Hirdetés

Sokkoló negyedév a Sony Mobile mögött

Nem sikerült egymillió Xperiát se leszállítani az előző három hónapban, ami negatív céges rekord, miközben a vállalati nyereség növekedni tudott.

Hirdetés

Mostoha idők járnak a Sony mobilos üzletágában: 2018-hoz viszonyítva jelentősen, 100,5 milliárd jenre (272,2 milliárd forintra) csökkent a szekció összesített árbevétele a második naptári negyedévet figyelembe véve, és ennél is rosszabb adat, hogy a leszállított okostelefonok száma először bukott hét számjegy alá: április eleje és június vége között a gyártó mindössze 900 ezer darabot indított útnak. Ez úgy is katasztrofálisan alacsony szám, hogy a japán vállalat elébe ment a dolgoknak, és a fél világpiacról kilépett, ekképp csökkentve a potenciális veszteségeket.

A Sony Xperia 1 hasonlóan hosszúkás lett, csak 6,5"-en, hússzor annyi képernyőpixellel
A Sony Xperia 1 [+]

A fenti szám azért sajnálatos, mert az Xperia 1 például igazán különleges és egyedi csúcskészülék 21:9 arányú, 4K felbontású mozis kijelzőjével, tehát szó nincs arról, hogy problémásak lennének a termékei. Viszont a két Xperia 10 árazása elszállt, és az is kijelenthető, hogy az elmúlt években rugalmatlanul reagált a japán óriás a változó piaci trendekre, a növekvő kínai konkurenciára és a csökkenő vásárlási kedvre. Így jelenleg amolyan presztízsvonalnak lehet nevezni Xperiáit, a jóval népszerűbb konzolos vonal és a többi Sony termék mellett. Ezek egyébként együttvéve elég jól szerepeltek a második negyedévben: 18%-kal nőtt az üzemi nyereség 2018 hasonló időszakához viszonyítva.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Előzmények

 • Sony Xperia 1 - megérett a meggy

  Mozivásznas képaránnyal és 4K HDR OLED kijelzővel kapcsolja össze a Sony filmes és telefonos üzletágait. Kérdés, hogy kihúzza-e a tripla kamerás csúcsmobil a gyártót a csávából.

 • Sony Xperia 10 - aránytalan

  Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

 • Sony Xperia 10 Plus - szédül a magasban

  Az egyedi formaterv és a merész ötlet mindig értékelendő, viszont ez a felszereltség, ennyi hibával és béna aprósággal, műanyag házban korántsem állja meg a helyét a középkategória tetején.

Hirdetés