- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Ha a motor és a fej elektronikája nem szenvedett károsodást, a vezérlő panel cseréje nem csak adatmentésre, de végső megoldás is lehet. Ismerősök között kellene körülnézni, hátha van valakinek pontosan ilyen típusú és gyártási idejű merevlemeze és kölcsönkérni kicsit. (Az adatmentésre legalább) Apróhirdetésekben, ebayen, stb is szoktak hirdetni csak elektronikát (panelt).
-
MrDerekas
addikt
válasz
oleandro #413 üzenetére
Hmmm. Próbálj meg a Paragon Hard Disk Manager™ 14 Premium Edition szoftverrel egy teljes lemezmentést csinálni. Ez olyan algoritmussal dolgozik, ami kevésbé érzékeny az eszközhibára (még I/O hibánál is a figyelmen kívül hagyással is elérhető egy teljes lemez archiválása) és ennek az archívumát visszaállítani egy - esetedben az új - merevlemezre. Ez jó eséllyel működhet. Illetve. Kissé "botos vagy ostoros" megoldás, de sikerült már ilyennel rendszert raknom egy másként nem telepíthető hardverre.
Fogod az új vinyót és beszereled egy usb házikóba. Ezt feldugod egy működő gépre, fogod a rufush nevű progit és készítesz vele egy win telepítő usb kulcsot az immár külső vinyóként működő új merevlemezedre. Azzal nem kell törődni, hogy az egészet leformázza FAT32-re, csak csináld meg a telepítőt. Ha ez megvan, akkor akár a windows lemezkezelőjében, akár más lemez menedzselő progival, fogod és zsugorítod a meglévő FAT32 partíciót cirka 8 gigára. Ezután kiszereled a merevlemezt a külső usb házból és berakod a notiba. Mivel csak merevlemezről bootol a géped, így erről a 8 gigás rufushal készített telepítő partícióról fog indulni. Ha innét feltelepítetted a wint, (ugye a particionálatlan területre) akkor ismét kiszeded a merevlemezt és a másik gépen törlöd az első 8 gigás partíciót (bár ez kihagyható, ha a telepítés végén nincs plusz újraindulás, mert akkor a saját rendszered lemezkezelőjével is megteheted ezt). Ezután visszarakod a notiba és örülés van ha összejött. Valamint a feleslegessé vált és törölt 8 gigára kiterjesztheted a meglévő partíciód, amennyiben az, az automatikusan, a telepítő által létrehozott partíciókkal nem megszakítva illeszkedik a rendszer partíciójához. Ha mégis ezek a kis partíciók követik, akkor buktál 8 gigát a teljes méretből. Élhető veszteség szerintem.
Vagy! Kerítesz egy ugyanilyen típusú notit és abba szereled az vinyódat, arra feltelepíted a rendszert és visszateszed a saját gépedbe. -
MrDerekas
addikt
válasz
oleandro #411 üzenetére
Bekapcsol a gép és a rendszer nem indul, vagy be sem kapcsol? Egyébként igen, minden partíció szükséges. Na jó nem mind, de az egyiken pl a boot-hoz elengedhetetlen dolgok vannak. Legjobb az lenne, ha klónoznád a régi lemezed. (usb kulcsos telepítés sem játszik?) Egy más tipusú vason telepített (előtelepített) rendszer jó eséllyel kékhalállal kezdi az új hardveres környezetben. Nem a legjobb megoldás.
-
MrDerekas
addikt
válasz
MrDerekas #409 üzenetére
Fejlemény: beazonosítva a hibás szektorok címe (fizikai hibás, a logikai maradhat), majd ezek között kialakítottam egy 467 gigás partíciót az 1Tb-os merevlemezen. Ez tesztelve, hibamentes. Kicsit nyúzogattam a napokban és a kondícióját keményen tartja, azaz megállt az eddigi és állandó romlás. A fejet sem ejtegeti, frankón megy. A jelenlegi alaplapomhoz kötve e-sata dokkolóval a sata2 portokon pöpec minden. Azonban átrakva a másik lapomba (H110 chipset) a sata3 csatlakozóra kötve sata vagy e-sata megoldással is, folyamatosan, állandó időközökben ejtegeti a fejet, függetlenül attól, hogy használatban van-e a lemez, vagy nincs. A fw frissítés biztos hogy sikeres volt, de ez az ejtegetős jelenség megmaradt a sata3 porton. Csak jóval ritkábban teszi és kevesebb intenzitással. A bios is minden indulásnál látja a meghajtót, még fw frissítés előtt 3ból, kétszer nem látta. Ennyire jutottam. Az elv működik, pechemre a gyakorlatban nem tudom minden porton alkalmazni.
-
MrDerekas
addikt
válasz
MasterDeeJay #408 üzenetére
Köszi! Ezeket már végigjártam. Pár órás használatokra lenne, tehát nem pótolhatatlan dolgok tárolása a cél. Addig eljutottam, hogy megvannak a sérült sectorok címei. Most még ezt kell kitrükköznöm valamelyik hdd managger progival, hogy a kezdeti bad sector záró cím és a lemez "végén" levő kezdő címig osszam ki a partíció valós határait. Az hogy a rendszer fizikálisan nem használja a problémás területet, az oké. De ha ez fölé téved a fej, akkor ott meg is áll a dolog, mert ugye a fizikálisan sérült rész már hardver hiba. Ergo nem kellene ilyen helyen erőltetnem a fej mozgást, vagy legalábbis minimalizálni. Valahogy így morfondírozom én. El fogok vele szöszölni biztos
A HDS felület tesztje már olvasáskor eldobja magát. Hardveres hibára hivatkozva. Viszont miután sikeresen telepítettem a javított fw-t, esélyes, hogy nem okoz további károkat a fej ejtegetéssel. A remény elektronikája ég le utoljára
Érdekesség: Egy másik, a HDS szerint 234 hibás szektor (továbbá akárhány gyenge szektor, 21% kondíció mellett) tartalmazó lemezt a HDD regenerátor hibátlannak ítélt. Ezután felülettesztet csináltam, ahol a HDS sem talált hibát, de az értékelésnél továbbra is szerepel a 234 hibás szektor...??? Ilyenkor mi van? -
MrDerekas
addikt
Itt is megkérdem, ezt. Hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest