Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iGO Primo
-
Mobilarena
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrThomi
addikt
amik a telo alapmukodéséhez kellenek azokat ugysem tudod kilöni, mert azokat nyilván nem mutatja. A gtalk meg a timescape kilöheted, söt ha egyátlán nem használod és feleséegesnek érzed ki is törölheted. ha nem törlöd, hanem csak kilövöd ezek a következö ujrainditáskor azthiszem ujra betöltödnek.
-
mrThomi
addikt
ha ki akarod löni a power amp-t a futo alkalmazásoknál kell mindig leállitani. de én nem szoktam, sztem felesleges. ugyis mindig használod, leállitgatni mindig meg unalmas és sok vizet nem zavar. max arra figyelj hogy az alap lejátszo ne menjen, tehát csak 1 fussson a hátérben.
-
aggleány
addikt
dedike:
Még nem tudom, nálam csak egy napja van. Egy hetesen vettem, de eddig hibátlan
Kicsit fura, hogy a Minihez képest milyen nagy, de szerintem sokkal szebb a kijelzője. A hátlap ugyan picit nyöszörög, de mióta "kitömtem az akksi mögötti részt egy kis papírral, azóta már csak alig-alig nyekereg, ha véletlenül megszorítom. Nekem tetszik
Így feketében gyönyörű
Akksi-téma:
Éjfélkor megnéztem az akksit, 63%-on volt, reggel fél 9-kor pedig 61%-on. Nem volt kikapcsolva, nem volt repülőgépes üzemmódban. Minden internetes kapcsolat le volt tiltva, tehát semmit nem tudott szinkronizálni. Egy hetes a teló, a második gazdi vagyok, tehát nem tudom, hogy hogyan formázták az akksit, de eddig úgy néz ki, hogy akárki akármit csinált vele, ügyes volt
dokee78:
Ugye letöltötted az alapot is, nem csak a magyar részét? A csak magyar magában nem csinál semmit, meg sem jelenik.
-
petri
tag
Sziasztok! Megpróbáltam kikapcsolt állapotban tölteni a telefont, de úgy tűnik lehetetlen vállalkozás. Ugyanis ha csatlakoztatom a töltőt azonnal bekapcsolja a telefont.
A 0.15-ös rom van fennt, lehet hogy az miatt? Köszi!
Még annyit, hogy hol látom mennyi szabad belső memória van? -
Ti4x
aktív tag
Nekem most 67 mega szabad belső memóriám van, pedig mindent a belső memre telepített elvileg, nem az SD kártyára. Igaz ebben nem vagyok biztos. Egyébként nekem is fut a háttérben egy csomó felesleges dolog. Hogy lehet azokat kilőni és beállítani, hogy telefoninduláskor csak az induljon, ami feltétlen szükséges? Ilyenek mennek, hogy :
- SEMCChekin
- Telepítővarázsló / Sim serveice
- Óra
- Sony Ericsson Sync / Customization service
- Google / Gtalkservice *****
- Alapértelmezett bevitel
- Timescape provider / Timescape service, Uwlop service *****
- Alarm service
- Felhasználói támogatás / Support widget provider
- Android rendszer / Diagnostic tool / Device manager, Crashsms.
- Mort player. *****A három megcsillagozott sor úgy gondolom, hogy kapásból felesleges, de nem tudom, mihez mi kell, hogy fusson normálisan. Mik azok, amik alapvetően szükségesek a telefon működéséhez és mik azok, amik nem? Én is szeretném kilőni a felesleges programokat. A Mort player is futó, most telefon újraindítás után, pedig már nem is tudom, mikor próbálam utoljára...
A másik érdekesség számomra, hogy elindítok egy zenelejátszót, akár a powerampot és nem lehet lestoppolni adott számot, amit épp játszik, hanem csak pause van. Megy a szám és a "II" gombbal tudom csak megállítani. Persze a szám nem áll meg, hanem elkezd villogni, hogy pauseben van 2 perc 11 másodpercnél. Így persze, hogy háttérben futva maradhat egy zenelejátszó, ha visszalépek.
Hogy kell kikapcsolni egy zenelejátszót teljesen vagy stoppolni a zenét, amit épp játszik? -
JoolsNOS
veterán
válasz
mrThomi #5289 üzenetére
Nem kapcsolom ki soha, csak minden töltés után újraindítom. A lényeg, hogy mindig szabad 80-90 mega rendszermemó, tehát semmi felesleges nem fut a háttérben. ha 80 alá megy, már megy is neki a task killer. Viszont a fényerőm a felesen van, ami viszont nem sokat számít, figyelembe véve, hogy keveset aktív a képernyő.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
petipetya #5285 üzenetére
Ott valami be volt kapcsolva. Ha én nem nyúlok hozzá, és wifi is ki van kapcsolva, plusz task killerrel kilövöm a felesleges dolgokat, akkor nálam 24! óra kb 10 %.
Most mióta "leszakadtam" a telórol kb bírja 4-6 napig. Napi 8-10 1-2perces hívás, minimális wifihasználat, meg minimális pötyögés mellett. -
Ti4x
aktív tag
válasz
petipetya #5285 üzenetére
Én hétfőn délelőtt vettem a telót, aminek az aksiján alapban volt már valamennyi. Aznap azért lett használva, Wifi, videó nézés, leszedtem vagy 50 programot a marketről, stb. Este tettem fel töltőre úgy, hogy még az aksi fele se merült le. Kedd reggel vettem le róla kakaóra töltve és igaz kedden, szerdán szinte nem is használtam, csak pár apróságra, de ma, azaz csütörtök délután merült le teljesen olyan 16 óra fele. Majdnem két és fél napot ment igaz alig használva. Ez induló aksi, tehát még nincs beállva (még le kell itatnom
).
Remélem valamit segítettem. Meg persze engem is érdekel, hogy ez így normális-e. -
petipetya
nagyúr
Olvasom az aksival kapcsolatos írásokat. Direkt megnéztem, hogy 06:00-08:00 között nem nyúltam hozzá a telefonhoz, csak néha, de akkor is csak a képernyő volt bekapcsolva rajta. 12óra alatt 100%-ról 86%-ra esett vissza az aksi, ami abszolút elfogadható.
-
dokee78
félisten
Hiába teszek fel keyboardokat nem tudom beállítani alapértelmezetté.
Help. -
aggleány
addikt
Meg tudná mondani valaki, hogy hol lehet normális (számgombos) billentyűzetet szerezni erre a telcsire? X10 Minin van, SGS-en van, itt viszont nem találtam.
Előre is köszönöm
-
Viktojka
tag
Köszi a választ. Nem a SIM-en akarom tárolni, hanem a SIM segítségével átvarázsolni a másik telefonomba.
Van néhány üzenet, aminek jobb helye lenne, abban a telóban, ami mindig nálam van, ugyanis X8 nekem "másodtelefon" (de ezt most nem rossz értelemben mondtam, mert meg vagyok elégedve a képességeivel)
-
aggleány
addikt
válasz
kisspista #5265 üzenetére
Sajnos a 2.1-en egyelőre csak a "Gyári... " van. Az 1.6-nál még működött egy más módszer is, kicsit macerás volt ugyan, de meg lehetett oldani. Sajnos a 2.1-nél ezt már levédték. Pár napja kísérleteztem több órán át, aztán csak a gyári visszaállítás lett belőle
Ha előtte elmented a letöltött progikat is, nem olyan vészes a memóriakártyáról visszaállítani.
Tegnap este beléptem az X8 tulajok táborába
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
A firefox elérhető x8ra? Vagy csak nagyobb kijelzőn megy?
köszi -
-
Viktojka
tag
Sziasztok!
A telefonon tárolt SMS üzeneteket valahogyan át lehet pakolni a sim kártyára? Sehol nem találtam ilyen opciót. Vagy csak a gyári üzenetkezelő nem képes erre? Töltsek le másikat a marketből?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
-
zuzu000
őstag
Egy kérdés: Kinek van itt a telefonján racht féle 2.3.3.,a legújabb márc.30-ás rom?
Kérdés 2:Akinek ez van,észrevette,hogy a telefon iszonyatosan merül ? Tegnap este feltöltődött 100%,lefeküdtem aludni,a fényerőt min.re vettem le,és mikor reggel felkeltem 0%-on volt!Ki is írta,hogy tölteni kéne,majd rezzent egyet,és kikapcsolt.
(Alvás 10:00,kelés:7:30) -
petipetya
nagyúr
Így van, a mai telefonokat a vásárlás után egyből fel lehet dobni töltőre használat közben is, aztán 2-3 feltöltés után beáll az aksi. Azért néha amikor nem kell bekapcsolva hagyni éjjelre (pl. másnapra nem kell az ébresztő), akkor célszerű kikapcsolt állapotban tölteni.
-
kisspista
senior tag
Meg tudja mondani valamelyikőtök, hogy az elsődleges Gmail emailcímet, hogy tudom törölni, vagy egy másodlagos címet, hogy tudok elsődlegessé tenni?
Andriod 1.6-on, XPERIA X8-as készüléken! (Hard reset / gyári beáll. visszaáll. KIZÁRVA!) -
Örni76
tag
válasz
raven87 #5260 üzenetére
Ezekkel az új akksikkal már nem kell ilyeneket csinálni, csak simán használod.
Aki akar univerzális fekvő tokot venni, annak egy infó:
Még az előző W705-ösömhöz vettem a Tescóban egy univerzális fekvő műbőr Concorde tokot 890 Ft-ért és ma néztem, hogy az X8-as is belemegy! Arra már nem emlékszem, hogy M-es vagy L-es tok volt-e, de ennyiért jó vétel volt
-
raven87
csendes tag
Ma vettem egy X8-ast a vodánál. Annyi kérdésem lenne csak, hogy ezeket a telókat nem kell teljesen lemeríteni, majd 10-en órákat tölteni, csak simán feltöltöm amíg kiírja, hogy 100% aztán ennyi? Az eladó csajszi 16 órát mondod, de itt úgyis jobban tudjátok.
-
resch13
tag
válasz
dokee78 #5250 üzenetére
Nem kell ide 1.6! Nincs fent a driver...
Azt hiszem erre van szükséged, ha ezután sem jó, írj!"Kellékek: (Androidot soha nem látott gép esetében)
1.) Android SDK Tools
Androidos programfejlesztői szoftvercsomag. Innen(http://developer.android.com/sdk/index.html) beszerezhető. FIGYELEM!, a telepítéskor a progi figyelmeztet, hogyha nincsenek telepítve egyéb szükséges programkomponensek, ilyen pl. az innen(http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html) beszerezhető Java JDK. Szükséges neki még a Java Runtime Environment is, de ez is letölthető az előbbi linken.
Feltelepíted, majd a Sart\Minden program\Android SDK Tools mappában elindítod az SDK Manager. Az előugró ablakban csak az "Android SDK Platform-tools" komponenst jelöld ki, majd katt az Install gombra. Most kerül fel a számítógépedre tulajdonképpen az ADB (Android Debug Bridge), ami az androidos készülékünk lelkében enged számítógépről is kutakodni. Lényege, hogy számítógépen parancssorból dolgozhatunk a telefonunkon. Parancsai természetesen ismerősek a Linux világából
Figyelem, az ADB alap telepítésnél a "C:\Program Files\Android\android-sdk-windows\platform-tools" mappában lesz megtalálható!"Ja, hogy egyáltalán nem látja a kártyát??? Akkor nem biztos, hogy ez segít... Jó a kártya?
-
mrThomi
addikt
válasz
dokee78 #5250 üzenetére
1 hsz amugy
Második fázis: Telefon visszafejtése 1.6-os android rendszerre
- a visszafejtéshez szükségünk van egy flashelő programra
- USB hibakeresés bekapcsolása szükséges
- a flasheléshez szükséges Bin4ry flasher programot ITT tudjátok letölteni
- miután kicsomagoltátok ki kell kapcsolni a telefon-t, és le kell húzni a gépről
- indítsátok el az x10flash.bat fájlt
- nyomjatok a FLASH gombra, majd válasszátok ki a listából az android16részt
- ezután klikk az OK-ra, majd a telefont a következő módon kell visszadugni a gépre: Itt már kikapcsolt állapotban flashelünk, csak a biztonság kedvéért mégegyszer!!! Nyomjuk folyamatosan a vissza gombot a telefonon (jobb szélső), majd csatlakoztassuk a telefont (=dugjuk rá a gépre).
- ekkor ha minden jól megy a telefont felismeri a flashelőnk, és visszafejti a telefont 1.6-ra. Ha végzett, akkor tájékoztat bennünket. Húzzuk le a telefont és kapcsoljuk be.
- nem kell megijedni ha kicsit lassabban indul mint szokott, ettől minden rendben.elörébb irta hogy az usb drivert frissitsük. nekem pl nem kelett manuálisan mert magátol frissitett.
-
mrThomi
addikt
válasz
dokee78 #5248 üzenetére
szervizbe semmiképp
rájönnek ezek a turpisságra hogy bütykölni akartad. én azthiszem probáltam gyári visszaálitástol kezdve mindent. probáld a factroy resetet ha találsz ilyet de azt ha jol tudom xrecoveryben érheted el. ha az megvan probáld meg ugy...de ha semmi nem segit akkor flesh ! Az meg 3 perc az egész, ha kell leirom majd a menetét
-
mrThomi
addikt
válasz
dokee78 #5243 üzenetére
énis ugy jártam valameik nap. még amikor elkeztem bütykölni a telot. nemtudom mit akarsz vele csinálni, de sztem dobj fel rá egy romot. joban jársz vele minthogy elkezded silabizálni az app2sd-t amikor átlag földi halandonak elég nehéz kis tudással megbirkozni vele.
amugy az SD-t flashtoolal 1.6 viszaálitás során fogod megkapni. nem is érdemes foglalkozni vele mert ha a telo nem érzékeli akkor nemtudsz vele sok minent csinálni. Flesseld vissza 1.6ra és kezdj mindent elöröl.
-
dokee78
félisten
Nem látja az SD kártyát,pedig telon formázom.
Belemegyek a SD kártya és telefon tárhely beállításokba és ott már inaktív az SD kártya leválasztása és formázása is.
HELP. -
dokee78
félisten
2.1-re nincs App to SD?
-
Ti4x
aktív tag
Ejjha... most nézem, nekem 2.1 update 1 van a telómon. Létezhet az, hogy ez az X8 már 2.1es androidal jött ki? Fekete színű, úgyhogy valamivel biztos újabb, mint a fehérek.
Vagy csak amikor rádugtam a gépemre, aztán azért, mert elindult a frissítés, vagy legalábbis egyből frissíteni akart, de kiléptem? Lehet, hogy az írta felül, csak a telefoninformációban a szöveget. Furcsa volt mondjuk, hogy akármit szedtem le rá, minden ment, hiába írták, hogy 2.1 kell annak a programnak. -
Cobalt14
tag
Múlt hét péntek óta használom a cuccot, céges telóként, első androidom, nagyon tetszik maga a teló, a következő saját is droid lesz, viszont az akksijával nem vagyok kibékülve, szinte egy napot se bír ki teljesen (24 órát), és már töltenem kell. Ez elég zavaró, ennyi lenne tényleg amit bír, vagy lehet hogy pont egy ilyen gyengébb akksit fogtam ki? Ami megy rajta: folyamatos gmail szinkronizáció, gyakori böngészés hsdpa-n, kevés játék, és napi kb 30 perc zene.
-
Lasy
veterán
Hogyan lehet animácíót cserélni a támában.
Kezdőknek is szívesen ajánlom. -
ruskop
senior tag
Én ezzel részben értek egyet. Nekem is Xperia X8-am van és kb. 3-4 napig röhögve elmegy. Nekem átlagban kb. 15%-ot esik a töltöttség jelzőm. Előtte egy Galaxy Spicám volt és annak az aksija is kb. 1 hetet bírt.
Én ahogy használom:
- Napi átlag kb. 20 perc telefon
- Napi kb. 2-3 sms
- Wifi otthon napi kb. 30 perc
- Bluethooth+gps kikapcsolva hiszen minek állandóan bekapcsolva
- 3G csak ha elmegyek otthonról és kell az internet akkor
- Mozgó háttér szép de tényleg nem ér semmit.
- Fényerőt levettem kb. 1/5-re
- És én kapcsolom ki a kijelzőt nem várom meg amíg automatikusan kikapcsol.
Az 1-2 nap az akkor igaz ha folyamatosan gyűri az ember de akkor annak az embernek meg nincs munkája mert ráér ilyennel szarakodni.
Nekem utoljára kb. 6 órámba tellett mire a töltést 28%-ról 14%-ra lecsökkentsem de akkor aztán minden be volt kapcsolva és toltam neki internet, gps, mozgóháttér, stb. -
Ti4x
aktív tag
Nem te nem adtál ebben igazat, ha jól emlékszem, hanem valaki más volt korábban. "Igen ezért hülyeség ez a flac mánia pláne ilyen kütyükön." Ezt mondták, ami nem így van.
Igen, meghallgattam az X8 gyári fülesét és a tücsökzenéhez tudnám a legjobban hasonlítani. Még a középkategóriát sem éri el, legalábbis amit ehhez adtak, az tuti nem.
Nem mondtam, hogy rossz zenelejátszás terén az Android, csak egyáltalán nem ismertem. Eddíg zenét telefonról, csak a régebbi Nokia N95ömről hallgattam, de akkor még a "990Ftos" Heru márkájú fülesemmel. Nem volt rossz, csak azóta vettem egy komoly házmozirendszert (külön sub + AV ereősítő + hangfalak, ami drága volt, mint állat), mellé az Xears füleseket és leírhatatlan a különbség. Azóta kábé ívben hajítom a kukába a szar hangcuccokat és a rossz minőségű és/vagy szénné tömörített zenéket.
Egyenlőre pedig nem akartam sokat költeni. A félretett pénzemmel is más tervem van, még gyűjtenem is kell arra, amit szeretnék, ezért szerettem volna a lehető legjobbat kihozni egyenlőre a telefon+zenehallgatásból. Jó vétel volt ez az X8 így azért. Le kellett vennem a hangzásból egy kicsit, mert a Nokia Xpressmusicok jobbak lettek volna, de ott nem volt android, ami nekem nagyon tetszett, rezisztív kijelzőik voltak és volt, amelyikből még a Wifi is hiányzott volna (5230). Meg persze egy kivételével drágábbak is lettek volna.
Később veszek majd ezek mellé a fülesek mellé egy jó zenelejátszót. Az viszont tökéletes lesz. Arra költeni fogok akár 50-60 ezret is, de a legminőségibb audio jelet és hangzást adja, jól nézzen ki és a kezelhetősége is megfelelő legyen számomra a lényeges formátumok támogatásával. Most nem akrtam ennyit költeni, ezért kellett ez az ideiglenes döntés pár kompromisszummal. Így is meg vagyok elégedve az X8al, pedig nekem számít a hangzás. -
" Ezért nem értetem, hogy miért nem adnak igazat páran. Ez a különbség X8on is simán hallható, így biztos, hogy nem menőzés.""
Igazad van! Elárulok egy nagy titkot is, az android nem is olyan rossz zenelejátszás terén, mint sokan gondolják. A PowerAMP-vel simán megveri a Sony Ericsson W995, amit sokan etalonnak is szoktak megnevezni, egyébként én is megtettem régebben.
Kezdő SE-nak szoktam tanácsolni, hogy a fülest ahogy kiveszik a dobozból, már dobhatják is a kukába. Minőségi füles kell, sajnos a középkategóriában a név nem nyújt semmi extrát.
Szóval, akkor nem menőzés, hanem igényesség!
Igényes ember telefonon hallgat zenét??? -
Ti4x
aktív tag
válasz
resch13 #5218 üzenetére
Oké, akkor meg főleg nem parázok.
Én hetente összesen kb egyet telefonálok, meg egy SMSt írok átlagban. Ez sokszor kitolódik havonta egy szintre is. A mostani kártyafeltöltésemmel 2680Ftnál tartok, kb 30Ftról töltöttem 3500ra pár hónapja. Nem is emlékszem már, mikor volt... Ennyit fogyasztok.
Nekem a teló főleg zenehallgatásra kell, meg pár kis aprósággal eltökölni rajta néha. 2 napig szerintem elég egy töltés nekem. -
Ti4x
aktív tag
"Van különbség fülessel is bőven"
Én ezt arra értettem, hogy nem csak a nagyobb hangrendszereken van különbség, tehát akár egy házimozi szetten, vagy PC + hangfalak, hanem egy fülhallgatóval is. Igaz, nem fogalmaztam pontosan. Nem csak a füles minősége a lényeg, mondjuk abban igazad lehet, hogy egy nagyon szar fülessel a különbség nem is hallható, ezt így nem próbáltam külön, csak egyben.
Ha fog valaki egy audio CDt, legrabbeli róla ugyanazt a számot mondjuk egy 192es mp3ba és egy 1500as Wavba, lesz különbség egy jó fülessel, az tuti. Nem is kevés. Most, jelen esetben nálam pont így van, én ezért ragaszkodom egyre jobban a minimum Flac-hez és felette. Ezért nem értetem, hogy miért nem adnak igazat páran. Ez a különbség X8on is simán hallható, így biztos, hogy nem menőzés. -
resch13
tag
Szerintem egy androidos telefont tönkretenni nagyon nehéz... A PC-t sem tudod azzal tönkretenni, ha Win96-ra felteszel egy progit, ami csak Vistán megy... Amúgy mielőtt felteszel egy programot érdemes marketen (vagy itt) rákeresni és megnézni a véleményeket, hozzászólásokat. Ha nagyon lehúzák, inkább ne tedd fel!
Az akksi teljesítményéről egy kis pontosítás: max 2 nap, ha visszafogom magam. A nálam átlagos használattal, állandó 3G és sync, sok wifi, zenehallgatás, egy kis játék, stb., átlag 1 nap, de inkább kevesebb. Szinte minden este töltöm...
-
"Van különbség fülessel is bőven"
Ez itt a lényeg a fülles, többször írtam már, a minőségi füles ugyan olyan fontos mint a zeneszám és a zenelejátszó minősége.
Az is igaz, hogy kinek milyen az igénye, csim-bum zenéhez tiszta röhej a flac, de MP3-at sem teszek fel 192 kbps alatt, és ha van mód akkor az eredetiből konvertálom.Minőségi fülhallgató!!!!
-
Ti4x
aktív tag
válasz
zuzu000 #5205 üzenetére
Nem tudtam, hogy nem lesz baj. Kicsit paranoiás vagyok ilyen téren, inkább kérdezek kétszer is, minthogy kidobjak az ablakon 38 ezret...
Resch : Köszönöm a választ, ez volt a lényeges. Ok, így már nem fogok félni, hogy elromlik-e a teló, így már sokkal bátrabb leszek. Csak először ezt tudnom kellett.
-
válasz
kovee01 #5208 üzenetére
"átlag 4-5 napos teljesítménynek" Szép állom!Mutass olyan nagy kijelzős androidot, ami aktív igénybevétel mellett ez tudja! Nincs ilyen, sajnos.
resch13 tapasztalatát tudom megerősíteni, 1-2 nap.
Az android alapjáraton is több energiát fogyaszt mint egy hagyományos átlagmobil, ezt is vedd figyelembe.
Energia spórolás.
-Fényerőt a lakásban vedd le.
-3G adatforgalmat kapcsold ki.
-Mozgó háttér jó mutat, de kapcsold ki.
-Wi-Fi és a Bluetooth nem felejtsd bekapcsolva.
-Telefonálj keveset.
-Ne játssz vele.
-Multimédiát ne használj.
-Tedd vissza a dobozába.
Talán ekkor meg lesz a 4-5 nap kapacitási idő.
Most nagyon cinikus vagyok, de már sokszor elhangzott, 1-2 nap és kész, aki többet mond az vagy hazudik, vagy betartja az előbb felsorolt szempontokat.
Jó tanács este felteszed a töltőre és ha szerencsés vagy egy napot kemény igénybevétellel is ki fog bírni a következő etetésig. -
Ti4x
aktív tag
Ha már elindult a lavina, akkor én is csatlakozom egy kicsit. Még egy X8as telón is számít, hogy 192kbps-os mp3at, vagy egy CD minőségű 1500as Wavot hallgatsz, ha jó fülesed van. Számít. Szerintem sem menősködés, egyáltalán nem. Van, akinek már annyira kiélezett a hallása, hogy érzi ezeket a különbségeket, bár szerintem mindenki hallja azért valamennyire és amikor meghallgatja a kettőt egymás után, akkor egyértelműen a Wavot választja. Van egyébként, amikor maga felvétel olyan, hogy a Wav rosszabb, mint az agyontömörített mp3. Ilyen is van, tény.
Épp egyik nap járt itt egyik haverom. Megmutattam neki, hogy mi a különbség. Az alaplapi hangkártyám+mp3+990 Ftos füles, a másik verzió az Asus Xonar hangkártyám+ Xears TD III Blackwood füles+1500as Wav, meg 1000res Flac volt. A válassza : Na neeeeeeeee...
Van különbség fülessel is bőven, akár egy telón. Már csak az alapzajban is hatalmas különbség volt. Az alaplapi sistergett, kerregett, amikor nem ment zene, a hangkártyán síri csend. Ettől függetlenül igaz, hogy egy komoly házimozi rendszeren sokkal nagyobb a különbség. -
resch13
tag
válasz
kovee01 #5209 üzenetére
Nem tudom. De eddig akármilyen tippünk volt, az volt a válaszod, hogy az nem. Ezért egyre hihetetlenebb ötleteket fogsz hallani...
Így látatlanból nem fogjuk tudni megmondani, miért merül ilyen gyorsan. Szerintem próbáld ki, hogy visszaállítod a gyári beállításokat (Beállítások-Adatvédelem-Gyári adatok alaphelyzetbe álítása) és ne telepíts fel semmit. Töltsd fel az akksit maxra, kapcsold ki a wifit, GPS-t, Bluetooth-ot, adatforgalmat és a hálózati üzemmódot (vezetéknélküli és hálózati beállítások - mobilhálózatok) állítsd csak GSM-re (Ha nincs "rendesen" 3G, de állandóan keresi, akkor is sokat fogyaszthat). Ha így is hamar lemerül, akkor szervíz. Ha így kibírja, akkor vagy az egyik beállítás, vagy egy program volt hibás. Azt már csak próbálkozással lehet kideríteni.Amúgy nálam az akksi max 2 napot bír, de akkor már visszafogom magam. Állandó 3G és sync, sok wifi, zenehallgatás, egy kis játék, stb.
MP3 vs. FLAC vitához:
Bocsi, de ennek mi köze az X8-hoz? Ez a topic a telefonról kellene, hogy szóljon és ez már nagyon másfele tart... -
l4c
senior tag
A FLAC és MP3 vitához én annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem menősködés, hanem igény kérdése. Ha nincs az embernek arra igénye, hogy az eredeti felvétel terét, dinamikáját és teljes hangtartományát kapja vissza akkor persze megfelel az MP3.
Szerintem csupán annyi a kérdés, hogy a zene vagy a hardver lesz a leggyengébb láncszem a lejátszás során. A zenét ingyen a FLAC megoldja, hogy jó legyen, a többi meg a pénztárcán fog múlni.
Egyébként garantálom, hogy hallható a különbség még az X8-on is.
Az MP3 egy veszteséges tömörítésen alapuló, általában zene tárolására használt, fájlformátum.
Egy fontos tulajdonság, amiről az MP3-nál beszélni kell, hogy veszteséges – információt hagy el, hogy tárhelyet nyerjen. -
" 192kbps tömörítésű mp3ak és olyan gyönyörű ,tiszta hangzásuk van, hogy a Flac-ek megirigyelhetnék... Nem is értem." Mért nem?
"Hatalmas különbség van általában a Falc és az mp3 között." Nem törvény szerű!"Igen ezért hülyeség ez a flac mánia pláne ilyen kütyükön. Az a zene fog jól szólni amit jól vettek fel" És nem utolsó sorban, kell hozzá egy jó lejátszó rendszer is.
Na elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy már azon vitázunk melyik a jobb zenei tömörítési eljárás.
Itt egyértelmű, hogy a veszteségmentes tömörítő eljárás az ideálisabb ( flac ), de rossz minőségű hanganyagból flac tömörítéssel nem lesz jobb minőség!!!
A jobb érhetőség kedvéért egy gyenge minőségű jpg képet hiába konvertálom bmp képformátumba, attól még nem lesz szebb a kép.
Ugyan ez a helyzet a zenével is. Sok apró momentum kell ahhoz, hogy minőségi zenét kapjunk.
Mobilon egyébként nem tragédia az MP3, a flac szerintem csak menősködés, főleg egy gagyi fülessel és nem kimondottan zenehallgatásra kihegyezett android rendszerrel.
Komoly hangfal rendszeren ott igen, ott van értelme, de csak, akkor ha nem 128 kbps MP3 van flac-be konvertálva. -
resch13
tag
én 3 lehetőséggel találkoztam:
1; Nem engedi telepíteni
2; Feltelepül, de amikor elindítod hibát ír ki. Ilyenkor FC, azaz kényszerített bezárás és ennyi.
3;Feltelepül, elindítod és sötétség... Akksi ki-be segít csak, de baja nem lesz a telefonnak.Amúgy 1 nap után elegem lett a 2.3-ból... Rohadt gyorsan merült az akksi, tele van olya progikkal, amire nincs szükségem és sehogy sem sikerült leszedni, ráadásul nincs kamera sem!
Tegnap este feltettem a gyári 2.1-et + root+ xrecovry+a2sd-t. A JiT-tel pórul jártam, átállította a felbontást és alig tudtam visszarakni egy másik ROM-ot, hogy újrakezdjem. Így a JiT inkább kimaradt. Viszont az A2SD-vel is voltak problémák... Megcsináltam mindent, ami az 1. hsz-ben le van írva. A "busybox df -h" parancsra hibát jelzett, de a "cd /data/app - pwd"-nél kiderült, hogy minden ok. Illetve csak azt hittem. Eltünt minden addig feltelepített programom és a MARKET IS! Majdnem agyvérzést kaptam. Aztán recoveryben bepróbálkoztam egy factory resettel és láss csodát, visszakaptam a marketet és még az A2SD is működik! Ki érti ezt!?
De így tökéletes a telefon! Minden funkció használható, 206MB hellyel kezdtem, azóta feltettem az IGO-t, NFSShift-et, Sims3-at, Angry Birds-et, és még sorolhatnám... Jelenleg a rendelkezésre álló hely: 177MB! -
Ti4x
aktív tag
válasz
zuzu000 #5203 üzenetére
Ok. Csak azért kérdezem, mert szedtem le .apk filet és amikor telepíteni akarom, akkor kiírja, hogy ha valami nem jó a programmal kapcsolatban, akkor kárt tehet a telefonban. Gondoltam ha nem megfelelő verziójú androidra teszem, olyanra, ami kell neki, akkor az is baj lehet. Ezért kérdeztem. Inkább kérdezek,minthogy "hűha..." legyen utána.
-
Ti4x
aktív tag
Most olvasom a plusszokat. Hát fel se rakom a 2.1et, hacsak nem a programok igénylik, amiket fel szeretnék majd tenni. Nekem egyáltalán nem kellenek ezek a szolgáltatások. 1.6ra egyébként nekem most simán felment a marketről a legújabb poweramp.
Egyébként mi van akkor, ha leszedek gy programot .apk fileban, ami 1.6ra még nem jó, csak felette és elindítom a telepítést. Lehet ebből komolyabb baja a telefonnak?
-
Ti4x
aktív tag
Hatalmas különbség van általában a Falc és az mp3 között. Eszméletlenül hallható. Én ezért használok Flac-et. Még egy kis Genius PC hangfalszett is bőven hallani a különbséget. Tisztább és jobban elkülönülnek a hangok.
Állítgattam powerampban az EQt, de valahogy nem hozta azt a hatást, amit szerettem volna, a kinézete viszont nagyon jó, nekem tetszik. Most leszedtem vagy 20 zenelejátszó programot, végigpróbálom mind, aztán kiderül majd, melyikkel szól jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest