Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
Ugyanazt mondod te is el amit én, csak... másképp és szerintem félrevezeted magad.
Ezzel az új rendszerrel is ugyanúgy hardcore mód tudod kovácsolni a karaktered, mint a régi rendszerben, és ahogy említettem a szabad kezed itt kötetlenebb. Nem kell azon görcsölnöd, hogymit használj hogy megfelelő legyen a szintlépésed, csak játszál.
Helyette viszont azon kell rágódnod, hogy hogyan fogod elosztani a perkjeidet, és itt köszönt vissza az a korlát, ami a régi rendszerben is megvolt - csak értelemszerűen másképp.
-
GypsFulvus2
őstag
Egyetértek. Aki csak suhogtatni szeret, azt biztosan kielégíti ez a faék bonyolultságú "fejlődési rendszer", de engem nem.
A TES-nél mindig kritikus pont volt ez. Ha korábban kitalált rendszert használnának (pl. AD&D vagy DSA) azért ugye licenszdíjat kellene fizetni. Meg nem is igazán illenek ezek egy real-time, és nem pedig körökre osztott harcot alkalmazó rendszerbe. Így megalkották a sajátjukat, ami olyan lett amilyen. Szerintem nem ördögtől való a használati intenzitás alapon történő szintlépés gondolata, de a gyakorlati kivitelezés tényleg sok kívánnivalót hagyott maga után. Amúgy alighanem a Daggerfall-nak volt a legjobb rendszere a passzív és aktív skillekkel. Aki a Morrowindet bonyolultnak tartja, az próbálja ki azt, és megtudja, hol lakik az ÚristenOtt pl. az hogy egy hárpia megtámadott vagy nem, attól függött, hogy a hárpia-nyelv skilled eléggé magas-e, amit a rendszer lecsekkolt, mikor beléptél a területére. Volt vagy 36 skill.
-
Necc
addikt
"Szintet lépek és akkor választhatok 3 lehetőség közül, hogy mit akarok növelni (mana, hp, stamina) és kapok egy pontot a képzettségekre?"
Nem értem hogy mi ezzel a rendszerrel a bajod.
Sokkal jobban testreszabhatod, hogy milyen karaktert szeretnél úgy, hogy nem kell azon görcsölnöd, hogy "jajj csak legyen meg a 75-ös archery meg a 60 illusion hogy következő levelnél kapjak elég intelligence-t meg endurance-ot", és nem vagy rákényszerítve, hogy a játék elején kikényszerített elsődleges skilljeidet használd, ha szintet szeretnél lépni.Ez a rendszer szerintem ezerszer jobb, mint a korábbi morrowind/oblivion: csak játszanod kell, ahogy akarsz.
-
persil
nagyúr
Egyetértek, csak nem mertem ezt így leírni, eszem ágában sincs egy sereg 10 évessel szemben vitázni.
Oda akartam kilyukadni, hogy rohadtul nem kéne azokat a műfajokat is elkonzolosítani, amik mindig is ezerszer jobbak maradnak pc-n. Ettől én még nem fogok konzolt venni, csak legfeljebb nem játszok a Skyrim-mel és nem veszem meg a Bethesda következő konzolportját....
Nekem nem fáj, hogy kiadják 2 másik konzolra, de az vérlázító, hogy egy rpg-t kontrollerrel kell játszani, mert a fejlesztők szerint rohadtul menő, hogy nem voltak képesek 25 perc alatt beletenni egy normális pc-s menüt, meg egér kezelést.
-
ddekany
veterán
Én amúgy nem merném kijelenteni, hogy a Morrowind összességében jobb volt mint az utódai (grafikától tekintsünk el - hardver dolog). Egyszerűen láttam benne potenciált. Én majdnem végig vittem, de a vége felé meguntam, mert addigra szinte csak a lore maradt belőle, mert a sztorit már lehetett tudni, hogy mi lesz, a csata/pénz/előmenetel már értelmét vesztette addigra. Na, de mindegy...
-
ddekany
veterán
Pontosan... az ember ránézésre szeretné, meg sok szempontból jó is, de aztán sok kisebb-nagyobb butasággal lerombolják. Számomra. 2x-a is. Én a Morrowind-el játszottam, igaz még fiatalabb voltam... Oblivion nekem az után csalódás volt (szebb grafika, tudom, de hát ez az akkoriban brutál gyorsan fejlődő hardverből adódott), épp hogy kipróbáltam.
-
ddekany
veterán
"Mondjuk már jópárszor megmentette az életemet ez az instant gyógyítás a Skyrim-ban."
Na ja... és még hányféleképpen menthetnék meg az életedet a programozók... pl. a monszták épp infarktust vagy akár kirohanós-hasmenést kapnak mielőtt a halálos ütést bevinnék.
Amúgy ez olyan, hogy ha tudod hogy nincs instant gyógyulás, akkor kevésbé sodrod magad olyan szituációban, ahol csak az mentene meg. És az adrenalin jó dolog, én legalábbis szeretnék félni az ellenségtől, főleg ha már first-person nézet meg atmoszféra. Ezért nem értem, az Obli rajongók miért gondolják, hogy ez nekik így jó... vagy a készítők... de hát nagy cég szóval talán csak simán elsiklottak efelett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Parfüm topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- További aktív témák...
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged