- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
Sony Ericsson Xperia arc S – arcfelvarrás [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
válasz
pcgamer01 #4783 üzenetére
Látja az, csak ennyi marad szegénynek.
Magaméra Atomic GB van helyezve, de ehhez root (talán nyitott bootloader) kell. Ha nem akarsz ezzel küzdeni, akkor a sony teljesen legális firmware kell. (elmutogatva) Flashtool program és a hozzávaló GB (ez a megoldás)
-
Ablakos
őstag
válasz
gumimaci1235 #4749 üzenetére
Nem kell kétségbe esni, más is csinált bootloopot. Ha van recovery a telefonon,akkor a legegyszerűbb újra telepíteni a custom romot. Van rajta, illtve elindul a recovery?
-
Ablakos
őstag
válasz
gumimaci1235 #4747 üzenetére
Nem kell felnyitni a bootloadert ahhoz,hogy bootloop legyen rom telepítés után. Az csak kernel cseréhez szükséges. Persze tudni, kell, hogy a telepíteni kívánt rom igényel-e kernel cserét is.
-
Ablakos
őstag
-
Ablakos
őstag
válasz
21dawid #4648 üzenetére
Csak olyan kernellel, amelyik ezt megengedi. Ha a választott custom romodhoz ajánl a fejlesztő ilyen kernelt. Mivel CM11-es a cyan megpróbálhatod a dark kernellel. Ha nem megy, akkor visszarakod az ajánlott kernelt. A dark 1,8 Ghz -ig engedi emelni a cpu frekit. Kell hozzá wifi modul is.
-
Ablakos
őstag
-
Ablakos
őstag
válasz
21dawid #4640 üzenetére
Természetesen a fejlesztő útmutatása szerint:
1: Copy Rom and GAPPS to your SDcard (SlimRom Gapps is recommended)
2: Flash boot.img (in ROM zip file) fastboot & reboot into recovery /Nem a csomagbeli boot.img-t, hanem a Dark kernel tettem fel. 1,4GHz fölé mehet a cpu/
3: Enter recovery, Format System
4 : If you are coming from other roms, always do a clean install (Format system, Data and Cache)
4: Flash ROM zip
5: Flash gappsBuktatót nem tudok. Nekem ezzel a módszerrel simán fel ment a rom.
-
Ablakos
őstag
válasz
#89874944 #4633 üzenetére
AOSB 4.4.2
Szerintem nagyon jó akkuidőt alkotott a fejlesztő. Néhány beállítási lehetőség nem magyar nyelvű.
Nekem elég béna hátterek vannak alapból, de ez a legkevesebb.
AORP nem jött be, mert volt, hogy fél éccaka leszippantotta az aksit. -
Ablakos
őstag
Nekem (illetve a telefonomnak) nem jött be. AORP annál inkább.AORP 4.4.2
-
Ablakos
őstag
Milyen navigációs program van, ami bevállt erre a telóra? Sygicet megvettem, de állandóan UI probléma volt. Próbáltam Sygic Taxit, de az meg nem frissíti a térképet (Mikor elhagyom a kereszteződést, akkor látszik, hogy itt kellett volna...
)
-
Ablakos
őstag
válasz
#89874944 #4492 üzenetére
Mindenféle hír röpködött, hogy DRM kulcs mentéssel visszaállítható az eredeti állapot. A Sony által is támogatott szoftveres módszerrel kinyitott telefont nem lehet visszaállítani az eredeti állapotra (biztos visszazárható a boot, de minek). Hardveres eszközzel biztosan lehet, de az messze túlszárnyalja az ismereteimet.
-
Ablakos
őstag
Jobb lett az akkuhasználat. Még nem volt alkalmazás összeomlás.
Gps 5 sec alatt működik.
Böngészőt sohasem használok telefonon, mert már nem nagyon látom az apró betüketAzért kipróbáltam a földbömböt. Vacak!
A legjobban az zavar, hogy ebben a romban nem találom a google search kikapcsolását. A legacyban volt menüpont. Ha a systemből kiveszem a Gkereső apk.-t a háttér keret akkor is ott marad mindegyik oldalon.
Az ART-ot kipróbáltam, de tényleg karcsú ehhez a belső tárhely. Azért elképesztő, hogy mire (lenne) képes a telefon, ha nem JIT fordítóval erőlködne. Mint a régi Symbianos Nokia sebessége.
-
Ablakos
őstag
válasz
#89874944 #4486 üzenetére
Ahogy a készítők előírják
CM Kernel telepítés. (Benne van a letöltött ROM csomagban.) Recovery elindítása. System, data stb helyek kipucolása (tkp. a sd kártya marad érintetlen). Telefonra előzőleg felmásolt CM 1X rom telepítése. Minden kérdezősködés nélkül egyszer csak elindul.
-
Ablakos
őstag
válasz
#89874944 #4483 üzenetére
Ezt találtam, meg nem is nagyon tudom melyik a rendes verzió
Tehát a Legacy 10.2 próbáltam az katasztrófa. Többször 0,0MB szabad ram volt. Lassú, vacak. Jelenleg a Legacy Cm11 van fent, de ez alpha verzió. Idáig elég jó(1 hét), de az akkuidő nem a legfényesebb.
A korábbi verziókat nem ismerem. Sajnos olyan rommal még nem találkoztam, amelyik, minden szempontból az egekbe emelte volna a telefont. Egyik itt röcög, a másik ott döcög. -
Ablakos
őstag
Előszőr a stabil CM10.2-vel próbálkoztam, de akkuidő katasztrófa, szabad ram többször előfordult 0,0 MB volt
5 napja feltettem a CM11-et pont a KitKat miatt. Akkuidő tényleg nem valami fényes, 3G-vel nagyon vacak. Viszont nagyon gördülékeny a felhasználói élmény. KB100MB szabad ram. 160MB belső tárhelyem van. Persze nagyobb appok (sygic, skype) sd kártyán vannak.
Egyetértek, hogy van ICS rom sokkal jobb üzemidővel, de nekem mindig lassú "nehézkes" volt a felület. A GB biztos gyorsabb lenne, de néhány alkalmazás igényli a legalább 14 API-t.Ezt az ART környezetet nem értem
Hol kell ezt változtatni, Dalvikra cserélni?
-
Ablakos
őstag
Próbálta valaki a Legacy CM11-et? Kicsit kifutott ez a 2011-es modell- de a KITKAT a lower-end eszközöknek is kedvezett. Kiváncsi leszek egy hét használat után mennyire válik be.
-
Ablakos
őstag
válasz
mrbikerider #4454 üzenetére
Kicsit furcsa a telepítője, mert nincs default érték az opciókhoz. Simán feltelepít launcher nélkül is egy rendszert, ha elfelejt választani valaki a nagy kavalkádban.
-
Ablakos
őstag
Van olyan pc-s alkalmazás, amivel könnyen lehet SMS hegyeket gépelni és aztán Arc S-en elküldeni? A megboldogult Nokia Pc suite volt ilyenre hajlandó.
-
Ablakos
őstag
válasz
norberto212 #4314 üzenetére
Biztos, hogy a rom okozna ilyen problémát? A kernel annál inkább. Szerintem a memória takarékosság a rom tartalma miatt van. Még az email widgetet is kisprólolták belőle, meg sok mást. Egyetlen hibát találtam, hogy a üzenetkezelő alkalmazás néha összerottyan.
-
Ablakos
őstag
válasz
Ferrari fan #4306 üzenetére
Usb csak van ! CWM
-
Ablakos
őstag
válasz
csabi10 #4288 üzenetére
A kernelt a rom-hoz érdemes párosítani. A fejlesztők az XDA-n szinte mindig ajánlanak hozzávalót, és olyat is, amit inkább nem. Szerintem ki kell próbálni többféle ROM-ot. CWA alatt szinte 10 perc alatt felrakható egy. No persze nem is muszály bootloadert nyitni egy csak ROM cseréhez.
-
Ablakos
őstag
válasz
Imi1981 #4265 üzenetére
Bootloader nyitást legjobb a legilletékesebbnél nézni.
Ezután lehet kernelt csereberélni (ROM figyelembevétellel). Röviden: készülék kikapcs. Menü gombot hosszan nyomni és közben bedugni az usb-t. Ekkor kék led világít és flashtool progi képes fastboot módban kernelt telepíteni. -
Ablakos
őstag
-
Ablakos
őstag
válasz
21dawid #3996 üzenetére
A fejlesztő oldaláról:
Locked Bootloader:
1. Root your phone by following this tutorial, then install CWM using this app
2. Place ROM on SD card
3. Power off the phone and boot into CWM
3. Backup and restore > choose Backup
4. Wipe Data/Factory Reset
5. Mounts and storage > Format /system
6. Advanced > Wipe battery stats
7. Install zip from SD card > Choose Viper Xperia
8. Follow on screen instructions on AROMA, remember to choose "Locked bootloader" and also "Stock kernel" modules
9. After Complete Installation untick "Reboot" and then select reboot in CWM
10. Give the phone a good full charge, and enjoy enjoy the ROM!1. Gondolom a root és CWM megvan. Tehát első pont pipa.
2- 7 A következő pontok értelemszerűek és pontosan betartandók.
8-10. Az aroma installernél nem szabad elvéteni, hogy locked bootloader legyen kiválasztva.Kétszer kell megnézni mindent mielőtt választ az ujjunk.
-
Ablakos
őstag
válasz
gabe8719 #3852 üzenetére
Viper 5.0 ROM működik zárt BL készüléken. Root természetesen kell. Nekem Rush kernellel megy, tehát véleményt nem mondhatok stock kerneles használatról. Elég ígértes volt az Ultimate HD rom, de nagyon kevés szabad ramot hagy telepítés után. Türelem kérdése, de érdemes próbálgatni többet. Rootolás és CWM telepítés után elég egyszerű a romok cserélgetése.
-
Ablakos
őstag
válasz
gipsztigris #3847 üzenetére
Ha nem teszel rá semmilyen alkalmazást az alap rendszer megy, de néhány alkalmazással elfogyatkozik a ram. Lassú, néhányszor bosszantóan nehezen indul el példul egy telefonkönyv
Na de ez egy okos(ka) telefon.
Tényleg nem unalmamban vagy feltünőségből küzdötten vele napokat a rootolással, ROM, kernel telepítgetéssel. -
Ablakos
őstag
válasz
csampei #3825 üzenetére
Egyelőre nem engedhetem meg, hogy órákig kikapcsolva legyen a tel, ezért csak a RUSH kernelt és wifi drivert tettem fel. Az viszont néhány óra használattal ÖTÖS.
Legalább 60-70 MB -val több ram és gördülékenyebb user exp. Fenébe, ennyit számít egy kernel. Talán hétvégén belekapok a viper rom kipróbálásába.
-
Ablakos
őstag
Jó lenne videót látni az arc működéséről, akinek vacak és aki tényleg büszke a "röccenés" mentes működésére. Nem a youtubra vagyok kíváncsi, hanem itt levő tagtársak eredményeire.
-
Ablakos
őstag
-
Ablakos
őstag
válasz
norbertlaszl #3507 üzenetére
Egy gyári ROM mindenkinek (tiniktől a halálig) meg akar felelni. Sok olyan alkalmazás is terheli feleslegesen a rendszert, ami nem feltétlen kell. Egy rootolt telefon engedi, hogy a feleslegesek tartott appokat eltavolítsuk (system folderből), esetleg teljesen más ROM -ra cseréljük az eszközünkön.
-
Ablakos
őstag
válasz
norbertlaszl #3495 üzenetére
Átlagos használattal 1és 3/4 nap. Éjszakai használat miatt nem hagyom 15% alá esni, ezért már este töltőre teszem. Állandóan megy a WIFI. 24-órában szinkronizál exchange serverrel leveleket.
-
Ablakos
őstag
Régóta használok Parrot 3100 kihangosítót autóba (bluetooth -os). A telefonálás tökéletes. Zene és más média lejátszás nem a kihangosítón, hanem a telefon recsegőjén szól. Erre nem találtam beállítást. Az appoknak maguknak kell támogatni, hogy hova menjen a kimeneti hang?
-
Ablakos
őstag
válasz
norbertlaszl #3486 üzenetére
Lehet, hogy teljesen alap ROM-mal jó lehet, de ez egy okos telefon, ki tudja megállni, hogy ne telepítsen néhány appot. Akkor meg a memória igencsak megfogyatkozhat. Azért kaptam én is bele a hackelésbe, hogy használható(bb) telefont kapjak.
-
Ablakos
őstag
válasz
buktagt540 #3463 üzenetére
Én egy szavazatot adok a HD ultimate Rom-ra. Root kell, de nem kell kinyitni a bootloadert. Elég jól kigyomlált a felesleges appoktól. Nekem a 70MB felett foglaló facebook a rémálmom.
-
Ablakos
őstag
válasz
csampei #3285 üzenetére
Én is meglepődtem, amikor azt gondoltam, hogy nyitott bootloader = root jog. Nem az volt. Persze rootolni kell.
[Biztos ismerős] -
Ablakos
őstag
Nem is tudom, létezik-e gyárilag nyitott bootloader. Szerintem nem. Azért szentel a Sony egy teljes lapot a kinyitásra. Instrukciók, figyelmeztetések.
Nem feltétlen kell kinyitni a bootloadert, csak ha kernelt akarsz frissíteni. A stock kernelhez is választhatsz ROM-ot. A rootjog csak annyit jelent, hogy root felhasználó lettél. A fájlrendszer valamennyi állományát elérheted(olvashatod,írhatot).
Ha nem nyugszol, akkor Sony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest