerűen az adatok huss, törlődtek. Egyébként Samsung vs. SanDisk dologhoz annyit, hogy használtam másik Samsung kártyát is, az is megjárt nem egy tesztkészüléket, semmi baja nem volt, de gondolom volt már olyan, akinek a SanDisk ment gallyra (és ők is tömeggyártók, csak más területen). Mindkét cég régóta csinál memóriakártyákat, ugyanolyan eséllyel mehetnek tönkre.
Félretéve a kártyás ügyet, a többi problémára (vagy egy részére) hozhat megoldást egy későbbi szoftverfrissítés, DE. Itt nem arról van szó, hogy valami bétás, előzetes telefont kaptunk, aki bemegy és megveszi, ugyanezekkel a hibákkal fog találkozni. Ha nem írjuk ezt le, aztán valaki reklamál a fórumban, hogy neki XY baja van vele, akkor megint mi leszünk a hibásak. Ráadásul ezek a dolgok azért is ennyire feltűnőek, mert egy Sony-ról van szó, ami ráadásul 130 ezer forintba kerül. Ugyanezek a hibák egy Samsungban vagy iPhone-ban vagy más, neves gyártónál ugyanennyire kellemetlenek. Lennének, de bizony például a kamu akkukijelzéssel nem is emlékszem, mikor találkoztam utoljára, de az biztos, hogy ismertebb gyártóknál kb. soha. Az is oké, hogy szinte egyetlen okostelefont se adnak ki tökéletes szoftverrel, meg egyébként se baj, ha vannak frissítések. Csak épp az, hogy hetente egyszer mondjuk lefagy, az kevésbé baj, mint ha kamu az akkukijelzés.
Azt is újfent leírnám, hogy az M5-ben sok pozitív és kellemes tulajdonság van, de szoftveres oldalról bizony kicsit több figyelem kellett volna a fejlesztőktől és akkor tényleg majdnem egy Z-széria alternatíva lehetne belőle.
Mobilaréna (2010-2017)
-
tomp
félisten
Kíváncsi lennék miként van megoldva az SoC hűtése az M5-ben.
M4-nél az NFC logónál hozzá van ragasztva a hátlap a proci tokozáshoz így a hátlap a "hűtőlap". -
Lirion
addikt
válasz Tigerclaw #107 üzenetére
Aki a mai világban maradéktalanul megbízik a reklámokban, az meg is érdemli. A ws teleshopban is fantasztikus dolgokat művelnek a termékekkel, aztán a valóságban a felét se teljesítik tv-ben látottaknak.
Egyébként nem hazudnak a reklámok, fel tudsz venni pár 10 mp-et gond nélkül, de aztán lehet, hogy meghal a telefon a medencében. Mert a folytatás ugye már nincs benne a reklámokban...Amúgy kíváncsi lennék, vajon a Samsung Galaxy Sx active szériákra vállal-e a cég garanciát beázásra.
-
Tigerclaw
nagyúr
Valamiért ezek hiányoznak a promo anyagokból, prospektusokból. Veszel egy telefont, aminek a dobozára rá van írva, sőt kiemelten úgy van reklámozva, hogy "waterproof", meg IP68, aztán a használati utasításból kiderül, hogy az egész egy nagy büdös hazugság, mert egyáltalán nem vízálló és nem is vállalnak erre garanciát. Akinek a vízállóság csak egy sokadik jelentéktelen feature, az nyugodtan vegye ezeket a telefonokat, de akinek tényleg vízálló telefon kell, az inkább kerülje el nagy ívben.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tidzsimon
őstag
Na lement a flame most már jöhetnek a vásárlói tapasztalatok.
A legjobb sütemény a sült oldalas.
-
Lirion
addikt
válasz #09908736 #104 üzenetére
Sajnálom a beázásodat, de 2 telefon nem reprezentatív és nem bizonyítja azt, hogy gyárilag rossz a védelem, illetve voltak olyanok, akiknek garanciában cserélték a beázott telefont is.
Nem állítom, hogy tökéletes a sonyk védelme a víz ellen, de ha le van írva, hogy csak tiszta, csapvíz ellen kapott IP minősítést, akkor nem biztos, hogy a gyártó a hibás, ha klóros és vegyszeres medencében beázik. A reklámozás megtévesztő volt, ezt elismerem, ebben hibázott, de mostanra ők is rájöttek, hogy jobban járnak, ha nem ezzel próbálják eladni a telefonokat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogy gyakorlatilag a 2 napos telefont ha megmeríted, nem garanciás. Pedig akkor még hol van a "karbantartás". Maradjunk annyiban, hogy a Sony igen görény módon kezeli ezt a vizes dolgot, mert reklámozza, hogy ez most aztán vízalatti, és fotózz, meg videózz, közben meg olyan gyönyörűen beázik, hogy öröm nézni. 1 hónapos Z1Compact, medencében, 10 kép után beázott. Z3 Compact, fél éves, medencében, első merítésre rövidzár. Pedig hidd el, hogy ajtók csukva, ellenőrizve, nem öreg és nem hajszárítózott telefonok.
Na mindegy, nem vitatkozni akarok, csak akkor ne írják rá, hogy 30 perc 1.5 méter mélyen, mert nem igaz. -
Lirion
addikt
válasz #09908736 #99 üzenetére
Az autógyártó csak azt írja elő, hogy a kötelező szerviz a garancia feltétele, a kresz szerinti kötelező fék ellenőrzés pedig csak annyit jelent, hogy benyomod a pedált és megnézed a lámpát.
Előírásai pedig a Sonynak is vannak.Pár idézet:
Mielőtt tesztelné az eszköz víz- és porállóságát, feltétlenül tájékozódjon az IP-besorolásáról, valamint ne felejtse el szorosan lezárni az összes fedelet.
Bizonyos eszközeinken fedél néküli micro USB-port található. Abban az esetben, ha egy ilyen eszköz vízzel érintkezett, fontos, hogy megvárja az USB-port teljes kiszáradását, mielőtt egy USB-kábelt csatlakoztatna hozzá. ...rázza meg az eszközt néhányszor úgy, hogy az USB-port lefelé nézzen, majd egy mikroszálas törlőkendővel törölje szárazra az eszközt.
Arra is ügyelj, hogy ne kerüljön haj-, szőrszál vagy egyéb apró tárgy a fedelek és a tömítések közé a lezáráskor. Ellenkező esetben a készülék súlyos kárt szenvedhet.
Ne szárítsd hajszárítóval a nedves részeket.
A szokásos kopás és elhasználódás, valamint a készülék károsodása csökkentheti a porral és nedvességgel szembeni ellenálló képességét.
Ne merítsd a készüléket sós vízbe, és ne hagyd, hogy a micro USB-port, a fejhallgatóaljzat vagy más nyitott rész sós vízzel érintkezzen.
A gumitömítések a klórozott víz hatására idővel korrodálódnak, így a klóros vízben történő hosszabb idejű használat nem ajánlott.
Mellesleg ez mind benne van a használati útmutatóban is, nem csak a linkelt weboldalon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest