- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
a 300k nem visszatartó erő. aki keres 1 millát, és mondjuk fél évente lebukik, hogy 200-al száguldozik, csak megvonja a vállát és kesz. 1 millát meg elég sokan keresnek.
Viszont a jármű elkobzás és a letöltendő az azért elég szép visszatartó erő még a legnagyobb arcu legényeknek is. -
g@norbert
tag
Azért még mielőtt fontolóra veszi az ember, van itt még más is, a plusz villanyszámla mellett még azt is figyelembe kell venni, hogy az összes hardverkomponens is folyamatosan elhasználódik mivel gyakorlatilag éveken keresztül éjjel nappal menni fog a gép.
Aki nem rendelkezik viszonylag új pc-vel, annak azt az esetleges lehetőséget is szem előtt kell tartania a szó szerint folyamatos használat miatt, hogy az elfáradt (tönkrement) hardverkomponens(eket) bizony pótolnia kell,ha netán valamelyik beadja a kulcsot.
Nem ugyanaz az elhasználódás mértéke, ha valaki jó esetben naponta pár órát játszik, vagy megy a pc 0-24-ben,viszont aki folyamatosan használja a gépét, pl a munkája miatt egyébként is, annak tényleg kitűnő lehetőség arra, hogy a használt vga ára visszajöjjön. -
g@norbert
tag
Ez így teljesen ok, legalább a vga ára bejön.
Ha megy a nap 24 órájában akkor a minden levonás nélkül konkrétan mennyit is termel ki az egy darab 1070 ti?
Egyébként nagyon mókás ez a bányászat sztori , mivel nagyon sokan azt várják, hogy mikor dől be megint a bányász láz, a drasztikus vga árak csökkenésének a reményében, holott ennek pont az ellenkezője valószínűleg a mostani forgatókönyv.
[link] -
g@norbert
tag
Értem hogy visszahozza az árát, és nem a lakás kigyulladása okozta félelem a mérvadó itt ebben a kérdésben, hanem csak abban az esetben, ha egyébként is nonstop megy a géped nem?
Mert ha a napi (jó esetben, mert nem minden nap játszom) pár órás játékhasználat által generált villanyszámlát vesszük alapul fogyasztásnak, akkor a többi idő alatt a plusz 60% teljesítmény okozta plusz költséged is megtérül az év minden napján, és pluszban kitermelsz egy videokártya árát is egy darab vgával bányászva ?
Ezt milyen videokártyával csinálod, és ha nem vagyok indiszkrét, pontosan mekkora összegű vga-t termel ki neked, persze a plusz villanyszámla költségét is nézve, hogy ingyen van?
Ezt azért kérdezem mert tényleg érdekel, naponta kb mennyi forint így a tiszta nyereséged? -
D.Va
őstag
Ha valakinegy csak egy gamer PC-je van otthon egy erősebb VGA-val, nem több az áram számla 2 év alatt mint amennyit visszahoz a bányászás? Gamelés közben úgyse tudsz bányászni mert akkor helo FPS... Tehát csak akkor mehet háttérben ha nem játszik az ember...
(nem vagyok szakértő csak kérdem) -
g@norbert
tag
Teljesen jó amit írtál, jogos , ha az anyagi szempontokat vesszük figyelembe, valóban visszajöhet ennyi idő alatt a vga ára, csak sokan nem akarják 0-24-ben járatni a számítógépet, egy videokártyával, csak alkalomszerűen játszanak, vagy naponta pár órát, és eközben nem nagyon lehet bányászni.
-
Malibutomi
nagyúr
Az hogy valami az uj arahoz kepest fel van arazva teljesen mas mint hogy szerinted a piaci ar a fele annak mint ami valojaban a hasznalt kartyakra.
Benyogted hogy 55-ot er egy 1080 ami hulyeseg mert 100 es felett emennek. Ahelyett hogy elismerned hogy meg sem nezted, es nem vagy tisztaban az arakkal inkabb harcolsz itt a semmin.
-
g@norbert
tag
Rendben, értem, és fel is adtam.
Csak téged tudlak idézni.
,, Ja, tavaly ilyenkor korul banyasz melypont volt, olcsobban mentek a karik, mert sokan szalltak ki. ''
Itt nálunk Magyarországon a ,, porfészekben '' , kb most 70-80 ezer forintba kerül átlagosan egy átlagos gtx 1070 (ahogy én láttam), függetlenül attól, hogy neked megéri, vagy sem,de teljesen megértem, hogy neked nem éri meg, mivel erre mindíg kitértél, és ezt én meg is értettem. -
g@norbert
tag
Én teljesen megértelek, egyáltalán semmi újdonság nem volt abban amit írtál, de Itt nem is erről volt szó, hogy te mennyiért vennéd, ha ügyesbe veszed meg egy papagájtól, hanem hogy mennyit ér, mennyiért árulják..
Átlagosan az alap 1070es kártyák most kb 70ezerért mennek, az erősebbek kb 80 ezer felett. (én a zotac gtx 1070 amp extreme kártyámat biztosan nem adnám oda ennyiért, mivel az egyik, ha nem a legerősebb, nagyon hűvös, oc 1070es, 1080as tudással)
Itt az volt a lényeg, hogy hősünk bedobta, hogy neki kell egy minőségi custom 1070es 55ezerért, te meg rávágtad, hogy : ,, Hat, nem is er annyit, azert mar 1080-at lehet kapni.''
Te, ha megvennéd sokkal olcsóbban, akkor jóval drágábban árulnád, mert annyit ér a kártya, annyit lehet érte elkérni... -
g@norbert
tag
-
g@norbert
tag
Persze hogy az, evvel nincs is semmi gond, de akkor be kell vállalni ezt a cégnek, és azt kell mondani hogy a bab nem hús, nekünk így a jobb, így járunk jobban, ne számítsatok a termékeinkre, aki tud venni az örüljön hogy kap, akár dupla áron egy dealertől.
Igen ám, de ezt ugye nem teszi meg, hanem inkább lehazudja a csillagokat az égről, nehogy rossz helyzetbe kerüljön ezen a piacon, mert nem lesz örökké bányászat, és utána bajban lesz.
Ez a hozzáállás a hányinger szerintem, úgy gondolom, hogy a korrekt jelző nem nagyon illik most ide. -
Chaser
legenda
először is tisztázni kellene a gammer kérdést, mert telefonos gammer is van, mindent összegezve sok gammer' van
én kimondottan pc-s kérdésre értem, ez a szegmens egyre jobban csökken - ettől még nyilván aki pl konzolra vált ugyanúgy fogyaszt más eszközzel -
és pazarlás szempontjából a játék sem jobb a bányászatnál, ez nem kérdés
de mint mondtam nekem nem kimondottan a bányászattal van bajom, ha valaki úgy akar pénzt keresni hát keresse, közvetve-közvetlenül minden munka szennyezi a környezetet
az a bajom, amikor jönnek a megújuló baromságokkal
miközben rengetegen a munkahelyükről tolják/tolták, és a megújuló forrásokhoz ugyanúgy kellenek eszközök amiket le kell gyártani, stbstbstb(B)[Prolixus](/B)
ezzel így vagyok én is, sok mindent megértek, de vásárlóként nem érdekel
és ezek messze nem tisztességes üzleti magatartás kategória amit leművelnek
én pl nem adtam el semmimet, hogy majd megveszem a következő sz@rjukat, de sokan eladták, oszt' most vagy tudnak lőni valamit, vagy már a régi eszközt sem tudják használni
pontosan tisztában voltak vele a gyártók, hogy ebből nepperkedés lesz, pontosan látszik mennyire érdekli őket
ők mindent megtesznek, persze hogyne, elejétől kamuznak, nem szeretem mások felmenőit szidni, de a qrvaanyjukat' azt -
genlog
aktív tag
A modern világ sebessége. Minden felgyorsul, minden gyorsabb. Az újabb generációk szerint az idősebbek lassúak, ahogy a filmjeik, beszédük, munkájuk, haladásuk, evésük stb. Egyszerűen időpocsékolásnak tekintik, ahogy az idősebbek bármit is csinálnak, de az ő gyerekeik is hasonlóan viszonyulnak majd hozzájuk és így tovább. Még sincs az embernek ideje semmire sem - rohanás az élet.
Ugyanez jellemző társadalmunk folyamataira vagy gazdaságunkra. Alapvetően versenyre épül a gazdaság, ennek szelleme lengi át az adott miliőt. Nézz meg egy tőzsdeügynököt, hogy vásárol zoknit vagy gyümölcsöt: gyorsan és automatikusan, mert az a "hatékony". Nem bíbelődik velük, ahogy semmivel sem, mert közben versenyt fut.
Nagyobb léptékben hasonló történik. A fogyasztói társadalom felpörgeti a gyártást, a termékmegjelenéseket, a vásárlást... mindezt a végletekig optimalizálja, miközben egyre embertelenebb világ jön létre.
Termékek jelennek meg kiélezett verseny eredményeként, mégsem jók, mert nincs idő tesztelni, módosítgatni. Majd a vásárló visszajelzése alapján módosul a következő verzió, amihez a vásárló is alkalmazkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest