Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Hosszú bejegyzésben érvel a Nothing az UFS 2.2 mellett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
janeszgol #104 üzenetére
Van egykezes mód, duplakopp a főmenü virtuális gombra, és "összehúzódik " a kép. van "gyors nyíl" a jobb, és balkezes váltáshoz, megjegyzi az utolsó pozíciót. És a mérete is állítható a kicsinyítésnek.
Az RX100 brutálisan jó kis gép. És tényleg drága. De ennél kisebb ekkora tudással nem igazán van. Milc-es vagyok, azért az nagyobb ennél a gépnél. (a6500-am van) Azért zárójelben megjegyezve, megnéznék egy a6000,kitobis, kb. fele annyiban van vagy 6000y csomagot, ez két kitobjektívet is tartalmaz, Ez kb az rx100 árában van vagy egy 6400+kitobjektívet. ez is rx100 ár kb (főleg ezt, ez idei kiadás és nagyon nagy tudással rendelkezik) Igaz nagyobbak , de ha ráér a vásárlás, akkor érdemes megnézni élőben, mégis mekkorák, belefér-e a méretbe. A szenzoruk kb háromszor akkora, mint az RX100-é. (Az RX100 1"-es, az a6xxx pedig aps-c méret.) Ha számít a méret, akkor nem nagyon van más opció az RX100 jó választás. De nézd meg, mert a 6. generációnál járnak, és az 5. és a 6. között pont van nagyobb különbség a 6. az nagyobb zoom átfogású, mint a többi.
-
janeszgol
félisten
válasz
#96302336 #103 üzenetére
Köszi szépen! :R Sejtettem, hogy "kicsit" túloznak. Bal kézzel is használod a telót? Én is balkezes vagyok. Ha egy kézzel használom a teót, akkor balkézben tartom (amúgy is a bal zsebemben hordom mindig). Ha kétkézzel, akkor a jobban tartom és a ballal böködöm. Jobbkéz egykezes még megy, viszont a balban tartom és a jobbal bökdösöm nem. Olyan, mintha nem az én kezem lenne.
Én egy fotómasinát néztem ki, csak sajna drága. A Bridge és attól felfele nem jó, mindenképp kompakt kell. Sony DSC RX100VA. A múlt havi chipben olvastam róla és megtetszett. Csak nagyon drága. Szeptemberig szól a szerződésem. Ha hosszabbítanak, akkor kapok fizuemelést is, és havi 80 ezret el tudok tenni és kb fél év alatt ki is jönne az ára. Még nézek róla videóteszteket, de szerintem megveszem ebben az esetben, ha hosszabbítanak nekem. Bocs az offért.
-
törölt tag
válasz
janeszgol #102 üzenetére
Az üzemidő nagyon függ a felhasználástól is. Most, hogy hétvégén nem használom a telefont, és kb. 45 perc játék van csak benne még mindig 75%-on áll. Nem is teszem fel töltőre, mert nincs értelme, holnap bőven ráér. Hét közben, mikor rendesen használom, akkor is este 40-50% körül van. Nyilván töltőre kerül, mert kibírna még egy munkaidőt, de estére tuti 2%, vagy kikapcsolt állapot lenne. Így kényelmesen gond nélkül használható a telefon. Akik a telefonon élnek egész nap, azoknak lehet, hogy nem jó, mert akkor mindenképp a napi egy töltés kelleni fog, de nem hinném, hogy nullára merítenék le. Csak a HC gamerek, de azok meg eleve kábelen lógnak, (függetlenül a telefontól, hogy milyen) Nem igazán tudnék olyan indokot mondani, hogy ez nem elég, de tegyük is hozzá, hogy számomra.
Nyilván a konkurenseknek több eszük volt, és nagyobb akkut dobtak bele.
Ez is az egyik érthetetlen ok, a Sony mobilos részlegétől, hogy miért kell kicentizni egy telefon energiaellátását. Aki "telefonfüggő" és azon él, annak már nagyon necces az egész napos üzemidő.
A másik a már sokat emlegetett kamera. Egyébként számomra furcsa, hogy egy funkció milyen gyorsan meg tud ölni egy amúgy jó készüléket, mert a kamera nem csúcs, csak közepes. Részemről lényegtelen, mert nem is nagyon használtam, jó, ha 10 képet csináltam vele, az is dokumentáció. De meg tudom érteni a többieket, akik azért is vesznek telefont, mert fotózni akarnak, de semmiképp sem akarnak cipelni plusz cuccot hozzá. Nos, és pont fordítva vagyok, ha fotózni akarok, akkor viszem a gépet, és eszembe sem jut a telefon. Fordítva vagyok bekötve. Ráadásul balkezes is.
Fényerő: cáfolom, hogy láthatatlan a kép full fényerőn, most is 80%-on van a beállítás és teljesen jó a képernyő láthatósága. Fogyasztásban akkor fog megugrani a rendszer, ha a "készítő mód" (ez a neve a HDR fullos kijelzésnek) be van kapcsolva. Ha normál üzemmódot választok, akkor csak akkor lesz 4k kijelzés, ha a tartalom azt kívánja, ezzel is energiaspórolás van a rendszeren. Így sima telefonáláskor, messenger, és egyéb felhasználás esetén nincs extra fogyasztás különbség. Kollégáim az S10-et, és hasonló telefonokat nyúznak, nekik az tetszik. Nekem ez tetszik. Mindenki a számára ideális készülékhez nyúl. És ez így van jól. A Samsung évek múlva is egy telefon óriás lesz, a Sony pedig a hülyeségei miatt eltűnik. Úgy, ahogy Ahogy a Nokia, a HTC. Vannak de csak mutatóban. A HTC is él, most jön ki két telefonjuk, de már csak az alsó és közép kategóriában. Arra meg kevesen kíváncsiak. Ahogy a Nokia is (névben már csak) ott is ugyanez, annyi kis különbséggel, hogy a tavalyi SoC-ot dobták a 9-be. Ők sem piacot robbantóak már. -
janeszgol
félisten
-
törölt tag
Térjünk vissza az árra, mondjuk szeptemberre. Olcsóbb lesz, mint a Samsung akkori ára.Eddig is így volt, és ezután sem lesz másképp. Kit érdekel a mostani ára az S10-nek, aki akart venni induláskor, az rég megvette egy százassal drágábban. Ugyanez van ezzel a telefonnal. Aki akar venni, az most megveszi. ennyi. Aki meg kivár egy negyed évet, az kapásból olcsóbban fogja venni, és olcsóbb lesz, mint az S10, mert annak már nem fog nagyon lejjebb menni az ára az S11ig. De minek vitatkozzam egy héterrel...
Továbbá az S10 még mindig egy ótvaros lyukas kijelzős rettenet. amit akkor sem venném meg, ha a tizedébe kerülne, pont a hiányos kijelzője miatt. Ahogy az összes bevagdosott szart sem venném meg. Mert ocsmány. -
Noukoum
veterán
válasz
#96302336 #97 üzenetére
Csakhogy az s10 ára itt tart jelenleg. És senkit nem fog érdekelni hogy jövő februárra mennyi lesz a Sony ára mikor mindenki az új mobilokat várja. Felesleges szócséplésről van szó. Vagy többet kell adni mint a konkurensek és akkor maradhat az ár, vagy ilyet olcsóbban. Jelenleg inkább rosszabbat ad, ugyanolyan áron (vagy drágábban khm). De minek is vitatkozom egy Sony fannal
Wesder: Meg azé hogy Sony
-
törölt tag
Közép, felső közép kategóriában szerencsére van választék. És én is tartom, hogy abból ne Sonyt, mert az gáz.
Hogy maradjunk a témánál talán akkor tudna kilábalni ez a cég a szakadékból, ha leállna ezekkel a középkategóriás telefonokkal, és csak a legfelsőre koncentrálna. Bár csak spekuláció. -
törölt tag
Ezt megértem. De gondolom, nem az elmúlt 4 év csúcskategóriás telefonjaik egyike volt. A középkategória a Sonyinak egy vicc. Az egy hulladék. Nekem az erősítőik nem jöttek át, a TV jó, a fényképezőik jó, a PS4 az meg ugye...
Nem is a telefonokból élnek meg, de ahogy csinálják, le fogják lőni ezt az ágat, mert pont arra megy az egész, mint a notebook iparuk jó néhány éve. Nem sokat jósolok, talán másfél, két évet. -
törölt tag
Az. Botrányosan szar a terméktámogatásuk. Képesek kizárólag havonta frissíteni csak, és képesek másodikként behozni az új droidot. Milyen mocskok, hagyják, hogy a Google mobiljai is előbb kapják meg az új aktuális droidot. És ráadásul olyan hulladékok, hogy még fagyni sem tudnak, csak szimplán működnek. Egy rohadt káromkodást sem lehet még miattuk csinálni. Továbbá képesek hosszú időn keresztül a garanciaidőn túl is stabilan működni, akku csökkenés nélkül, egy rohadt garanciáztatást sem lehet már megejteni, hogy két év múlva is legyen új telefon, mert két év a garancia. Az is milyen.... miért nem 1558 év? mégis mit képzelnek? három év után nem adnak új oprendszert a régi telefonjaikra? Hogy képzelik? Tróger banda tűnjön is el örökre, nem valók semmire. A csúcskészülékeik olyan hulladékok, hogy bármelyik belépő modell körbealázza, az izgalmak kémprogramok és bloatware terén.
-
joey04
titán
szerintem kb egy szinten vagytok, csak más a mentalitás. ő "hisztisebb", sértődékenyebb, te agresszívebb, "bunkóbb" stílusban kommunikálsz. ha már nő meg férfi, az a vicc, hogy ő férfi, te nő vagy, mégis a kommentek alapján olyan, mintha fordítva lenne. ez persze csak az én szubjektív véleményem, megfigyelésem csak az évek alatt.
-
DopeBob
addikt
Két androidos sony mobilom volt korábban, én inkább azon csodálkozom, hogy még valaki megveszi. A közelükbe nem megyek többet, olyan botrányos amit terméktámogatás néven művelnek.
-
Azt vettem észre, hogy már alapvetően rámugranak bizonyos topicokban.. Névváltás óta nyugi van, és én is kevesebbet fórumozok... Sikerült egy kis feszkót megspórolni, meg alapvetően nem vagyok itt annyit, más lett a prioritás... Jó a közösségi élet itt is, de több időt szeretnék otthon tölteni
Fejben is.
-
-
janeszgol
félisten
A múltkor olvastam tőle hozzászólást. Kb 2 hónapja. Egyszer megfogadta talán, hogy Sony témában sosem kommentel már.
Kicsit visszatérve azért egy valamiben számomra a Sony a legjobb: az az XZ2C nagyon kényelmes telefon. Optimális a mérete. Mind a telefon fizikai mérete, mint a kijelző fizikai mérete. Az XZ2-t tudtam még szemrevételezni. Az már nagy, viszont az a púpos hátlap vagy hogy is hívják páran, elég kényelmessé teszi a fogását. Tehát számomra nem volt hülyeség ez a púpos hátlapos téma.
-
Stanbacsi
tag
Sajnos nem kell csodálkozni. Nem nagyon teszik oda magukat... Pedig régen milyen jó is volt...
-
FireFox1996
őstag
Ilyen árakkal, meg ilyen design-nal ne csodálkozzanak, hogy nem veszik meg. Mi pl évekig használtuk a Sony Z sorozatot, de annak már vége.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rolie Polie #77 üzenetére
Ő nő. Ebből is lehet következtetni:
"Sőt, volt olyan is hogy csak azért is melléjük álltam, kíváncsi voltam mit reagálnak a márkát csípőből utálók."Ilyet csak nő csinálhat, vagy nőies gondolkodású férfi.
-
Rolie Polie
junior tag
válasz
GeryFlash #41 üzenetére
#29-es kommentelő az MA legnagyobbja talán, csodálkozom is a kommentjén
Erre gondoltam én is. Sokan vele azonosîtottuk itt a sonyt. Valahol ő maga volt a sony virtuális megtestesîtője.
Enci1983 kommentje ezért tényleg hihetetlen.Ez már a vég lehet a cégnél mikor maga a sony hit védelmezője is meginog,meghátrál? -
atike
nagyúr
Sokkoló...? Meglepő az, hogy ez sokkoló...
Ez kb olyan, mint ha valaki meglepődne a HTC csökkenő bevételén. Vagy épp az LG-én lassan...
-
törölt tag
SD835. Mindössze ennyin bukott el nálam, annak idején. Nagyon rezgett a léc, de lett az XZ2C. Ami meg is marad, mert az is aktívan használva van. Ez is egy kiváló telefon.ugye a biztosítás. A másik, hogy eredetileg XZ2 lett véve, de aztán hagytam magam rábeszélni egy jó kis csereüzletre az XZ2C-vel. (Az év üzlete volt amúgy
)
-
Enci1983
senior tag
válasz
GeryFlash #41 üzenetére
Én mint legnagyobb? Szerintem keversz mrlujoak taggal, legalábbis ha jól emlékszem ez a nickje. Nem értem amúgy sem hogy miért kell ilyen jelzőket egy személyre rásütni? Sokszor, mondjuk úgy, hoztam fel példát a cég mellett. Ettől még nem pártolom és nem is rajongok értük, pláne nem értek velük egyet. Elmúlt években talán egy vagy két készülékem volt Xperia, tehát ez egy hatalmas tévedés hogy megrögzött fanatikus lennék. Sőt, volt olyan is hogy csak azért is melléjük álltam, kíváncsi voltam mit reagálnak a márkát csípőből utálók.
-
Fred23
nagyúr
-
törölt tag
Ne is próbáld
De nálam a dolog ettől még speciális is, mert van egy szenzor, amit rendszeresen használok outdoor dolgokhoz, és az a mai napig csak 3 telefonban van, Apple, Samsung top, és Sony top: Barométer. Nincs is több, mert amiben mégis, az meg erősen belépő kategória, arra nincs szükségem. És még kritérium is a cseppállóság. Ha több készülék teljesítené a vízállóság, és légnyomásmérés plusz top HW feltételt, akkor lehet, hogy másom lenne.
Az S10 is űberbrutál, de ott a likas kijelzőtől sikítófrászt kapok. Ja, ez a következő kitétel, se notch se lyuk, semmi belenyúlás ne legyen a kijelzőben, mert a telibe hányt képernyőt nehéz kezelni
Duuál screen ha jól rémik már évek óta van, droid7 óta alap, mert a droid része amúgy is de nem volt túl kényelmes, mert sokat elvett a tartalomból.
A Sony szinte mindig stock droidot használt, alig nyúlt bele, pár ikonon és egyéb minimális dolgon kívül nem igazán piszkált bele. Ez a másik előnye, mert egy túlgondolt oprendszernek elég sok gondja van. És ez érződik a frissítéseknél is. A Google telefonok után a Sony a második, aki kijön mindig a legújabb droiddal, és a havi frissítései is rendszeresek. És épp ezért különösen érthetetlen amit művelnek, mert valamiért nem hallják meg a tömegek igényeit. Szerintem is pár év és letűnik a színről a mobilos részlegük. Kár volna, mert alapvetően a top kategória jó volt náluk mindig is. A közép, és alsó viszont egy trágyadomb, aranyba csomagolva. (gondolok az árra itt) Egyszer kipróbáltam a középkategóriájukat, hátőőőő szar volt. Abban a szegmensben bármi jobb náluk olcsóbban. -
-
törölt tag
A Sonynak hagyni kéne a közép és alsó kategóriát teljesen. minek....zászlóshajókban mindig is jók voltak.
Az Xperia 1 szerintem az eddigi legjobb mobiljuk. A 21:9 telitalálat. Végre egy használható kijelző, ahol kényelmesen elfér a virtuális bill. is, és a tartalom is látszik. Semmi szükség fekvő módra. Az a múlt. Már az előző 18:9 arány is előrevetítette, hogy jobban, és kényelmesebben lehet használni, a dual screen, meg zseniális. Egy hete használom, és azt kell, hogy mondjam, tökéletes. Ennél jobbat nem láttam egyik gyártótól sem. A fotózást meg leszarom, az sem érdekelne, ha 1MP lenne benne, mobillal nem kínzom magam, ne is próbáljatok téríteni... A nagy felbontás tényleg ordít a VR után , nem csodálkoznék, ha hamarosan megjelenne hozzá egy app amivel a PS is használható lesz vele. Az, hogy ordas veszteséget termelnek, az összetett. Ha egy kis ész lett volna, akkor tolják a reklámokat, ahogy a Huawei és a Samsung. Mindehol ezeket tolják az arcunkba, illetve az Apple, de egy árva Sony sincs. Hogyan akarnak így piacot? Idióták gyülekezete ül a mobilos részlegen, ki kéne már régóta takarítani. Bár már késő szerintem, úgy jár, mint a Sharp, belső piac fog maradni előbb-utóbb. Aztán eltűnik, mint a Vaio, amint a legfelsők megunják a masszív veszteséget. -
-
Lássuk csak a Sony mobilokból mire is emlékszünk szívesen:
K széria, P990i, Aino...Ezek után egy nagy semmi...
-
bostone
addikt
A droid előtti időkben az egyik legszínesebb gyártó volt a piacon.
Tényleg sajnálom, hogy eddig fajultak a dolgok. -
rackalew
tag
Remek készülék... De nem 60k-ért! Inkább 30-40.000 Ft-ért tudnám elképzelni az L3-at. Hatalmas Sony Xperia fan vagyok, ne értsetek félre, de az árazás az csapnivaló. Xperia 1 300k-ért, miközben ott a OnePlus 7 Pro és a Huawei P30 Pro jobb kamerával, kevesebbért? Vagy még jobb: Xiaomi Mi 9 130.000 Ft-ért, hasonló hardverrel?
Szerintem azonnal és tüstént kellene változtatnia a Sony-nak az árazási stratégián + fejleszteni a kameraszoftvert + Samsung-szintű marketinget kell tolni = újra az élbolyban lesznek.
-
noezmegmi
tag
Xperia SP volt ami nagyon nem is tudom hogy fogalmazzam a szivatást. Drágán vettem és hűségre és cserébe ritka rossz képeket csinált, vásárlás után két hónappal megszűnt a terméktámogatás. Nyáron a videózás az katasztrófa volt, mert úgy melegedett hogy ki is kapcsolt. Napsütésben nem láttam a kijelzőt
egy a lényeg nekem nem lett a barátom a Sony és ezt az egy dolgot betartom.
-
-
djpesti
újonc
Reméljük
Ha ki szállnak valaha is csak az ios marad az egyetlen ami jó alternatívának nevezhető.A Samsung nem a kedvencem Ezektől a kínai csodáktól meg egyenesen rosszul vagyok(és az androidos piac ki is merült ennyiben) amióta megjártam a mate 20 pro-val. Először be zöldült, csere után be égett az oled, majd egyszer csak megelégeltem hogy non stop adatokat küldd a háttérben.
-
Wesder
titán
Csomagoljàk PS mellé, akkor fogyni fog.
-
Fred23
nagyúr
Igen, az meg a másik, de sokakat talán az nem annyira zavar (engem igen). De ha lenne jövőre egy az Xperia 10-re hajazó modell 16:9 vagy 18:9 képaránnyal, IP68-as vízállósággal, jó akkuval... -simán bevállalnám, szóval szereznének egy vásárlót.
Az XZ2C méltó utódja érdekelne engem leginkább, ha lehet, egy minimálisan nagyobb kivitelben, úgy 5.5"-os kijelzővel.
-
Fred23
nagyúr
"az Xperia 1 például igazán különleges és egyedi csúcskészülék 21:9 arányú, 4K felbontású mozis kijelzőjével, tehát szó nincs arról, hogy problémásak lennének a termékei"
Pedig a többség valamiért nem ugrik a Sonyra. Nálam például a 21:9 képarány verte ki a biztosítékot. A probléma szó enyhe kifejezés rá számomra. A szomorú az egészben, hogy engem nem nagyon zavarnak a kávák, viszont a notch és a kameralyuk szerintem baromira csúnya. (Előbbivel mondjuk még lehet valamit kezdeni, amennyiben szoftveresen eltüntethető.) Vagyis alapvetően vevő lehetnék a Sony kávás, noccstalan és kameralyuktalan megoldásaira, ám mivel még mindig többet tartalomfogyasztok neten -telót fektetve, és asztali módban- mobilon, mint nézek filmet, ha maradnak a 21:9-es képaránynál, jövőre se őket fogom választani.
-
zoli058
csendes tag
Ja, családban van egy XA2, ahol naponta állíthatom át, hogy gboardot használjon swiftkey helyett, bár a sony úgy fest, jobban tudja, mi kell a usernek. Soha soha többet!
Nem mintha a sámson jobb volna a rohadt new york timessal. Ebenguba, részemrõl totális boycott mindkettõ. Nehogy már ezért kelljen szétrootolnom, hogy békén hagyjon...
-
De igaza van a kollégának. Mit is fog hozni az 5G pluszot? A felhasználók többségének egyelőre a 4G is overkill.
Nekem sem volt még úgy soha, hogy lassú a 4G és valami gyorsabb kellene. Mert alapvetőleg nagyobb a sebességem rajta, mint az otthoni ADSL vagy kollégiumi optikai netemen.
Az meg a másik dolog, hogy mire kiépül az 5G hálózat, az nem most lesz. Max. a fővárosokban.
-
zozzo72
aktív tag
válasz
weberzolee #42 üzenetére
Pedig hidd el, hogy el fognak terjedni az új 5G-s telefonok.
Lehet lassabb lesz az átállás, mint a 4G-re volt de idővel elkerülhetetlen.(45#)KOvasz
El fog avulni a 4g,ennyire egyszerű. -
BoneDragon
veterán
Utolsó Sony-m a Z2 volt és ez igy is marad. Ha Sony, akkor PS, meg esetleg TV, azokban jók. Többi felejtős...
-
weberzolee
aktív tag
"Tehát nem jobb taktika jövőre jobban kifejlesztett modellt kiadni? "
Nem jobb. Az 5G jelenleg egy újdonság, aki erre pörög az rácuppan az első termékekre, ezzel az első gyártók meglovagolhatták az újdonság varázsát. Jövőre meg mindenki 5G -t fog árulni, miért vennének az emberek pont Sony -t? De egyáltalán, miért vennének az emberek 5G -s telefont?
LTE: 150/50 Mbps átlagban
5G: 10/5 Gbps elméletben, gyakorlatban legyen a 15% -a (1500/750 Mbps)35 Mbps -en lehet 4K HDR videót 60 fps -el és 5.1 -es hanggal streemelni. A videostreaming szerintem a sávszélesség igény csúcsa jelenleg, és ez sem átlagfelhasználás (mármint a fenti minőségben, mobiltelefonon). Szóval az 5G továbbra sem egy mobilt eladó technológia. Persze ha eljutunk oda, hogy az emberek a mobillal a fejükön (VR szemüvegben) mászkálnak az utcán egy virtuális valóságban, akkor kelleni fog a nagyobb sávszélesség a mobilba, de ettől még remélem messze van az emberiség.
-
GeryFlash
veterán
Persze, de (szerintem) soha nem tagadtam ha valamit elb*sztak
Soha nem volt kérdés számomra hogy nevetséges amit kamera API szinten leművelnek, illetve hogy ha már adott egy zseniálisan akku optimalizáló rendszerük akkor miért kell kis akukkal a konkurencia szintjére lőni az üzemdiőt. Vagy a rohadt vibra motor ami miatt az Xz2 10mm fölé vastagdoott, de még az Xz3 is duci maradt. Vagy a jack elvétel. Vagy ze a rohadt 4K erőltetés amire semmi szükségünk nincs, de ha minden igaz a kvöetkező flagship 5k lesz
Minden Sony telefonban volt valami idegesítő, viszont számomra a kitérők ellenére (Sony Live with walkman -> LG G2 Mini , Sony Z3--> Moto Z Play , iPhone Z3 -> iPhone 6S) mindig visszahúzott valamiért a szívem, és ez pedig az a fajta megbízhatóság amit más gyártóknál nem kaptam meg (jó, az iPhonenál nem ez volt a baj hanem hogy az iOS az Android után egy játéktelefonnak tűnik a korlátozások miatt).
A msotani Xz Premium telefonom a valah volt legjobb telefonom, és adná a dolgo magát hogy Xperia 1-re ávltsam majd le, de az hogy 167 mm hosszú, úgy hogy a 156 mm-es Xz Premiummal is szenvedek már sok farmerral... Nem tudom miért kell ennyire f*sznak lenni a Sonynál, vagy a 21:9 lehetett volna inkább 18,5:9 vagy a 6,5" mondjuk 6"
Sony tipikusan az aki a konkurenciáktól feature-ben mindig kicsit lemaradva jön viszont azt amit tud azt évekig ugyanolyan színvonalon tudja. Persze itt is volt egy két szabályt erősítő kivétel (Sony Sp például).
Őszintén szólva volt tapasztatom rövid ideig a két nagy készülékeivel (Huawei P9 és Samu S8), midnkettővel 1-1,5 másfél év használat után jutottam hozzá, és mindkettő kifejeztten rossz élmény volt Sony vagy iPhone után használni. Crahsek, döccenések, újraindulás is volt.Egyébként én még mérsekelten voltam Sony párti, a #29-es kommentelő az MA legnagyobbja talán, csodálkozom is a kommentjén
-
GeryFlash
veterán
Szerintem is. Az Xperia 10/10 Plus utódai (20/20 Plus?) elvileg már SD 710-zel jön, javítot kamerával. SD 630-cal kiadni annyiért tényleg nevetséges volt a Sonytol. Az Xperia 1 meg zseniuális készüléke lett, csak nem a bejeléntés után 4-5 hónappal kellett volna el kezdeni forgalmazni.
-
DraXoN
addikt
A "szanálás" házon belül (és a "gyenge piacokon") megvolt, az "új" modelljeik jók (az áruk olyan amilyen).
Mondják kamerában "fel kéne nőni" de az Xperia 1 kamerája teljesen jó lett (talán az éjszakai módja gyengébb mint a többieké)..Lesz ez az eredmény is innentől majd jobb. Rég érdeklődtek ennyien Sony termék után (Xperia 1), ismerőseim között is.. Csak amíg szolgáltatók huawei és samsung (ki melyik) termék után extra jutalékot kapnak, addig "lassú" lesz itthon a növekedés.
-
zozzo72
aktív tag
válasz
weberzolee #33 üzenetére
Jogos az észrevétel!
Ugyanakkor a hálózatok még nem működnek.
Ez majd valamikor jövőre esedékes.
Tehát nem jobb taktika jövőre jobban kifejlesztett modellt kiadni? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... az Xperia 1 például igazán különleges és egyedi csúcskészülék ... "
Az a baj, hogy: különleges és egyedi csúcskészülék ≠ jó" ... a japán óriás a változó piaci trendekre ... "
Én ezt a fogalmat lassan kivezetném, és a "gyártói trend" kifejezést használnám -
weberzolee
aktív tag
"Azt gondolom most érkezünk majd vízválasztóhoz az 5G-vel.
Új korszak kezdődik.
Új technológiánál új helyzet áll elő."Az 5G "korszak" már elkezdődött...
Samsung Galaxy S10 5G
Huawei Mate 20 X (5G)
OnePlus 7 Pro 5G
LG V50 ThinQ 5G
Oppo Reno 5G
Xiaomi Mi Mix 3 5G
ZTE Axon 10 Pro 5G
Én nem látok egy Sony -t sem a felsorolásban.Az 5G mitől nyitna új korszakot a mobiltelefonok világában? Nyilván telekommunikációs szempontból nagy ugrás, de ez elsősorban nem a mobiloknál lesz hasznos, hanem a vezeték nélküli kommunikációban pl. az önvezető autóknál, vagy ipari környezetben. Az 5G-nél mobilban jelenleg annak is több értelme van, ha RAM -ból 6GB helyett 8GB kerül a telefonba, vagy duplájára nő a felbontás (azt legalább látod is). Se hálózat nincs hozzá se alkalmazás ami kihasználja. Én speciel azzal is elégedett lennék, ha a LTE elméleti sávszél maximumának a fele mindenhol rendelkezésre állna... A hajtogatott mobilt előbb mondanám új korszaknak, de a Sony már arról is lecsúszott.
-
-FreaK-
veterán
LG, Sony, HTC: fogjatok kezet, üdvözöljétek egymást a klubban.
-
Enci1983
senior tag
Alapvetően jó készülékeik vannak, viszont túl drágák, kevés a választék és a marketing csapnivaló. Egyszerű a recept pedig, az elején szépen le is fedték a piacot. Aztán egyre kevesebb lett a mobilok száma, az áraik az egekbe szöktek. Bővíteni kellene a palettát, ráfeküdni a promóra és az árakat barátibbá tenni. Nem értem mire számítottak? Az Xperia 1 hónapokat késett, a 10 és a 10 Plus extrém árban mozog, az L3 pedig, nos arról nem is tudom hogy forgalmazzák vagy sem itthon. Ezzel a 4 modellel nem fogják megváltani a világot. Tavalyi választék sem óriási, összesen 8 mobil, ebből 4 ami az alsó illetve közép szegmensben van, persze túlárazva.
-
-
Nekem tűnt fel, hogy mekkora pénzügyi zsonglőrködés van a háttérben?
Jelentős visszaesés mellett nyereség?Ha ezek a zsenik mondjuk áttolnák a seggüket a tervezés és marketinghez, lehet, hogy helyreállna a cég?
-
hemaka
nagyúr
Szoftverben milyenek mostanaban? Mert regen elegge kinlodas volt veluk az elet.
-
Kar a Sonyiert, pedig a kedvenc telefonom az xperia z volt. 4 magos 2gb ram a vilag elso fhd kijelzoje por es vizallo. Egyeduli hatranya h nem ips panel volt egyebkent robbantott volna.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Darkslayer95 #12 üzenetére
Majdnem 2 évig használtam.
Azért írtam, hogy az volt az utolsó azóta más modellek voltak.Még megvan az a Sony is és működik.
bostone:
-
bostone
addikt
válasz
Darkslayer95 #12 üzenetére
Szerintem a kolléga nem negatív értelemben említette a modellt.
Én nagyon szerettem.
Az utolsó sony, ami a tulajdonomban volt, a live with walkman. (Ericsson)
Jobbak voltak együtt.
-
janeszgol
félisten
válasz
MikeWazowski #13 üzenetére
Elhiszem, hogy rosszulesik, de sajnos a piac dönt. Én is rettenetesen sajnálom a Lumiák eltűnését, imádom a Lumiákat, de sajnos az enyészetté vált az a márka. (Ettől függetlenül amik vannak, azokat megtartom.)
-
Ha továbbra is makacsan ilyen magas árakhoz ragaszkodnak, akkor kötve hiszem. Ez már nem a 15 évvel ezelőtti korszak, mikor volt 1-1 gyártó és annyi. Felnőttek a kóreai és kínai gyártók, ráadásul egy ideje át is lépték a Sonyt telefonok tekintetében. Fel kéne ébredniük a Sony Mobilenál, mert 2019 van.
(# 12) Darkslayer95 Érdekes, én imádtam az Xperia mini pro-mat.
-
hombre[EU]
veterán
Vajon miért nem kaszálják el teljesen a részleget? A helyükben már rég az AR,MR területet kutatnám/fejleszteném ebbōl a pénzbōl. A jövō (prémium) kommunikációs-multimédia eszközei valószínūleg ezek lesznek
Azért,hogy megmaradjon a nevük a "mobilos köztudatban"? ... Mindenki tudja mi az a Sony -
Ateszpapa
addikt
Uccsó Sonym az Xperia Mini st15i volt.
Azóta eszembe sem jutott, hogy újra Sonyt vegyek... -
válasz
MikeWazowski #3 üzenetére
Hát pedig drágán nyitott az Xperia 10, azért Snapi 630-ért annyi pénzt kiadni eléggé meredek.
A Sonynak egy masszív átszervezés tenne jót, de én pl. ha ütnének se tudnám elmondani a palettájukat, pedig benne vagyok a mobilos világban..
LG-ről pl. halvány sejtésem van, mint mondjuk egy Honornál is.
Valamit ki kell találnia a Sonynak...Helye lenne a piacon, mert azért eléggé ott voltak az elején az Android-os nyitásnak, és sok embernek volt Sony-ja...
De én szívesebben látnék egy átlátható palettát. Próbálkoztak néha ilyen vadhajtásokkal, de nem jött be.
Samsungot nem szívlelem, de simán értem, hogy A széria és számozás.
Sonynál is valami logika mentén kéne kiadni a mobilokat, és időben, és talán érdemes lenne ráfeküdni a mobilos kamerára... Mert talán ezzel ki tudnának emelkedni.
-
joey04
titán
Így jelenleg amolyan presztízsvonalnak lehet nevezni Xperiáit, a jóval népszerűbb konzolos vonal és a többi Sony termék mellett. Ezek egyébként együttvéve elég jól szerepeltek a második negyedévben: 18%-kal nőtt az üzemi nyereség 2018 hasonló időszakához viszonyítva.
Valami hasonlót gondoltam én is. -
janeszgol
félisten
válasz
MikeWazowski #3 üzenetére
Nem csak szerintem. Olvastad az eladásokat?
-
zozzo72
aktív tag
Lesz ez még jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nem sikerült egymillió Xperiát se leszállítani az előző három hónapban, ami negatív céges rekord, miközben a vállalati nyereség növekedni tudott.
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ bontatlan Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- Ujjlenyomatos bejárati ajtó kilincs 6hó jótállás!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX 570 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Honor 90 Lite 256/8GB Fekete / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest