- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szityu74
csendes tag
Eladó Sonyericsson C702.
Cyan Blue szín, júliusi, egy év teljes körű, két év szoftver garanciával.
Irányár: 40.000 Ft.
Érd.:
70/6191445
06706191445@vodafone.hu -
Szityu74
csendes tag
Köszönöm!
Nem tudom megmondani pontosan, hogy GPS-el mennyit bír az aksi, mert autós töltőn volt, de az azért látható volt, hogy zabálja rendesen.
Véleményem szerint csak így érdemes hosszú úton használni a GPS-t, de ez más készülékre is érvényes. Ez olyan dolog, ami szívja az aksit rendesen. Nekem előtte Nokia N82 is volt, azon is csak így tudtam használni, hogy töltőn volt. Illetve természetesen megy töltő nélkül is, de ez kb. olyan fogyasztás szerintem, mintha beszélnél a készülékkel.
Amúgy érzésem szerint "átlagos" az aksija. Én elég intenzíven használom minden telcsimet és minden este rá is dugom a töltőre. Nem várok-vártam addig, amíg "enni" kér. -
Szityu74
csendes tag
A hétvégén kicsit komolyabban teszteltem a GPS-t, több programmal is. Meglepően jól működött!
Kb. 600 km-t autóztam. Odaútban a Nav4All-t használtam, ami szinte tökéletesen működött. Ami érdekes, hogy bár java program és nincs beépített illetve letölthető térképe, mégse nagyon csinál adatforgalmat, mivel navigálás közben csak nyilakat és szöveget használ. Kicsit így tartottam tőle, de abszolút használható! Térképet is mutat, de csak külön "kérésre". Magyar nyelvű, ami megint csak jó pont és nem igazán navigált félre, pedig mindenféle úton mentem, kezdve főúttól egész kis alsóbbrendű utakig, ami azt jelzi, hogy egész naprakész térképe lehet.
Visszafelé a "beépített" Wayfinder-t használtam, ami szintén magyar nyelvű, de lényegesen halkabban navigál, ami lehúzott ablaknál, különösen nagyobb sebességnél nem igazán érthető. Pár utat tévesen is jelzett, igaz ezek csak egészen kis utak lettek volna és nem jelentettek csak pár száz méter kerülőt. Összességében erről is elmondható, hogy korrekten végzi és el is látja a feladatát. Ez tud térképpel is navigálni, ami sajnos adatforgalmat jelent, de csak nyilakkal is működik, ez esetben természetesen ugyanúgy "netmentes", mint a Nav4All.
Próbáltam még az amAze-t, de az sajnos nem navigál magyar nyelven egyenlőre, ráadásul ez is elég halk, úgyhogy számomra egyenlőre felejtős.
Természetesen a szintén előre telepített Google Maps is tudja mutatni a pontos helyünket, sőt utvonal tervezésre is képes, de sajnos navigálásra már nem.
Mindent összevetve véleményem szerint a Nav4All a legjobb választás, de az végképp megnyugtató, hogy több, használható lehetőség közül választhat az ember. -
Szityu74
csendes tag
Félreértések elkerülése végett nem vártam egy profi fényképezőgép által készített minőségű képeket. De! Van egy K800-om is, és az bizony nagyságrendekkel jobb képeket csinál! Még a telefon kijelzőjén is látható a külömbség, nemhogy a PC-n. Arról nem beszélve, hogyha egy K770-est mellé raktam és ugyanúgy készítettem képet, akkor is látható volt a külömbség még a kijelzőkön is. Természetesen ezek nem laboratóriumi körülmények között készült fotók, hanem igazából szubjektív vélemény, de én így látom, összehasonlítva a fent említett két típussal.
Egyébként az általam leírt "hibák" ellenére valóban megnyerő a készülék, ez is tény! Remélem a későbbi szoftokkal javulni fog a képek minősége is! -
Szityu74
csendes tag
Na, hölgyek, urak, akkor egy kb. egy hetes használat utáni vélemény.
Ami egyértelműen negatívum, az két dolog. Az első a kamera. A képek minősége valóban jócskán hagy maga után kívánnivalót! A K800-ashoz képest szemmellátható külömbség, természetesen negatív irányban.
Ez már csak azért is megdöbbentő, mert egyrészt elvileg ugyanazon kamera van mindkettőben, másrészt a K800-as mégiscsak egy kb. két éves modell!!! Ehez képest meglepő, hogy láthatóan rosszabb képeket csinál! Még a barátnőm K770 telója is jobb képeket készít!
A másik negatívum, az a gombok kezelhetősége. Egyrészt picik, másrészt közel vannak egymáshoz, főleg a navi gomb és környéke. Ráadásul a nyomáspontjuk is... hát, hogy is mondjam...gyatra. A le-felvevő és a felettük-alattuk lévő billentyűk, azok a leg kényelmetlenebbek. Szinte nincs olyan alkalom, hogy ne nyomnék félre!
Na, ennyi negatívum.
A készülék egyébként minőségi módon, jó anyagokból összerakott, kellemes fogású telefon. A kijelző az gyönyörő és szerintem megfelelő méretű (2,2"). A menü gyors, bár talán egy lehelletnyit lassabb, mint a K800-é, de ezt betudom annak, hogy animált az egész, a legapróbb részletekig.
Összességében elégedett vagyok vele, de őszintén remélem, hogy a későbbi szoftver verziók legalább a kamera hiányosságait kiküszöbölik és talán eléri a K800 szintjét is! -
Szityu74
csendes tag
válasz
pepe1970 #239 üzenetére
Hááááát, valóban elég picik az említett gombok ez tény, ezért kicsit kényelmetlen a használatuk, de mivel "kitüremkednek", ezért szerintem nem annyira gáz. Úgy érzem a mindennapi használatot nem befolyásolják olyan mértékben negatívan, mint azt a képekből esetleg sejteni lehet.
Összességében egyébként elmondható az összes billentyűről, hogy egyrészt picik, másrészt közel vannak egymáshoz. Nekem ez egy kicsit kényelmetlen, de megszokható és összességében nem annyira zavaró.
AMD Power:
Az anyagminőség és az összerakás minősége is valóban nagyon jónak tűnik. Recsegésre, vagy bármi ilyesmire még "erőszakkal" sem vehető rá a készülék.Három az egyben.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
Szityu74
csendes tag
Egyébként én Nokia N82-t "cseréltem" erre. A K800 meg folyamatosan megvolt/van. Igazából SE párti vagyok, de az N82 a tudása miatt tetszett meg. Hogy őszinte legyek nekem nem nagyon jött be ez a Symbian dolog, valójában negatívan csalódtam. Lassabb is volt, rengeteget újra indult, meg valahogy nekem olyan érzésem volt, mintha a teló kevés lett volna ehhez a tudáshoz.
Szóval visszatértem a SE-hoz, remélem nem fogok csalódni! -
Szityu74
csendes tag
Hűű, hát van kérdés dögivel!
Nagyrészt csak pár nap tapasztalat után tudok érdemben írni ezekről a dolgokról.
Addig is előljáróban:
A sebességgel szerintem nem lesz gond, kb. ugyanaz, mint a K800-nak, tehát rendbe van.
Feltételezem, hogy bármit lehet rá telepíteni (tremészetesen, mivel "hagyományos" telórol van szó) csak java progikat. Eddig az opera mini ment rá, az tökéletesen működik.
A kijelző nagyon szép! 240x320-as, de nagyobb mint a K800-nak volt, 2,2"-os. Ez csak előnyére vált, mivel ugyanolyan éles, de méretileg nagyobb, tehát olvashatóbb.
Fényérzékelő tudomásom szerint nincs, tehát manuálisan állítható, de úgy érzem, világosabb, mint a K800-nak volt.
A fagyásról még nem tudok mit mondani.
Gondolom minden letöltött dolgot be lehet állítani mindennek, mert ez a K800-on is így volt, feltételezem nem léptek vissza, bár még nem próbáltam.Egyenlőre azt hiszem ennyi!
-
Szityu74
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen készüléket, SE K800 volt előtte. Ha valakinek esetleg kérdése van, megpróbálok válaszolni.
Egyenlőre túl sok gyakorlati tapasztalat nincs, mert ma töltés alatt volt, na de holnaptól...
Szép estét mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest