Hirdetés
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
cefre00
tag
válasz
Silenzio #117 üzenetére
Nem fogok visszakozni, vagy bocsánatot kérni. Nekem nem tetszik és ennyi. Ez a véleményem. Sajnálom, hogy nem egyezik a tieddel.
Én az Alcatelek mellett szoktam kiállni, amikor össztűz zúdul rájuk, mint kínai vacakokra. De senkit sem ugatok le csak azért, mert nem tetszik, amit ír.Amúgy a Wave nekem is nagyon tetszett, amikor kijött. Azonban a dolgok változnak, az igények is...
-
opr
nagyúr
válasz
Silenzio #117 üzenetére
A válasz pofon egyszerű a kérdésedre.
Nyers statisztikai számokkal a bada nagyon le van maradva.
Jelenleg az okostelefonok húzószavai marketingszempontból ha jól megnézed ezek:
app, android, iphone, market, appstore, facebook, hipernet (bloáh! - hányós smiley), e-mail, navigáció, ultracoolistencsászár vagy, ha ilyened van.
Ebből a BADA brutálisan alulmarad. Szeretik az ingyenes appok vagy csak simán az appok mennyiségével becsalni a népet a boltba. A badánál ez a módszer halálra van ítélve, tehát szolgáltatói marketing szempontból maga a telefon is, tehát nem lesz keresett modell, tehát minek tököljön vele?A gigapixel meg haccázmag, meg terahertz meg satöbbi baromságokat azért hagytam ki, mert itt főleg a platformról van szó, nem magukról a készülékekről.
-
Silenzio
addikt
Abba kéne már hagyni a Bada-riogatást és fikázást. Amikor a Wave kijött, az Android sem állt még ilyen jól felhasználói élményben. Eddig Samsung Galaxy S-en, Defy-on és Galaxy Minin láttam Androidot, és egyedül a mozgó hátterekben nyújt többet külsőre -ami nekem fontos-, egy alap témával éppoly kevéssé látványos az is, mint a Bada. Sőt, sokkal inkább jellemzi a minimalizmus. A Bada 2-essel a programozási nyelvek palettája is bővül majd, és végre normális multitasking kerül a rendszerbe. Kell több? Másrészt sokkal fontosabb számomra egy kiváló kijelző, mint egy oprendszer, az Androidért viszont súlyos árat kell fizetni a felső kategóriás Badás készülékekéhez képest, ha ugyanarra az élményre vágyom.
Részemről a lelkesedésem a Bada2-ig fog tartani, ha az nem indít meg életképes dömpinget, én is eltemetem majd. De a Wave-et addig használom majd, ameddig csak működik. Az emberek túlnyomó többségének elég lenne a Bada tudása is (90%), a hype miatt mégis iOS-t vagy Androidot kajtatnak mindenütt. Miért? A Wave-ben ugyanaz a hardver van, mint a Galaxy S-ben, mégis valami 30-40 ezerrel olcsóbban juthattam hozzá. Jelenleg 50 alatt is kapsz új Wave-et, a Galaxy S 75-nél kezdődik. Nem éri meg. Ráadásul annyi esélyt sem kap a szerencsétlen Bada, hogy a szolgáltatói készülékkatalógusba felvegyék. Most néztem át a T-Mobile készülékkatalógusát. Egyetlen Badás készülék sincs a listában, holott párat azért árulnak. Akkor hol a hiba a képen?
-
Weißturul
senior tag
Szép teló
Kéne
-
-
doncortio
senior tag
Karma, segítenél esetleg majd nekem a programozásban?
De főleg a Store-ral kapcsolatos infók érdekelnének, hogy mik a követelmények, stn
-
Ace owner
addikt
tesztalanyunk mezei TFT-LCD képernyőjét. Tesztalanyunk pedig az árképzés miatt fog elbukni Ez kicsit bután hangzik..
-
TomWexX
addikt
-
TomWexX
addikt
válasz
doncortio #89 üzenetére
Körül nézhetsz a samsung apps-on, hogy milyen kategóriájú játékokból mennyi van, mindenesetre "tower defense"-ből van egy pár.
-
TomWexX
addikt
-
TomWexX
addikt
válasz
doncortio #82 üzenetére
Eme hír szerint már pedig nem kapja meg.
Szinte az összes app angol nyelvű, magyarból talán ha van 10.szerk.: Jaaaa, ha jól tudom C++.
-
TomWexX
addikt
Azt hogy a bada 1.1-nél mit változtat azt nem tudom, de 1.2-n a színeket is át sémázza. Az 1.1 egyébként tényleg ocsmány, főleg egy 240x400-as kijelzőn.
1.2-n egyedül a menüháttér nem változtatható (az fekete), de 2.0-tól oda is lehet betenni képet!
A 2.0 szerintem már egész pofásan néz ki. -
TomWexX
addikt
"Olyan gagyi grafikákkal dolgozik, mintha paint-ben dobták volna össze rövid idő alatt."
Ezalatt a menü ikonokat érted? Ennél a bada 1.1-nél (csak az alsó kategóriás badafonok)
ilyen ronda csak. A nagy wave-eknél közel sem így néz ki, az a másik hogy témázható is, pl. én a GSII ikonjait használom jelenleg. Ha a táccsvizzel van bajod az már más, nem egy sense az tény, de egyszerű és használható.
Egyébként a köv. telóm nekem sem valószínű hogy badás lesz hanem droid, (annak ellenére hogy nincs különösebb bajom a badával) de kizárólag csak a prémium kategóriában fogok választani, mert összeszerelésben a wave igen csak a toppon van, és ez alá már nem akarok lemenni. -
opr
nagyúr
válasz
doncortio #71 üzenetére
áááá, ezt nem tudtam. Viszont ez valamit cefetmód idegesítő lehet mondjuk este, ha a fejed melletti éffeliszekrényre rakod
Mindegy, úgysem terveztem a jövően sem venni 4,3" alatti telefont, abba meg valahogy van egy ilyen női megérzésem, hogy a mini-k nem fognak beleférni
-
opr
nagyúr
Erre írtam fent, hogy:
"Illetve meg lehet kövezni, de ez a rendszer szerintem valami bűn ocsmány, főleg az androidos sense után. Olyan gagyi grafikákkal dolgozik, mintha paint-ben dobták volna össze rövid idő alatt. Persze ez szubjektív, kinek mi tetszik"
Az egész kérdésekör abból indult ki, hogy rákérdeztem, hogy a jelenlegi mobilpiaci helyzetben mi a bíborveres gyíkhere visz rá valakit, hogy bada-s telefont vegyen?
Aztán elmondták, és végülis meggyőzve közel sem vagyok, kb. ha ingyen adnák se kéne szinten vagyok a bada-val, de megértem az érveiket, van akinek az számít.
Az az 57k-s ár pedig még mindig sokkal drágább a fentebb említett 48k-nál. Ok, hogy "csak" 9k a különbség, de bakker, az 20% plusz.
Az egy másik kérdés, hogy szerintem 40% pluszt is megér a market, a több fejlesztő által támogatott platform -> sokszor annyi alkalmazás, kb. bármire van jó és ingyenes, a nagyobb közösség (több tapasztalat), stb stb stbszerk: FET-MEN: milyen tücsköt?
-
Bobó_20
aktív tag
Ez enyhén szólva is nevetséges, a Samsungnál tényleg csimpánzok dolgoznak...
-
rep3at
őstag
Egy tízessel olcsóbb nyitóárral talán lenne értelme, így viszont a két csúcsmodell sokkal inkább megéri.
-
TomWexX
addikt
Az is van szép számmal, de most épp fényesítem a badát!
Az elpártolók jó része pedig SGS2-t vett, az pedig jóhogy jobb mint a wave.
Akik droidról tértek át badára, azok G3-at, X8-at meg hasonló csodaszarokat használtak, azoknál viszont jobb a wave még úgyis hogy bada fut rajta... -
"A wave fórumban egyre több felhasználó jön hogy most váltott droidról, és felüdülés neki badát használni, mert ez legalább stabil!"
Szerintem valami más Wave fórumot olvasunk, mert én inkább az elpártolókat szoktam látni, akik szerint a bada egy korlátolt bugos szar, és az Android az ami jól működik
-
TomWexX
addikt
Ez a telefon egy VICC!!
Tényleg senki ne vegye meg, így talán észbe kap a samsung hogy illene már valamit felmutatni!
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, hidd el van az a réteg akinek megfelel a bada. Nem olyan rossz oprendszer ez, (wave-n/wave II-n, nem pedig ezen a szaron) ennek is van apps-ja, ahol igaz nem 200000, de (lassan
) gyarapodó számú appok vannak, sok olyan játékkal ami előbb jelent meg badára mint droidra. Én amikor ezt választottam igenis tisztában voltam az oprendszerekkel, bár akkor még a droid nem volt ekkora sláger. Almát felejtsük is el, mert irreálisan túl van árazva (ez az én véleményem, almások kíméljenek
)
A wave fórumban egyre több felhasználó jön hogy most váltott droidról, és felüdülés neki badát használni, mert ez legalább stabil! Ismerem a droidot, (van is a családban) és tudom hogy egy GS2-n például verhetetlen, úgy működik ahogy kell, viszont egy wave I/II-vel azonos árú androidos teló számomra a hígfos kategóriával egyenlő!
Természetesen a bada sem tökéletes, mondhatni egyáltalán nem, de egy átlag ember igényeit némi kompromisszumokkal ki tudja elégíteni. Vannak rá értelmes alkalmazások/játékok, baromi jó kamerája van (ismét mondom nem erről a készülékről beszélek), kijelzője álomszép, lehet rajt böngészni (2.0-tól ezt élvezni is lehet), és szélsebesen repeszt rajt szinte minden! Mindez 50k-ért.
Remélem most már érted, hogy miért választanak az emberek badát is. -
opr
nagyúr
válasz
doncortio #47 üzenetére
Jahogy az alsó kategória, az tény. (najó, meg az x10, tehát gyak. az első droidos sony-k).
Hálistennek ezt a marhaságot már kinőtték a gyártók (még az SE is), és max a legalsó kategóriában van rezisztív/nem multitouch kijelzőszerk.: mindenesetre kössz a válaszokat, még mindig nem értek egyet, de így már értem az álláspontodat, és végülis bőven van alapja
-
cefre00
tag
Valóban használom, minden hétvégén többször is, mivel édesapámnak bada rendszerű Samsungja van. Tudom, hogy miről beszélek, tapasztalom azt, amit leírtam. Ennyi.
Sajnálom, hogy nem tetszik a VÉLEMÉNYEM, nem muszáj azonosulni vele természetesen. Az, hogy szép vagy nem szép, mindenki maga dönti el neki mi szép: de nekem nem tetszik. Lehet miatta hozzám hajigálni berendezési tárgyakat, meg kakit, attól még így lesz...
-
Binyi01
aktív tag
'a badára sok mindent lehet mondani, de azt hogy szép és gyors, azt biztos nem'
Bírom az ilyet, tuti sokat használtad... Vagy elírtad, és a kiemelt szó helyére konkrétan ezt a telefontípust akartad írni, úgy még esetleg el is hiszem, h nem gyors. Az meg, hogy kinek mi a szép... Írdd azt, hogy Neked nem tetszik, mert másnak lehet igen, ne általánosíts. -
cefre00
tag
Most komolyan, miért erőlteti Samu a badát? Semmi értelme!
Funkcionalitásban messze elmarad az droidos mobiljaitól, amik között jó néhány olcsóbb, mint ez a Wave. Ráadásul a badára sok mindent lehet mondani, de azt hogy szép és gyors, azt biztos nem. Funkcionalitás tekintetében nem rossz (mondjuk az én Cedaromhoz képest), de elmarad attól a szinttől, amit 57ezer magyar pengőforint kicsengetése után elvárhatnék...Miért kell ilyesmikre pazarolni a műanyagot...?
-
FET-MEN
veterán
elég OFF kérdésekkel jövök, hogy ezen csak ez a ,lepukkant" fehér stílus van illetve a hardverről sem halottunk sokat.
-
Solten
őstag
Teny hogy a Wave I-II -ot nagyon jo aron "dobaljak" az emberhez...
Szoval ez igy...
-
Dunbar
senior tag
válasz
doncortio #39 üzenetére
Egy hónapon belül ~40% árcsökkenés? Úgy legyen
De annyiért is gyenge, főleg, hogy a régi droidok is esnek. Hozzáértő szvsz. nem veszi meg ezt a telefont, nem hozzáértő pedig inkább azt veszi, amit a szolgáltatók TV-ben, óriásplakátokon az arcába tolnak.
Igen, az Alcatel OT-890 is vicc. 23k-ba kerül, ár-érték aránya nem rosszabb, mint ennek. -
Kár érte (különösen az áráért kár). Na majd az új széria!
-
Dunbar
senior tag
Ezt minek kellett, ennyiért? Még ha le is esik az ára, fél év múlva lesz kb. Wave 2 szintjén. Tényleg nem értem. VICC ez a telefon, a bada-nak multimédiában kéne erősnek lennie jó áron, ahogy Wave 1-2-nél is volt/van.
-
foxymaci
senior tag
hop hop kicsit elszaladtak az árral ezt inkább olyan star II badának nevezném
-
mrhitoshi
veterán
Csak Bog-ékat tudom utánozni:
Ezt a telefont ne vegye meg senki!
-
Zsolto
őstag
válasz
kanurecoba #19 üzenetére
Hiszem, ha látom
Amúgy szurkolok nekik, pláne a mai, perekkel terhelt világban. Ezek legalább egyedi, tényleg saját Samu-fejlesztésen alapuló cuccok. -
nicu71
addikt
szeretem általában a samsung dolgait...de ez a bada annyira fantáziátlan,lehet h jó de egyáltalán nem győz meg!Egy kolleganőnél láttam egy wawe készüléket,és mondom neki jéé ez badás...és fogalma se volt róla hogy most mi bajom van,mit mondtam...szóval tudja hogy "okos"telefon meg van rajta iméél,meg wap...
-
callmeakos
veterán
gyér egy telefon
-
opr
nagyúr
Ok, én ezt értem, de pont manapság, amikor olyan nagyon menő lett, hogyha van a telefonon market/marketplace/appstore?
A "because I can download apps to it" eleve egy vásárlási okká lépett elő (azt most hagyjuk, hogy ez nem egy mai csirke, gyakorlatilag majdnem minden telefon tudja ma), és a bada pont egy olyan platform, ami ilyen szempontból nem kicsi hátrányból indul, ráadásul még a menü meg úgy egyáltalán a felület se egy eye-candy valami.De tényleg könnyen lehet, hogy sokan tojnak erre, de szerintem csak addig, amíg meg nem tetszik nekik valami, és kiderül, hogy az Ő telefonján nem megy...
-
Káosz Kölyök
csendes tag
A kérdésedről eszembe jutott a Hegylakó című film. Connor Macleod ott is egy teljesen triviális dolgot kérdezett Juan Santhez Villa-Lobos Ramirez-től. Aki így kezdte a mondatát!
-Vajon miért kel fel a nap minden áldott reggel?
Ja, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Mert nagy a piac és az emberek nem egyformák! Van akinek egy ilyen telefon teljesen elég. Keresheted az okokat naphosszat szerintem csak a drága idődet pazarlod.
-
opr
nagyúr
Egyetlen kérdésem lenne:
Miért venne manapság bárki badá-s telefont? Komolyan érdekel, nem szemétkedésből kérdezem, szóval ne harapjátok le a fejem plzamit el tudok képzelni, hogy miért vesz valaki ilyet:
- fingja nincs róla, mi az az operációs rendszer, így semmit nem mond neki
- azt hiszi ez is androidos/wp7-esIlletve meg lehet kövezni, de ez a rendszer szerintem valami bűn ocsmány, főleg az androidos sense után. Olyan gagyi grafikákkal dolgozik, mintha paint-ben dobták volna össze rövid idő alatt. Persze ez szubjektív, kinek mi tetszik
-
doncortio
senior tag
válasz
kanurecoba #24 üzenetére
nekem is bejön, de a bada számomra a nyerő, mert olyan különc dolog badásnak lenni
a 723as bejön
apropó, erre meg az 578asra jön majd a kettes OS?
-
doncortio
senior tag
válasz
kanurecoba #22 üzenetére
tudom, de sajna samuuralom van a házban
-
doncortio
senior tag
válasz
kanurecoba #19 üzenetére
hát igen, ez egy átmeneti cucc, ha kijön a kettes bada elvileg ez lesz a legbutább. Bár én vagyok olyan perverz, hogy badásra cseréljem az X8-am
-
viszta99
tag
Nekem elsőre,picit Nokia x6
-
atthany
aktív tag
ennél az én 723-asom is sokkal tutibb (vaku, fém hátlap stb), pedig az 20k pengő alatt megúszható...
-
Zsolto
őstag
Hát, így kell rombolni a Bada nimbuszát. Az első Wave még egy igazi Wooooowww készülék volt, hónapokig álmodoztam róla én is. A Wave II. már csak mérsékelten hatott meg, nem sok újdonság volt benne, a többi "kis badás" cucc meg aztán végképp semmi különös.
Kár értük. -
BossBoss
őstag
A sokadik samsung. Eskű figyelek nagyon de nehezen követem őket. Ontják a telefonokat rendesen, és persze rendre ugyan úgy is néznek ki. Nekem a samsung már egy ideje olyan gagyi hatásúnak tűnik. Néha persze betalálnak valami hiper szuper kütyüvel. De sokszor nyomják a felesleges készülékeket. Pl ez az új wave... Nem tudom kit akarnak ezzel a készülékkel megcélozni, amikor az elődök porrá alázzák...
Persze a világ már csak ilyen, örülünk, hogy a samsung létezik.... -
amanoba
őstag
"A zenelejátszó nagyon patent, az összeszerelés minőségével és az anyaghasználattal sincsen gond, a böngésző is korrektül teszi a dolgát, a működési sebesség pedig szintén kielégítő ebben a kategóriában."
-ezek voltak pozitívumként megemlítve, csak azt nem értem, hogy ez a zenelejátszó mitől "patent"-ebb, mint a lejátszók többsége, amiknél például nincs kiemelve?
-a böngésző nem képes tördelni, ez mitől "korrekt"?de ha még ezektől eltekintünk, akkor is egy semmitől való ez a telefon, főleg ilyen árazással.
-
hemaka
nagyúr
fúj de puritán kinézete van ennek a samsung os-nek
-
Picco
addikt
ahh, azthittem mar h ez badaII-vel jon ki, kivancsi lettem volna
ez a telefon ennyiert nevetsegesen draga, inkabb felezzek meg az arat...ugy esetleg.
-
Depression
veterán
válasz
Káosz Kölyök #7 üzenetére
A flash bármely értelmes böngészőben letiltható, így annak hiánya kétlem, hogy bárkinek is örömöt okozhatna.
Persze ezen a vason felesleges lenne, az tény.Állítólag egy 455mhz-es proci van benne.
-
A bada annyival több a TouchWizes butatelefonoknál, hogy van egy plusz korlátolt programozási felület, amivel natív kóddal is programozható (és ezért csúfolják okostelefonnak). Ezt a réteget leszámítva teljesen megegyezik a két rendszer.
Apropó a cikkhez:
"Az előlapot látva a Wave modelleket ismerő olvasók bizonyára kiszúrják, hogy a telefonról lekerült a badás telefonok egyik ismertetőjegye."
A Wave-eket ismerő olvasók (akik az elemi geometriához is szagolnak) inkább azt szúrják ki, hogy egyedül a Wave S8500-nak volt rombusz alakú gombja, az S8530-é lekerekített trapéz, a kisWave-eké meg végig szögletes, többnyire téglalap volt
Úgyhogy ez a "csoda" hozza az eddigi WaveWQ formatervet.
-
Káosz Kölyök
csendes tag
A videót elnézve ez a dual touch elég nehézkesen megy a telónak. Olyankor mintha kellemetlenül be is lassulna. A kamera is elég hitvány. Azt gondolom ennyiért meglehetősen túlárazott a cucc. A Flash nekem külön öröm, hogy nincs. Ne zabálja fellegesen az erőforrásokat.
-
kaller1
veterán
Némi megjegyzés az összegzéshez:
Ha már gsmline, akkor talán jobb lett volna az ottani árakkal összevetni, wave 47k, wawe II 45k, szóval az eltérés nem néhány ezer, hanem súlyos ezresekben mérhető.
Ez a készülék még komoly áresés után sem lesz best buy kategóriás, ez már látszik. -
lasarus1988
tag
Megjegyzés:
Azért nincs rajta 1.2 Bada, mert az a 480x800 kijelző méretre jött ki. A kisebbekre van az 1.1.
Az tényleg röhejes.
-
Depression
veterán
Ez az ár röhejes. Sőt!
-
kcsa
veterán
Olyan furcsán kezeli a Samsung a Badát...
Mindig prémiumnak van beállítva minden egyes készülék, prémium árazással, valójában pedig sose üt hatalmasat, és mindig ugyan azt adják... -
BloodRay
veterán
Ez az a készülék amit nem hívnék csúcs vételnek...
-
Koppra ugyanez a felület ül a S5260-on, amire azt mondják nem bada, gondolom a felület egyezik meg (TW), egy kicsit túlszabták az árát a telónak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Wave 578 személyében az első NFC-támogatással felvértezett badás mobilt tisztelhetjük. Kérdés, hogy ezen kívül nyújt-e bármit, ami társai fölé emelné.
- Fűnyíró topik
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest